Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@05:47:26 GMT

خون در رگ‌های بورس در جریان است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۷۷۲۱

خون در رگ‌های بورس در جریان است؟

یک کارشناس بازار سرمایه ضمن بررسی قیمت های جهانی به حجم معاملات در این بازار اشاره کرد و گفت: اگر حجم معاملات خرد ۹۰۰۰ میلیارد تومان باشد میتوان گفت خون در رگ های بازار در جریان است.

روزبه شریعتی در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، با اشاره به روند حرکت بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: بازار از ابتدای سال ۱۴۰۰ وارد یک سیکل شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوریکه هر سقوطی که رخ می‌داد، شاخص نمیتوانست به سقف بعدی برگردد و هر نزولی یک کف جدید را امتحان می‌کرد. با این حال اوایل بهمن ماه شاخص کل در محدوده یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحد رشد مقطعی خود را شروع کرد و رفته رفته به یک میلیون و ۲۸۰ هزار واحد نیز رسید و در سال جدید از یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد نیز گذر کرد.

وی درمورد متغیرهایی که روی بازار سرمایه تاثیرگذار هستند توضیح داد: بازار جهانی روی بازار سرمایه تاثیرگذار است. البته همین بازار متاثر از اتفاقات بزرگی از جمله جنگ روسیه و اوکراین قرار دارد. چراکه این جنگ در یکی از مناطق مهم دنیا که بسیاری از محصولات خاص مانند جو، گندم و ذرت در آن قرار دارد، رخ داده است. ۴۰ درصد بازار انرژی اروپا در دست روسیه بوده و با این حال تحریم‌های زیادی در برابر روسیه وضع شده است. به همین دلیل نظم و توازن بازار بهم خورده که نتایج مختلفی داشته است قیمت ها طوری شده اند که هفت ماه قبل هیچ تحلیلگری نمیتوانست آن را پیش بینی کند.

این تحلیلگر بازار سرمایه با تاکید بر اینکه تحریم‌هایی که علیه روسیه وضع شد خارج از انتظار بود، گفت: با وجود پالس مثبتی که از سوی روسیه برای اتمام جنگ آمده است، تحریم ها و شرایطی که در جهان شکل گرفته کوتاه مدت نیست. طبق براوردها حتی اگر جنگ تمام شود  عدم توازن تا ۱۸ ماه در بازار جهانی باقی می ماند. ممکن است تا مدت‌ها در بسیاری از محصولات دنیا مخصوصا نفت کمبود عرضه و مازاد تقاضا وجود داشته باشد.

شریعتی با بیان اینکه بازار سرمایه از بازار جهانی تاثیر پذیرفته است، عنوان کرد: این تاثیر را می‌توان در رشد صنعت اوره و یا هلدینگ های پالایشی و پتروشیمی به خوبی مشاهده کرد. از طرف دیگر مذاکرات سیاسی و توافق هسته‌ای به درازا کشیده شده و مذاکرات هنوز به صورت غیرمستقیم در جریان است. رشد دلار از ۲۵ هزار تومان تا نزدیک ۲۷ هزار تومان متاثر از همین موضوع است. ذهنیت بازار این است که توافق صورت می‌گیرد، پول های بلوکه شده ایران آزاد می‌شود و صادرات نفت به ۲.۵ میلیون بشکه نفت در روز می‌رسد. بازار به این درک رسیده است که به توافق رسید به مذاکرات به نفعش است.

وی ادامه داد: همچنین نزدیک فصل مجامع هستیم، دی پی اس ها از قیمت سهم ها کم می شود و سرمایه گذاران باید به این موضوع اهمیت دهند. اگر حجم معاملات خرد ۹۰۰۰ میلیارد تومان باید میتوان گفت خون در رگ های بازار در جریان است اما اگر حجم معاملات به کمتر از ۳۰۰۰ میلیارد تومان برسد در بازار رکود رخ میدهد. بین سه تا پنج هزار میلیارد تومان نیز دوره خنثی بازار محسوب میشود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: بازار سرمایه ، سایپا ، ایران‌خودرو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار سرمایه سایپا ایران خودرو میلیارد تومان بازار سرمایه حجم معاملات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۷۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات

به گزارش قدس آنلاین، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز چهارشنبه (۸ اردیبهشت) با رشد ۶۵۲ واحدی به ۲,۳۰۴,۹۷۸و احد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۱۳۹۵.۱۴ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات امروز ۸.۰۳۲ میلیارد سهم بود که طی ۳۶۸,۶۰۳ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۵۵,۲۹۴.۸۳۴ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۶۲۹,۵۰۲.۸۸۴ میلیارد ریال شد.

امروز فملی به تنهایی ۲ هزار و ۹۳۵ واحد شاخص را بالا کشید. رشد فملی متأثر از رشد قیمت جهانی مس است. پس از فملی، تاصیکو و سدشت نمادهای سبز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای شپنا، شستا و وبملت از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نمادهای تجلی، حسینا و فجهان بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند و نمادهای آریا، شگویا و خاور نمادهایی هستند که اثر کاهنده بر شاخص کل فرابورس داشتند.

به نظر می‌رسد که با توجه به معاملات امروز، در بازار فردا نیز شاهد تابلوی قرمز در ابتدای آغاز معاملات بازار سرمایه باشیم. انتظار می‌رود در ادامه بازار، تقاضا افزایش یافته، و در انتها بازار متعادلی را شاهد باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت