Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس سیاسی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین مجلس:


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نداشتن پست سازمانی را علت عدم استخدام مربیان حق التدریس سازمان فنی و حرفه ای اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار بی‌باک، در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال مشترک جلال محمودزاده نماینده مهاباد و عبدالکریم حسین زاده نماینده نقده و اشنویه از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص عدم اجرای قانون برای تبدیل وضعیت مربیان حق التدریس فنی و حرفه ای در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای جلسه علی ربیعی در دفاع از عملکرد این وزارتخانه گفت: برای دستیابی به رشد ۸ درصدی باید برای مهارت های فنی و حرفه ای برنامه ریزی کرد. گزارش مجمع جهانی اقتصاد در مورد سرمایه انسانی و همچنین گزارش های وزارتخانه کار، نشان دهنده این امر است که نسبت بین دانش فارغ التحصیلان و برنامه اشتغال در مناطق مختلف کشور ۲۰ درصد است. این آمار فاجعه است.

وزیر رفاه با بیان اینکه طی چند سال اخیر با پدیده ترک تحصیل رو به رو هستیم، گفت: با توجه به مشکلات جدید مهارت های فنی و حرفه ای و آموزش های غیررسمی و مهارت آموزی اهمیت بیشتری پیدا می کند.

وی با انتقاد از بودجه کم سازمان فنی و حرفه ای گفت: از کل بودجه آموزشی کشور ۱.۴ دصد به سازمان فنی و حرفه ای اختصاص می یابد. رتبه ایران از میان صد کشور در استفاده از کارگر ماهر رتبه ۴۷ است این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته آموزش های فنی و حرفه ای و کسب صلاحیت حرفه ای و مهارت الزامی است و پایه توسعه در این کشورها سازمان فنی و حرفه ای بوده است.

ربیعی:میانگین بهره وری افزایشی نداشته است

وزیر رفاه اظهار داشت: آمارها حکایت از این دارد که در رده های شغلی میزان تحصیلات افراد افزایش یافته اما میانگین بهره وری افزایش نداشته است.

وی خطاب به نمایندگان گفت: برای حل مشکل بیکاری باید آموزش های فنی و حرفه ای افزایش یابد.

ربیعی پروژه «هر ایرانی یک مهارت»، «روستا، مزیت، مهارت» را از پروژه های مهم این وزارتخانه دانست و از نمایندگان خواست در بودجه ۹۷ اعتبارات بیشتری به سازمان فنی و حرفه ای اختصاص دهند.

انتقاد از تعلل دو سال و نیمه در تدوین آیین نامه استخدام مربیان حق التدریسی فنی و حرفه ای/ وزارت رفاه اعتقاد ی به اجرای این قانون ندارد

در ادامه جلال محمود زاده نماینده مردم مهاباد گفت: در سال ۱۳۹۱ قانون تبدیل وضعیت مربیان حق التدریسی فنی و حرفه ای ابلاغ گردید و مقرر شد مربیان با سابقه تدریس از سال ۱۳۹۱ و پیش از آن با مدرک فوق دیپلم به بالا تبدیل وضعیت شوند.

وی ادامه داد: تعداد مربیان حق التدریسی سازمان فنی و حرفه ای در سطح کشور به بیش از چند هزار نفر می رسد. برخی از این افراد حتی اجازه حضور در آزمون استخدامی را پیدا نکردند و به مصاحبه دعوت نشدند.

محمودزاده تاکید کرد: سازمان فنی و حرفه ای طبق قانون متعهد به تبدیل وضعیت ۴ هزار و ۸۷۶ نفر از مربیان شده بود اما این امر محقق نشده است.

وی با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه ای با ضایع کردن حق مربیان فنی و حرفه ای روند قانون برای استخدام مربیان را طی نکرده است، گفت: طبق قانون مدت زمان تدوین آیین نامه استخدام مربیان سازمان فنی و حرفه ای سه ماه بود اما تدوین این آیین نامه ها دو سال و نیم طول کشید. حتی شنیده شد مسئولان وزارت ر فاه اعلام کردند این قانون را قبول ندارند.

نماینده مهاباد ادامه داد: سازمان فنی و حرفه ای اعلام کرد ۳ هزار و ۵۶۹ نفر را با آزمون استخدام می کند از میان این افراد هنوز هزار و ۲۴۰ نفر تعیین تکلیف نشده اند علاوه بر این هزار و ۳۰۷ نفر به صورت غیرقانونی کنار گذاشته شده اند.

تلاش جانکاه و طاقت فرسا برای استخدام مربیان حق التدریس!

در ادامه علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: وزارت رفاه آیین نامه ای را به موقع به کمیسیون های دولت ارائه داد اما فرآیند تصویب آیین نامه ها در کمیسیون های دولت طولانی بود چرا که همزمان آیین نامه های برنامه پنجم توسعه باید تدوین می شد.

وی اظهار داشت: طبق قانون دولت باید کوچک سازی شود اما مجلس با این مصوبه استخدام های جدیدی را رقم زد.

ربیعی تاکید کرد: جذب این تعداد مربی سخت است، پیدا کردن پست های سازمانی برای استخدام این افراد بسیار دشوار می باشد.

وزیر رفاه اظهار داشت: تمام پست های بلاتصدی سازمان را بررسی کردم تا این افراد را به جایی منتقل کنیم، همه کسانی که تا امروز بر سر کار رفتند با تلاش جانکاه و طاقت فرسا مشکل شان حل شده است.

افشاگری محمودزاده در مورد تخلفات قانونی در جذب مربیان فنی و حرفه ای

در ادامه جلال محمودزاده در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اظهارات ربیعی مبنی بر اینکه دولت ملزم به اجرای قانون است، گفت: ۵ سال است تصویب این قانون گذشته و سازمان فنی و حرفه ای هنوز آن را اجرا نکرده است.

وی ادامه داد: سازمان فنی و حرفه ای به دلیل کمبود اعتبار، کلاس در اختیار مربیان قرار نداد و این مشکل باعث شد مربیان باسابقه حذف شده و مربیان بدون سابقه به سازمان وارد شوند.

محمودزاده تصریح کرد: در زمان تصویب قانون تعدادی از مسئولان فنی و حرفه ای اقدام به جذب نزدیکان خود کردند و در بسیاری از استان ها از جمله اصفهان، بوشهر و آذربایجان مربیانی با سابقه دو سال جذب شدند و مربیانی با سابقه ۱۰ سال حذف گردیدند.

در پایان مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: وزیر قول دادند مشکل را حل کنند و با پیدا کردن پست های سازمانی، استخدام صورت گیرد. آیا شما قانع شده اید؟

جلال محمودزاده اعلام کرد که از پاسخ های وزیر قانع نشده و سوال به رای نمایندگان گذاشته شد و وکلای ملت با ۱۰۵ رای موافق، ۵۲ مخالف، ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند که از پاسخ های وزیر قانع شدند.

دومین کارت زرد دولت دوازدهم با رای ناپلئونی ربیعی صادر نشد؛ در صورتی که ۱۰۷ نماینده رای مثبت می دادند و سوال را وارد می دانستند دومین کارت زرد دولت دوازدهم صادر نشد.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۰۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرخطرترین شغل ها برای کارگران

حسن اصیلیان مهابادی،  با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید موجب مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود. 

بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل  هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است. 

وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه  بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار  کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک موضوع ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی باید در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از آن، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی باید در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا محقق شود. 

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند. سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.  

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نایل می‌آییم. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • ویروس غیبت در نشست‌های خبری به مربیان دیگر سرایت کرد/ خونِ شجاعی و الهامی از مورایس و بقیه رنگین‌تر است؟ +فیلم
  • ویروس غیبت در نشست‌های خبری به مربیان دیگر سرایت کرد/ شجاعی و الهامی خود را بالاتر از مورایس می‌دانند؟
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • قطعی ۱۷ ساعته آب منازل شهرک سازمانی والفجر در پرندک
  • استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت