Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر صنعت با اعلام اینکه روابط ایران و ارمنستان می تواند چند جانبه باشد، گفت: ظرفیت دو کشور بیش از تبادلات دو جانبه است و می توانیم چندین کشور را در موضوعات اقتصادی با یکدیگر پیوند دهیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدرضا فاطمی امین در دیدار با واهان کروبیان وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان در شهر ایروان افزود: ایران و ارمنستان از نظر سیاسی و فرهنگی همکاری‌های زیادی با هم داشتند، اما متاسفانه روابط اقتصادی ما خیلی عقبتر از روابط سیاسی و فرهنگی بین دو کشور بوده و امروز این وظیفه ماست تا روابط اقتصادی را تقویت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: ما ظرفیت‌هایی داریم که می‌توانند مکمل هم باشند، اما اکنون نقل و انتقالات مالی یکی از موانع اصلی برای رشد روابط اقتصادی است، البته ما از روش‌هایی نظیر تهاتر استفاده می‌کنیم که بسیار موثر بوده است.

وزیر صنعت با بیان اینکه در سال جاری تجارت خارجی ایران نزدیک به 100 میلیارد دلار می رسد، گفت: از این رقم 80 میلیارد دلار به تجارت بدون نفت بر می گردد. 

وزیر صمت عنوان کرد: پیشنهاد می کنم در 2 سطح مبادلات را پیگیری کنیم، اول مبادلات کالا، که کالا‌های ایرانی به ارمنستان وارد شود و کالا‌های ارمنستانی هم به ایران و سطح دوم سرمایه گذاری در کشورهاست تا سرمایه گذاران ارمنستانی وارد ایران شوند و در مقابل سرمایه گذاران ما هم بتوانند در ارمنستان فعالیت کنند. به نظر سطح دوم مهم تر و عمیق تر است.

وی با اعلام اینکه روابط ایران و ارمنستان می تواند چند جانبه باشد، تصریح کرد: ظرفیت دو کشور بیش از تبادلات دو جانبه است و می توانیم چندین کشور را در موضوعات اقتصادی با یکدیگر پیوند دهیم.

واهان کروبیان وزیر اقتصاد ارمنستان نیز در این دیدار با اعلام اینکه این کشور روابطه به بسیار خوبی با کشورهای عضو اتحادیه اروسیا دارد، گفت: به علت درگیری میان روسیه و اوکراین ، ارتباط کشورهای عضو اتحادیه اروسیا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی به تعاملات خود با وزیر سابق راه و شهرسازی ایران اشاره کرد و افزود: قرار شد راه های میان ایران و ارمنستان برای ترانزیت کالا ساده تر شود. در حال حاضر کامیون های دو طرف در مسیر ترانزیت کالا مشکلاتی دارند که ما آمادگی داریم این مشکلات را برطرف کنیم. ما تمایل داریم کامیون های ارمنی بلامانع از خاک ایران عبور و همینطور به شبه جزیره عربی برسند در همین زمینه آمادگی میزان عوارض پرداختی کامیون هایی ایرانی به خاک ارمنستان را از 250 دلار به 60 دلار برسانیم.  

وزیر اقتصاد ارمنستان با بیان اینکه میزان صادرات ارمنستان 3 میلیارد دلار است، افزود: از این رقم 800 میلیون دلار به صادرات کالا به روسیه اختصاص دارد . به نظر می رسد در حال حاضر به خاطر مناقشات روسیه و اوکراین و تغییرات نرخ روبل حدود 40 درصد صادارت ما در این بخش کاهش پیدا کند. برای جبران این کاهش باید صادرات خود را به ایران و شبه جزیره عربی افزایش دهیم.

وی اضافه کرد: ما می توانیم برای توسعه روابط تجاری صادرات 10 قلم کالا را به ایران انجام دهیم از آن طرف ایران نیز می تواند به صورت نامحدود صادرات به ارمنستان داشته باشد تا ما آن کالاها را  به کشورهای اوراسیا و به کل دنیا بفروشیم.

