Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، جهانگیر حاجی‌زاده از فعالان حوزه اجتماعی در هرمزگان در یادداشتی ذیل عنوان « منابع حاصل از توافق وین صرف اقدامات توسعه‌ای شود» آورده:

از مجموعه اظهارات برآمده از اضلاع مختلف حاضر در مذاکرات وین این چنین بر می‌آید که مسیر رسیدن به توافق کوتاه شده و مذاکره کنندگان کشورمان در مراحل نهایی رسیدن به توافق با طرفین 5+1 هستند و این نشانه‌های خوبی برای اقتصاد کشورمان بشمار می‌رود که پاره‌ای از تأثیرات خود را به طور آنی و پاره‌ای دیگر را به صورت تدریجی بر اقتصاد کشور به طور مثبت بر جای خواهد نهاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این که مذاکره‌کنندگان ایرانی در این دوره از مذاکرات با عزمی جدی و بر پایه عزت ملی در آن حضور یافته و حاضر به حضور آمریکایی‌ها در ترکیب مذاکره‌کنندگان اصلی نشدند، یک سوی موفقیت و ارتقای تراز دیپلماسی ملی ما در مواجهه با آمریکای شیطان صفتی است که در طول تمامی سال‌های بعد از انقلاب اسلامی هیچگاه دشمنی خود با ملت آزاده ایران را کنار نگذاشته است، شد و از سوی دیگر جامعه جهانی نیز با نگاه به این مذاکرات، مدل جدیدی از عزت طلبی یک ملت در برابر قدرت‌ها را به نظاره نشست که آمریکای عهد شکن را پشت درب مذاکرات قرار داد تا بداند خروج یک سویه از یک توافق بین المللی، اقدامی ناشایست است که تبعات خود را دارد.

حالا اما دولت آیت الله رییسی در اولین سال از آغاز خویش در مسیر یک توفیق اقتصادی بزرگ قرار گرفته و آن دستیابی به منابع ارزی ایران در خارج از کشور است که در سایه مذاکرات وین بدست آمده و می‌تواند جان تازه‌ای بر اقتصاد کشور بشمار می‌رود. 

اما نگاهی به رفتار دولت گذشته در بهره‌مندی از منابع حاصل از توافق برجام نشان می‌دهد که این دولت باید برخی الزامات را در استفاده از منابع حاصل از مذاکرات در نظر بگیرد.

1- دولت باید از هزینه‌کرد ریالی منابع ارزی خودداری کرده و بخش قابل توجهی از منابع ارزی را پشتوانه پول ملی قرار داده و ارزش ریال را ارتقا بخشد.

2- دولت باید مراقب باشد تا برخی با فضاسازی‌های کاذب، عطش خرید ارز در جامعه به منظور تحریک بانک مرکزی به تزریق منابع ارزی بیشتر به بازار را ایجاد نکنند.

3- برخی پروژه‌های مهم توسعه‌ای در کشور نیازمند تزریق اعتبار است و اگر تصمیم بر تزریق پاره‌ای از این منابع به اقتصاد کشور وجود دارد، باید صرف چنین پروژه‌های مهمی شود. به عنوان نمونه برقی ساختن خطوط ریلی کشور، بهبود وضعیت راهها و دوبانده سازی آنها، رونق بخش مسکن و ... که خود جهش در اشتغال را نیز بدنبال خواهد داشت، از جمله اولویت‌ها بشمار می‌روند.

4- طرف‌های مذاکره‌کننده بی‌شک هر کدام انتظار داشتن سهمی از منابع ارزی آزادشده ایران دارند. این انتظار در دور قبل نیز از سوی طرف‌های اروپایی نظیر فرانسه با توافقاتی در حوزه خودروسازی و خرید خودرو و قطعات و ... همراه بود. حال باید با نگاهی فراخ‌تر، هرگونه ارتباط مالی با کشورهای اروپایی و شرقی را منوط به انتقال تکنولوژی و رشد توانمندی داخلی کرد و الا واردکردن خودرو از این کشورها بدون آینده‌نگری در زمینه بومی‌سازی تولید قطعات و انتقال تکنولوژی و ... چیزی جز گرفتاری در آینده نزدیک و وابستگی در دیگر حوزه‌ها، عایدی در بر ندارد.

5- گشایش در زمینه صادرات نفت در کشور نیز نباید ما را باردیگر به نقطه سر خط وابستگی به نفت در اقتصاد کشور بازگرداند. منابع حاصل از فروش نفت خام که بحمدالله در ماه‌های اخیر وضعیت خوبی به خود گرفته است نباید صرف سوءمدیریت‌های داخلی شود بلکه باید به پشتوانه‌ای برای پول ملی ما ، رونق تولید و اشتغال‌زایی در کشور و توسعه میادین نفتی و گازی و افزایش سرمایه‌گذاری‌های ما در حوزه‌های رقابتی بیانجامد.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که دولت سیزدهم در مسیر مدیریت مشکلات و رفع موانع موجود در کشور در تلاش برای زدودن کانون‌های فساد و رانت از یک سو و عدم شرطی ساختن اقتصاد به روابط سیاسی است و این مهم تا به نتیجه رسیدن، زمان نیاز دارد ولی در عمل اولین‌ گام‌ها در این مسیر به خوبی شکل گرفته و باید به دولت فرصت داد تا بتواند این فرصت‌ها را به عمل تبدیل کند.

انتهای پیام/ 88055

منبع: فارس

کلیدواژه: توافق هسته ای هرمزگان بندرعباس دولت سیزدهم منابع ارزی منابع حاصل اقتصاد کشور منابع ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۷۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد

سخنگوی کرملین گفت مراحل اولیه امضای توافق میان مسکو و کی‌یف طی شده بود اما لندن مانع آن شد.

به گزارش ایسنا، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت با وجود فشارهای غرب، چین می‌تواند از منافع ملی خود حفاظت کند و روسیه به تقویت همکاری خود با این کشور ادامه خواهد داد.

در روز جمعه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفت چین نمی‌تواند به دنبال تقویت همکاری خود با اروپا باشد و درعین‌حال از بزرگ‌ترین تهدیدی که امنیت اروپا را نشان رفته (روسیه) ‌حمایت کند.

پسکوف در واکنش به تلاش‌های آمریکا برای قطع ارتباط پکن و مسکو گفت: «چین یک کشور کاملا مستقل است، کشوری قدرتمند که توان دفاع و حفاظت از منافع خود را دارد. چین شریک نزدیک ماست و همکاری‌های خود را افزایش خواهیم داد.»

او همچنین گفت مخالفت کی‌یف با ادامه‌دادن مذاکرات صلح در استانبول به‌دلیل فشارهای مستقیم انگلیس صورت گرفته است.

پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا مسکو پس از نشست صلح استانبول در ۲۰۲۲ خواسته‌های جدیدی از اوکراین داشت، گفت: «به‌خوبی می‌دانیم که مراحل اولیه امضای توافق طی شده بود. همچنین همه به‌خوبی می‌دانند چه چیزی باعث شد اوکراینی‌ها به مذاکره ادامه نداده و امضای توافق را نهایی نکنند. به گفته نمایندگان اوکراین که در مذاکرات حضور داشتند، این اتفاق در نتیجه فشار مستقیم لندن افتاد.»

سخنگوی کرملین همچنین با بیان اینکه روسیه از حفظ ارتباطات میان ایروان و باکو استقبال می‌کند، گفت این گفت‌وگوها برای حل‌وفصل کامل مناقشات میان طرفین ضروری هستند.

او در پاسخ به اعتراضاتی که برخی شهروندان ارمنستان در مخالفت با امتیاز ارضی اخیر این کشور به جمهوری آذربایجان برگزار کرده‌اند، گفت: «نمی‌خواهیم دراین‌باره اظهارنظر کنیم. می‌دانید که ما طرفدار تداوم تماس‌های باکو و ایروان هستیم. ما معتقدیم این گفت‌وگوها برای تنش‌زدایی و حل‌وفصل نهایی مناقشات و حصول توافق بر سر معاهده صلح، ضروری هستند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • اولین واکنش دولت رئیسی به ضرب الاجل اقتصادی قالیباف
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم