Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سوداگری‌ها در بازار اقلام اساسی، سرآغازی برای عرضه گسترده این اقلام از طریق فضای مجازی آن هم بدون واسطه شد. نوع جدید عرضه ای که هرچند به علت وجود گرانی در برخی محصولات آغاز شد اما مقدمه ای برای حذف دلالان و برهم زنندگان بازار اقلام اساسی هم هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به علت خشکسالی در هنگام کشت برنج از ابتدای سال قیمت برنج مرتب در حال افزایش بود. آمارها نشان می دهد که قیمت هر کیلو برنج طارم در ابتدای فصل برداشت ۴۰ تا ۴۲ هزار تومان بود که با جهش چشمگیر به ۸۰ هزار تومان رسیده است.

 مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و در راس آن وزیر جهاد کشاورزی معتقدند تولید به واسطه خشکسالی ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است، اما در مقابل انجمن واردکنندگان برنج نظر دیگری دارد.

 در مدت ممنوعیت واردات به سبب حمایت از تولید داخل نیز بازرگانی داخلی اقدام به عرضه ۱۰۰ هزار تن برنج کرد.

دلال باعث گرانی برنج شد نه خشکسالی

خاکزاد مشاور نظام صنفی گفت: امسال کاهش تولید برنج در حدی نیست که بتواهد تاثیر جدی بر بازار بگذارد و اختلاف ۷۰ تا ۷۵ درصدی برنج با استان‌های شمالی ناشی از سودجویی دلالان و واسطه گران است.

با توجه به اذعان انجمن تولیدکنندگان برنج مبنی بر کاهش ۱۰ تا ۱۸ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل، جای این سئوال مطرح است که علت گرانی چشمگیر برنج در بازار چیست؟

هر چند انجمن تولیدکنندگان برنج معتقدند که شبکه‌های نظارتی خود را به خواب زدند چرا که تنها قیمت برنج نیست که با استان های شمالی اختلاف معنادار دارد، بلکه کیفیت در تهران به سبب ۱۰ تا ۱۲ درصد ناخالصی اختلاف دارد که کسی پاسخگو نیست.

در سمتی دیگر از سودجویی ها، سیب زمینی به علت سیل در کرمان نیز دچار خسارت شده و آن هم به جرگه گرانی ها پیوست.

سیب زمینی نو بیست روز دیگر به بازار می آید

هر چند با تغییر فصل طبق روال همه ساله قیمت سیب زمینی به سبب هزینه‌های انبار بالاست، امسال بنابر گفته اتحادیه میوه و سبزی صادرات هم مزید بر علت شده تا قیمت دچار نوسان شود که با ورود محصول نو طی ۲۰ تا ۲۵ روز آینده انتظار می رود بازار به آرامش برسد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت:  هم اکنون ۶۰۰ هزار تن سیب زمینی در انبارها موجود است و سیب زمینی مناطق خوزستان و جیرفت به زودی در بازار عرضه می‌شود که با این وجود مشکلی در عرضه نداریم.

جواد ساداتی نژاد با تاکید بر این موضوع که رفتارهای سوداگران نباید بر بازار مصرف اثر بگذارد، افزود: کشاورزی بنگاه اقتصادی است که واردات و صادرات هر دو در کنار یکدیگر باید باشد، کما اینکه برای جلوگیری از رفتارهای سوداگرانه و تنظیم بازار داخل واردات ۱۰۰ هزار تن سیب زمینی در دستور کار قرار گرفته است.  

۱۵۰ هزار تن عرضه برنج طی یک ماه

سیف، مدیرعامل بازرگانی دولتی از توزیع ۱۵۰ هزار تن برنج توسط شبکه‌های توزیع از اول بهمن خبر داد و گفت: در حوزه ذخایر برنج خارجی هیچ‌گونه مشکلی نداریم و برای حفظ آرامش بازار، توزیع برنج وارداتی تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.

مدیرعامل بازرگانی دولتی قیمت هر کیلو برنج پاکستانی را ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان، تایلندی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و هندی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

بنابر آمار اعلامی وزارت جهاد کشاورزی سالانه ۳ میلیون تن برنج در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد که بنابر گفته مدیرعامل بازرگانی دولتی تولید برنج از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن کاهش یافته که کمبود عرضه منجر به ایجاد شوک بازار و گرانی قیمت در بازار شده است.

رضازاده، مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توجه به عدم کمبود برنج و ذخایر ۳۰۰ هزارتنی برنج ایرانی در مازندران و گیلان، عرضه گسترده برنج توسط اتحادیه و فروشگاه‌های زنجیره ای آغاز می شود.

اتفاقی جالب در فروش برنج | قیمت انواع برنج خارجی اعلام شد احتمال وجود انبار احتکار برنج وجود دارد

بنابر اظهار نظر برخی فعالان بازار مبنی بر احتکار برنج در انبارهای شمال، بازرسی جز وظایف وزارت جهاد کشاورزی است که در این مورد زنجیره تولید و توزیع برنج از مزرعه تا مراکز فروش مورد رصد قرار گرفته و هم اکنون به این کار مشغولیم و افزایش نظارت‌ها در دستور کار است.

 بنابر تصمیمات اخیر قرارگاه امنیت غذایی مقرر شده که ۱۰۰ هزار تن سیب زمینی از مزارع گواهی شده خارج از کشور تحت نظارت سازمان حفظ نباتات برای مصارف صنعتی، خوراکی و بذری وارد شود که با قیمت ۱۰ هزار تومان از روز شنبه هفته گذشته در سطح میادین عرضه شده است.  

کد خبر 656276 برچسب‌ها سیب زمینی خبر مهم قیمت - تنظیم بازار برنج وزارت جهاد کشاورزی گرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سیب زمینی خبر مهم قیمت تنظیم بازار برنج وزارت جهاد کشاورزی گرانی وزارت جهاد کشاورزی سیب زمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۵۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ

به گزارش خبرگزاری مهر، علی ابراهیمی گفت: وزیر جهاد کشاورزی در تعامل با بخش خصوصی حمایت از تولید داخل را برای ورود به بازارهای بین‌المللی مرغ مورد تاکید قرار داده است.

وی ادامه داد: بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

ابراهیمی وظیفه شرکت پشتیبانی امور دام کشور در خرید مرغ داخل را مقطعی و برای تکمیل ذخایر راهبردی عنوان کرد و نقش اصلی تنظیم و تثبیت بازار را گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازار بین‌المللی دانست.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در تشریح همکاری وزارت جهاد کشاورزی برای تحقق برنامه صادرات مرغ توسط بخش خصوصی گفت: برنامه سالانه اتحادیه‌ها به وزیر جهاد کشاورزی ارائه شده است و با حمایت ستاد وزارت در حال انجام است.

به گفته وی، تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار صادراتی است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی خاطر نشان کرد: در همه جای دنیا؛ صادرات مورد حمایت دولت‌ها است و به شکل‌گیری اولیه آن یارانه تعلق می‌گیرد، این اتحادیه هم در سایه حمایت در یک بازه زمانی ۳ تا ۴ ماه می‌تواند حضور خود را در بازار کشورهای همسایه تثبیت کند.

کد خبر 6089221 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • ۵ مدل پنکه پارس خزر محبوب و پرفروش برای روز‌های گرم تابستان
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی در استان قزوین 
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای