Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی-اجتماعی وزارت علوم گفت: کسی که جریان دانشجویی موجود در دانشگاه هارو جسارتا «موی دماغ» می‌بیند و احساس می‌کند که بر هم زننده نظم دانشگاه است، نمی‌تواند معاون فرهنگی خوبی باشد.

به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در دوره تشکیلاتی معرفتی الصافات که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شهید اهواز برگزار می‌شود با اشاره به اهمیت جریان‌های دانشجویی گفت: جریان‌های علوم اجتماعی ارتباط وسیعی با حاکمیت و از سویی دیگر با متن جامعه دارند و این ارتباط در دوره‌های تاریخی مختلف فراز و فرود هوایی داشته و اوضاع احوال دگرگونی دیده که با وجود افت و خیز‌ها در دوره‌های مختلف، همچنان قشر دانشجو با جامعه ارتباط وسیعی دارد و به همین دلیل است که جریان‌های دانشجویی نبض جامعه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کلانتری افزود: یکی از محور‌های ارزیابی جریان بسیج دانشجویی این است که همواره ارتباط خودش را با بدنه مردم مورد بررسی قرار دهد؛ ارتباط بسیج دانشجویی با حاکمیت باید ارتباطی معقول، معین و در عین حال انتقادی که از سر دلسوزی و دلبستگی به نظام است، باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به سخنان رهبری درباره حلقه میانی بودن جریانات دانشجویی عنوان کرد: بهترین نشانه و نماینده حلقه‌های میانی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند به جرئت می‌توان گفت همین مجموعه‌های دانشجویی اسلامی و به طور خاص بسیج دانشجویی است؛ حلقه میانی به این معنا که می‌تواند بین حاکمیت و مردم وساطت کند و می‌تواند در این رفت و برگشت با صورت بندی دقیق خواسته‌ها و مطالبات آن‌ها را از حاکمیت طلب کند و در عین حال معین آن‌ها باشد و دشواری‌ها و اقتضاعات حاکمیت به نحوه مناسبی به توده مردم ابلاغ کند و در این رفت و آمد بتواند آن حرکت پیشرفت تمدن عظیم را شکل بدهد؛ بسیج دانشجویی به عنوان حلقه میانی در مقاطع مختلف نقش بسیار موثری را ایفا کرده و ما جلوه‌ی بارز آن را در مقاطع حساس کشور مشاهده می‌کنیم.

کلانتری با اشاره به شروط کنشگری جریانات دانشجویی در جامعه بیان کرد: شرط اول شناخت محیط و جامعه است این شرط ساده است، اما خیلی مهم است که کنش‌گری حلقه‌های میانی در جامعه مستلزم شناخت مدام و آن به آن جامعه است به خصوص جامعه‌ای که به شدت در حال تغییر و پویایی است سرعت تحولات ایران قابل مقایسه با دیگر کشور‌ها نیست؛ میزان تحولات و اتفاقات در این بازه تاریخی چندین برابر گذشته است، تحولات سریع و عمیق شده است و با توجه به این شرایط کنونی لازم است مرتبا از جامعه رصد دقیق داشته باشیم و با توجه به اتفاقاتی که در سطح جهان اتفاق می‌افتد مثل کمبود انرژی و مسایل دیگر جهان به سمت تغییرات ژئوپولتیک حرکت می‌کند و شما رصد‌های خودتان را باید در سطح جهانی انجام دهید؛ به همین دلیل مقیاس‌های کنش‌گری بسیج دانشجویی باید فراتر از گذشته باشد.

وی افزود: مسلح بودن به مبانی است شرط دوم کنشگری در عرصه جامعه است که متاسفانه به مقداری که از انقلاب اسلامی فاصله گرفتیم استحکام مبانی‌های جریان‌های دانشجویی متزلزل‌تر و کم رنگ‌تر شده است و انس دانشجو‌ها با مباحثی که به این بنیاد‌ها توجه می‌کند کمتر از گذشته شده است؛ دانشجویان تشکل‌های اسلامی به‌طور خاص بسیج دانشجویی باید به این مبانی مسلح باشد که بتواند کنش‌گری متناسب با اهداف مطلوب داشته باشد.
کلانتری در خصوص سوال دانشجویان درباره چگونگی انتخاب معاونت‌های فرهنگی و روسای دانشگاه‌ها اظهار داشت: روسای دانشگاه‌ها رزومه فرد پیشنهادی خود را به مجموعه معاونت فرهنگی ارایه می‌دهند و طی مصاحبه صلاحیت وی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی همچنین درباره نحوه برخورد معاونت فرهنگی با تشکل‌های دانشجویی افزود: یکی از مهمترین سیاست‌ها در معاونت فرهنگی خوش‌بینی به جریان‌های دانشجویی هست و کسی که جریان دانشجویی موجود در دانشگاه هارو جسارتا «موی دماغ» می‌بیند و عنصر مخل وضعیت می‌انگارد و احساس میکند که بر هم زننده نظم دانشگاه است اساسا نمی‌تواند معاون فرهنگی خوبی باشد.

عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پایان گفت: معاون فرهنگی باید ظرفیت‌های جریان‌ها و این بدنه جوان رو ببینه، خصوصا جوانان مومن حزب الهی که در قالب تشکل‌های اسلامی متشکل شدن و با مسئولیت پذیری کار‌های بزرگ انجام می‌دهند، این رو باید بپذیرد و ظرفیت ببیند نه رقیب، ظرفیتی که به تحقق دانشگاه اسلامی کمک می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه شهید چمران اهواز خوزستان اجتماعی وزارت علوم جریان های دانشجویی بسیج دانشجویی معاون فرهنگی دانشگاه ها جریان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۶۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور

بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به حواشی انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور واکنش نشان دادند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی با صدور بیانیه‌ای به حواشی انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور واکنش نشان دادند.

متن بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم 

چندی پیش، بعد از حدود ۴ سال، انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور برگزار شد و اعضای شوری مرکزی جدید مسئول پیگیری امور آن شدند. اما اکنون، تنها پس از چندماه پیگیری امور، سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور، به عنوان مهم‌ترین نهاد نظارتی بر سازوکار‌های قانونی و عملیاتی روان‌شناسی و مشاوره ایران، چند ماهی است که اسیر بی‌نظمی و گروکشی‌های بی‌حدی شده که فرآیند کاری آن را مختل کرده است.

این اختلال تا جایی رشد داشته که هفته گذشته شوری مرکزی جدید این سازمان که پس از ۴ سال وقفه، دوباره با انتخابات تشکیل شده بود فعالیت خود را متوقف کردند تا دوباره، بی‌نظمی حاکم بر فضای روان‌شناسی کشور شود.

این ماجرا متأثر از فشار‌های بسیاری است که از سمت شوری مرکزی چهارم این سازمان بر شوری مرکزی پنجم ایجاد شده بود و همچنان ادامه دارد. فشار‌هایی که از ادعای نقض کردن قانون در انتخابات سازمان نظام و مردود بودن نتایج آن نشأت گرفته بود. ادعا‌هایی که هیچ گاه دقیق و روشن بیان نشدند و هیچ زمانی هم از سمت شوری مرکزی پنجم پاسخی به آن‌ها داده نشده و فضای روان‌شناسی و مشاوره کشور را در ابهام فرو برده است.    

بسیج دانشجویی دانشکدگان روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه‌های بزرگ شهر تهران، به مناسبت روز روان‌شناس و مشاور، برای رفع سوءتفاهم‌ها و روشن کردن موضوع از هر دو گروه دعوت می‌کند تا در یکی از روز‌های هفته‌ی آتی، در دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران گرد هم جمع شوند و در محیطی دانشگاهی و به دور از حواشی به دانشجویان و دغدغه‌مندان این فضا پاسخ‌گو باشند. امید است که بتوان با روشن و شفاف شدن موضوع، گره از کار این سازمان گشود.  طبیعی است که عدم شرکت شوری مرکزی چهارم و شوری مرکزی پنجم، به معنای شانه خالی کردن از بار مسئولیت و بی‌احترامی به افکار عمومی و دانشجویانی است که دغدغه روان‌شناسی کشور را دارند.

پی‌نوشت: در صورت اعلام حضور گروه‌های مذکور، جزئیات برگزاری برنامه متعاقباً اعلام می‌شود. 

والسلام علی من اتبع الهدی

بسیج دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران 
بسیج دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی 
بسیج دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه‌طباطبایی 
بسیج دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه الزهرا

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری
  • بیش از ۶۰۰ نفر در جنبش دانشجویی ایالات متحده دستگیر شدند
  • محکومیت سرکوب وحشیانه آزادی بیان در دانشگاه‌های آمریکا در خصوص مسئله غزه
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • سال گذشته اردوی راهیان نور با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان برگزار شد
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه تهران درحمایت از دانشجویان آمریکا
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه تهران در حمایت از خیزش دانشجویی ضد صهیونیستی
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی