Web Analytics Made Easy - Statcounter

اول اعلام شد 1000 صندوق سرقت شده، بعد گفتند ۲۵۰ صندوق و بعد مشخص شد تنها محتویات 162 صندوق را به سرقت برده‌اند اما هنوز چهار روز از این ماجرا نگذشته بود که رئیس پلیس تهران اعلام کرد 13 نفر مرتبط با این سرقت دستگیر شده‌اند و اموال مال باختگان که همان محتویات صندوق های امانات بوده، از آن‌ها کشف و ضبط شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز در این گزارش از جزئیات این سرقت تا دستگیری سارقان نوشته ایم.

شروع ماجرا

ظهر دوشنبه بود که در فضای مجازی ادعا شد در تعطیلات، سارقان با ورود به شعبه بانک ملی روبه‌روی دانشگاه تهران، حدود ۱۰۰۰ صندوق امانات و بخشی از تجهیزات اتاق سرور و مرکز مانیتورینگ این شعبه را به سرقت برده‌اند. این خبر حدود ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه با اطلاعیه کوتاه روابط‌عمومی بانک ملی داغ شد. در این اطلاعیه موضوع دستبرد به صندوق امانات تایید شده بود اما درباره نحوه دستبرد و تعداد صندوق‌ها صحبتی نشده بود تا این که روابط عمومی بانک در اطلاعیه‌ای اعلام کرد در شعبه‌ای که در آن سرقت صورت گرفته 1000 صندوق وجود دارد که 250 عدد آن به افراد اجاره داده شده و از این تعداد هم تنها 168 صندوق مورد سرقت قرار گرفته‌است.

نحوه ورود سارقان

براساس گزارش خبرگزاری های مختلف یا به نقل از منابع آگاه، سرقت در ساعات بامدادی روز ۱۳ خرداد به وقوع پیوسته و سارقان از طریق در پشت ساختمان که داخل پارکینگ داخلی بوده و با تخریب و بریدن قفل وارد ساختمان شده و بعد از برش دادن در گاوصندوقی بزرگ و بر هم زدن رمز آن به محوطه صندوق امانات بانک وارد شده‌اند. هر چند در ابتدا اعلام شد سارقان بین یک تا دو ساعت در بانک بوده‌اند اما روز گذشته بعد از دستگیری سارقان رئیس پلیس تهران اعلام کرد که سارقان حدود 12 ساعت در بانک بوده‌اند. آن‌ها بعد از این که محتویات 168 صندوق را تخلیه و سرقت می‌کنند، از در پشتی بانک که داخل پارکینگ قراردارد و قفلش را شکسته بودند، متواری و دوباره روی آن در «قفل» می‌زنند و درنهایت از پارکینگ خارج می‌شوند.

جنجال دوربین‌ها از شهری تا بانک

در همان ساعات ابتدایی که خبر سرقت دست به دست شد، خبر آنلاین به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «سارقان دوربین‌ها و حافظه دوربین‌ها را سرقت کرده‌اند و تعداد سارق‌ها و چگونگی سرقت مشخص نیست.» این موضوع خیلی زود باعث واکنش شد. برخی از کاربران مدعی بودند که هک شدن دوربین های شهری هم به این سرقت مربوط است. احتمالا سارقان برای این که دوربین های شهری هم ردی از آن‌ها نداشته باشند اقدام به از کارانداختن دوربین‌ها کرده‌اند، این در حالی است که پوریا علیمردانی، مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران در حاشیه بازدید خبرنگاران و عکاسان از مرکز کنترل ترافیک اعلام کرد: «تصاویر سرقت بانک ملی شعبه دانشگاه توسط دوربین‌های شرکت کنترل ترافیک تهران ضبط شده است، هرچند این تصاویر از پشت شاخه‌های درخت ضبط شده اما در اختیار مراجع و مسئولان مربوط قرار گرفته است.»

اشتباهات نابخشودنی

از نکات عجیب این ماجرا قدیمی بودن شعبه دانشگاه است که به سیستم(مها) مرکز هشدار الکترونیکی پلیس وصل نبوده است تا در زمان سرقت برای پلیس آلارم برود! در حالی که کانکس پلیس با بانک فقط ۲۱۰ متر فاصله داشته است.از دیگر سو، بارها برای رئیس شعبه آلارم رفته اما چون مسبوق به سابقه بوده بدان توجهی نکرده است. در ضمن به گفته رئیس پلیس تهران در این شعبه که از آن سرقت شده ابتدایی‌ترین اصول امنیتی رعایت نشده است. به گفته سردار رحیمی یک ماه است که این شعبه با وجود داشتن صندوق امانات نگهبان نداشته است! همچنین گفته شده پلیس حدود یک ماه پیش از این بانک بازدید و موارد ناایمن را به آنان اعلام کرده است.

جزئیات مهم از دستگیری سارقان

ظهر روز گذشته بود که فرمانده انتظامی تهران بزرگ جزئیات بیشتری را از دستگیری سارقان صندوق‌های امانات شعبه دانشگاه بانک ملی تشریح کرد. سردار حسین رحیمی در نشست خبری که در مقر مرکزی پلیس آگاهی تهران بزرگ برگزار شد، گفت: «حادثه سرقت حدود ساعت ۸ صبح روز شانزدهم خردادماه به پلیس اطلاع داده شد و ما در آن زمان هیچ سرنخی از سارقان نداشتیم. اما ظرف مدت ۲۴ ساعت سارقان شناسایی شدند و سرنخ‌هایی به دست آوردیم و پس از آن اقدامات برای دستگیری سارقان آغاز شد.» به گزارش همشهری، سردار رحیمی با بیان این که تیم اصلی سرقت روز چهارشنبه هفته گذشته دستگیر شده‌اند، افزود: «در این زمینه 13 نفر دستگیر شده‌اند که سه نفر از آن‌ها پس از سرقت به ترکیه متواری شده بودند و با تلاش نیروی انتظامی و اینترپل دستگیر و به کشور بازگردانده شدند.» او اضافه کرد: «تعدادی از این افراد هم در تهران و شهرهای مختلف در عملیات‌های مختلف دستگیر شدند که در برخی موارد منجر به تیراندازی شد.» به گفته سردار رحیمی بین سارقان افراد متخصص هوابرش، رایانه، فلز و. .. حضور داشتند. یک زن هم دستگیر شده است، البته تمام این افراد در شعبه حضور نداشتند. مثلا همین زنی که دستگیر شده، قصد فروش اموال مسروقه را داشته است. رحیمی این سارقان را برنامه ریزهای صندوق امانات بانک تجارت در خیابان فلسطین دانست و گفت: «هرچند سرقت نیمه اردیبهشت ناکام ماند اما از سوی برخی از همین افراد برنامه‌ریزی شده بود.»

رد شایعات درباره این سرقت

هرچند شایعاتی مثل وجود اسناد امنیتی در یکی از صندوق‌ها یا دخیل بودن برخی از اعضای بانک در این سرقت یا ارتباط سارقان با هک سامانه‌های شهرداری تهران مطرح بود اما فرمانده انتظامی تهران بزرگ آن‌ها را رد کرده و گفته: «اسناد امنیتی در بانک نبوده و این‌ها کذب است.» رحیمی همچنین گفت: «این سارقان ارتباطی با موضوع هک سامانه‌های شهرداری تهران ندارند.» او درباره دست داشتن کارکنان بانک در این زمینه ادامه داد: «ما حتی به کارمندان بانک مشکوک هم نشدیم اما دو نفر بازداشت شده‌اند. دلیل بازداشت هم انجام ندادن تکالیف خود از جمله دیر اطلاع دادن به پلیس بوده وگرنه دخالتی در سرقت نداشته‌اند و جزو 13 نفر نیستند.»

چه خبر از اموال مسروقه؟

هرچند بانک ملی وعده داده بود بر اساس خوداظهاری صاحبان صندوق‌ها خسارت آن‌ها را جبران می‌کند اما حالا که اموال مسروقه پیدا شده، اموال خود افراد به آن‌ها بازگردانده می‌شود البته با توجه به این که غیر از فردی که صندوق را اجاره کرده، کسی از محتویات صندوق مطلع نبوده این اتفاق می‌تواند زمان بر باشد. با این حال به گفته علی صالحی، دادستان تهران، «مقادیر زیادی از اموال مسروقه در فرودگاه امام خمینی در ماشینی که توسط متهمان تهیه شده بود و مقادیری در تهران کشف شده است.» البته از آن جایی که پلیس اعلام کرده بخش اعظمی از اموال مسروقه کشف شده یعنی هنوز تمام اموال مردم کشف نشده است.

2323

کد خبر 1639730

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بانک ملی سرقت از بانک پلیس آگاهی دستگیری سارقان صندوق امانات اموال مسروقه دستگیر شده دوربین ها بانک ملی صندوق ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۸۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد لحظه‌ای سارقان سابقه دار در اتاق پایش

«آزادی به شرط استفاده از پابند الکترونیکی» یکی از طرح‌های مشترک دستگاه قضایی و پلیس محسوب می‌شود که از یک دهه قبل با هدف رصد مجرمان سابقه‌دار و حرفه‌ای پس از آزادی از زندان آغاز شده است. سال گذشته نیز سردار احمدرضا رادان، فرمانده فراجا از اجرای طرح پایش هوشمند سارقان سابقه‌دار با پابند الکترونیکی خبر داد. این طرح شامل مجرمانی می‌شود که ۴ سابقه کیفری و بیشتر در پرونده خود دارند، اما با این شیوه می‌توانند با پابند الکترونیکی در شهر تردد و در کنار خانواده‌هایشان زندگی کنند. در همین رابطه سردار علی ولیپور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی پایتخت با بیان اینکه از اواخر سال گذشته، طرح پابند الکترونیکی با دستور سردار فرماندهی کل انتظامی آغاز شد و هدف از اجرای این طرح پیشگیری از وقوع جرم بود، گفت: در این طرح مجرمانی که ۴ سابقه کیفری و بیشتر داشته باشند جامعه هدفمان هستند.

 این متهمان چگونه رصد می‌شوند؟
یک کد به هر شخصی که پابند الکترونیکی دارد، تخصیص و این کد‌ها ثبت می‌شوند. در اتاق پایش نیروی انتظامی این افراد مورد رصد مداوم قرار می‌گیرند.

قابلیت این پابند‌های الکترونیکی به این صورت است که اشخاص هر جایی بروند، مسیر حرکتشان و محل‌های توقفشان روی صفحه نمایش با کدی که به آنها تخصیص داده شده، دیده می‌شود. به طور کلی هم در بحث پیشگیری و هم کشف جرم تأثیر‌گذار است. به عنوان مثال در صحنه‌هایی که جرمی رخ داده، اگر کد یکی از افرادی که در گروه هدف ما هستند روشن شده باشد، احتمال می‌رود این شخص در جرم دست داشته باشد و آن را به عنوان دلیل و مستند اتهام به قاضی ارائه خواهیم کرد.

آیا مدت زمان داشتن پابند برای همه مجرمان یکسان است؟

به طور معمول از دو سال به بالاست و اگر در این مدت جرمی مرتکب نشوند پابندشان فک می‌شود، اما اگر تکرار جرم داشته باشند، علاوه بر مجازاتی که قانون برای آنها در نظر می‌گیرد، مدت زمان این پابند افزایش پیدا می‌کند. این مدت را برابر دستورالعمل تا ۵ سال می‌توان تمدید کرد.
 
 این پابند‌ها برقی هستند، چگونه شارژ می‌شوند؟

شارژ پابند‌ها حدود ۴۸ ساعت است. به هر کدام از افرادی که در گروه هدفمان هستند شارژری داده می‌شود تا پابندهایشان را شارژ کنند. در اتاق پایش درصد شارژ پابند‌ها به صورت لحظه‌ای رصد می‌شود، اگر شارژ رو به اتمام باشد به آنها پیامک داده می‌شود و اگر توجهی به پیامک نکنند و پابند شارژ نشود، با آنها تماس گرفته می‌شود. اگر باز هم به تماس و هشدار توجه نکنند، دستگیر شده و تعهد از آنها گرفته می‌شود.
 
امکان باز کردن پابند وجود دارد؟

این پابند‌ها باز نمی‌شوند؛ بلکه باید تخریب شوند. چنانچه به این پابند‌ها آسیب رسانده شود، به عنوان آسیب به اموال دولتی برای فرد پرونده تشکیل می‌دهیم. کارشناسان فراجا و کسانی که کار عملیاتی می‌کنند و کارشناسان شرکتی که این پابند‌ها را تولید کرده‌اند، معایب آن را بررسی و برطرف می‌کنند.
 
در مدتی که این طرح اجرا شده، آیا افرادی بودند که با پابند مرتکب جرمی شده باشند؟

در حدود یک ماه گذشته که این طرح اجرا شد، دو مورد مستند داشتیم؛ یکی از آنها فردی بود که خودرویی را سرقت کرد و همکارانم حین سرقت خودرو، متهم را دستگیر کردند. مورد دیگر فردی بود که اقدام به قاپیدن گوشی تلفن همراه شهروندی کرده بود. همزمان با این موضوع، همکارانم در حال رصد بودند که با گزارش سرقت و روشن شدن کد یکی از سارقان که بیش از ۴ سابقه کیفری در پرونده خود داشت، بلافاصله او به عنوان سارق شناسایی شد و مأموران وارد عمل شدند. تعقیب و گریز آغاز شد و سارق گوشی‌قاپ در مقابل همکارانم مقاومت کرد و آنها با استفاده از قانون به‌کار‌گیری سلاح اقدام به تیراندازی کرده و در نهایت سارق را بازداشت کردند.

 رصد این گروه در پیشگیری و کشف جرم چه تأثیری دارد؟

رصد متهمان در دو مورد به پلیس کمک می‌کند، اول اینکه ما به شکل لحظه‌ای جرایم را رصد می‌کنیم. به عنوان مثال به ما اعلام می‌کنند در فلان خیابان قاپ‌زنی صورت گرفته است.

بلافاصله محدوده قاپ‌زنی را رصد می‌کنیم و اگر در محدوده سرقت، شخصی با پابند رصد شود این احتمال قوت می‌گیرد که ممکن است این فرد در سرقت نقش داشته باشد، به فرد اخطار می‌دهیم تا از تکرار جرم احتمالی جلوگیری شود.

بعد به بازبینی دوربین‌های اطراف محل سرقت و تحقیقات میدانی می‌پردازیم. درصورتی که مدارک تأیید کند این شخص در سرقت نقش داشته او بلافاصله بازداشت می‌شود. دومین مورد در بحث ثبت پرونده‌هایی است که از گذشته داشته‌ایم. بررسی می‌کنیم آیا افرادی که پابند دارند در محدوده جرم حرکتی داشته‌اند یا خیر. اگر مشخص شود که در آن محدوده حضور داشته‌اند، احتمال می‌رود آنها در جرم ارتکابی نقش داشته‌اند و شخص بازداشت می‌شود.

برای بازداشت این افراد نیاز به دستور قاضی است؟

هماهنگی‌های قضایی کامل با مقامات قضایی صورت گرفته، گرچه این جرایم مشهود هستند و پلیس می‌تواند وارد عمل شود.

گروه هدف یا همان افرادی که دارای سابقه کیفری ۴ سال و بیشتر هستند، چطور شناسایی می‌شوند؟

سوابق این افراد در سازمان زندان‌ها و سیستم پلیس آگاهی و اجرای احکام دادسرا‌ها ثبت شده که می‌توان از آنها استعلام گرفت. از طرفی افرادی که در زندان هستند و زمان آزادی آنها فرا رسیده است، سازمان زندان‌ها از ۵ روز قبل از آزادی این افراد به پلیس اطلاع می‌دهد و همکارانم قبل از آزادی پابند را نصب می‌کنند تا وارد جامعه شوند. به حدود ۵۰ درصد از این افراد هم پابند زده شده است.
 
این افراد محدودیت تردد محلی دارند؟

نه، اما از آنجا که مدام در رصد ما هستند، در اتاق رصد متوجه می‌شویم که آنها از استانی به استان دیگر می‌روند. رنگ‌های استان‌ها متفاوت است و به محض ورود به استانی خاص، کد به رنگ آن استان می‌شود. بدین ترتیب ما متوجه می‌شویم سارق منزلی که در غرب کشور بوده راهی تهران شده است. کنترل این افراد در هر استانی به عهده همان استان است.
 
جرایم خشن مانند سرقت مسلحانه نیز در این گروه هستند؟

محکومانی که به اتهام جرایم جنایی و خشن بازداشت هستند حبس‌شان طولانی است و دیر از زندان آزاد می‌شوند، اما این افراد در اولویت ما هستند و به آنها نیز پابند زده شده است. جرایم خشن و جرایم پرتکرار مانند سرقت مسلحانه و زورگیری در اولویت ما قرار دارند، اما افرادی را که جرایم خرد مرتکب شده‌اند مانند معتادان متجاهر، بیشتر به کمپ معرفی می‌کنیم.

روزنامه ایران

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • سرقت ۳۰۰ میلیارد ریال طلا در البرز/ سارقان دستگیر شدند
  • دستگیری اعضای باند سرقت به عنف در بوئین‌زهرا
  • انهدام باند سارقان منزل در زابل
  • جزئیات سرقت جنجالی از صندوق امانات بانک ملی در روایت آقای کاراگاه | فیلم
  • دستگیری ۵ سارق در خرمشهر
  • دستگیری سارق احشام و کشف ۴۸ رأس دام سرقتی در اسدآباد
  • دستگیری سارقان سابقه‌دار در طرح «امنیت محله محور» در اسفراین
  • سارقان اماکن در دام پلیس لنگرود
  • دستگیری باند سارقان سیم و کابل‌های برق در اسلامیه
  • رصد لحظه‌ای سارقان سابقه دار در اتاق پایش