Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@10:53:48 GMT

گوشت گیاهی چیست؟ فواید و مضرات آن را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۴۴۰۰

گوشت گیاهی چیست؟ فواید و مضرات آن را بشناسید

گوشت گیاهی از چه چیزی درست می‌شود؟ انواع گوشت گیاهی ۱. گوشت گیاهی سیتان ۲. گوشت گیاهی بیاندمیت (Beyond Meat) ۳. همبرگرهای ایمپاسیبل (Impossible) ۴. نان صحرایی (جک فروت) ۵. غذاهای حاوی سویا جدول ارزش غذایی گوشت‌های گیاهی فواید گوشت گیاهی مضرات گوشت‌های گیاهی سالم‌ترین گوشت گیاهی خرید گوشت گیاهی کلام آخر گوشت گیاهی از چه چیزی درست می‌شود؟

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ اگر می‌خواهید بدانید گوشت گیاهی چیست، باید بگوییم این نوع گوشت با استفاده از مواد مختلف گیاهی درست می‌شود و انواع متفاوتی از آن در بازار موجود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی مواد استفاده‌شده برای تهیه گوشت گیاهی عبارت‌اند از:

گلوتن گندم ویتال یا سیتان؛

سیا و توفو؛

پروتئین نخود؛

نشاسته سیب‌زمینی؛

لوبیا و عدس؛

آجیل و دانه‌ها؛

سبزیجات.

انواع گوشت گیاهی

گوشت گیاهی که گاهی به آن گوشت تقلبی هم می‌گویند انواع مختلفی دارد و به اشکال مختلف وارد بازار می‌شود، از جمله:

همبرگر‌؛

گوشت چرخ‌کرده؛

سوسیس؛

مرغ گیاهی.

برخی از این محصولات برای افرادی که رژیم غذایی وگان دارند هم مناسب‌اند.

۱. گوشت گیاهی سیتان

می‌دانید سیتان چیست؟ سیتان نوعی گوشت گیاهی است که از گلوتن گندم ویتال (vital) تهیه می‌شود. سیتان لذیذ است و در غذاهای سرخ‌شده، ساندویچ‌ها، خورشت‌ها و انواع ماکارونی استفاده می‌شود.

این نوع گوشت گیاهی مملو از پروتئین و جایگزین مناسبی برای گوشت حیوانی است. سیتان علاوه‌ بر پروتئین، حاوی مقدار کمی آهن و کلسیم و پتاسیم هم هست.

سیتان را می‌توان در بسیاری از فروشگاه‌ها به‌شکل مکعب، نواری یا برش‌های نازک پیدا کرد. همچنین خودتان می‌توانید این نوع گوشت را در خانه با استفاده از گلوتن گندم ویتال، سوپ سبزیجات و طعم‌دهنده‌هایی مانند سس سویا یا اسیدآمینه‌های مایع و سیر آماده کنید. فقط باید این مواد را درون مخلوط‌کن ترکیب کنید و آن ترکیب را به‌شکل همبرگر دربیاورید، سپس آن را بپزید.

به‌دلیل اینکه سیتان از گلوتن تولید می‌شود، برای افرادی که بیماری سلیاک یا حساسیت غیرسلیاکی به گلوتن دارند مناسب نیست.

۲. گوشت گیاهی بیاندمیت (Beyond Meat)

بیاندمیت (به‌معنی فراتر از گوشت) برندی معروف است که محصولات گوشت‌ گیاهی تولید می‌کند. البته این برند در ابتدا قصد داشت فقط همبرگرهای گیاهی تولید کند، اما بعدها گوشت چرخ‌کرده گیاهی، سوسیس، کوفته و مرغ گیاهی هم تولید کرد.

ماده اصلی این محصولات پروتئین نخود است و همچنین حاوی روغن نارگیل، پروتئین برنج، کره کاکائو و مخمر خشک هستند. بیاندمیت فاقد سویا و گلوتن است و با استفاده از آب چغندر به‌طور طبیعی رنگ می‌شود. مقدار کمی از این گوشت گیاهی به‌اندازه ۱ کلوچه کوچک، می‌تواند ۱۰۰درصد ویتامین ب ۱۲ (B۱۲)، ۴۰درصد روی و ۲۰‌درصد آهن روزانه بدن را تأمین کند.

۳. همبرگرهای ایمپاسیبل (Impossible)

این همبرگرها شبیه همبرگرهای بیاندمیت هستند. شرکت تولیدکننده این همبرگرها با استفاده از مواد گیاهی سوسیس‌های غیرگوشتی و ناگت‌های شبیه مرغ هم تولید می‌کند.

در تولید همبرگر‌های ایمپاسیبل (به‌معنی غیرممکن)، به‌جای پروتئین نخود از سیب‌زمینی و پروتئین سویا استفاده می‌شود. این محصولات با استفاده از مکمل‌های آهن هم (Heme) طعم گوشت می‌گیرند. آهن هِم معمولا از محصولات حیوانی به‌ دست می‌آید. اما آهنی که در این همبرگر استفاده می‌شود، از برآمدگی‌های روی ریشه گیاه سویا به‌ دست آمده است و با استفاده از مخمرهایی تولید می‌شود که تغییر ژنتیکی‌ یافته‌اند.

همبرگر ایمپاسیبل حاوی مجموعه‌ای از ریزمغذی‌هاست، مثلا کمی از این گوشت گیاهی (به‌اندازه ۱ کلوچه کوچک) ۵۰درصد روی، ۱۳۰درصد ویتامین ب ۱۲ و ۲۵درصد آهن روزانه بدن را تأمین می‌کند.

۴. نان صحرایی (جک فروت)

نان صحرایی جک فروت که در تولید گوشت گیاهی به کار می‌رود

جک‌فروت نوعی میوه استوایی است که در آسیا، آفریقا و برخی نواحی آمریکای جنوبی رشد می‌کند. این میوه پوستی ضخیم، سبز و ناهموار دارد و گوشت آن نرم و رشته‌ای با دانه‌های خوردنی است. از این میوه به‌خاطر طعم ملایم و یکنواختش برای تولید گوشت گیاهی استفاده می‌شود.

جک‌فروت در مقایسه با گوشت‌های گیاهی دیگر کم‌کالری است و پروتئین یا چربی زیادی ندارد. اما به‌سبب داشتن فیبر و چند ریزمغذی مانند آهن، پتاسیم و کلسیم برای تولید گوشت گیاهی استفاده می‌شود.

۵. غذاهای حاوی سویا

سویا یکی از حبوبات و پایه اصلی بیشتر گوشت‌های گیاهی است. غذاهایی که از سویا درست می‌شوند طعم ملایمی دارند. به همین دلیل این نوع گوشت گیاهی برای تهیه غذاهای گیاهی مناسب است. بعضی غذاهای حاوی سویا عبارت‌اند از:

سویا: این لوبیا که به آن ادامامه (سویای نارس) هم گفته می‌شود برای افزودن به غذاهای سرخ‌کردنی عالی است. در ضمن می‌توان آنها را برای میان‌وعده پخت و مصرف کرد.

توفو: کیک اسفنجی تهیه‌شده از دانه‌های سویا و آب است که آن را به‌صورت فشرده یا مکعبی درآورده یا می‌پزند. از توفو در غذاهای سرخ‌کردنی، سبزیجات یا به‌صورت ورقه‌ورقه در ساندویچ‌ها استفاده می‌شود. همچنین می‌توان توفو را خرد کرد و همراه سبزیجات پخت.

تمپه: یکی از فرآورده‌های سویاست که از تخمیر سویا تولید می‌شود. تمپه معمولا به‌صورت مکعب‌مستطیل‌های بلند تولید و وارد بازار می‌شود. می‌توانید آن را برش زده و به غذاهای سرخ‌کردنی اضافه کنید یا خردش کنید به سوپ‌ها یا ساندویچ‌های محبوبتان اضافه کنید.

گوشت گیاهی حاوی سویا: هنگام تهیه برخی از گوشت‌های گیاهی فرآوری‌شده، مانند همبرگرهای سبزیجات از پیش آماده‌شده، از پروتئین سویا استفاده می‌شود.

جدول ارزش غذایی گوشت‌های گیاهی

در این جدول، مقدار مواد موجود در هر نوع گوشت گیاهی ارائه شده است.

 

فواید گوشت گیاهی

گوشت‌های گیاهی سرشار از ویتامین و آنتی‌اکسیدان هستند که برای سلامت بدن مفیدند. علاوه‌ بر این، تحقیقات نشان داده‌اند رژیم غذایی گیاهی برای کنترل وزن، دیابت و میکروبیوم‌های روده مفید است. مصرف گوشت گیاهی از انواع بیماری‌ها مانند پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی‌عروقی پیشگیری می‌کند.

همچنین سازمان جهانی بهداشت مدت‌هاست نگران سرطان‌زابودن گوشت‌های قرمز و فرآوری‌شده است و بنا به گفته این سازمان، خطر ابتلا به سرطان با خوردن مقدار زیاد این گوشت‌ها افزایش می‌یابد. انجمن قلب آمریکا هم مردم را به خوردن گوشت‌های گیاهی به‌جای حیوانی تشویق می‌کند تا قلبشان سالم‌تر بماند.

تحقیقات نشان داده است که مصرف زیاد گوشت‌های قرمز و فرآوری‌شده احتمال ابتلا به برخی از سرطان‌ها، به‌ویژه سرطان سینه و روده را افزایش می‌دهد. از طرفی الگوی غذایی غربی فاقد مواد مغذی ضروری مانند فیبر است که می‌توانند خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن را کاهش دهند.

مضرات گوشت‌های گیاهی

اگرچه محصولات گیاهی فواید متعددی دارند، برخی از آنها حاوی افزودنی‌های خوراکی مانند پرکننده‌ها و سدیم اضافی هستند و ممکن است سرشار از چربی‌های اشباع هم باشند. برخی از تولیدکنندگان به گوشت‌های گیاهی خود ویتامین B۱۲ اضافه نمی‌کنند و از کیفیت این گوشت‌ها کاسته می‌شود. همچنین گوشت‌های گیاهی در مقایسه با گوشت‌های حیوانی روی و مواد معدنی کمتری دارند.

علاوه‌ بر این، گوشت‌های گیاهی حاوی مواد دیگری هستند که برخی از افراد علاقه‌ای به مصرف آنها ندارند. بعضی از این مواد عبارت‌اند از:

روغن‌های تصفیه‌شده؛

نشاسته ذرت اصلاح‌شده؛

قند مصنوعی یا شکر افزوده.

بهترین روش پیشگیری از مصرف موادی که برایتان نگرا‌ن‌کننده هستند، خواندن فهرست مواد موجود در گوشت‌های گیاهی پیش از خرید آنهاست.

سالم‌ترین گوشت گیاهی

سالم‌ترین گوشت گیاهی آنی است که می‌توانید تا حد امکان به شکل اصلی و کامل خود مصرفش کنید. مثلا گوشت نان صحرایی یا غذاهای حاوی سویا مانند توفو کمتر از همبرگرهای گیاهی بیاندمیت و ایمپاسیبل فرآوری‌ شده‌اند.

البته این بدین معنا نیست که گوشت‌های گیاهی دیگر را نمی‌توان در رژیم غذایی سالم گنجاند. اگرچه همبرگرهای گیاهی بیاند و ایمپاسیبل فرآوری‌شده‌تر هستند، حاوی منبع خوبی از پروتئین‌اند و مسلما انتخابی بسیار بهتر از همبرگرهای گوشتی و فست‌فودها هستند.

همچنین یادتان باشد که در بسیاری از دستورهای غذا می‌توانید به‌جای گوشت از لوبیا، نخود و عدس استفاده کنید. این حبوبات نه‌تنها ارزان‌اند، بلکه حاوی مواد مفیدی هستند که به‌راحتی با همبرگرهای گیاهی خانگی، انواع سوپ‌ و خورشت‌ها، تاکو و انواع سالادها سازگارند.

خرید گوشت گیاهی

هنگام خرید گوشت گیاهی، حتما جدول ارزش غذایی آن را بررسی کنید. باید محصولاتی بخرید که عاری از مواد مصنوعی مانند پرکننده‌ها یا افزودنی‌ها باشند، شکر افزوده نداشته باشند و پرکالری نباشند.

افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، باید از خرید گوشت‌های گیاهی حاوی گلوتن مانند سیتان یا گلوتن گندم ویتال اجتناب کنند.

کلام آخر

برای خرید گوشت گیاهی در ایران می‌توانید به فروشگاه‌های سراسر کشور یا فروشگاه‌های آنلاین سر بزنید. اگر می‌خواهید رژیم غذایی سالم مبتنی بر گیاهخواری داشته باشید، این نوع گوشت مناسبتان است. اگر شما هم در این زمینه تجربه‌ای دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما در میان بگذارید.

منبع: چطور لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر اخبار سلامت اخبار مطالب پزشکی اخبار مرتبط با خوردن این ۱۰ منبع پروتیینی چربی های شکم را آب کنید ۱۴۰۱/۵/۱۹ ۴ میوه ای که چاقتان می کند ۱۴۰۱/۵/۱۹ مدت زمان نرمال پریود چقدر است؟ ۱۴۰۱/۵/۱۹ خاصیت عجیب این دانه معطر در مقابل سرطان ۱۴۰۱/۵/۱۸ خاصیت عجیب شفا بخشی در برنج قهوه ای! ۱۴۰۱/۵/۱۸ ۱۱ میوه خوشمزه و مغذی اما کم قند را بشناسید ۱۴۰۱/۵/۱۸ آخرین ویدیو ها مراسم نذری نیوشا ضیغمی در عاشورا + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۹ ۱۴:۵۲ ویدیویی که همایون شجریان برای درگذشت هوشنگ ابتهاج منتشر کرد ۱۴۰۱/۰۵/۱۹ ۱۴:۳۸ اعتراض عضو شورای شهر تهران به زاکانی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۹ ۱۴:۳۷ پربازدیدترین سایت ها در ۲۵ سال گذشته ۱۴۰۱/۰۵/۱۹ ۱۴:۲۳ بازداشت زن تروریست در سیستان و بلوچستان + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۹ ۱۳:۱۶ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۴:۵۶ گوشت گیاهی چیست؟ فواید و مضرات آن را بشناسید ۱۴:۵۳ نقوی حسینی: یا همه تحریم ها رفع شود یا توافق بی توافق! ۱۴:۵۱ نماینده مجلس: هنوز پیش نویسی از مذاکرات به مجلس نرسیده است ۱۴:۳۷ اعداد رسمی حکایت از این دارند که مسیر‌های بلند مدت اقتصاد تحت کنترل است ۱۴:۳۷ اعتراض عضو شورای شهر تهران به زاکانی + فیلم ۱۴:۲۶ آغاز پروژه بزرگ بهینه‌سازی خط گالوانیزه شرکت فولاد مبارکه ۱۴:۲۳ پربازدیدترین سایت ها در ۲۵ سال گذشته ۱۴:۲۱ قیمت سکه امروز نوزدهم مرداد ۱۴۰۱ ۱۴:۱۲ رکورد تاریخی تولید زیتون در کشور/ امسال با ۱۰ هزار تن مازاد روغن زیتون مواجه هستیم ۱۴:۰۵ راه اندازی خط تولید مشترک ماهواره در کشور ۱۴:۰۵ رونمایی نخست وزیر ژاپن از کابینه جدیدش ۱۴:۰۲ معاون استاندار خراسان رضوی: هیچ گونه درگیری مرزی با طالبان در مرز تایباد رخ نداده است ۱۳:۵۹ بزرگترین فروش ایلان ماسک در تاریخ! ۱۳:۵۸ هفته‌ آینده انتخابات هیات رییسه شورای شهر تهران برگزار می شود ۱۳:۵۶ باتری یکبار مصرفی که با آب فعال می شود! ۱۳:۵۴ نقش روسیه در ساخت ماهواره خیام چه بود؟ ۱۳:۴۶ پیش بینی خودکفایی تولید گندم در سال آینده ۱۳:۲۹ سیگنال دلار به بورس در تایم پایانی / شاخص کل در سالگرد ریزش تاریخی قرمز پوش شد ۱۳:۲۲ آغاز واگذاری واحدهای مسکونی طرح جهش تولید مسکن ۱۳:۱۶ بازداشت زن تروریست در سیستان و بلوچستان + فیلم ۱۳:۱۰ نحوه دریافت اینترنت خبرنگاری ۱۳:۱۰ بانک رفاه گارگران در بالاترین سطح، آماده همکاری با ذوب آهن اصفهان ۱۳:۰۵ بایدن فراموش کرد چند لحظه قبل دست داده است + فیلم ۱۳:۰۴ افزایش حقوق بازنشستگان چه شد؟ ۱۲:۵۸ سخنگوی بورل: هیچ موضوع قابل مذاکره ای در گفت و گوهای هسته ای با ایران نمانده است ۱۲:۵۵ اذان ظهر به افق تهران چهارشنبه نوزدهم مرداد ۱۴۰۱ ۱۲:۵۵ آمریکا: آغاز آموزش پهپادی افسران روسی در ایران ۱۲:۵۳ اگر شخص دیگری به جز تاج این کارنامه را به بار می آورد، با او چه می کردید؟ / حرف هایم را اگر به کوه می زدم آب می شد اما آقایان عین خیالشان هم نیست! ۱۲:۵۰ انتخاب رشته ویژه برای مدال آوران المپیادی و استعدادهای درخشان در طرح قطب نمای آکادمی همراه اول ۱۲:۴۸ مهلت ثبت نام کتب درسی تمدید شد ۱۲:۲۴ شرکت اسنوا به عنوان پرافتخارترین برند ایرانی انتخاب شد ۱۲:۲۲ نشانه صعودی برای بیت کوین وجود دارد؟ ۱۲:۱۷ تست بینایی؛ گربه را می بینید؟ ۱۲:۰۷ با خوردن این ۱۰ منبع پروتیینی چربی های شکم را آب کنید ۱۲:۰۷ عرضه پتروپالایشگاه ها در بورس برای جلوگیری از افزایش نقدینگی ۱۱:۵۲ رییسی: از همان روز اول، تمام تلاش خود را برای حل مشکلات به کار گرفته ایم ۱۱:۴۸ راه عبور از چالش های صنعت فولاد؛ اما و اگرها ۱۱:۴۶ ۱۹ مرداد روز حفاظت از شیر، گربه سان در معرض انقراض ۱۱:۳۷ محسن رضایی بار دیگر کرونا گرفت ۱۱:۳۵ قیمت دلار در صرافی های رسمی امروز ۱۹ مرداد ماه ۱۱:۳۵ قیمت یورو در صرافی ملی امروز ۱۹ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۱۱:۳۵ قیمت پوند در بازار آزاد امروز ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ۱۱:۳۵ قیمت لیر امروز ۱۹ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۱۱:۳۵ قیمت درهم امروز ۱۹ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۱۱:۲۳ صف آرایی کشتی های جنگی تایوانی و چینی در برابر هم ۱۱:۲۱ چطور کودکان را به مخاطبانی نکته سنج تبدیل کنیم؟ ۱۱:۱۹ تلاش کیهان برای مانع تراشی در برابر تیم مذاکره ۱۱:۱۷ چه تصمیماتی برای بازار سرمایه گرفته شد؟ ۱۱:۱۷ خودروسازی دوباره به کما می رود؟ ۱۱:۱۶ در درگیری مرزبانان ایرانی با طالبان یک سرباز وظیفه به شهادت رسید اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اخبار سلامت امروز ۱۹ مرداد ماه گوشت های گیاهی استفاده می شود نوع گوشت غذاهای سرخ فرآوری شده رژیم غذایی ۱۱ ۳۵ قیمت فیلم ۱۴ جک فروت گوشت ها ۱۴۰۱ ۱۱ ۱۴۰۱ ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۴۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • گوشت دوباره گران می‌‌شود؟
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری