Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@02:05:24 GMT

منظور ار 1+5 چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۳۵۶۶۵

به گزارش صدای ایران،گروه پنج به علاوه یک، از پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل - آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه - و آلمان تشکیل یافته و هدف آن هماهنگ کردن واکنش جهانی نسبت به برنامه های هسته‌ای ایران است. دلیل نامگذاری به صورت ۱+۵ حضور پنج عضو دائم شورای امنیت ملل متحد به همراه آلمان است. کار این گروه گرفتن تصمیم در مورد عملکرد هسته ای ایران می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به طور مثال چند نمونه از نشست های این گروه برای مشکلات هسته ای ایران در این مقاله ذکر شده. بگفتۀ محفل دیپلماتیک، آمریکا و متحدان اروپائیش خواهان اتخاد لحنی شدیدتر در قبال ایران هستند، هرچند که باراک اوباما آمادگی خود برای مذاکره با ایران را مورد تأئید قرار داده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکت کنندگان در گردهمایی روز چهارم فوریه، در ویس بادن در آلمان از ارادۀ دولت آمریکا مبنی بر آغاز مذاکره با ایران، همانگونه که باراک اوباما مطرح کرده است، استقبال کردند و عزم راسخ خود را در تلاش برای یافتن راه حلی دیپلماتیک و تشویق جمهوری اسلامی ایران به همکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تأئید مجدد قرار دادند. در بخش دیگری از این گزارش می خوانیم: دولت آمریکا که در حال حاضر سرگرم بازبینی سیاست خود در قبال ایران است، برای مراحل بعدی این گفتگوها و اقدام های گروه پنج بعلاوۀ یک مورد مشورت و رایزنی قرار خواهد گرفت.

در مذاکرات روز چهارشنبه، ویلیام برنز، معاون وزارت امرو خارجۀ آمریکا، شخصیت سوم این وزارتخانه نمایندگی می کرد. در بیانیه ای که در پایان این نشست صادر شد، جمهوری اسلامی ایران به همکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی فراخوانده شده است. حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران پیش از نشست امروز گروه پنج بعلاوۀ یک در آلمان، در کنفرانس مطبوعاتی خود در تهران تأکید کرد که تهران فعالیت های هسته ای بگفتۀ او، صلح آمیز خود را متوقف نخواهد کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه از گروه پنج بعلاوۀ یک خواست واقع گرا بوده و برنامۀ هسته ای ایران را بپذیرند. در گردهمایی گروه پنج بعلاوۀ یک، اعضای دائمی شورای امنتی سازمان ملل، آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان شرکت دارند. هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجۀ آمریکا روز گذشته پس از ادای سوگند و گفتگوهای تلفنی با همتایان انگلیسی و آلمانی خود گفت: در مورد پروندۀ ایران با متحدان واشنگتن همکاری تنگاتنگی خواهد داشت.

هیلاری کلینتون افزود که این مسأله را در آینده با متحدان خود روشن خواهد کرد که چگونه سیاسیتی را میتوان در پیش گرفت که نشاندهندۀ اهداف مشترک آمریکا و متحدانش در قبال ایران باشد. وزیر امور خارجۀ آمریکا به جمهوری اسلامی هشدار داد که ادامۀ بی اعتنایی به قطعنامه های شورای امنیت، پی آمدهایی برای تهران خواهد داشت. متوقف کردن غنی سازی اورانیوم از سوی ایران خواست اصلی این قطعنامه ها در ارتباط با پروندۀ هسته ای ایران است. گروه موسوم به گروه (پنج + یک) ، مرکب از پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان، در روز سه شنبه در یک گردهمائی در مقر سازمان ملل در نیویورک برای بحث در مورد پرونده هسته ای ایران جلسه ای تشکیل می دهند.

تکتۀ تازه و بی سابقۀ این گردهمائی حضور کشورهای عرب عضو "شورای همکاری خلیج فارس" و کشورهای عرب دیگری چون مصر، اردن و عراق در این نشست است. در روز دوشنبه یک مقام بلندپایۀ وزارت امور خارجۀ آمریکا که نخواست هویتش فاش شود گفت هدف از برگزاری نشست روز سه شنبه این است که به اعراب اطمینان داده شود که کشورهای عضو گروه (پنج + یک) و به ویژه روسیه مصممند در برابر جاه طلبی های هسته ای ایران بایستند. آیا روند رسیدگی به پرونده هسته ای ایران وارد مرحلۀ تازه ای شده است؟ نگرانی های کشورهای عرب در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران و خصوصاً فعالیت های هسته ای تهران تا چه اندازه جدی است؟ این کشورها در پاسخ به درخواست اخیر رابرت گیتس- وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اعمال فشار به ایران برای وادار کردن تهران به تغییر رفتار و سیاست از چه امکاناتی برخوردارند؟ روسیه در راستای رفع نگرانی از کشورهای عرب چه خواهد کرد؟ این پرسش ها در گفتگوئی کوتاه با مجید محمدی،استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل ایران در آمریکا در میان نهاده ایم.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: منظور از 1 5 چیست جمهوری اسلامی هسته ای ایران خارجۀ آمریکا کشورهای عرب شورای امنیت هسته ای امور خارجۀ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۵۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده

به گزارش همشهری آنلاین،‌ «یودی لووی»، رئیس سابق بخش جنگ اقتصادی در سازمان جاسوسی موساد در مصاحبه‌ای با یک رسانه اسرائیلی گفته چنانچه شرکای اسرائیل قصدی جدی برای تضعیف تهران دارند باید زیرساخت‌های نقل و انتقالات پولی این کشور را هدف قرار دهند.

روزنامه تایمز اسرائیل نوشته «لوی» سال ۲۰۱۶ بعد از ۳۵ سال کار برای دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل از سمتش به عنوان واحد جنگ اقتصادی موساد کناره‌گیری کرد.

مسئولیت لوی در دوران حضور در موساد تحقیق درباره گردش مالی دولت‌ها و گروه‌های متخاصم با اسرائیل شامل حماس، حزب‌الله و ایران بوده است.

او در این مصاحبه با تایمز اسرائیل از شرکا و متحدان اسرائیل خواسته «نوع متفاوتی از جنگ اقتصادی» را علیه جمهوری اسلامی ایران به کار بگیرند: جنگی که روی مردم ایران اثرگذار نباشد و در عین حال، مانع از انتقال پول از سوی ایران به گروه‌های متحدش در غرب آسیا شود.

لوی گفت: «طی سال‌های متمادی با هماهنگی قاسم سلیمانی، ایرانی‌ها زیرساختی باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها و انتقال پول به سراسر دنیا ایجاد کردند.»

این کارشناس سابق موساد تصریح کرد تحریم‌ها علیه ایران تا اندازه زیادی بی‌اثر بوده‌اند زیرا آن‌ها تنها اعلام شده و هرگز اجرا نشده‌اند.

او گفت: «بسیاری از کشورها در دنیا احساسشان این بود که تحریم‌های آمریکا انگیزه‌های سیاسی دارند.»

لوی اضافه کرد: «در صدر آن‌ها کشورهای اروپایی قرار داشتند که احساسشان این بود که آن‌ها بابت تجارت با ایران تحت فشارهای شدید قرار می‌گیرند و حتی مجازات می‌شوند در حالی که آمریکا هیچ تحریمی علیه برخی کشورهای دیگر مانند قطر که در آنجا منافع دارد اعمال نمی‌کند.»

تایمز اسرائیل نوشته گزارش‌ها حاکی است ایران به طرز فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های نفتی مهارت کسب کرده است.
در یک جلسه استماع در کنگره آمریکا در ماه دسامبر، «کلیر جانگمن»، یکی از مقام‌های گروه موسوم به «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» (یوآنی) گفت که درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده است.

گروه «یوآنی» که ارتباطاتی با دولت آمریکا و رژیم اسرائیل دارد گروهی متشکل از مقام‌های سابق امنیتی، دیپلمات‌ها و محققان آمریکایی است که هدف خود را فشار بر برنامه هسته‌ای ایران اعلام کرده‌اند.

یانگمن در آن جلسه مدعی شد که برآوردها حاکی است حدود ۳۰۰ کشتی تحت مالکیت و تحت پرچم کشورهای مختلف در حال حاضر نفت ایران را حمل و آن‌ها را به مقصد می‌رسانند.

کد خبر 847194 منبع: فارس برچسب‌ها ایران و اسرائیل موساد خبر ویژه تحریم

دیگر خبرها

  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده