Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، پس از سیل‌های اخیر و سطح بالای آسیب‌های وارده به ساختمان مسکونی؛ سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در بازدید از مناطق سیل‌زده از سازمان برنامه و بودجه خواست در تخصیص بودجه این صندوق تسریع شود تا در حوادث احتمالی بعدی امکان جبران سریع‌تر خسارت‌های منازل وجود داشته باشد.

پس از اعلام وزیر اقتصاد و پیگیری‌های انجام‌شده هیات وزیران در دهه نخست مردادماه تصویب کرد که ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی ساختمان در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آغاز پرداخت خسارات ناشی از زلزله هرمزگان

رئیس هیات عامل صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، بخشی از خسارات مالی ناشی از حوادث طبیعی به ساختمان‌های مسکونی دارای انشعاب قانونی برق را طبق سازوکار بیمه‌ای جبران می‌کند. 

«مهدی اسماعیلی» گفت: به دنبال وقوع سیل‌ اخیر در استان‌های مختلف کشور، اقدامات برای جبران بخشی از خسارات ناشی از این حوادث مطابق با قانون تاسیس و تکالیف این صندوق نیز در حال انجام است و خسارات وارده به منازل شهروندان بعد از اعلام و ارزیابی خسارات از سوی ارزیابان و کارشناسان این صندوق پرداخت خواهد شد.

وی در ادامه از آغاز پرداخت خسارات ناشی از زلزله هرمزگان خبر داد و افزود: صندوق حوادث طبیعی ساختمان وظیفه دارد از سازوکار بیمه‌ای، به عنوان روشی هوشمندانه برای جبران خسارت حوادث طبیعی، به‌جای پول‌پاشی استفاده کند.

رئیس هیات عامل صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان در خصوص سازوکار پرداخت خسارت به زلزله‌زدگان استان هرمزگان توسط این صندوق بیان کرد: طبق این سازوکار برای واحدهای مسکونی آسیب‌دیده در حادثه زلزله استان هرمزگان که برای انشعاب قانونی برق آنها توسط وزارت نیرو حق بیمه اخذ و به حساب صندوق واریز شده است.

وی افزود: بعد از احراز آسیب‌دیدگی ساختمان و ارزیابی نسبت تخریب واحد، متناسب با میزان تخریب، جبران بخشی از خسارت مالی وارده پرداخت به مالک واحد مسکونی انجام می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه قانون تشکیل صندوق حوادث طبیعی ساختمان از سال ۱۳۹۹ مصوب شده است، تصریح کرد: اگرچه از ابتدای سال ۱۴۰۰ رئیس هیأت عامل صندوق حوادث طبیعی ساختمان انتخاب شد، اما این صندوق تا اواخر سال ۱۴۰۰ فعالیتی نداشت. درنهایت هم‌زمان با تشکیل دولت سیزدهم و شروع حمایت از این صندوق، رییس هیات عامل جدید نیز انتخاب شد و این صندوق فعالیت خود را به‌طور جدی آغاز کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود پنج ماه از شروع فعالیت صندوق حوادث طبیعی ساختمان سپری شده است، توضیح داد: این صندوق یک نهاد جدید التاسیس است که ضمن تشکیل ساختار خود، در حال پیاده‌سازی وظایف و تکالیف خود نیز هست؛ به‌طوری که اولین فعالیت صندوق با دستور مستقیم وزیر اقتصاد و دارایی هم‌زمان با وقوع زلزله هرمزگان در تیرماه ۱۴۰۱ بوده است.

جزئیات سهم بیمه‌گذار و دولت از بیمه حوادث طبیعی ساختمان

به گزارش ایرنا وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز پیش از این توضیحاتی درباره این صندوق ارائه کرده بود.

هیات دولت در ۲۴ آذر پارسال، آیین‌نامه اجرایی این قانون را تصویب کرد و بر اساس آن، تکالیف قانونی مربوط به صندوق تامین خسارات بدنی، تعیین شد.

این آیین‌نامه اجرایی، سهم بیمه‌گذار و سهم دولت از حق بیمه پایه واحدهای مسکونی را نیز برای سال نخست تا دهم و بعد از آن تعیین کرد که در سال اول سهم بیمه‌گذار ۱۰ درصد و سهم دولت ۹۰ درصد و در سال دوم سهم بیمه‌گذار ۱۵ درصد و سهم دولت ۸۵ درصد تعیین شده است و بعد از آن به طور سالانه ۱۰ درصد به سهم بیمه‌گذار اضافه و ۱۰ درصد از سهم دولت کاهش خواهد یافت تا سال دهم که سهم بیمه‌گذار ۹۰ درصد و سهم دولت ۱۰ درصد خواهد بود و این میزان از سال دهم به بعد به همین میزان، ادامه خواهد داشت.

بر اساس این قانون، حق بیمه بیمه‌گذاران به صورت سالیانه در قانون بودجه مشخص شده و با درج در قبوض برق ساختمان‌ها از مالکان دریافت می‌شود و وزارت نیرو و شرکت‌های توزیع نیروی برق موظف‌اند ۱۰۰ درصد حق بیمه پایه سهم بیمه‌گذاران واحدهای مسکونی را ضمن درج در قبوض برق هر واحد مسکونی، بلافاصله پس از وصول به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز کنند.

چگونگی پرداخت خسارت

صندوق موظف است پس از وقوع حوادث طبیعی منجر به خسارت مالی، نسبت به اعزام کارشناس به محل حادثه اقدام و میزان خسارت مالی واردشده به هر واحد مسکونی را تعیین کند؛ زمان عمل به تعهدات و پرداخت خسارت دو هفته پس از وقوع حادثه تعیین شده است.

چنانچه یک واحد مسکونی، پوشش بیمه تکمیلی حوادث طبیعی موضوع قانون را از یکی از شرکت‌های بیمه داشته باشد، خسارت‌های مالی مربوط تا سقف تعهدات بیمه پایه توسط صندوق، جبران و مابه‌التفاوت آن از محل پوشش بیمه تکمیلی پرداخت می‌شود.

برچسب‌ها سید احسان خاندوزی مهدی اسماعیلی سیل دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید احسان خاندوزی مهدی اسماعیلی سیل سید احسان خاندوزی مهدی اسماعیلی سیل دولت سیزدهم صندوق حوادث طبیعی ساختمان بیمه حوادث طبیعی ساختمان خسارات ناشی زلزله هرمزگان سهم بیمه گذار واحد مسکونی صندوق بیمه سهم دولت ۱۰ درصد حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۸۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور جزئیات خسارت‌های وارد شده درپی بارش های شدید باران در چهار استاناصفهان، خراسان جنوبی، کرمان و یزد را تشریح کرد.

حسین ظفری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بارش‌های اخیر در کشور که منجر به جاری شدن سیل و آبگرفتگی شد، گفت: در روزهای اخیر در برخی استان‌ها مانند اصفهان، خراسان جنوبی، کرمان و یزد بارش‌های شدید رخ داده و که این بارش‌ها منجر به سیل و آبگرفتگی در برخی از مناطق شده و بعضا خساراتی نیز وارد شده است.

آسیب به ۳ شهر اصفهان 

ظفری اظهارکرد: در روزهای اخیر، بارش‌هایی را در شهرهای کاشان، آران و بیدگل و قمصر در استان اصفهان داشتیم که این موضوع باعث ایجاد آبگرفتگی هایی شد و برخی اماکن مسکونی دچار خسارت شدند. در این مناطق آب، برق، گاز و راه های ارتباطی برقرار است و هیچ مشکلی در این زمینه ها وجود ندارد.

بارش های اخیر خسارات زیادی در خراسان جنوبی وارد کرد

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: در دو روز اخیر، در استان خراسان جنوبی نیز بارش‌هایی را داشتیم. در شهرهای زیرکوه، خوسف، طبس و بیرجند بارش ها شدت داشت و خسارت‌هایی به محورهای مواصلاتی، پل‌ها و آبنماها وارد شد البته تمام محورهای مواصلاتی باز هستند اما از مردم خواهش می کنیم تا ایمن سازی کامل محورها از تردد خودداری کنند. 

ظفری با اشاره به بخشی از خسارات بارش‌ها در خراسان جنوبی  گفت: این بارش ها باعث آسیب به ۲۰ قنات و تلف شدن بیش از ۳۰۰ راس دام شده است. همچنین تعدادی روستا دچار قطعی برق شده بودند که به تازگی وصل شده است. سیستم سوخت رسانی در این استان فعال است. 

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: برخی روستاها به دلیل قطعی آب،کمبود آب داشتند که آبرسانی با تانکرها انجام شد و همکاران ما در تلاشند تا به زودی مشکل آب نیز برطرف شود. 

خسارت به راه های روستایی کرمان

ظفری گفت: در جنوب کرمان نیز، بارش‌ها به منازل، راه های عشایری، ابنیه خساراتی وارد کرد اما نیروهای امدادی در تلاشند تا زودتر مشکلات را رفع کنند. راه های مواصلاتی باز هستند اما راه های روستایی ناایمن هستند که باید مدنظر هموطنان قرار گیرد. 

برق روستاهای یزد وصل شد 

وی افزود: بارش‌ها در استان یزد نیز سبب شد تا راه های روستایی تخریب شود. همچنین مشکلاتی در راه‌های اصلی نیز وجود دارد که در حال برطرف شدن است. تردد در این استان مشکلی ندارد. در این استان ۲۵۲ روستا دچار قطعی برق شده بودند که امروز شبکه برق پایدار شده و مشکلی وجود ندارد.

ظفری در پاسخ به این پرسش که این بارش‌ها، تلفات جانی داشته است یا خیر؛ گفت: خوشبختانه این بارش‌ها، تلفات جانی نداشته‌اند و به زودی میزان خسارات ارزیابی و اعلام می‌شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • عملیات اجرایی پل خورگو آغاز شد
  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به ۲۱ رشته قنات