Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@22:04:48 GMT

دوستان جدید صهیونیسم

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۴۳۲۸

روزنامه «حمایت» در یادداشتی از «حسن هانی‌زاده» نوشت: «موشه یعلون»، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در اظهاراتی فاش ساخت که عربستان و امارات متحده عربی دوستان جدید اسرائیل هستند و منافع تل‌آویو با این دو کشور عربی هماهنگ است. اظهارات وزیر جنگ سابق این رژیم که همچنان یکی از شخصیت‌های تأثیرگذار رژیم صهیونیستی تلقی می‌شود، از وجود رابطه کاملاً آشکار میان عربستان و امارات با تل‌آویو حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رابطه این دو کشور عرب عضو شورای همکاری خلیج‌فارس با رژیم صهیونیستی، وجود یک اراده جمعی در میان این کشورها برای علنی کردن مناسبات خود با اسرائیل را مورد تأکید قرار می‌دهد. عربستان سعودی طی دو سال اخیر، بدون تلاش برای پنهان‌کاری، یک رابطه گسترده سیاسی با رژیم صهیونیستی برقرار کرده و برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس را به اتخاذ سیاست‌های مشابه عربستان، تشویق نموده است. طی چند سال گذشته، «عادل الجبیر» وزیر خارجه، سرلشکر «انور عشقی» از افسران بلندپایه و «ترکی الفیصل» رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان حداقل 6 بار به فلسطین اشغالی سفر کرده‌اند.


در این سفرها مناسبات سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی میان دو رژیم صهیونیستی و سعودی مورد بحث قرار گرفت و عربستان متعهد شد روزانه 500 هزار بشکه نفت از طریق شرکت آمریکایی «آرامکو» در اختیار اسرائیل قرار دهد. موضوع دیگری که در این سفرها مورد بحث قرار گرفت، این بود که عربستان آمادگی خود را برای تحت فشار قرار دادن کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس برای برقراری رابطه با تل‌آویو اعلام کرد.


بروز بحران سیاسی میان عربستان، امارات و بحرین با قطر در چارچوب تلاش عربستان برای مجبور ساختن دوحه به برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی قرار دارد. قطر بنا به دلایل متعددی از جمله وجود رابطه گسترده با جمهوری اسلامی ایران، برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی را در تضاد با منافع جهان اسلام، از جمله ایران می‌داند. لذا عربستان با تشکیل یک جبهه مشترک با شرکت مصر، بحرین و امارات، قطر را از زمین و دریا و هوا مورد محاصره قرار داد تا دوحه را وادار به تسلیم شرایط خود کند. از شرایط عربستان، برقراری رابطه از سوی دولت قطر با اسرائیل، اخراج رهبران جنبش‌های مبارز فلسطینی از دوحه و قطع مناسبات با تهران است که این شرایط با مخالفت رهبران قطر مواجه شد.


از سوی دیگر، عربستان سعودی طی دو سال گذشته با نفوذ مالی در اتحادیه عرب و از رهگذر برکناری «نبیل العربی»، دبیر کل سابق این اتحادیه و جایگزینی «احمد ابوالغیط» به عنوان دبیر کل جدید اتحادیه عرب، تلاش دارد تا این نهاد عربی را دچار فروپاشی کند. «ابوالغیط»، وزیر خارجه سابق مصر در دوران حاکمیت «حسنی مبارک»، رئیس‌جمهور مخلوع این کشور دارای رابطه گسترده‌ای با رژیم صهیونیستی بود و در تضعیف جنبش‌های جهادی فلسطین نقش دارد. عربستان سعودی از طریق وی تلاش دارد تا مناقشه «اعراب و اسرائیل» را به مناقشه «اعراب با ایران» تبدیل کند و زمینه برقراری رابطه میان کشورهای عربی با تل‌آویو را فراهم سازد.


لذا اظهارات «موشه یعلون»، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در مورد وجود منافع مشترک میان این رژیم با عربستان و امارات، از عملیاتی شدن یک استراتژی مشترک سعودی – اسرائیلی برای حضور تل‌آویو در آن‌سوی سواحل خلیج‌فارس حکایت دارد.


بر اساس نظریه «شیمون پرز»، رئیس سابق رژیم صهیونیستی، این رژیم تا سال 2020 مطابق با طرح خاورمیانه جدید آمریکا باید حضور دائمی خود را در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس تثبیت کند. نظریه شیمون پرز که در کتاب وی موسوم به «اسرائیل و خاورمیانه جدید» منتشر شده، قائل بر ضرورت استفاده اسرائیل از نفت کشورهای خلیج‌فارس است که این امر می‌تواند انرژی پایدار این رژیم را تا ده‌ها سال تأمین کند.


همچنین تل‌آویو در نظر دارد تا سال 2025 ضمن افتتاح سفارتخانه‌های خود در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس از جمله عربستان، حجم مبادلات اقتصادی خود را با این کشورها تا سقف سالانه 70 میلیارد دلار ارتقاء بخشد. طبیعی است که حضور رژیم صهیونیستی در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس می‌تواند ناامنی‌ها را در منطقه گسترش دهد و از توسعه پایدار در دو سوی ساحل خلیج‌فارس جلوگیری کند.