فاطمی امین نیز در ادامه این جلسه تقویت کریدور شمال جنوب را یکی از اولویت‌های کشورمان دانست و تصریح کرد: چهار مسیر اصلی در این کریدور تعریف شده است که یکی از این مسیرها از ارمنستان عبور می‌کند و تقویت ترانزیت میان دو کشور در همین راستا باید انجام شود.

وی با اشاره به سفرهای خارجی خود به کشورهای عربی در چند وقت اخیر بیان کرد: محصولات ارمنستان، ایران و کشورهای عربی را می‌توانیم با روش سوآپ با هم مبادله کنیم، همچنین صادرات دام زنده و گوشت نیز با این روش می‌تواند انجام شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، تولید مشترک خودرو در ارمنستان را نیز یکی دیگر از ظرفیت‌ها دانست و گفت: خط تولید ایران خودرو در کشور آذربایجان روزانه 10 دستگاه خودرو تولید می کند و می‌توان این کار را در ارمنستان به صورت سرمایه‌گذاری مشترک انجام داد.

فاطمی امین همچنین با اشاره به استقرار تعداد زیادی از ارامنه در سراسر دنیا، گفت: تولید مشترک در خودرو و لوازم‌خانگی با استفاده از این ظرفیت می‌تواند به سراسر جهان صادر شود.

 انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ایران و ارمنستان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۳۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اواخر دی‌ماه ۱۴۰۱ بود که به ابتکار جمیله علم‌الهدی همسر آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور ایران، نخستین کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار در تهران برگزار شد.

در این کنگره ۳۰۰ مهمان خارجی از بانوان تاثیرگذار و عمدتا سطح بالای کشورهایی، چون ارمنستان، چین، استرالیا، سریلانکا، تایلند، پاکستان، کامرون، صربستان، سوئد، بلغارستان، آفریقای جنوبی، ترکمنستان، سوریه، لبنان و روسیه حضور داشتند.

این نشست در سه سطح شخصیت‌های فرهنگی، علمی، وزیران و بانوان اول و نیز سلبریتی‌ها برگزار شد و همسران مقامات عالی‌رتبه از جمله همسر نخست‌وزیر ارمنستان، بورکینافاسو، عراق، قرقیزستان، صربستان، گینه، نیجریه، سریلانکا و رییس شورای مرکزی زنان ترکمنستان همچنین فرستاده ویژه رییس جمهور سوریه سخنرانی کردند.

یکی از دستاورد‌های این کنگره امضا۱۰ سند و تفاهم‌نامه دوجانبه بود، نمایشگاهی نیز از دستاورد‌های بانوان ایرانی در حاشیه این اجلاس برپا شده بود.

در نخستین کنگره بین‌المللی زنان تاثیرگذار، ارمنستان نامزد برگزاری دومین اجلاس بین‌المللی بانوان تاثیر گذار شده بود و حالا در سفر رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کشورمان به ارمنستان، خانم ژانا آندراسیان وزیر آموزش علوم فرهنگ و ورزش جمهوری ارمنستان برای برگزاری این کنگره اعلام آمادگی کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مهدی ایمانی‌پور در سومین روز سفر خود به ارمنستان با خانم ژانا آندراسیان وزیر آموزش علوم فرهنگ و ورزش جمهوری ارمنستان دیدار داشت و در این دیدار زمینه‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی بین دو کشور بررسی شد.

در این دیدار سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، اسدی‌موحد رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان، مصطفوی مدیرکل حوزه اسناد بین‌المللی و دیوسالار معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را همراهی می‌کردند.

گفتنی است چنین نشست‌های از بعد دیپلماسی همسران مقامات کشور‌ها حائز اهمیت است که دور دوم این کنگره در ایروان پایتخت ارمنستان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود