Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید رضا مرتضوی روز سه شنبه در جلسه بررسی منطقه ویژه اقتصادی شاهین شهر در استانداری اصفهان، افزود: رویکرد دستگاه های اجرایی استان برای ایجاد مناطق ویژه اقتصادی باید از ابتدا متفاوت باشد و از تجربه سایر شهرها که در این زمینه کار کردند، استفاده شود.

وی با بیان اینکه ظرفیت های صادراتی استان متناسب با توانمندی های ما نیست و باید بهبود یابد، اظهار داشت: دلیل این امر این است که ظرفیت های لازم برای ایجاد حوزه های اقتصادی با نگاه صادرات‌گرا در استان ایجاد نشده است بنابراین باید این مزیت ها مانند منطقه ویژه اقتصادی را ایجاد کنیم و راهبرد ما به این سمت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار اصفهان به ظرفیت های این استان در زمینه های مختلف مانند تولید لوازم خانگی اشاره و خاطرنشان کرد: اگر ما کار ویژه ای در این زمینه تعریف کنیم می توانیم تحول جدی در کشور داشته باشیم.

مرتضوی با تاکید بر اینکه نگاه ما این نیست که هر صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی مستقر شود، اضافه کرد: ما می توانیم صنایع پاک و سبز را در این مناطق مستقر کنیم تا زمینه های خوبی نیز برای جذب و اشتغال دانشگاهیان و نخبگان فراهم شود.

وی با بیان اینکه ما نباید به دنبال زمین فروشی در مناطق ویژه اقتصادی باشیم، ادامه داد: لازم است که ضوابط سختگیرانه ای برای ورود و استقرار در این مناطق تدوین شود تا شرکت های با فناوری برتر و پاک در آنجا مستقر شوند و از آنها به خوبی پشتیبانی کنیم تا به شدت رشد کنند و توسعه یابند.

استاندار اصفهان همچنین بر ضرورت همراهی و کمک دستگاه های اجرایی مختلف استان برای به سرانجام رسیدن مناطق ویژه اقتصادی و نقش آن در توسعه اقتصادی آینده تاکید کرد.

وی با اشاره به منطقه ویژه اقتصادی شاهین شهر گفت: چند قطعه زمین برای این منطقه پیشنهاد شده که با توجه به مسائل مختلف مانند موقعیت مکانی، دسترسی به امکانات و خدمات مختلف، ۲ منطقه شامل روستای جعفرآباد و "ونداده" (در مجاورت شهرک صنعتی گلستان) بعنوان گزینه های اول و دوم مطرح شد.

مرتضوی با تاکید بر ضرورت تعیین سازمان متولی برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی شاهین شهر، افزود: ما باید از ظرفیت ها و مشارکت مجموعه هایی مانند  شرکت هواپیماسازی ایران (هسا)، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و شرکت های دانش بنیان برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی شاهین شهر استفاده کنیم تا سرریز فناوری را در این منطقه شکل دهیم.

وی با تاکید بر ضرورت تسریع کارها در ایجاد منطقه ویژه اقتصادی شاهین شهر و جذب سرمایه و سرمایه گذار در این منطقه، گفت: لازم است از ظرفیت و مشارکت بخش های مختلف بویژه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی در این کار به خوبی استفاده شود.

استاندار اصفهان تاکید کرد: استان اصفهان بدلیل برخورداری از ظرفیت های مناسب و مجموعه های دانش بنیان می تواند به قطب صنایع هوا و فضای کشور نیز تبدیل شود.

نماینده مردم برخوار و شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده است و این قانون را نمی توان تغییر داد.

حسینعلی حاجی دلیگانی افزود: ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در استان اصفهان حاصل فرایندی چند ساله است که برای پایه ریزی آن باید به گونه ای عمل کرد که هرچه جلوتر می رویم باعث شکوفایی بیشتر منطقه و استان شود.

وی ادامه داد: لازم است مجموعه هایی در ایجاد منطقه ویژه اقتصادی شاهین شهر دخیل شوند که انگیزه لازم را برای این کار داشته و اهل توسعه و آبادانی باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این جلسه ۹ قطعه زمین پیشنهادی برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی شاهین شهر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

منطقه ویژه اقتصادی، منطقه‌ای است که در آن قوانین کسب و کار و تجارت با سایر نقاط کشور متفاوت است؛ این مناطق در داخل مرزهای کشور واقع شده و هدف از راه‌اندازی آنها افزایش تراز تجاری، اشتغال، سرمایه‌گذاری و مدیریت موثر است.

ایجاد مناطق ویژه اقتصادی  یکی از پروژه‌های پیشران استان اصفهان و شامل شهرضا، شرق اصفهان، شاهین‌شهر و کاشان است.

شاهین شهر در ۲۰ کیلومتری شمال اصفهان است.

برچسب‌ها اصفهان منطقه ویژه اقتصادی استانداری اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصفهان منطقه ویژه اقتصادی استانداری اصفهان اصفهان منطقه ویژه اقتصادی استانداری اصفهان ایجاد مناطق ویژه اقتصادی استاندار اصفهان برای ایجاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۳۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: با انتقال آب دریا به اصفهان، بارگذاری صنعت از آب‌زاینده‌رود و آب‌های سطحی کمتر خواهد شد و اتفاقات خوشایندی برای این رود رقم خواهد خورد.

مجید نادرالاصلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا ضمن گرامیداشت فرارسیدن روز شوراها اظهار کرد: در قانون اساسی در هفت اصل به موضوع شورا پرداخته شده است و امام راحل نیز به امر شورایی تاکید داشتند، اما با این وجود به شوراها توجه نمی‌شود.

وی با گلایه از کم‌توجهی مدیران کشوری به شوراها افزود: از آن‌ها درخواست داریم به ظرفیت بسیار عظیم شورایی و مشاوره‌ای که صراحت آیات قرآن کریم است، توجه داشته باشند و از آن‌ها در پیشبرد امور کشور استفاده کنند.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه شورای ششم نگاه ویژه‌ای به موضوع زاینده‌رود داشته است، اظهار کرد: با همت مسئولان استانی و حمایت مدیران شهری، اتفاقات خوبی در سال‌جاری و سال آینده در راه است و امیدواریم زاینده‌رود، زنده‌رود ابدی شود و نشاط و شادابی برای مردم اصفهان رقم زده شود.

نورصالحی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص مناطق کم‌برخوردار شهر اصفهان گفت: با یک کار علمی و میدانی مناطق و محلات کم‌برخوردار شناسایی و معضلات و مشکلات این مناطق اعم از گلوگاهی و جزئی احصا شد و بودجه و اعتبار خوبی نیز برای رفع این مشکلات در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه پیگیری‌های خوبی برای رفع معضلات مناطق کم‌برخوردار صورت گرفته‌است، افزود: در حدود سه سالی که از عمر شورای ششم گذشته است، اتفاقات خوبی در حدود ۶۰ محله کم‌برخوردار رقم خورده است.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: نزولات جوی در استان خوب بوده است، اما باید نسبت به این برکت و رحمت خداوندی مدیریت بهینه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اصفهان ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای در ارتباط با منابع آبی به‌ویژه در غرب و جنوب استان دارد، گفت: در این دوره شورای اسلامی شهر نگاه متفاوتی به موضوع استحصال آب‌های سطحی، زیرسطحی و تصفیه کردن پساب آب شده است.

دست صنعت از آب زاینده‌رود و آب‌های زیرسطحی باید کوتاه شود

نادرالاصلی اضافه کرد: امیدواریم تأمین منابع جدید آبی، به اصفهان، زاینده‌رود، آب‌شرب و محیط زیست این استان کمک شایانی کند، البته از ظواهر امر مشخص است که این منابع خیلی زود قابل دسترس خواهد بود.

وی اظهار داشت: در ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان تلاش کرده‌ایم گام‌های خوبی در این راستا برداریم و پایه‌ها و ریشه‌های خوبی بر جای گذاشته شود.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: انتقال آب دریا به اصفهان یکی از اقداماتی است که در این دوره به‌طور جدی پیگیری شد و اگر همت مضاعفی صورت گیرد، در نیمه نخست ۱۴۰۳ می‌توان شاهد اجرایی شدن آن باشیم.

وی ادامه داد: همان‌طور که استاندار اصفهان نیز آن را اعلام داشته است، باید متذکر شوم که این آب انتقالی برای تأمین آب شرب، آب کشاورزی و آب محیط زیست نیست و تنها به صنعت اختصاص پیدا خواهد کرد، به‌شرطی که به عامل توسعه بیشتر آن تبدیل نشود.

نادرالاصلی با بیان اینکه دست صنعت از آب زاینده‌رود و آب‌های زیرسطحی باید کوتاه شود، تصریح کرد: اگر انتقال آب دریا به اصفهان صورت گیرد، بارگذاری صنعت از این آب‌ها کمتر و نزدیک به ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد که این عدد قابل توجه اتفاق خوشایندی برای زاینده‌رود رقم خواهد زد.

کد خبر 747863

دیگر خبرها

  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • هشدار سطح زرد هواشناسی اصفهان درباره موج جدید بارش‌های همرفتی
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • کلکسیون مشکلات اصفهان نیازمند توجه ویژه است
  • عملکرد بخش تعاون در کاشان موفقیت‌آمیز نبوده است
  • منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است