از این رو، عربستان و امارات، بدون توجه به پیامدهای ناشی از حضور رژیم صهیونیستی در ساحل جنوبی خلیج‌فارس و تنها با هدف مقابله با محور مقاومت، درصدد تقویت حضور اسرائیل در منطقه برآمده است. برآیند گزارش‌ها نشان می‌دهد که عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌زودی سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی را در ریاض و ابوظبی افتتاح خواهند کرد.


دستگیری و زندانی کردن علمای بارز وهابی از سوی «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان و ایجاد فضای مدرنیزه‌سازی در جامعه عربستان از جمله اعطای آزادی رانندگی به زنان سعودی در این چارچوب قرار دارد. همچنین به دستور «بن سلمان»، طی روزهای گذشته، 35 نفر از علمای بارز سعودی از جمله «عبدالرحمن السدیس» خطیب مسجد الحرام، «سلمان العوده»، «عبدالعزیز الطریفی»، «جمال القاشقجی» و ده‌ها نفر دیگر، به دلیل مخالفت احتمالی با برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی، دستگیر و زندانی ‌شده‌اند.


لذا با توجه به شواهد و قرائن موجود، حفظ موجودیت رژیم‌های مرتجع منطقه، اولاً در حفظ روابطشان با رژیم صهیونیستی و ثانیاً، ایجاد یک جبهه واحد برای مقابله با جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت پیوند خورده است. بر همین مبنا، در ماه‌ها و سال‌های آینده، شاهد پرده‌افکنی‌ها و افشاگری‌های جدیدتری از سوی دو طرف و همچنین تسریع در برقراری روابط راهبردی میان ارتجاع عربی و صهیونیسم خواهیم بود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۴۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: اسرائیل راهی جز مذاکره ندارد

«غازی حمد» از رهبران جنبش حماس فلسطین امروز جمعه تأکید کرد که صهیونیست ها، هیچ راهی جز مذاکره پیش روی خود ندارند و هر گونه عملیات در «رفح» هیچ سودی برای آنان به همراه نخواهد داشت.

به گزارش مشرق، حمد با بیان اینکه استفاده از کارت رفح برای فشار به حماس، هیچ سودی نخواهد داشت و موضع این جنش را نیز تغییر نخواهد داد، گفت: اسرائیل از ورود به رفح هیچ سودی نخواهد برد؛ زیرا یک بار دیگر مانند غزه، غرق خواهد شد.

وی همچنین تأکید کرد که اگر اسرائیل تصمیم بگیرد وارد رفح شود، حماس، برای مقابله با این رژیم آمادگی بالایی دارد.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی جمعه شب اعلام کردند که مذاکرات برای مبادله اسرا با حماس به بن‌بست رسیده است.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد که کابینه جنگ ۱۲ روز است که درباره پرونده اسیران مقاومت در نوار غزه بحثی نکرده و مذاکرات و جنگ به بن بست رسیده است.

در همین رابطه پایگاه خبری واللا رژیم صهیونیستی هم گزارش داد که تصویر پیروزی کامل که بنیامین نتانیاهو وعده آن را داده بود، بین ساحل غزه و شهرک تخلیه شده المطله درهم شکست و پس از گذشت بیش از نیم سال از جنگ، کابینه رژیم صهیونیستی هنوز نتوانسته سیاست یا استراتژی مرحله بعد از جنگ را ارائه دهد.

بر اساس این گزارش، در چنین شرایطی، حماس ثابت و پابرجا مانده و دوباره به قدرت بازگشته و نتانیاهو به خاطر عدم فروپاشی ائتلاف خود، از اتخاذ تصمیم‌های سیاسی سخت خودداری می‌کند و همه را بلاتکلیف نگه داشته است.

همچنین روزنامه عبری زبان معاریو نیزگزارش داد که نتانیاهو، بنی گانتس، یوآو گالانت و هرتزی هالوی توانستند اوضاع را پیچیده کنند و هیچ نگرش راهبردی برای نابودی حماس و حزب الله که شهرک‌های صهیونیستی در شمال را هدف قرار می‌دهد، ندارند اما خط پایان این اوضاع پیچیده و درهم همچنان دور است زیرا ایران وارد معادله شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • هویت پوشالی صهیونیست‌ها در مقابل ایمان و قدرت موشکی ایران فروریخت
  • حماس: اسرائیل راهی جز مذاکره ندارد
  • درخواست بلینکن از چین در رابطه با ایران و کره شمالی
  •  عربستان جلسه‌ای درباره آینده غزه برگزار می کند
  • عربستان میزبان مذاکرات چندجانبه درباره آینده غزه
  • کاخ سفید: خواستار انجام‌ تحقیقات درخصوص گورهای دسته‌جمعی غزه هستیم