Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی که آواربرداری از متروپل ادامه دارد و امدادگران می‌کوشند تا با حفر منفذ‌هایی خود را به طبقات زیرین سازه برسانند و افراد محبوس شده را بیابند، خطری بزرگ در کمین امدادگران و حاضران در محل حادثه نشسته و هر از گاهی خودنمایی می‌کند!
به گزارش «تابناک»، سومین روز فروپاشی بخشی از سازه مجتمع ۱۰ طبقه متروپل در آبادان، در حالی سپری می‌شود که این رویداد تا کنون ۱۶ فوتی بر جای گذاشته و از وضعیت شمار نامعلومی اطلاعی در دست نیست؛ سرنوشت مفقود شدگانی که تلاش برای یافتن آن‌ها ادامه دارد، اما با سختی‌های زیادی روبروست که یکی از آنها، احتمال فروپاشی قسمت‌های سرپا مانده سازه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وضعیت وخیمی که خلاصی از آن ممکن نیست و در نتیجه امدادگران پرشمار با سرعت زیاد و البته رعایت نکات ایمنی، به آواربرداری مشغول هستند و در ساعات اخیر، تلاش شان را معطوف به حفر منافذ و حفره‌هایی به طبقات زیرین سازه کرده اند تا از سرنوشت افراد گمشده اطلاعی کسب نمایند. عملیاتی که با حداکثر سرعت در حال انجام است، اما در عین حال کند پیش می‌رود!
منظور از کندی فرآیند آواربرداری و حفر منفذ برای نفوذ به بخش‌های مدفون شده، لرزش‌هایی است که در قسمت‌های برجای مانده سازه رخ می‌دهد و اتفاقی شوم را متذکر می‌شود؛ اتفاقی از جنس فروپاشی دوباره سازه که پیشتر بی هیچ دلیل خارجی رقم خورده و حالا با توجه به آسیب وارد آمده به سازه و انجام عملیات آواربرداری، بسیار محتمل‌تر است.
اما دلیل لرزش‌های خوفناک سازه چیست؟ کنکاش در این خصوص به نتایج دردناکی می‌رسد، چراکه ارزیابی مهندسان از وضعیت سازه حکایت از کج شدن آن به میزان قابل توجهی دارد که روندی ادامه دار است و پیش بینی می‌شود که در نهایت به تخریب آن منجر خواهد شد. اتفاقی که زمان محدودی در اختیار امدادگران قرار داده و به جهت فاجعه رقم خورده در ساخت سازه، تا همین مقدار هم قابل اعتماد نیست!
وضعیت بغرنجی که این سوال را به دنبال دارد که چرا برای پایدارسازی قسمت‌های برجای مانده سازه اقدامی صورت نمی‌گیرد؟ پرسشی که بدان پاسخ داده نشده، چون بررسی‌های متخصصان هم در خصوص آن راه به جایی نبرده است، چراکه متروپل در محله‌ای با تراکم بالا احداث شده که معابر دسترسی کم عرضی دارد و در نتیجه انجام هر اقدامی برای پایدارسازی آن غیرممکن شده و حتی در فرایند امدادرسانی هم اختلال جدی پدید آورده است.
این را می‌شود از بررسی تصاویر هوایی شهر آبادان و مکان احداث این سازه کذایی در آن یافت (که جای بحث و بررسی در آینده دارد) که حالا به چالشی بزرگ پیش روی امدادگران تبدیل شده و تردد ماشین آلات و کامیون‌ها را به شدت دشوار کرده و مانع از آن شده که با تدابیری مانند به کارگیری جرثقیل، به پایداری سازه کمک کنند و دست کم مانع از آوار شدن آن تا پیش از پایان عملیات جست‌وجوی مفقود شدگان شوند.
چالشی بسیار جدی که اگر وجود نمی‌داشت، چه بسا خیلی پیشتر فرایند آواربرداری به انجام رسیده و نفوذ به طبقات زیرین به انجام رسیده بود، نه حالا که زمان بسیار زیادی از حادثه گذشته و موجب شده که رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان که در محل حادثه حضور دارد و فرایند آواربرداری و عملیات نجات را هدایت می‌کند، تاکید کند که شانس زنده ماندن افراد احتمالی در زیر آوار بسیار پایین آمده است.
نکته‌ای دردناک، اما قریب به واقعیت که سوی ناخوشایند دیگری هم دارد؛ اینکه عملیات جست و جو پایان نیافته و با قوت و قدرت ادامه دارد و در نتیجه، شمار زیادی از امدادگران در معرض خطر بزرگی هستند که بیخ گوش شان به کمین نشسته و باید دست به آسمان بلند کنیم که مبادا رقم بخورد! خطری که افزون بر امدادگران، ماموران انتظامی و سایر دست اندرکاران عملیات جست و جو و نجات، جان شماری از شهروندان را هم تهدید می‌کند.
آفتی که متاسفانه ظاهرا قرار نیست از آن خلاصی بیابیم و به نوعی به همه حوادث و رویداد‌ها در کشورمان سنجاق شده است؛ اینکه با وقوع هر حادثه، عده‌ای روانه محل حادثه می‌شوند، در آنجا تجمع می‌کنند، به سلفی گرفتن مشغول می‌گردند و حتی فرصت را برای دیدار برخی افراد مشهور مهیا می‌بینند که برخی مسئول هستند و در محل حادثه حضور پیدا می‌کنند و بعضی ممکن است بازیگر باشند، یا ورزشکار یا مسئول غیرمرتبط یا حتی چهره اینستاگرامی و هر فرد دیگری که به هر دلیل، از شهرت برخوردار است و از عوامل شکل گیری تجمع‌ها پیرامون حوادث هستند!
مجموعه بزرگی از افراد مختلف که خدا نکند به ریزش بخش‌های دیگری از سازه متروپل یا حتی فروپاشی کامل آن گره بخورد، هرچند می‌دانیم که بر اساس گزارش‌های فنی، میزان کج شدن سازه زیاد بوده و راه زیادی تا عبور از مرزی مشخص و تخریب کامل سازه باقی نمانده است. وضعیتی ترسناک که بهتر است به دستور تخلیه سریع محل حادثه از همه افراد غیر از امدادگران منجر شود.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: یارانه ارز 4200 تومانی آبله میمونی سامانه یکپارچه فروش خودرو حسن صیاد خدایی متروپل آبادان متروپل آبادان امداد و نجات سازه کج پایدارسازی ریزش تخریب یارانه ارز 4200 تومانی آبله میمونی سامانه یکپارچه فروش خودرو حسن صیاد خدایی متروپل آبادان محل حادثه مانده سازه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۸۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!

یک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

سید صاحب حسینی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تمایل به انجام عمل‌های زیبایی از جمله پیکرتراشی اظهار کرد: در حال حاضر عمل‌های زیبایی به ویژه پیکرتراشی در سطح جامعه بسیار فراگیر شده است در حالی که باید توجه شود این جراحی‌ها، عمل‌های درمانی هستند؛ همان طور که افراد برای بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی و گوارشی به پزشک مراجعه می‌کنند باید برای انجام عمل‌های زیبایی نیز به پزشک مربوطه مراجعه کنند.

وی افزود: در مدت آموزش جراحی پلاستیک و زیبایی به جراحان فوق تخصص، آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا بسیاری از مراجعه‌کنندگان را از انجام عمل‌ها منصرف کنند. یادمان باشد که فرد برای انجام عمل زیبایی به ویژه پیکرتراشی باید از هر نظر در سلامت کامل عمومی باشد. به هیچ عنوان نباید دیابت داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید دیابت کنترل شده باشد. همچنین فرد نباید بیماری تیروئید داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید کنترل شده باشد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بیان کرد: زمانی که فردی به یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کند باید ارزیابی‌های قبل از عمل برای وی انجام شود. به طور مثال فاکتورهای خون، دیابت، تیروئید، کبد و کلیه بررسی شود و فرد باید از هر نظر در سلامت کامل باشد یا بیماری وی تحت کنترل باشد.

حسینی‌نژاد عنوان کرد: پیکرتراشی شامل آبدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک است. لیپوماتیک‌ها، جراحی‌هایی هستند که تنها تجمع موضعی و کوچک چربی در سطح بدن را برطرف می‌کنند اما لیپوساکشن بسیار فراگیرتر است و چربی‌های قسمت‌های مختلف بدن را تخلیه می‌کند.

وی افزود: آبدومینوپلاستی نیز یک عمل جراحی است که بر لیپوساکشن افزوده می‌شود. در این جراحی، شاخص توده بدنی برای شروع عمل‌های پیکرتراشی بسیار مهم است و فردی که تحت این جراحی قرار می‌گیرد باید شاخص توده بدنی مناسبی داشته باشد و دچار چاقی‌های مفرط نباشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عمل‌های جراحی پلاستیک برای کاهش وزن نیستند، گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

وی افزود: تاکید می‌شود کسانی که عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند خود را به عنوان بیمار فرض کنند بنابراین بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند و به جز پزشکان دوره‌دیده جراحی پلاستیک که در عمل‌های سخت تبحر دارند، نباید به فرد دیگری مراجعه کرد.

حسینی‌نژاد گفت: جراحی‌های پیکرتراشی با عارضه و مرگ و میر همراه هستند. اگر فردی از نظر سلامت عمومی و ایمنی در شرایط مناسب و ایده‌آل نباشد شانس آسیب، عارضه و مرگ و میر برای وی وجود دارد بنابراین تاکید می‌شود برای انجام جراحی به متخصص جراحی پلاستیک مراجعه شود تا همه جنبه‌های عمومی بررسی و سنجیده شود.

وی افزود: کارهای زیبایی باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و کلینیک‌های زیبایی یا کسانی که در این خصوص فعالیت دارند، صلاحیت انجام این کار را ندارند. این عمل‌ها توام با عارضه و مرگ و میر هستند و فرد باید در شرایط بسیار مناسب جراحی شود.

دیگر خبرها

  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید
  • لواندوفسکی: بازیکنان، چشم‌بسته دستورات آنچلوتی را انجام می‌دهند؛ او یک مرد بزرگ است
  • بررسی پدیده «پولشویی» در «مدار بسته» تلویزیون
  • امدادرسانی هلال‌احمر به ۱۳ استان در سیل و آب‌گرفتگی
  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • احتمال وقوع بارش‌های جدید در استان یزد
  • ایمن سازی سازه‌های آبی و خاکی و ساختمان‌های غیرایمن با سرعت پیگیری شود
  • نمایشگاه دست سازه‌های دانش آموزی در هنرستان فنی و حرفه‌ای ابوذر آبادان
  • امام جمعه خرم آباد:فروپاشی دژ سست استعمار در منطقه
  • لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی