Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای شهری مانند اصفهان و تهران که در احاطه صنایع آلاینده و انرژی‌بر قرار گرفتند هیچ راه گریزی جز حرکت به سمت اقتصاد و تولید دانش بنیان نیست.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سال ۱۴۰۱ از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی» نامگذاری شد. این شعار علاوه بر مسائل اقتصاد، اشتغال و تولید بیش از همه مساله علمی و دانش بنیان را هدف قرار داده است تا بیش از گذشته به مساله علمی و فناوری و دانش بنیان توجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بررسی شعار سال در راستای تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی با جعفر قیصری، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به گفت‌وگو پرداختیم که مشروح آن را در ادامه می‎‌خوانید:

به نظر شما دلیل استفاده از واژه «دانش بنیان» در نامگذاری سال ۱۴۰۱ توسط مقام معظم رهبری چیست؟

سال ۱۴۰۱ توسط مقام معظم رهبری سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی نامگذاری شد که طلوع جدید برای حوزه علم و فناوری، تجاری سازی فناوری و پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان کشور است.

طی سالیان طولانی کارخانه‌ها و تولیدات در کشور راه اندازی شده است و تولید دانش بنیان تفاوت بنیادین با تولید عادی دارد؛ تولید دانش بنیان متکی بر علم و فناوری بوده و زایده فکر، تلاش و کوشش جوانان نخبه کشور و متکی بر دانش شرکت‌های فناوری، شرکت‌های دانش بنیان و متکی بر توسعه فناوری بوده که در دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری به دست می‌آید که ویژگی ممتاز و تفاوت قابل ملاحظه‌ای نسبت به تولیدات متکی بر سرمایه و وارد کردن ماشین آلات از کشورهای صاحب تکنولوژی دارند.

کارخانه‌های بزرگ از جمله فولادسازی، خودروسازی و پالایشگاه‌ها طی یک قرن گذشته در کشور احداث شدند، همچنین صنایع نساجی، خودروسازی و بسیاری از صنایع و ماشین آلات که به صورت کامل از کشورهای صاحب تکنولوژی وارد و نصب شدند و تولید و اشتغال‌زایی را انجام می‌دهند. عمدتاً ارزش افزوده این تولیدات متکی به سرمایه، مواد اولیه و انرژی است.

تفاوت تولیدات دانش‌بنیانی با دیگر تولیدات چیست؟

تاکنون تولید ثروت و اشتغال آفرینی صورت گرفته، اما در بسیاری از اماکن محصولاتی تولید می‌شود که قابل رقابت با رقبای خارجی نیست و با اتکا به تعرفه‌ها و ایجاد فضای مصنوعی محصولات در داخل کشور به فروش می‌رود، اما تولید دانش بنیان تفاوت اساسی با تولید سنتی دارد؛ تولید دانش‌بنیان تولیدی است که بر پایه فناوری و تکنولوژی بوده و توسط شرکت‌های دانش پایه و فناور و نخبگان به دست آمده است همچنین سطح بالایی از فناوری را دارا است. البته سرمایه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و برای تولیدات دانش بنیان لازم و ضروری است، اما قدرت رقابت همان قدرت مغزها و نخبگان است.

نگاه فعالیت‌های دانش‌بنیانی را در حوزه اشتغال آفرینی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شرکت‌های مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نمونه‌ای مثال‌زدنی در راستای مسئله دانش بنیان هستند؛ در حال حاضر حدود ۵۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان و ۱۰۰ استارت آپ و هسته فناور در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند. در ۵۰۰ شرکت حدود هفت هزار و ۸۰۰ نفر مشغول به کار هستند این میزان اشتغال را وقتی با صنایع بزرگ از جمله صنایع فولادی، آهن و نفت مقایسه می‌کنیم قابل ملاحظه است.

اشتغالی که در تولید دانش بنیان وجود دارد شامل اشتغال نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است، بیش از ۶۰۰ نفر از هفت هزار و ۸۰۰ نفر افرادی هستند که مدرک دکتری تخصصی دارند و از این دانش در فعالیت خود بهره‌مند می‌شوند؛ این موضوع بیان‌گر این است که اشتغال دانش بنیان اشتغالی برای طبقه نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است و امید و انگیزه برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به وجود می‌آورد.

فعالیت دانش بنیانی موجب خواهد شد اشتغال برای طبقه تحصیل‌کرده، ایجاد رضایت‌مندی و ایجاد انگیزه را شاهد باشیم.

آیا توسعه فعالیت‌های دانش بنیانی تأثیری بر محیط زیست خواهد داشت؟

ویژگی مهم دیگری که شرکت‌های تولیدکننده متکی بر دانش و تجاری سازی فناوری دارند این است که در این نوع تولید میزان مصرف منابع طبیعی، میزان مصرف مواد، کانی‌ها و منابع زیرزمینی، نفت، منابع فسیلی، بهره‌مندی از آب و هوا، میزان آلودگی به حداقل رسیده است و ما را از مشکلات محیط زیستی که صنایع قدیمی با خود آوردند نجات می‌دهند. برای شهرهایی مانند اصفهان و تهران که در احاطه صنایع آلاینده و انرژی‌بر قرار گرفتند هیچ راه گریزی جز حرکت به سمت اقتصاد و تولید دانش بنیان وجود ندارد.

در حال حاضر که سال ۱۴۰۱ توسط رهبر معظم انقلاب سال "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی" متکی بر دانش مطرح است همه مسئولان، مقامات، تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان کلان به ویژه در شهرهای بزرگ و مکان‌هایی که با مسائل محیط زیستی، آلودگی و کم آبی مواجه هستند الزاماً حرکت به سمت تولید دانش بنیان راه نجات و موفقیت آن‌ها خواهد بود.

نظر شما در رابطه با تبادل دانش بین نخبگان چیست؟

تولید دانش بنیان منجر به تولید ثروت ملی و افزایش ثروت ملی خواهد شد؛ همچنین برای نخبگان اشتغال ایجاد کرده و حل مسائل و چالش‌های محیط زیستی را در پی خواهد داشت. تجربه‌های موفقی در این زمینه در سطح دنیا وجود دارد و ما هم باید این راه را به طور جدی دنبال کرده و به سمت تولید متکی بر دانش و فناوری بومی در دست متخصصان حرکت کنیم. البته به این معنا نیست که ما همه محصولات و فناوری‌ها را باید خودمان داشته باشیم بلکه انتقال و تبادل فناوری و تبادل دانش در بین نخبگان و صاحبان اندیشه باید به وجود بیاید.

توجه به این نکته لازم است که تبادل فناوری و دانش زمانی رخ می‌دهد که دو طرف هم‌تراز باشد. هیچ‌گاه کشوری که صاحب فناوری است، فناوری خود را به صورت کامل در اختیار کشور دیگری قرار نمی‌دهد مگر اینکه طرف دوم سطحی از فناوری و دانش را دارا باشد. فناوری محوری یا کلیدی یا تکنولوژی محوری باید در دست شرکت فناور و تولیدکننده دانش بنیان باشد و باید فن آخر در اختیار خودمان باشد. راه موفقیت ما این است که به سمت تولید و اشتغال دانش بنیان و تجاری سازی فناوری حرکت کنیم.

این حرکت امکان پذیر است به شرط آنکه همه مسئولان، مدیران و دست اندرکاران به درستی به وظایف خود عمل کنند. باید همه در این مسیر کمک کننده و یاری دهنده باشند و وظایف خود را کامل انجام دهند. موفقیت در این مسیر با شعار دادن ممکن نیست.

کد خبر 563590

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دانش بنیان شرکت دانش بنیان اشتغال علم و فناوری پارک علم و فناوری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دانش بنیان و اشتغال آفرینی تولید دانش بنیان دانش بنیان علم و فناوری متکی بر دانش دانش بنیانی سال ۱۴۰۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت

فناوران یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت مستقل دستگاه الکتروکاردیوگراف ۶ کاناله برای نخستین بار در کشور و دستگاه‌های سه کاناله، تک کاناله و دوازده کاناله شدند که علاوه‌بر تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی کشور دستگاه‌های نوار قلب به‌صورت محدود هم به برخی کشورهای همسایه صادر می‌شوند.

جلال ردادی، رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که این شرکت در ادامه راه به‌منظور تکمیل سبد محصولات خود در حوزه الکتروکاردیوگراف، به تولید دستگاه‌های سه کاناله، تک کاناله و دوازده کاناله اقدام کرده است، اظهار کرد: همه دستگاه‌ها، مراحل تست بالینی و اخذ مجوز را از اداره‌کل تجهیزات پزشکی طی کرده‌اند و به بازار عرضه شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین شرکت موفق به اخذ نشان CE برای همه محصولات سبد الکتروکاردیوگراف شده است. علاوه‌بر این موارد، شرکت موفق به اخذ رضایت‌مندی بالای ۹۰ درصد مشتریان شده است.

امکان پردازش برخط سیگنال‌های نوار قلب فناوری محصول تولید داخل

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان درباره فناوری طراحی و ساخت این دستگاه‌های الکتروکاردیوگراف، توضیح داد: شرکت توانسته در زمینه فنی با پیاده‌سازی الگوریتم‌های نرم‌افزاری پردازش سیگنال، فیلترهای مناسب سیگنال ECG را در دستگاه پیاده‌سازی کند که قادرند به‌صورت برخط (Online) سیگنال را پردازش کنند.

ردادی با بیان این‌که این دستگاه سیگنال خروجی را با حداقل تغییر، نویز زدایی می‌کند، ادامه داد: همچنین در مدل‌های ۶ کاناله و ۱۲ کاناله، یک الگوریتم پیشرفته جهت اندازه‌گیری پارامترهای تشخیصی سیگنال ECG و تفسیر آن گنجانده شده که در تشخیص به پزشک متخصص کمک بسزایی می‌کند و شرکت با گنجاندن نمایشگر رنگی و صفحه لمسی در دستگاه‌ها امکان کاربری آسان دستگاه را فراهم کرده است.

نوآوری‌های دستگاه نوار قلب

وی، درباره نوآوری به‌کار گرفته شده در این دستگاه گفت: نظر به توسعه روزافزون قابلیت‌های جانبی دستگاه‌های خارجی و لزوم رقابت با آنها، شرکت همواره در حال بروزرسانی دانش فنی خود است. شرکت در حال‌حاضر بعضی قابلیت‌های به‌روز دستگاه‌های خارجی(ارتباط با شبکه‌های بیمارستانی، ذخیره‌سازی داده‌ها و ارسال به کامپیوتر، اندازه‌گیری و تفسیر پارامترهای ECG) را به بعضی محصولات اضافه کرده است و در حال‌حاضر نیز در دستگاه دوازده کاناله خود در حال پیاده‌سازی بعضی ویژگی‌ها نظیر ارتباط مستقیم با پرینتر لیزری، اضافه کردن فونت فارسی و اضافه کردن خروجی PDF است.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، درباره کیفیت محصولات این شرکت، گفت: در زمینه کیفیت، شرکت با پایش مداوم مشتریان و محصول اقدام به بهبود محصول و ارتقای آن و رفع نواقص احتمالی می‌کند. نکته جالب در بحث کیفیت محصولات این است که بیش از ۹۰ درصد محصولات فروخته شده توسط شرکت حتی یک بار برای بحث خدمات فروش به شرکت ارجاع داده نشده‌اند که این امر نشان‌دهنده اهتمام شرکت به بحث کیفیت محصول است.

ردادی در خصوص عملکرد دستگاه و قابلیت‌ها و کاربردهای آن، توضیح داد: دستگاه الکتروکاردیوگراف(نوار قلب) به‌منظور ثبت فعالیت الکتریکی قلب استفاده می‌شود و قادر است با اتصال ۱۰ رشته الکترود به نقاط مشخصی از بدن (دست‌ها، پاها و قفسه‌سینه)، این فعالیت را در قالب ۱۲ سیگنال مختلف (۶ سیگنال دو قطبی و ۶ سیگنال تک قطبی) روی کاغذ حرارتی یا سایر خروجی‌ها تهیه کند.

وی ادامه داد: خروجی دستگاه الکتروکاردیوگراف برای پزشکان متخصص و اورژانس کاربرد دارد و نخستین قدم در مراجعه جهت تشخیص بیماری‌های قلبی، تهیه نوار قلب است. عموماً همه دستگاه‌های الکتروکاردیوگراف دارای رکوردر حرارتی (مشابه دستگاه فاکس یا پوز فروشگاهی) هستند. دستگاه‌های الکتروکاردیوگراف در صنعت بر مبنای تعداد کانال خروجی روی کاغذ حرارتی تقسیم‌بندی می‌شوند، برای مثال، دستگاه ۶ کاناله، دستگاهی است که حداکثر قادر به ثبت ۶ کانال همزمان روی کاغذ حرارتی است.

قیمت رقابتی محصولات این شرکت دانش‌بنیان با کیفیتی قابل قبول

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان این‌که این شرکت در ابتدا تمرکز خود را بر ارائه محصول با کیفیت قابل رقابت با محصولات خارجی قرار داد، افزود: همچنین کوشید از نظر جنبه اقتصادی بر قیمت قابل رقابت با محصولات خارجی و خدمات پس از فروش با قیمت ارزان به‌عنوان مزیت رقابتی تأکید کند.

ردادی، گفت: در نتیجه در حال‌حاضر بیش از ۱۰ هزار دستگاه از محصولات شرکت در سراسر ایران نصب شده است. گواه این امر نیز برنده شدن شرکت در مناقصات متعدد برگزار شده توسط هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی است. شرکت در حال‌حاضر سالانه حدود ۴۰ درصد نیاز بازار ایران را تأمین می‌کند. همچنین توانسته به‌صورت محدود صادرات به کشورهای عراق و سوریه داشته باشد.

طراحی و ساخت یک نمونه دستگاه نوار قلب برای ویزیت خانگی

وی با بیان این‌که محصولات الکتروکاردیوگراف جهت استفاده در مراکز درمانی پیش‌بینی شده‌اند، چرا که خروجی آنها صرفاً توسط پزشک متخصص قابل تفسیر است، افزود: با این وجود، شرکت به منظور سهولت کار جهت ویزیت خانگی، یکی از محصولات خود یعنی دستگاه الکتروکاردیوگراف تک کاناله را طوری طراحی کرده که به‌راحتی توسط پزشک خانواده یا پرسنل اورژانس قابل حمل باشد.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان این‌که دستگاه‌های الکتروکاردیوگراف با برند مشهور بیش از ۲۵۰۰ دلار قیمت دارند، افزود: به‌عنوان مثال، دستگاه MAC۲۰۰۰ از شرکت GE که یکی از شرکت‌های پیشگام در تولید دستگاه‌های پزشکی است، قیمتی معادل ۳۰۰۰ دلار دارد، در حالی‌که این شرکت دانش‌بنیان توانسته است محصول مشابه را در حدود ۷۰۰ دلار به مشتری عرضه کند. قیمت ارائه‌شده حتی از قیمت دستگاه‌های چینی که بعضاً به‌طور قاچاق وارد کشور می‌شوند، کمتر است.

ردادی تصریح کرد: این شرکت دانش‌بنیان در سال ۱۳۸۶ با هدف ارائه محصولات با کیفیت، قابل رقابت با نمونه خارجی و دارای قیمت مناسب تأسیس شد و فعالیت خود را با واردات لوازم جانبی مانیتور علائم حیاتی و تجهیزات بیهوشی و از سال ۱۳۸۸ تحقیق و توسعه روی دستگاه الکتروکاردیوگراف را آغاز کرد. شرکت در سال ۱۳۹۱ موفق به اخذ جواز ساخت از اداره‌کل تجهیزات پزشکی به‌عنوان نخستین تولیدکننده مستقل دستگاه الکتروکاردیوگراف ۶ کاناله  شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت