Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، در شرایطی که طرف‌های حاضر و به‌ویژه آمریکایی‌ها در حال بررسی پاسخ ایران به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا هستند، تیمی از دولت متشکل از حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه، علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران و محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی‌اتمی به‌همراه علی شمخانی دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به بهارستان رفتند تا  در جلسه غیرعلنی، نمایندگان را در جریان آخرین تحولات برجامی قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اظهارنظرهای نمایندگان مجلس پس‌از نشست غیرعلنی دیروز، از رضایت بهارستان‌نشینان از روند مذاکرات حکایت دارد.

پاسخی به نقدهای نمایندگان

نایب‌رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس نیز در گفت‌وگو با همشهری نشست دیروز را در نوع خود «کم‌نظیر» دانست و تأکید کرد که براساس گفته‌های مسئولان، مذاکرات تمام شده، روند توافق درحال انجام است و ایران نیز تصمیم سیاسی خود را گرفته است؛ اکنون این آمریکاست که باید تصمیم سیاسی خود را بگیرد. عباس مقتدایی افزود: نکته مهم جلسه‌هایی که در روزهای اخیر میان نمایندگان و تیم مذاکره‌کننده برگزار شد، تأکید بر تأمین منافع ملت ایران در بالاترین سطح است. وی با بیان اینکه یکی از نقدهای مطرح در جلسه، دسترسی نداشتن نمایندگان به متن بود، ادامه داد: اکنون متن موردنظر در دسترس نمایندگان قرار دارد؛ حتی برخی مفاد در جلسه مورد نقد و بررسی قرار گرفت و پیشنهادهایی نیز ارائه شد. وی همچنین با اشاره به اینکه مجلس سختگیرانه عمل می‌کند، گفت: باید یقین پیدا کنیم منافع ملت ایران در بالاترین سطح تأمین می‌شود. هم موضوعات راستی‌آزمایی و رفع تحریم‌ها و هم دیگر موضوعات را شفاف مطرح کردیم و تا زمانی که یقین نکنیم منافع ما تأمین می‌شود، پافشاری‌های لازم را می‌کنیم.

مذاکرات تمام شد؛ وارد روند توافق شده‌ایم | فضای پیام‌های رد و بدل شده و هشدار جدی ایران ۳ شرط ایران برای توافق نهایی محقق شد توزیع منطقی امتیازات

یکی دیگر از اعضای کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس نیز در گفت‌وگو با همشهری با بیان اینکه در شرایط کنونی، مذاکره نوعی جنگ به‌حساب می‌آید، گفت: درحال‌حاضر این جنگ به مرحله «متن» رسیده‌است و نبرد روی «کلمات» و «جملات» ادامه دارد. محمود عباس‌زاده مشکینی با بیان اینکه نظام سلطه به‌دنبال تضعیف جمهوری‌اسلامی است و باید مطمئن شویم که از طریق مذاکره به مقصودشان نخواهند رسید، افزود: در نقطه مقابل ما هم باید به‌دنبال مولفه‌های تأمین‌کننده منافع‌ملی خود در این مذاکرات باشیم.

وی با بیان اینکه «حفظ ساختار تحریم‌ها» و «محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران» از اصلی‌ترین راهبردهای غربی‌ها در جریان مذاکرات است، ادامه داد: در مقابل، ما از یک‌سو به‌دنبال حفاظت از ظرفیت‌های هسته‌ای خود هستیم و ازسوی دیگر راهبرد لغو مؤثر تحریم‌ها را پیگیری می‌کنیم.  عباس‌زاده‌مشکینی گفت: آن‌گونه که از شرایط برمی‌آید و در جلسات اخیر ازسوی مقام‌های مسئول نیز مورد تأکید قرار گرفت، اگر بگوییم در این مذاکرات  صد در صد برد داشته‌ایم، منطقی نیست؛ همچنان‌که نمی‌توان از عکس آن نیز سخن گفت. شرایط به‌گونه‌ای است که امتیازات به نسبت منطقی میان اعضای ۱+۴ توزیع شده‌است.

رفع بسیاری از ابهام‌ها

این عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس عنوان کرد: آنچه اکنون از اهمیت راهبردی برخوردار است، اینکه میزان موفقیت ما در مذاکرات بیش‌از هرچیز بستگی به این موضوع دارد که در فضای گشایش نسبی پس‌از توافق، چگونه از فرصت‌های به‌وجود آمده بهره بگیریم.

عباس‌زاده‌مشکینی افزود: من اخیرا به روند مذاکرات انتقادات جدی داشتم و گلایه‌هایی را نیز نسبت به تیم مذاکره‌کننده مطرح کردم، اما اکنون و پس‌از توضیحات دیروز، می‌توانم بگویم از مباحث مطرح شده رضایت نسبی دارم.

وی با بیان اینکه پس‌از جلسه دیروز تاحدود زیادی شبهاتش نسبت به روند مذاکرات رفع شده‌است، ادامه داد: یکی شبهات من در این حوزه بیشتر به مسائل شکلی بازمی‌گشت؛ اینکه مجلس باید کار پارلمانی خود را پیگیری و مطالبات مردم را در بالاترین سطح مطرح کند. نقد دیگر من هم این بود که نقش مجلس در حوزه مذاکرات برجامی باید پررنگ‌تر باشد. اکنون می‌توانم بگویم که شبهاتم تا حدود زیادی رفع شده‌است.

‌ عباس‌زاده‌مشکینی با بیان اینکه تیم مذاکره‌کننده از نقدهای جدی مجلس استفاده می‌کند، عنوان کرد: معتقدم پاسخ‌های مستدل باقری‌کنی در نشست غیرعلنی مجلس، به‌ویژه در حوزه تحریم‌ها و تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری، واکنشی منطقی به نقدهای جدی مجلس در این حوزه بود که زمینه‌ساز رفع بسیاری از ابهام‌ها شد.

وی همچنین در واکنش به برخی اظهارنظرها ازسوی نمایندگان که توافق احتمالی نیازی به تصویب مجلس ندارد، اضافه کرد: براساس قانون اساسی، هرگونه توافق بین‌المللی الزام‌آور باید به مجلس بیاید. با توجه به این موضوع، توافق جدید اگر نسبت به توافق سال ۲۰۱۵ شامل موضوع‌ها و بندهای جدیدی باشد، باید در مجلس مطرح شود، اما اگر در همان چارچوب قبلی باشد، نیازی به این موضوع نیست.

کد خبر 698734 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها حسین امیرعبدالهیان مذاکرات وین هسته‌ای - مذاکرات مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حسین امیرعبدالهیان مذاکرات وین هسته ای مذاکرات مجلس شورای اسلامی عباس زاده مشکینی مذاکره کننده امنیت ملی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۱۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیئتی از مصر وارد اسرائیل شد

یکی از مسئولان اسرائیل تایید کرد که هیئتی از سرویس اطلاعات مصر برای انجام مذاکرات درباره تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل وارد تل‌آویو شد.

به گزارش ایسنا، وبسایت عبری واللا امروز جمعه به نقل از یکی از مسئولان اسرائیل گزارش کرد هیئتی از سرویس اطلاعات مصر به منظور انجام مذاکرات درباره تبادل اسرا وارد اسرائیل شد.

دیگر رسانه‌های اسرائیلی هم ضمن اعلام ورود این هیئت، گزارش کرد دیدارهای این هیئت با مقامات ارشد نهادهای امنیتی اسرائیل در مورد حمله زمینی ارتش این رژیم به شهر رفح واقع در جنوب غزه و نیز مذاکرات برای آزادی اسرا شروع شده است.

روزنامه «یسرائیل هیوم» نیز به نقل از یکی از وزیران اسرائیل بدون افشای نام وی نوشت: احتمال دستیالی به توافق با میانجیگری مصر و پیشنهاد لغو عملیات در رفح وجود دارد.

این روزنامه نوشت: یشنهاد مصری‌ها به اسرائیل شامل آزادی ۲۰ گروگان در ازای آتش‌بس سه هفته‌ای و توقف عملیات برنامه‌ریزی شده اسرائیل در رفح است.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی هم به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش کرد: اراده بزرگی در مذاکرات برای دستیابی به توافق وجود دارد و این آخرین فرصت قبل از عملیات رفح است.

پیشتر، رسانه‌های عبری زبان فاش کرده بودند که سرلشکر «عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر امروز در راس یک هیئت امنیتی به تل‌آویو سفر می‌کند تا درباره طرح پیشنهادی مصر برای آتش‌بس در نوار غزه گفت‌وگو کند.

وبگاه خبری آمریکا «آکسیوس» هم گزارش کرد: اسرائیل به هیئت امنیتی مصر تصریح کرد که آماده است فرصت نهایی را برای دستیابی به توافق در مورد تبادل اسرا بدهد و در صورت عدم پیشرفت در این مذاکرات، به رفح حمله خواهد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • اپل دوباره با اوپن‌ای‌آی سر میز مذاکره نشست
  • کارگاه آموزش عوامل اجرایی برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در قائمشهر برگزار شد
  • هیئتی از مصر وارد اسرائیل شد
  • پل خورگو وارد مرحله اجرا شد
  • توافق ایران و چند کشور برای استرداد متهمان تحت تعقیب
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله