Web Analytics Made Easy - Statcounter


رئیس انجمن ناشران کودک و نوجوان گفت: کتاب‌های برگزیده جشنواره‌های ادبی به جامعه معرفی نمی‌شوند.

به گزارش بی‌باک، نادر قدیانی رئیس انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان با اشاره به میزان اثرگذاری این جشنواره در سال‌های اخیر بر فضای نشر کتاب کودک و نوجوان گفت:‌ زمانی که طرح برگزاری کتاب سال جمهوری اسلامی ایران مطرح و قرار شد که جوایز نویسندگان توسط رئیس جمهور اهدا شود،‌ شور و شوق عجیبی در میان نویسندگان و فعالان حوزه نشر به وجود آمد،‌ از آن پس سال به سال ناشران و نویسندگان تلاش کردند تا آثار خود را با استانداردها و معیارهای روز هماهنگ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن با راه‌اندازی جشنواره کتاب رشد توسط آموزش و پرورش نیز اتفاقات خوبی رخ داد که ثمره آن ورود کتاب‌های مناسب به دایره مطالعاتی آموزش و پرورش بود. به همین دلیل انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان جشنواره کتاب برتر را راه اندازی کرد که امروز سال‌ها از اولین دوره آن می‌گذرد، خوشبختانه این جشنواره توانسته جایگاه خود را در حوزه تخصصی کتاب‌های کودک و نوجوان در بخش خصوصی پیدا کند.

وی افزود: جشنواره کتاب برتر بیشتر نگاه ناشر محور دارد و به دنبال این است که نشر کودک و نوجوان را از نظر فنی،‌ صفحه‌آرایی، گرافیکی ویراستاری و همه آنچه که به مدیرت نشر مربوط می‌شود،‌ زیر ذره‌بین برد، به نظر این جشنواره نه تنها جایگاه خود را رفته رفته باز کرده است،‌ بلکه در نشر نیز تاثیرگذار بوده و نوید آینده روشن‌تر را می‌دهد.

قدیانی درباره خلاءهای احتمالی جشنواره نیز گفت: همه جشنواره‌ها با وجود همه فرصت‌ها، خلاء هایی نیز دارند، یکی از مهمترین این خلاء‌ها در زمینه معرفی کتاب به جامعه است،‌ نبود تبلیغات و روابط عمومی‌های بسیار قوی جهت معرفی کتاب‌های برگزیده جشنواره به خانواده‌ها و مخاطب آفتی است که وجود دارد،‌ متاسفانه رسانه‌های جمعی به ویژه صدا و سیما در سال‌های اخیر به کتاب بسیار اندک توجه کرده‌اند. البته دبیرخانه جشنواره در سال‌های اخیر تلاش کرده جزواتی از آثار برتر را منتشر کرده و برای مدارس تهران و آموزش و پرورش ارسال کند.

وی ادامه داد: خوشبختانه جشنواره‌های مختلفی برای کتاب کودک و نوجوان برگزار می‌شود که به جای افزایش آن باید به قدرتمندترکردن آن‌ها اندیشید. در این زمینه نهادهای مختلفی نقش دارند،‌ برای نمونه آموزش و پرورش از طریق بخشنامه می‌تواند حضور این کتاب‌ها را در مدارس توصیه کند. یا همان طور که گفتم،‌ رسانه ملی بیشتر به کتاب توجه کند.

قدیانی درپاسخ به اینکه برگزیده شدن یک کتاب در جشنواره‌ای چه اندازه در جذب مخاطب تاثیرگذار است، گفت: در جذب مخاطب به کتاب علت‌های مختلفی دخیل است،‌ اما امروز آشکارا دیده می‌شود که تبلیغ سینه‌به سینه کتاب درحوزه کودک و نوجوان بسیار موثر است.

مدیر انتشارات قدیانی درباره وضعیت فعلی تولید کتاب کودک در کشور و بحران مخاطب و اینکه آیا در مقابل این سیل ترجمه، کتاب‌ و نویسنده داخلی جایی برای نفس کشیدن وجود دارد و امیدی برای ادامه کار و فعالیت است‌، گفت:‌ ببینید،‌ به هر حال نمی‌توان در مقابل ترجمه،‌ مرزها را بست، ترجمه در همه جای دنیا رایح است در کشور ما به دلیل اینکه عضو کپی کنوانسیون مربوط به کپی رایت نیستیم و در نتیجه ناشران موظف به رعایت آن نیستند در نتیجه ناشران بیشتر به ترجمه روی آورده اند و به همین دلیل ترجمه در کشور بصورت گسترده تری قابل استفاده است.

وی در پایان با اشاره به مشکلات حوزه نشر گفت: بیشتر ناشران با توجه به غنی بودن کشور به حوزه داستان، شعر، حوزه دین و دفاع مقدس که عملا همه تالیفی هستند و بسیار فعال هستند و در بعضی موارد کتاب هایی از قبیل دانشنامه ها و علمی آموزشی که تالیف آن در کشور با مشکلاتی همراه است به ترجمه روی آورده اند.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۲۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت

ایسنا/سمنان  اسامی۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه ادبی «قاف» در بخش داستان اعلام شد و نام زینب جهان‌پرور از استان سمنان نیز در میان آن‌ها به چشم می‌خورد.

  اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته از سراسر کشور به باشگاه رویش استعدادهای برتر ادبی نوجوان (قاف) در بخش داستان اعلام شد که نام زینب جهان‌پرور از استان سمنان نیز در میان آنها به چشم می‌خورد. 

فرایند انتخابِ اعضای باشگاه قاف در دو مرحله انجام گرفت. در مرحله اول، آثار اعضای مراکز کانون پرورش_فکری کودکان و نوجوانان مورد بررسی و داوری قرار گرفت و در مرحله دوم اعضا برای گفت‌وگو دعوت شدند. گفت‌وگوها به شکل غیرحضوری در فضای اسکای‌روم ازسوی گروه ارزیابی، در پنج جلسه شش ساعته انجام گرفت. 

در پایان ۵۳ نفر به عنوان اعضای منتخب داستان انتخاب شده و به باشگاه رویش استعدادهای برتر نوجوان ادبی (قاف) کانون پرورش فکری راه پیدا کردند.
بر اساس اعلام روابط‌عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، اسامی راه‌یافتگان به باشگاه رویش استعدادهای برتر ادبی نوجوان قاف (بخش داستان) معرفی شده و زینب جهان‌پرور از استان سمنان هم در فهرست معرفی‌شدگان قرار دارد.

اردوی منتخبیپ باشگاه قاف داستان به‌زودی با حضور اعضای برگزیده این بخش برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت
  • اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه قاف اعلام شد
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