Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌محمد طهماسبی بیرگانی دوشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کار بر روی طرح مالچ‌های زیستی از سال ۹۶ تاکنون بی‌وقفه ادامه داشته، درباره مراحل ارزیابی این مالچ ‎ها توضیح داد: ابتدا دستورالعمل ارزیابی مالچ‌های زیستی در ستاد مقابله با گرد و غبار تهیه و ضوابط آن تدوین و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ۸۶ مالچ پلیمری در کارگروه تثبیت‌کننده‌های خاک بر اساس این ضوابط ارزیابی شده است که ۲۱ مورد از آنها توانستند آزمایش‌های محیطی زیستی را بگذرانند و هشت مورد از آنها نیز توانستند مرحله پاشش را انجام دهند که در نهایت ۲مورد از این مالچ‌ها طبق دستورالعمل‌ها حدود ۲ سال ماندگاری داشتند.

به گفته وی، این آزمایش ها در دانشگاه یزد و در منطقه بافق انجام شده است.

طهماسبی بیرگانی جایگزینی مالچ زیستی به جای مالچ نفتی را یکی از آرزوهای دیرین خود عنوان کرد و گفت: در حال حاضر می‌توانیم بگوییم که مراحل جایگزینی مالچ پلیمری تا ۹۵ درصد پیشرفت داشته و در این زمینه موفق بوده‌ایم و در صدد صدور مجوز برای این ۲ نمونه مالچ پلیمری هستیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا امسال برنامه‌ای برای استفاده از مالچ نفتی وجود دارد گفت: برای استفاده از مالچ نفتی فعلا اعتباری وجود ندارد و تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست این است که فعلا از مالچ نفتی استفاده نشود.

طهماسبی بیرگانی اضافه کرد: سازمان جنگل‌ها هنوز مایل به استفاده از مالچ نفتی است، این در حالی است که سازمان حفاظت محیط زیست در سال‌های گذشته به صورت موردی با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی مجوز موردی برای مکان‌های خاص و ویژه داده بود که تبعاتی برای ما داشته است.

بر اساس این گزارش، «مالچ» نوعی پوشش برای تثبیت شن‌های روان در مناطق بیابانی است که بیش از ۱۰ سال است با مخالفت کارشناسان و فعالان محیط زیست روبه رو شده است.

طهماسبی بیرگانی دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار نیز فروردین ۹۹ در بازدید از عملیات مالچ پاشی نفتی در دشت آزادگان خوزستان تایید کرده بود که میزان مواد آروماتیک (گروه بزرگی از آلاینده‌های آلی) در مالچ نفتی بیش از حد استاندارد بوده و کیفیت مالچ نفتی استفاده شده در عملیات بیابان‌زدایی خوزستان باید بهبود یابد.

مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۹۹ با انتشار گزارشی با عنوان «بررسی آثار زیست محیطی ناشی از مالچ پاشی نفتی در منطقه بیت کوصر» نسبت به تاثیر منفی زیست محیطی اجرای این طرح بر اکوسیستم و زیستگاه منحصربه فرد ماسه‌زارهای این منطقه در خوزستان انتقاد کرده است. بر این اساس هرگونه مالچ پاشی برای تثبیت شن در مناطقی که مشکل گرد و خاک ندارند، ممنوع است و در قانون بودجه سال ۱۳۹۸ مالچ پاشی تنها سازگار با محیط زیست مورد تاکید بوده است.

انجمن مردم نهاد دیده‌بان جلگه سبز خوزستان اسفند ماه ۹۸ ، از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان به دلیل مالچ‌پاشی نفتی و کشتار جانوران و از بین بردن گونه‌های گیاهی، به مراجع قضایی شکایت و علیه آنها اعلام جرم کرد.

قنواتی‌زاده مدیر این انجمن گفته بود: نتایج آزمایشگاه معتمد نشان می‌دهد که مالچ نفتی حاوی مقادیر زیادی ترکیبات سمی و سرطان زاست.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست گرد و غبار ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور خوزستان مالچ پاشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست گرد و غبار ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گرد و غبار ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور خوزستان مالچ پاشی مالچ نفتی گرد و غبار محیط زیست مالچ پاشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۵۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است و قطعا تمام اکوسیستم‌ ها در حوزه محیط زیست مدیون داشتن زمینی پاک و خاکی پویا و حاصلخیز است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، حلیا سادات حسینی در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت  و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسلهای آینده اشاره کرد.

حسینی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی مانند توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن وعدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

وی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک را داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آبهای زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه صحبتهای خود به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم  و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان صحبتهایش به موضوع فرهنگ سازی و توانمندسازی شهروندان اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که شش درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد، نباشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است