Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@03:57:34 GMT

علایم و مشخصات ویروس جدید کرونا / هشدار جهانی

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۳۷۸۳

به گزارش صدای ایران از بهداشت نیوز، پس از یک دوره چندماهه آرامش به نظر می‌رسد بار دیگر سویه جدیدی از ویروس کرونا بیدار شده است و به علت شباهت به امیکرون و قدرت سرایت بسیار بالای آن، به سرعت در کشورهای جهان منتشر می‌شود.


ویروس تازه که با علامت‌های اختصاری  BA.5  و  BA.4 معرفی می‌شود، نگرانی در مورد اوج گیری دوباره بیماری و برقراری تدریجی محدودیت‌های اجتماعی را بیشتر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تازه چند ماهی بود که در برخی شهرهای جهان مردم نفس راحتی می‌کشیدند و برخی نیز استفاده از ماسک را کنار گذاشته بودند اما اکنون شایعه‌هایی در مورد اجباری شدن دوباره ماسک در شهرهای اروپا، آمریکا و آسیا به گوش می‌رسد.

ویروس جدید حتی بر بازارهای جهانی هم تاثیر گذاشته و گفته می‌شود سرعت بالای شیوع بیماری در چین موجب شده است تا قیمت نفت به خاطر هراس از کاهش رشد اقتصادی و از حرکت ایستادن چرخ صنایع با کاهش همراه شود.



ویروسی جدید با قدرت سرایت بالا


نشریه «آتلانتیک» درپاسخ به این پرسش که آیا باید نگران موج جدید عفونت با BA.5 بود نوشت، یک بار دیگر، کرونا ویروس که پی در پی در حال تغییر در پشت COVID-۱۹ است در پوششی جدیدی به ایالات متحده و کشورهای جهان حمله‌ور شده است.  BA.5 شاخه‌ای از امیکرون است که به سرعت در حال گسترش است. احتمال می‌رود این ویروس دفاع ایمنی به دست آمده توسط افراد واکسینه شده یا کسانی که با انواع قبلی آلوده شده‌اند را هم مغلوب کند. حال افرادی که توانسته‌اند نزدیک به سه سال از ویروس کرونا جان سالم به در ببرند شرایط سخت‌تری خواهند داشت.
آن افرادی هم به تازگی به کووید مبتلا شده‌اند شاید دوباره به آن بیمار ‌شوند.

«استفان گلدشتاین» ویروس شناس دانشگاه یوتا آمریکا اعتقاد دارد «مردم نباید از خطر آلوده شدن به ویروس غافلگیر شوند، اگرچه بسیار ناخوشایند است، اما نباید تعجب کنند.»

نشریه فوق افزود: این بدان معنا نیست که ما در آستانه روند افزایشی همانند آنچه در زمستان گذشته بود، هستیم؛ یا اینکه BA.5 (و پسر عموی نزدیکش BA.4) ما را به نقطه اول ایمونولوژیک بازگرداند. با این حال گلدشتاین تاکید دارد بر اساس نحوه عملکرد کشورهای دیگر در برابر BA.5، واکسن‌ها هنوز بسیاری از افراد را از بیمارستان‌ها، بخش‌های مراقبت‌های ویژه و سردخانه‌ها دور نگاه می‌دارند.

طبق این گزارش، نوع جدید ویروس اگرچه یک تهدید آخرالزمانی نیست اما نمی‌توان آن را نیز نادیده گرفت. عفونت‌ (و عفونت‌های مجدد) هنوز اهمیت دارند و BA.5 در حال گسترش و عمیق‌تر کردن بار مداوم همه‌گیری و عفونت است. «ماریا ون کرخوف» اپیدمیولوژیست بیماری‌های عفونی در سازمان جهانی بهداشت اذعان دارد «ما از همه انتقال‌ها جلوگیری نخواهیم کرد - هدف این نیست - اما باید شیوع آن را کاهش دهیم. خطر تمام نشده است و ما با اجازه دادن به این ویروس در چنین سطوح شدیدی با آتش بازی می‌کنیم.»

نسخه اول Omicron  اندکی پس از عید شکرگزاری قبل ایالات متحده را درنوردید و  سویه دلتا را کنار زد. آن ویروس که با نام BA.۱ شناخته می‌شد، اولین نسخه از یک سلسله کوچک از انواع مرتبط با کرونا ویروس بود. سپس BA.۲ جای BA.۱ را گرفت و در بهار افزایش یافت.
اکنون سویه BA.4 و BA.5 که با سرعت بیشتری در حال گسترش هستند، اولین بار در آفریقای جنوبی در ژانویه و فوریه شناسایی شدند و از آن زمان جای BA.۲ را در سراسر جهان گرفتند، که منجر به افزایش در موارد ابتلا و بستری شدن در بیمارستان شد. در ایالات متحده، BA.5 اکنون حدود ۵۴ درصد از کل عفونت‌های COVID و BA.4، حدود ۱۷ درصد دیگر را تشکیل می‌دهد.

تارنمای روزنامه «سیاتل تایمز» نوشت در حالی که کسب و کارها در حال جبران زیان‌های ناشی از بیماری همه گیر کرونا بودند اما خبرها از شیوع موج جدید نگرانی‌ها را افزایش داد. این درحالی است که هنوز اشتغال با سطوح قبل از همه گیری فاصله دارد اما بیکاری نسبت به چند ماه قبل اندکی (۰.۳ درصد) کاهش یافته است با اینحال دستاوردهای کلی اشتغال دولتی هنوز عقب ماندگی دارد. 


طبق این گزارش، آخرین سویه امیکرون با نام BA.5 به سرعت در ایالات متحده غالب شده است. آنتی‌بادی‌های حاصل از واکسن‌ها و عفونت‌های قبلی کووید، محافظت محدودی را در برابر BA.5 ارائه می‌کنند. «اریک توپول» پژوهشگر حوزه پزشکی که از نزدیک روندهای همه‌گیری را دنبال می‌کند، مدعی شده که ویروس جدید بدترین نسخه ویروسی است مشاهده کرده است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی ویروس جدید کرونا ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۳۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد

 دکتر طاهره افتخار می افزاید: این ویروس از تماس جنسی و یا تماس های خیلی نزدیک سرایت می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر ویروس ها دارد.

وی توضیح می دهد: ویروس اچ پی وی به مواد شوینده نیز مقاومت نشان داده و در مواردی حتی پزشکان از لمس صورت خود با دست آلوده به این ویروس مبتلا شده اند. بنابراین ممکن است این ویروس از راه غیر جنسی هم انتقال یافته و برای مثال در فردی از طریق نشستن در جایی مرطوب و جایگزین شدن فردی دیگر در آن مکان نیز انتقال یابد؛ اما شایع ترین راه انتقال این ویروس از طریق مقاربت است.

دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان

این پزشک متخصص زنان و زایمان درباره سن مبتلایان به ویروس اچ پی وی می گوید: بیشترین بیماران سنین ۲۳ تا ۳۰سال هستند که در این باره تفاوتی بین جنسیت وجود ندارد بنابراین ممکن است هم دختران و هم پسران را مبتلا کند.

وی بیان می کند: دلایلی مانند مصرف سیگار یا مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد؛ اما در افراد زیر ۳۰سال چنانچه فرد رفتار پر خطر نداشته و زندگی، ورزش و تغذیه سالم داشته باشد خود به خود ممکن است این ویروس از بین برود.

افتخار تصریح می کند: ویروس اچ پی وی مانند ویروس تبخال از بین نمی رود و برای همیشه در بدن باقی می ماند بنابراین تشخیص زودهنگام آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار اهمیت دارد.

همه ویروس ها ریسک سرطان ندارند

وی ادامه می دهد: یکی از شایع ترین علل سرطان دهانه رحم، ویروس اچ پی وی است. هر زگیل در هر جای بدن ممکن است به سبب وجود ویروس اچ پی وی به وجود آید اما همه این ویروس ها ریسک سرطان ندارند و تنها تعدادی از آن ها مانند زگیل تناسلی پر خطرند که شانس ابتلا به سرطان ها را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص زنان می افزاید: شایع ترین سرطان های ناشی از ویروس اچ پی وی، سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد و قسمت خارجی ناحیه تناسلی است و در برخی موارد، ممکن است حلق و حنجره را نیز درگیر کند.

وی با اظهار تأسف اذعان می دارد: شیوع ویروس اچ پی وی تنها مختص جوامع غربی نیست بلکه متأسفانه بین جوانان جامعه ایران، تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار است که یکی از علل آن، وجود رفتارهای پر خطر و کنترل نشده در جامعه است.

افتخار درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم می گوید: افرادی که روابط پر خطر نداشته و ارتباط شان محدود به کانون خانواده است به صورت مداوم نیاز به تست پاپ اسمیر ندارند اما کسانی که محدودیتی در رابط جنسی ندارند بسیار بیشتر از دیگران در خطر ابتلا قرار می گیرند. 

واکسن گارداسیل مطمئن تر است یا پاپیلوگارد؟

وی بر لزوم تزریق واکسن برای کودکان و جوانان تأکید می کند و ادامه می دهد: یکی از راه های ایمن سازی در برابر ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن خارجی گارداسیل است. البته از آنجایی که این واکسن گران است و چندان اعتمادی به تاریخ مصرفش نیست، بهتر است از مشابه ایرانی آن به نام پاپیلوگارد استفاده کرد.

افتخار تصریح می کند: در واقع این واکسن ها از عملکرد و ماهیت یکسانی برخوردارند و تفاوت عمده آن ها در کشور سازنده واکسن می باشد. علاوه بر این واکسن پاپیلوگارد هم ارزان تر از گارداسیل است و هم عامل ۷۰درصد از سرطان هایی که مربوط به ویروس اچ پی وی است را پشتیبانی می کند بنابراین نگرانی در این باره وجود ندارد.

وی درباره سن تزریق این واکسن در دختران و پسران می گوید: این واکسن برای هر جنسیتی می تواند از سن ۹ تا ۴۵ سالگی تزریق شود.

این پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی به جوانان توصیه می کند: پرهیز از رفتارهای پرخطر بهترین راه مصون ماندن در برابر ویروس اچ پی وی است تا سلامتی را در تمام طول عمر خود به همراه داشته و به انواع بیماری ها از جمله زگیل تناسلی و ... مبتلا نشوند. چراکه انجام رفتارهای پر خطر علاوه بر تهدید ابتلا به این ویروس، سبب ابتلا به ایدز، هپاتیتB، هپاتیتC و بسیاری از بیماری های خطرناک دیگر می شود.

افتخار درباره نقش ورزش در پیشگیری یا بهبود سرطان های مربوط به زنان می گوید: چنانچه ویروس اچ پی وی وارد بدن سالم شود، سیستم ایمنی بدن به ویژه در سنین جوانی می تواند آن را تا حدود زیادی از بین ببرد. بنابراین ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.

وی درباره بهترین روش های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم تصریح می کند: بهترین روش های تشخیص این نوع بیماری استفاده از تست های غربالگری همچون آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی های زنان و معاینات سالانه است چراکه این ویروس مانند ویروس تبخال در بدن می ماند و قابل رؤیت نیست. بنابراین انجام آزمایش های پی در پی و منظم در تشخیص زودرس و درمان به موقع بسیار مؤثر خواهد بود.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • انتشار مشخصات بیش از ۸۵۰ قلم کالای مسروقه در سامانه نما
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مدل «ددپول» گوشی پوکو F6 می‌سازد؟
  • قیمت گوشی آیفون ۱۳ (۸ اردیبهشت) + بررسی و مشخصات iPhone ۱۳
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد