Web Analytics Made Easy - Statcounter

اواخر سال 98 استارتاپ "هومکا" فعالیت خود را با تمرکز در حوزه مراقبت از سالمندان شروع کرد، اما شروع ویروس کرونا در جهان و نفوذ آن به کشور، باعث شد که تمامی فعالیت صنعت سلامت تحت تاثیر قرار بگیرد. اینجا بود که داستان "هومکا" تغییر کرد. نیاز روزافزون به آزمایش های تشخیصی و مراقبت های مربوط به بیماری کرونا در کشور و شرایط قرنطینه و موج‌های مکرر کرونا، مدیران "هومکا" را بر این داشت تا با استفاده از زیرساخت‌های خود از فرصت پیش آمده استفاده کنند و خدمات نوین سلامت را در جامعه به نام آزمایش در منزل ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خدمات با استقبال خوبی روبرو شد و هومکا به عنوان یک کسب‌وکار نوپا رشد خوبی را در بازار تجربه کرد و توانست خود را به عنوان یک استارتاپ موفق در اکوسیستم‌ سلامت و استارتاپی معرفی کند.

از این رو گفتگویی داشتیم با جناب آقای دکتر احمد طاهرخانی، مدیر عامل و یکی از بنیان‌گذاران مجموعه "هومکا"، تا با داستان شکل‌گیری این استارتاپ بیشتر آشنا شویم و از چشم‌انداز‌های آینده آن با خبر شویم. با ما در این گفتگو همراه باشید.

آقای طاهرخانی لطفا خودتان را معرفی کنید. چطور شد که به حوزه کارآفرینی علاقه‌مند شدید؟

من احمد طاهرخانی کدخدایی متولد ۱۳۶۹ هستم. از سال ۸۷ تحصیلاتم را در رشته مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی شریف شروع کردم و در همان دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی فارغ التحصیل شدم. البته این پایان دوران تحصیل من نبود و دوره دکتری خود را در دانشگاه علم و صنعت در رشته سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی نیز به پایان رساندم.

در کنار تحصیل از سال ۹۱ در بازار کار نیز فعالیت داشتم و در ۵ سال ابتدایی، تمرکز کاری من بر روی بحث بهبود فرایندها و سازمان‌دهی بود. موضوعی که قرابت زیادی با رشته و تحصیلات دانشگاهی من داشت.

اواخر سال ۹۵ به واسطه علاقه‌ای که به حوزه کارآفرینی داشتم، وارد اکوسیستم استارتاپی شدم. در این راستا با آقای دکتر حامد تاج‌الدین مدیرعامل استارتاپ "آچاره" آشنا شدم و به عنوان مشاور در کنار این استارتاپ قرار گرفتم. تا سال ۹۸ افتخار همکاری با این مجموعه را داشتم و در کنار این استارتاپ و پروژه‌‌های استارتاپی دیگری که داشتیم، کسب تجربه کردم. اما همیشه رویای راه‌اندازی استارتاپ‌ خودم را داشتم.

تا اینکه از سال ۹۷ با ایده توریسم سلامت، کسب‌وکاری را شروع کردیم، اما متاسفانه به دلایل مختلف مثل اتفاقاتی که در  سال ۹۸ در کشور رخ داد و پاندمی کرونا که عملا ورود توریسم را به کشور تقریبا به صفر رساند، محصولی را که آماده کرده بودیم، کنار گذاشتیم و از اینجا داستان "هومکا" شروع شد. از این رو برای اینکه تمرکز کامل بر هومکا داشته باشم، از تمامی مجموعه‌های قبلی جدا شدم.

از "هومکا" بیشتر بگوید، چطور این استارتاپ راه‌ افتاد و با چه هدفی این استارتاپ شکل گرفت؟

"هومکا" را با محمد علایی‌زاده، مریم احمدی‌نژاد و محمدعلی عبدالعلی‌زاده راه‌اندازی کردیم. هدف اولیه ما از راه‌اندازی این استارتاپ تمرکز روی مراقبت از سالمندان بود. چون تقاضای بالایی برای این خدمات وجود دارد و پیش‌بینی ما از آینده این بود که با توجه به پیری جمعیت، تقاضا روز به روز بیشتر و بیشتر هم می‌شود. علاوه بر این، نبود یک تامین کننده با خدمات خوب در این حوزه، فرصت مناسبی برای ورود به این بازار بود، زیرا همانطور که شاهد هستید، خدمات در این حوزه به شکل سنتی ارائه می‌شود. بنابراین ما فکر کردیم که در این حوزه می‌توانیم ارزش‌آفرینی کنیم.

اواخر سال ۹۸ که استارت "هومکا" زده شد، کار را با فرض ارائه خدمات در حوزه مراقبت از سالمندان شروع کردیم، اما شروع ویروس کرونا در جهان و وارد شدن آن به کشور، کل فعالیت صنعت سلامت را تحت تاثیر خود قرار داد و تمامی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها تحت شعاع این ویروس و بیماری قرار گرفتند.

 

ویروس کرونا چگونه مسیر "هومکا" را تغییر داد؟

ویروس کرونا در فروردین و اردیبهشت سال ۹۹ شدت گرفت و ما متوجه شدیم که نیاز بازار تغییر کرده است. با توجه به این که ما هم در حوزه خدمات سلامت در محل در حال فعالیت بودیم، دیدیم که افراد زیادی نیاز دارند خدمات مرتبط با این بیماری را در منزل دریافت کنند. پس کرونا بیشتر از سایر خدمات، حتی خدمت مراقبت از سالمندان، در اولویت کاری ما قرار گرفت. با افزایش تقاضا تصمیم گرفتیم که تمرکز اصلی خود را روی خدمات مربوط به کرونا که عمدتا گرفتن تست کرونا در منزل بود، قرار دهیم.

ما تقریبا تا شهریور و مهر ۹۹ همچنان در کنار تست کرونا روی مارکتینگ خدمات دیگر هم کار می‌کردیم، اما با اوج گرفتن کرونا و موج‌های دوم و سوم، تصمیم گرفتیم که کاملا روی تست کرونا تمرکز کنیم و تلاش کردیم "هومکا" را به عنوان یک ارائه‌دهنده خدمات در حوزه آزمایش‌های تشخیصی معرفی کنیم. که طبیعتا تست کرونا به واسطه شرایط کشور اولویت بیشتری داشت.

این شد که تصمیم گرفتیم آینده "هومکا" را روی آزمایش‌های تشخیصی برنامه‌ریزی کنیم و تا زمانی که موج‌های کرونا پی در پی وجود داشتند، عمده تمرکز را بر روی کرونا بگذاریم که این باعث شد رشد خیلی خوبی داشته باشیم و اواخر سال ۹۹ به عنوان رتبه اول ارائه‌دهنده خدمات با کیفیت در این حوزه در اکوسیستم استارتاپی و سلامت شناخته شدیم.

همان زمان برنامه‌ریزی کردیم که بعد از کرونا، انجام انواع آزمایش‌های خون در منزل را اولویت قرار دهیم و حداقل تا یک سال اول، روی سایر خدمات، مانند تزریقات، اعزام پزشک و فیزیوتراپی تمرکز نکنیم. از این رو تصمیم گرفتیم زیرساخت‌های انجام آزمایش خون را از همان اواسط سال ۹۹ فراهم کنیم و طبق همین برنامه عمل کردیم.

بازار "هومکا" را در آینده به چه صورتی پیش‌بینی می‌کنید؟ خدمات خود را فقط در حد مشتریان سایت می‌دانید یا برنامه دیگر‌ی برای توسعه بازار "هومکا" دارید؟

ما برای ورود به بازار راه‌های مختلفی پیش‌رو داریم، اول اینکه به صورت B2C فعالیت کنیم، یعنی کاربران به‌ صورت مستقیم و از روش‌های مختلف مثل سایت، تبلیغات، شبکه‌های اجتماعی و ... با ما ارتباط بگیرند. روش دیگر، همکاری با سایر استارتاپ‌های حوزه سلامت دیجیتال است؛ به این صورت که ما یک شریک تجاری برای تامین‌کننده خدمات باشیم. در واقع کنار سایر سازمان‌ها و استارتاپ‌ها که در زنجیره ارائه خدمت به بیماران در حال فعالیت هستندر(مانند استارتاپ‌های حوزه مشاوره آنلاین، نسخه‌نویسی و …) قرار بگیریم و اگر جایی کاربر یا بیمار به خدمات آزمایشگاهی  یا سایر خدمات سلامت در محل نیاز داشت، ما این خدمات را به این عزیزان ارائه کنیم.

ما برای ورود به بازار به هر دو روش در حال فعالیت هستیم. کمپین‌هایی را اجرا کردیم و به صورت موازی با مجموعه‌های مختلفی هم مذاکراتی در خصوص همکاری تجاری داشتیم و توانستیم به نتایجی برسیم. امیدواریم در آینده نه چندان دور، بتوانیم به عنوان یک تامین‌کننده، نیازهای بیماران و کاربران این همکاران را پوشش دهیم.

هر استارتاپ موفقی برای رشد هرچه بیشتر نیاز به منابع مالی دارد، "هومکا" چطور توانسته این منابع مالی را با توجه به شرایط خوبی که در بازار داشت، تامین کند؟

با توجه به این که می‌دانستیم مشکل کرونا زمانی برطرف می‌شود و هدف اصلی هومکا ارائه خدمات آزمایش تشخیصی در محل بود، سعی کردیم در کنار ارائه خدمات مربوط به کرونا، زیرساخت‌های انجام آزمایش‌های خون در منزل را نیز فراهم کنیم و به مرور این پروسه را کامل کردیم.

برای این کار نیاز به سرمایه داشتیم، پس به دنبال جذب سرمایه رفتیم. در همین راستا، از اوایل سال ۱۴۰۰ مذاکرات با چند سرمایه‌گذار را شروع کردیم و به دلیل رشد خوبی که در سال ۹۹ داشتیم و نگاه درست تیم استراتژی ما، توانستیم موافقت دو سرمایه‌گذار را بگیریم.

مجموعه "مکس" که یکی از سرمایه‌گذاران ما است، تا الان بر روی استارتاپ‌های موفقی مثل مجموعه "ازکی" ، "خودرو ۴۵" و چند استارتاپ دیگر سرمایه‌گذاری کرده است. دیگر سرمایه‌گذار "هومکا"، مجموعه مدیریت سرمایه "لیان" هست. این گروه استارتاپ دکتردکتر را در اختیار دارد و به عنوان یک سرمایه گذار جدی در حوزه سلامت شناخته می شود که وابسته به گروه داروسازی عبیدی و کوبل دارو است.

سرمایه‌گذاری این دو مجموعه بر روی "هومکا" تقریبا تا مهر ماه سال ۱۴۰۰ نهایی شد و توانستیم تمرکز اصلی خود را بر روی بحث آزمایش خون در منزل قرار بدهیم.

از زمانی که تمرکزمان را بر انجام خدمت آزمایش خون در منزل گذاشتیم (یعنی زمستان سال ۱۴۰۰) تا به امروز که چیزی حدود ۶ الی ۷ ماه گذشته، رشدی ۱۵ برابری را تجربه کرده‌ایم.

خوب از رشد صحبت شد، در حوزه منابع انسانی، این پیشرفت چه تاثیری بر میزان جذب نیرو برای مجموعه داشته‌ است، و چه تغییراتی در این زمینه داشتید؟

همانطور که قبلا گفتم اواخر ۹۸ و اوایل ۹۹ کار را با تیم ۴ نفره شروع کردیم که هسته اصلی ما تا به امروز هستند. خوشبختانه امروز حدود ۵۰ نفر نیروی با انگیزه و خلاق در شرکت داریم. زمانی که تازه شروع کرده بودیم، تنها می‌توانستیم روزانه ۱۵ الی ۲۰ تست انجام دهیم و با ۳ الی ۴ متخصص این حوزه ارتباط داشتیم. با شیوع کرونا و نیاز روزافزون کشور به این تست‌ها، با تمرکز بر این موضوع توانستیم ظرفیت را افزایش دهیم و ۴۰۰ تست در روز را با همکاری ۵۰ نمونه‌گیر در سطح شهر تهران و کرج انجام دهیم.

از زمستان ۱۴۰۰ که تمرکز را بر روی موضوع آزمایش در محل قرار دادیم و با بهبود وضعیت اپیدمی کرونا، توانستیم چیزی حدود ۲۸۰ متخصص نمونه‌گیر در شهرهای تهران و کرج و حومه‌ آنها را به مجموعه اضافه کنیم.

در زمینه بهبود کیفیت، نظارت بر خدمات و آموزش نیرو‌ها چه کارهایی صورت گرفته است؟

ما تجربیات خوبی قبل از "هومکا" در زمینه ارائه خدمات در محل داشتیم و از چالش ارائه خدمات با کیفیت آگاه بودیم؛ به همین دلیل از ابتدا بر روی ایجاد تجربه خوب کاربر تمرکز کردیم. تجربه کاربر از عوامل زیادی تاثیر می‌پذیرد و از زمانی که کاربر با ما از طریق فرم درون سایت تماس برقرار می‌کند شروع می‌شود و تا زمان قرار گرفتن نتیجه آزمایش در حساب کاربری‌اش ادامه دارد. ما سعی کردیم در همه‌ی این مراحل کیفیت تجربه را برای کاربرانمان به بیشترین حد ممکن برسانیم.

دو عامل مهم موثر بر تجربه کاربر، کیفیت آزمایشگاه‌ها و کیفیت ارائه خدمات توسط متخصص نمونه‌گیر ما است.

در خصوص آزمایشگاه‌ها، از ابتدا سعی کردیم با دقت و طبق استاندارد خاص هومکا، آزمایشگاه‌ها را انتخاب کنیم و بر آن‌ها نظارت کنیم. این کار با کمک کارشناسان آزمایشگاهی مجموعه صورت می‌گیرد که وضعیت کیفی آزمایشگاه‌ها را بررسی می‌کنند. در مورد نتایج آزمایش‌ها نیز سعی کردیم با کمک آزمایشگاه‌ها و کنترل کیفیتی که انجام می‌دهیم، جوابی را به دست کاربر برسانیم که دقیق و مطمئن باشد. البته برای بهبود کیفیت، برنامه‌های‌ زیادی داریم و بخش عمده‌ای از تمرکز ما در آینده بر این مساله خواهد بود.

در مورد نمونه‌گیرها و متخصصان، سعی کردیم که در زمان جذب نیرو، افرادی را انتخاب کنیم که قطعا مهارت های اصلی یا به اصطلاح سخت، مثل شیوه نمونه گیری صحیح را دارند و در بخش‌های نمونه‌گیری آزمایشگاه‌ها و مراکز درمانی سابقه فعالیت دارند تا بتوانیم بیشتر بر روی آموزش مهارت‌های نرم تمرکز کنیم. با برگزاری دوره‌های جامع به کمک مشاوران و متخصصان این حوزه، طبق پروتکلی که دائما در حال بهبود یافتن است، مهارت‌های نرم و سخت لازم را به همکاران نمونه‌گیر آموزش می‌دهیم.

برای کلام آخر، چه برنامه‌ای برای آینده "هومکا" دارید؟ آیا خدمات شما فقط در شهر‌های تهران و کرج خواهد بود؟

از ابتدای ۱۴۰۱ قصد داریم خدمات هومکا را در شهرهای مختلف ایران ارائه دهیم. در حال حاضر در  شهر‌های تبریز، رشت، شیراز و قزوین هم فعال هستیم و در آینده نزدیک در شهرهای اصفهان، مشهد، اهواز و زنجان هم حضور پیدا خواهیم کرد و امید داریم که مناطق جغرافیایی بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم. هدفی که در یک‌ سال آینده برای "هومکا" متصور هستیم، پوشش تمام مراکز استانی کشور به منظور ارائه خدمات آزمایش در منزل خواهد بود.

تماشاخانه ببینید| گاو صندوقی قدیمی با طراحی خاص در ایتالیا وزارت نفت توان فروش مازوت را در بازار جهانی ندارد، در نیروگاه ها می سوزاند و مردم را بیمار می کند (فیلم) فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مراقبت از سالمندان تصمیم گرفتیم آزمایشگاه ها ارائه خدمات سرمایه گذار ویروس کرونا استارتاپ ها عنوان یک خون در منزل شروع کردیم تست کرونا نمونه گیر اواخر سال سعی کردیم آزمایش ها بر روی سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۰۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است

«علی تاجرنیا» رئیس جامعه دندانپزشکی ایران دربارۀ رویکرد حمایتی دندانپزشکان از مردم در شرایط اقتصادی جامعه که پیش از این اعلام شده بود، گفت: در امر سلامت دهان دو بحث جدی وجود دارد؛ یکی بهداشت و پیشگیری است که باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان و لثه می‌شود و دیگری درمان است. در گذشته دندان پزشکان کمتر به امر بهداشت و پیشگیری توجه داشتند، اما با توجه به رویکر جامعه پزشکی در چند سال اخیر، سعی شده با برگزاری برنامه‌های آموزشی، سطح آگاهی و سواد مردم در زمینه بهداشت دهان افزایش یابد و نیاز به درمان دندان کمتر شود.

دنداپزشکان چه کمکی به افراد نیازمند می کنند؟

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران در پاسخ به سوالی درباره چگونگی کمک دندانپزشکان به افراد نیازمند گفت: کمکی که ما دندانپزشکان می‌توانیم انجام دهیم این است که با آموزش دربارۀ بهداشت دندان از مشکلات دهان و دندان برای افراد جلوگیری کنیم. همچنین کار دیگری که در راستای این مسئله انجام می‌دهیم حضور در اردوها و کلینیک‌های نیکوکاری و خیریه برای قشر آسیب دیده است.

تاجرنیا با اشاره به مقوله پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان گفت: در بحث پیشگیری از این بیماری ها، یک مسواک، یک خمیر دندان و یک نخ دندان نیاز است. موضوع پیشگیری و بهداشت دهان و دندان مربوط به قبل از درمان دندان است. مشکل از جایی شروع می شود که دندان به مرحله درمان برسد و باید به پزشک مراجعه شود.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران مهم‌ترین بخش گرانی هزینه دندانپزشکی را مربوط به هزینه تمام شده خدمت دانست.

تاجرنیا دربارۀ گرانی مواد و کم بودن دستمزد دندانپزشک گفت: دو بخش اصلی خدمات دندانپزشکی عبارتند از بخش فنی که همان هزینه مطب، تجهیزات و از همه مهم‌تر مواد است که متاسفانه مواد دندانپزشکی در سال‌های اخیر به دلیل نوسانات ارزی خیلی گران شده است و بخش دوم به دستمزد دندانپزشک مربوط می شود که تغییرات کمی می‌کند، که البته این تغییرات کم بر اساس مصوبه دولت است و آنچه مهم است این است که دستمزد پزشک نسبت به هزینه های بخش فنی همواره رشد کمتری داشته است.

وی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای کاهش هزینه های دندانپزشکی باید در نظر گرفت؟ گفت: در حوزه درمان باید به سمت پوشش بیمه‌های همگانی برای خدمات سطح یک و همچنین خدمات تخصصی توسط بیمه‌های تکمیلی حرکت کنیم که این مسئله در چند سال اخیر انجام شده، اما نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد.

او در مورد عدم توجه به سلامت دهان و دندان در جامعه گفت: متاسفانه هم دولت و هم مردم امر سلامت و بهداشت دهان و دندان را خیلی جدی نمی‌گیرند. به طوری که میلیون‌ها تومان برای جراحی‌ها و داروها هزینه می شود، اما به امر سلامت دندان توجهی نمی‌شود.بابت هزینه های خدمات دندانپزشکی در امر دندان سهم دولت بسیار اندک است و بیشتر هزینه‌ها را مردم پرداخت می‌کنند، بنابراین باید با تقویت بیمه‌ها شرایط به گونه‌ای شود که هزینه‌های خدمات درمانی به حداقل برسد.

تاجرنیا دربارۀ گرانی هزینه های دندانپزشکی و ناتوانی قشر نیازمند در تامین این هزینه‌ها گفت: خدمات دندانپزشکی بدلیل گرانی هزینه تمام شده‌اش، در همه کشورهای خدمات گرانی است. به این ترتیب قشر آسیب‌پذیر باید از حمایت دولت برخوردار باشند.همچنین یکی از کارهایی که دولت باید انجام دهد، این است که باید شرایطی را در همه درمانگاه‌ها ایجاد کنند تا خدمات بیشتر و بهتری در حوزه دندانپزشکی به مردم ارائه شود.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران افزود: بالغ بر ۲۵۰۰ مرکز خدمات درمانی داریم که در حیطه دندانپزشکی هستند ومتخصصان و فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی در آنجا مشغول به کارند. دولت باید فضا و شرایطی ایجاد کند که این همه هزینه و خدمات موجود فقط معطوف به کشیدن دندان یا جرم گیری دندان نباشد و باید درمان‌هایی از قبیل پر کردن و روکش و… را هم انجام دهند.

وی گفت: اولین قلمی که در سبد نیازهای اساسی مردم کم می شود، خدمات دندانپزشکی است. مردمی که برای خرید مایحتاج زندگی خود مشکل دارند به طور طبیعی این خدمات را حذف می‌کنند.

خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران‌ است

تاجر نیا در مورد حمایت از مردم در حیطۀ سلامت دندان افزود: ما اگر ببینیم که هزینه تمام شده برای مردم گران است، سعی می‌کنیم در این زمینه با مردم همکاری کنیم. اگر چه خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران‌اند، اما در واقعیت گران نیستند، بلکه بدلیل نداشتن تناسب بین افزایش تورم و توان خرید، مردم دچار مشکل می‌شوند. بسیاری از هم وطنان در خارج کشور بدلیل بالا بودن هزینه دندانپزشکی در خارج کشور برای مشکلات دندانپزشکی به ایران می‌آیند و برمی‌گردند.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران با بیان اینکه مشکل تامین هزینه‌ دندانپزشکی در کم بودن درآمدها نیز هست، گفت: با افزایش قیمت در تجهیزات، درآمد خالص دندانپزشک نسبت به چندین سال پیش، رو به کاهش است. باز هم تاکید می کنم که هزینه‌های دندانپزشکی در کشور ما گران نیست، بلکه درآمدهای مردم کم است و این درآمد کم جوابگوی همۀ نیازها نیست. در مجموع باید وضعیت اقتصادی در کشور بهبود پیدا کند و قدرت خرید مردم افزایش یابد تا بتوانند از خدمات بهتری برخوردار باشند.

وی همچنین درباره «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار می شود، گفت: وزارت بهداشت رویکرد جدیدی را در مورد بهداشت دهان و دندان در پیش گرفته بطوری که در هفته آینده دو روز را برای اجرای پویش دهان و دندان در نظر گرفته است. در این پویش، دندان پزشکان حاضر، در مدارس حاضر می شوند و به آموزش و رسیدگی به دندان‌های کودکان می‌پردازند. پزشکان حاضر بعد از معاینه کودکان، مشکل آن‌ها را آنلاین ثبت می‌کنند و به معلم و خانواده آن‌ها اعلام می کنند که هر چه زودتر به مشکل دندان این کودکان رسیدگی شود تا درمان آسان‌تر شود.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • رویداد استارتاپی شتاب در قم به کار خود پایان داد
  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • ایده برای طراحی سایت شرکتی