Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@23:10:26 GMT

آیا ویروس کرونا باعث بروز تورم زبان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۶۶۱۰

آیا ویروس کرونا باعث بروز تورم زبان می‌شود؟

گاهی اوقات ویروس کرونا موجب بروز تورم و برجستگی‌های خاص روی زبان بیماران می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون، قسمت‌های مختلف بدن تحت‌تأثیر این ویروس قرار گرفته است. این موضوع، موجب بروز طیف وسیعی از علائم شده که از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظهور انواع جدید ویروس کرونا و بروز علائم متنوع آن تهدید جدیدی برای بشر به حساب می‌آید. یکی از علائم عجیب بیماری کرونا زبان کووید است.

زبان کووید چیست؟

زبان کووید به معنای بروز برجستگی‌ها و تورم روی سطح زبان به دلیل آلوده شدن به ویروس کرونا است. برخی افراد پس از مبتلا شدن به بیماری کووید -۱۹ زخم و تورم روی زبان را تجربه می‌کنند. تورم زبان، غذا خوردن و صحبت کردن را دچار اختلال می‌کند. از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا تعداد افراد مبتلا به زبان کووید افزایش یافته است؛ بنابراین توصیه شده است که در صورت بروز تورم یا زخم روی زبان به همراه سردرد یا خستگی در منزل بمانید و از دیگران فاصله بگیرید.

چه چیزی باعث بروز زبان کووید می‌شود؟

متخصصان معتقدند که برفک دهان یکی از دلایل بروز زبان کووید است. برفک دهان نوعی قارچ است که می‌تواند توسط ویروس کرونا یا بعضی از داروهای مورد استفاده برای درمان این بیماری ایجاد شود. متخصصان بر این باور هستند که تورم زبان به دلیل گیرنده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین دو (ACE) موجود روی زبان به وجود می‌آید؛ گیرنده‌های ACE پروتئین‌هایی هستند که به ویروس کرونا کمک می‌کند وارد بدن شود. یکی دیگر از دلایل بروز زبان کووید، خشکی دهان است؛ غدد بزاقی دهان به دلیل مبتلا شدن فرد به بیماری کووید -۱۹، بزاق کمتری ترشح می‌کند و منجربه خشکی دهان می‌شود. خشکی دهان نیز شرایط را برای بروز بیماری‌های دهان فراهم می‌کند.

آیا سویه امیکرون باعث بروز زبان کووید می‌شود؟

پس از افزایش شیوع سویه امیکرون در سراسر جهان، تعداد زیادی از افراد دچار زبان کووید شده‌اند. سویه امیکرون باعث بروز علائمی مانند سرماخوردگی می‌شود، زبان کووید نیز معمولاً با علائم دیگر بیماری مانند درد عضلانی، اسهال و بثورات پوستی همراه می‌شود.

چرا به زبان کووید مانند دیگر علائم بیماری کووید -۱۹ توجه خاصی نشده است؟

ازآنجاکه زبان کووید به اندازه دیگر علائم بیماری کووید -۱۹ رایج نیست، توجه خاصی به آن نشده است. متخصصان بیشتر بر علائم رایج مانند تب و سرفه تمرکز دارند و قلب، ریه‌ها و شکم را در شرایط جدی بررسی می‌کنند. علاوه بر این، همه افراد در طول همه‌گیری کرونا از ماسک استفاده می‌کنند و معمولاً پزشکان به منظور پیشگیری از انتقال بیماری به دیگران، از بیماران درخواست نمی‌کنند که ماسک خود را بردارند؛ بنابراین متوجه علائم مربوط به زبان آن‌ها نمی‌شوند.

کد خبر 559415

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا ابتلا به کرونا شیوع کرونا پیشگیری از کرونا آخرین اخبار کرونا آخرین اخبار ویروس کرونا کووید ۱۹ شیوع بیماری کووید۱۹ واکسن کووید ۱۹ مبتلایان به کووید ۱۹ تشخیص کووید ۱۹ مبتلا به کووید ۱۹ علائم کرونا علائم بیماری جدیدترین علائم کرونا خشکی دهان آفت دهان امیکرون سویه امیکرون علائم کرونا امیکرون چیست امیکرون کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بروز زبان کووید بیماری کووید ویروس کرونا باعث بروز روی زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۶۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند