Web Analytics Made Easy - Statcounter

آزمون برجام و مذاکرات مستقیم با آمریکا فرصتی برای اثبات بدعهدی‌های واشنتگتن و عدم پایبندی این کشور به تعهدات خود با تهران بود. هرچند مقام معظم رهبری همواره از مذاکره کنندگان و دولت روحانی حمایت کردند، ولی در عین حال در ابتدا و اوج مذاکرات اعلام کردند که به آن خوشبین نیستند! به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، روزگاری می‌گفتند رهبر انقلاب مانع مذاکره با آمریکا در موضوع هسته‌ای و رفع معضلات اقتصادی در کشور است! این خط خبری بود که به شدت به صورت تلویحی در رسانه‌های داخلی ملهم از غرب و رسانه‌های بیگانه پیگیری می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش جهان نیوز، زمانیکه دولت‌ها به جای پیگیری سیاست‌های قدرت درون زا و یکی از شاخص‌های آن یعنی اقتصاد مقاومتی در هنگامه بحران‌های اقتصادی مانند سال ۱۳۹۰، نگاهشان به آنسوی مرز‌ها بود و دوقطبی مذاکره یا تحریم در انتخابات ۱۳۹۲ اوج گرفت، باب گفتگوهای مستقیم با آمریکا نیز برقرار شد تا دیگر بهانه‌ای برای کار کردن و حل مشکلات اقتصادی و معیشتی باقی نماند.

هرچند پرداختن به موضوع فعالین و جریان هایی که مذاکره مستقیم با کدخدا یا آمریکا را حل المسائل تمامی مشکلات می‌دانستند، نیاز به بحث جداگانه‌ای دارد، اما این خط فکری همواره در طول ۴ دهه به انحاء مختلف پیگیری می‌شد و برای اولین بار وزیر خارجه ایران و آمریکا سر یک میز نشسته اند و روسای جمهور دوکشور نیز ۲۰ دقیقه تلفنی صحبت کردند. آن زمان خوشبینی‌های فراوانی پیرامون این ملاقات‌ها شکل گرفت و به نحوی حامیان مذاکره مستقیم خود را پیروز سال‌ها چانه زنی بر سر این موضوع یافتند.

آزمون برجام و مذاکرات مستقیم با آمریکا فرصتی برای اثبات بدعهدی‌های واشنتگتن و عدم پایبندی این کشور به تعهدات خود با تهران بود. هرچند مقام معظم رهبری همواره از مذاکره کنندگان و دولت روحانی حمایت کردند، ولی در عین حال در ابتدا و اوج مذاکرات اعلام کردند که به آن خوشبین نیستند!

در آن زمان نیز عده‌ای سعی کردند عدم خوشبینی رهبری را غیرواقع بینانه جلوه دهند، اما سیر حوادث ثابت کرد علی رغم پشتیبانی بی سابقه و بی نظیر نظام از مذاکرات، آمریکا به هیچ وجه قابل اعتماد نیست و برجام بهانه‌ای برای فشار بیشتر شد.

در این رابطه بررسی سیر مواضع رهبری درباره بی اعتمادی به آمریکا قابل اعتنا و عبرت آموز است و می‌تواند به عنوان یکی از اصول واقعی شناخت سیاست بین الملل و سیاست‌های آمریکا تدریس شود.

رهبر معظم انقلاب در ۱۲ آبان ۱۳۹۲ که مذاکرات هسته‌ای در دولت جدید شروع شده بود، در سخنرانی خود به بحث مذاکره و عدم خوشبینی خود از این مذاکرات اشاره کردند: " بنده اوّلِ امسال در مشهد مقدّس در سخنرانی گفتم [که]مذاکره در موضوعات خاص اشکالی ندارد؛ منت‌ها گفتم من اعتماد ندارم، خوشبین نیستم به مذاکره، لکن میخواهند مذاکره کنند، بکنند؛ ما هم به اذن‌الله ضرری نمیکنیم. ".

اما نکته‌ای بسیار جالب در این سخنرانی، اشاره به مذاکرات سال ۸۲ و تعلیق دو ساله غنی سازی در مذاکره با تروئیکای اروپایی بود. امری که در حال حاضر با تهدید خروج آمریکا از برجام، در حال تکرار شدن است و برخی در داخل اصرار دارند می‌توانند برجام را با غرب منهای آمریکا نیز ادامه داد. مقام معظم رهبری در آن سخنرانی عنوان کردند: " مثل تجربه‌ای که در سال ۸۲ و ۸۳ در زمینه‌ی تعلیق غنی سازی انجام گرفت، که آن‌وقت تعلیق غنی سازی را در مذاکرات با همین اروپاییها، جمهوری اسلامی برای یک مدّتی پذیرفت. خب ما دو سال عقب افتادیم، لکن به نفع ما تمام شد. چرا؟ چون فهمیدیم که با تعلیق غنی سازی، امید همکاری از طرف شرکای غربی مطلقاً وجود ندارد. اگر ما آن تعلیق اختیاری را - که البتّه به‌نحوی تحمیل شده بود، لکن ما قبول کردیم، مسئولین ما قبول کردند - آن روز قبول نکرده بودیم، ممکن بود کسانی بگویند خب یک ذرّه شما عقب‌نشینی میکردید، همه‌ی مشکلات حل میشد، پرونده‌ی هسته‌ای ایران عادی میشد. آن تعلیق غنی سازی این فایده را برای ما داشت که معلوم شد با عقب‌نشینی، با تعلیق غنی سازی، با عقب افتادن کار، با تعطیل کردن بسیاری از کار‌ها مشکل حل نمیشود؛ طرف مقابل دنبال مطلب دیگری است؛ این را ما فهمیدیم، لذا بعد از آن شروع کردیم غنی سازی را آغاز کردن. "

رهبری در یکی از فرازهای خود در ۲۲ مرداد ۱۳۹۳، به این نکته اشاره کردند که برخی وانمود می‌کنند، با نشستن با آمریکا در دور یک میز مشکلات حل می‌شود، ولی ایشان مذاکره با آمریکا را باعث پرتوقع‌تر شدن آن‌ها ارزیابی کردند:" البته در زمینه‌ی ادامه‌ی مذاکرات هسته‌ای، منع نمی‌کنیم و کاری که دکتر ظریف و دوستانشان شروع کردند و تا امروز هم خوب پیش رفتند دنبال می‌شود، اما این، یک تجربه‌ی ذی قیمت دیگر برای همه بود که متوجه شویم نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آن‌ها ندارد و بدون فایده است. "

خسارت محض نامیدن برجام
با امضای توافق هسته‌ای یا برجام در تیرماه ۱۳۹۴، تلاش در داخل کشور برای شروع برجام‌های دیگر در موضوعات چوی منطقه‌ای شروع شد تا برجام هسته‌ای را سنگ بنای آغاز مذاکرات جدید در ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های ایران در منطقه قرار دهند. هرچند این اقدامات و اظهارات از خوشبینی توافق هسته‌ای و تکرار آن در موضوعات مورد اختلاف حاصل شده بود، اما تدبیر آن بود تا برجام در آزمون زمان قرار گیرد و تعهدات متقابل در بوته عمل، آزمایش شود. امری که در نهایت با زیاده خواهی‌های غرب و به خصوص آمریکا همراه شد و با تحریم‌های جدید، راه را برای بی تاثیر کردن تعلیق تحریم‌های هسته‌ای گشودند.

مقام معظم رهبری در نخستین روز بهار ۱۳۹۵، در سخنرانی شان در مشهد، به راهبرد آمریکا برای تحت فشار قرار دادن ایران در اصول و قدرت دفاعی و منطقه‌ای ایران پرداختند و برجام را خسارت محض نامیدند: قضیه از این هم بالاتر است؛ تدریجاً موضوع را به این خواهند کشاند که اصلاً چرا نیروی قدس تشکیل شده است، چرا سپاه تشکیل شده، چرا سیاستهای داخلی جمهوری اسلامی طبق قانون اساسی، باید با اسلام تطبیق داده بشود؛ مطلب به اینجا‌ها میرسد. شما وقتی در مقابل دشمن، درحالی‌که میتوانید ایستادگی کنید -که بعداً عرض خواهم کرد- عقب‌نشینی کردید، دشمن جلو می‌آید -دشمن متوقّف نمیشود- و کم‌کم کار را به اینجا میرسانند که اینکه شما میگویید دولت جمهوری اسلامی، مجلس شورای اسلامی و قوّه‌ی قضائیه باید برطبقِ احکام اسلام و شریعت اسلامی باشد، این‌ها برخلاف آزادی است و لیبرالیسم این‌ها را قبول ندارد؛ کم‌کم به اینجا‌ها میرسد. اگر عقب‌نشینی کردیم، عقب‌نشینی به این نقطه‌ها منتهی خواهد شد که [بگویند]شورای نگهبان چه نقشی در جامعه دارد و چرا باید شورای نگهبان به‌خاطر مخالفت با شرع قوانین را بردارد؟ حرف اینجا است. این همان چیزی است که بنده بار‌ها عرض کرده‌ام که این، تغییر سیرت جمهوری اسلامی است. "

خسارت محض نامیدن برجام، در ابتدای سال ۱۳۹۵ و با فاصله زمانی تقریبا ۲۰ ماهه با اقدام ترامپ در بی اعتبار کردن آن، یک تعبیری بود که برخی خوش خیالان و یا مغرضین در آن زمان در مقابل آن موضع گرفتند و آن را حاصل بدبینی تاریخی رهبری به آمریکا تعبیر کردند!: "کسانی که امید میبندند به اینکه بنشینیم با آمریکا در فلان مسئله مذاکره کنیم و به یک نقطه‌ی توافقی برسیم -یعنی ما یک تعهّدی بکنیم، طرف مقابل هم یک تعهّدی بکند- از این غفلت میکنند که ما ناگزیر باید به همه‌ی تعهّدهای خود عمل کنیم [امّا]طرف مقابل با طُرق مختلف، با شیوه‌های مختلف، با خدعه، با تقلّب سر باز میزند و به تعهّدهایی که کرده است عمل نمیکند. این چیزی است که ما امروز در مقابل چشم خودمان داریم می‌بینیم؛ یعنی خسارت محض. "

رهبری در ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ بار دیگر به اظهارات چند سال قبل خود درباره عواقب عقب نشینی دربرابر آمریکا اشاره کردند که دقیقا این اظهارات در حال حاضر با سرعت بیشتری در حال پیگیری است و ترامپ علنا آن را اعلام کرده است: "من دو سه سال قبل از این در اوایل این قضیّه‌ی مذاکرات هسته‌ای، (۱۴) گفتم آمریکایی‌ها از همین الان به ما بگویند اگر جمهوری اسلامی تا کجا عقب‌نشینی کند، آن‌ها دیگر دشمنی نمیکنند؛ این را بگویند. اگر مسئله‌ی هسته‌ای حل شد، دیگر قضیّه تمام است؟ خب حالا قضیّه‌ی هسته‌ای حل شده، ببینید تمام است قضیّه؟ قضیّه‌ی موشک‌ها پیش آمد؛ قضیّه‌ی موشک‌ها حل بشود، قضیّه‌ی حقوق بشر است؛ قضیّه‌ی حقوق بشر حل بشود، قضیّه‌ی شورای نگهبان است؛ قضیّه‌ی شورای نگهبان حل بشود، قضیّه‌ی اصل رهبری و ولایت فقیه است؛ قضیّه‌ی ولایت فقیه حل بشود، قضیّه‌ی اصل قانون اساسی و حاکمیّت اسلام است؛ این‌ها است، دعوا سر چیزهای جزئی نیست؛ بنابراین این تصوّر، تصوّر غلطی است. "

نقض برجام برابر با نقض آن توسط ایران خواهد بود
مقام معظم رهبری پس از به سرانجام رسیدن توافق هسته ای، بار‌ها بر بدعهدی و بی اعتمادی به آمریکا اظهار نظر کردند و دلیل بی فایده بودن مذاکرات را نیز همین دانستند. ایشان در دیدار با اقشار مختلف مردم در ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ اینگونه به تببین مسائل پرداختند: "وقتی ثابت شد که دشمن، دشمن نابکار است، دشمنی است که در عمل، از نقض عهد هیچ ابائی ندارد... با این [دشمن]نمیشود وارد مذاکره شد. اینکه بنده سال‌ها است دائم تکرار میکنم که با آمریکا مذاکره نمیکنیم علّتش این است. "، " تجربه برجام به ما نشان داد که ما در هیچ مسئله‌ای نمیتوانیم [باآمریکا]مثل یک طرف مورد اعتماد بنشینیم صحبت کنیم. "، " مرتّب تکرار کردم که به آمریکایی‌ها نمیشود اعتماد کرد -بعضی‌ها سختشان بود قبول کنند-، امّا امروز خود مسئولین ما [میگویند]. "

رهبر معظم انقلاب در بیاناتی دلسوزانه و حکیمانه‌ای در ۳ آذر ۱۳۹۵ یعنی در دورانی که دونالد ترامپ انتخاب شده بود، ولی باراک اوباما همچنان در کاخ سفید بود، با انتقاد از تمدید قانون ۱۰ ساله تحریم ها، آن را نقض برجام دانستند و تاکید کردند که برجام نباید وسیله‌ای برای فشار به مردم ایران شود: "حرف من در این زمینه به مسئولین و به مردم این است که این توافق هسته‌ای که اسمش را گذاشته‌اند برجام، نباید تبدیل بشود به یک وسیله‌ای برای فشار هرچند وقت یک‌باری از سوی دشمن به ملّت ایران و به کشور ما؛ یعنی نباید اجازه بدهیم که این را وسیله‌ی فشار کنند. "

در ماههای اخیر نیز رهبری در بخشی از بیانات خویش به تخلفات و بدعهدی‌ها و همچنین غیرقابل اعتماد بودن آمریکا پرداخته بودند، اما آنچه قابل تامل بود، بیانات ایشان در خرداد سال گذشته همزمان با تهدید ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی مبنی بر نقش و آتش زدن برجام بود. مقام معظم رهبری راهبرد ایران را در آن زمان اینگونه قاطعانه بیان کردند: "ما البتّه برجام را ابتدائاً نقض نخواهیم کرد؛ این را همه بدانند! ما نقض نمیکنیم برجام را لکن اگر طرف مقابل نقض کند که حالا همین‌طور این کسانی که نامزد ریاست جمهوری آمریکایند، مدام دارند تهدید میکنند که ما می‌آییم پاره میکنیم، نقض میکنیم، این‌ها اگر پاره کردند، ما آتش میزنیم. اینکه حالا نقض نمیکنیم، متّکی است به دستور قرآن: اَوفوا بِالعَهد؛ بالاخره یک معاهده‌ای است انجام داده‌ایم، نمیخواهیم معاهده را ما به هم بزنیم؛ و آنکه اگر آن‌ها نقض کردند، ما هم نقض خواهیم کرد، این هم متّکی است به آیه‌ی قرآن: وَ اِمّا تَخافَنَّ مِن قَومٍ خِیانَةً فَانبِذ اِلَیهِم عَلی سَوآء؛ (۲) اگر آن طرف نقض کرد نقض کن. «فَانبِذ» یعنی پرتاب کن طرف خودش، رد کن؛ بنابراین ما تابع اصول قرآنی هستیم؛ هم در این طرف قضیّه، هم در آن طرف قضیّه. " منبع: جهان نیوز

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۳۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی

یکی از مباحث مهم دینی که در آیات قرآن به آن تاکید بسیار شده، مشورت با دیگران و استفاده از نظرات و رهنمودهای افراد خردمند و آگاه است. احادیث بسیار زیادی از ائمه اطهار(ع) نیز درباره توجه به مشورت واهمیت و فایده آن به ما رسیده است؛ نخستین و مهمترین سود مشورت با دیگران در این روایات، مشارکت و استفاده از عقل و خرد دیگران و در نتیجه قرار گرفتن در مسیر نجات و خوشبختی است. به مناسبت نهم اردیبهشت، روز روانشناس و مشاور، درباره جایگاه مشاوره در دین اسلام با حجت الاسلام دکتر رضا مهکام، رئیس موسسه تخصصی یاوران سلامت روان و عضو هیات علمی گروه روانشناسی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی به گفتگو نشسته‌ایم.

اگر موافق باشید گفتگو را با بیان جایگاه و اهمیت مشاوره در دین مبین اسلام آغاز کنیم.

مشورت در اسلام جایگاه بسیار مهمی دارد.  در آیات بسیاری از قران به اهمیت مساله مشورت اشاره شده  شده و حتی یکی از سوره‌های این کتاب آسمانی، شوری نام دارد. برای نمونه خدا در آیه  38 سوره شوری می‌فرماید: «والذین استجابوا لربهم و اقاموا الصلاة و امرهم شوری بینهم و مما رزقناهم ینفقون». یعنی کسانی که امر خدا را اطاعت می‌کنند و نماز را به پا می‌دارند و بین خودشان مشورت می‌کنند و از آنچه روزیشان کردیم انفاق می‌کنند. در آیه 159 سوره آل عمران نیز خداوند به پیامبر(ص) دستور می‌فرماید: «و شاورهم فی الامر فاذا عزمت فتوکل علی الله ان الله یحب المتوکلین». یعنی با مردم مشورت کن و پس از مشورت به هر نتیجه ای که رسیدی به خدا توکل به خدا کن.

در برخی از داستان‌های قران نیز به آثار و نتایج ارزشمند مشورت اشاره شده است؛ مثلا در داستان حضرت یوسف(ع)، وقتی عزیز مصر آن خواب خاص را می‌بیند، از اطرافیان خود مشورت می‌خواهد و در نهایت به سراغ حضرت یوسف(ع) می‌روند و آن حضرت، خواب را تفسیر می‌کند. در داستان حضرت سلیمان(ع) نیز وقتی از ملکه صبا دعوت می‌شود که پیش حضرت سلیمان(ع) برود، ملکه با بزرگان دربارش در این زمینه مشورت می‌کند.

احادیث بسیار زیادی از ائمه اطهار(ع) درباره توجه به مشورت واهمیت و فایده آن به ما رسیده است؛ نخستین سود مشورت در روایات، مشارکت واستفاده از عقل و خرد دیگران و در نتیجه قرار گرفتن در مسیر نجات است. طبیعی است که وقتی با چند نفر مشورت می‌کنیم این مشورت باعث می‌شود از دانش و تجربه و فکر آنها استفاده کنیم، تصمیمات بهتری بگیریم، سلامت روانمان بهتر حفظ شود و کارهایی که انجام می دهیم در مسیر سالم‌تری قرار گیرد. خداوند نیز در آیه 18 سوره زمر می‌فرماید: «الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه اولئک الذین هداهم الله و اولئک هم اولوالالباب»: کسانی که همه سخنان را گوش می‌کنند و بهترین رای را انتخاب می‌کنند، آنها را خدا هدایت کرده و صاحب خرد و دانش هستند. فایده دیگر مشاوره با دیگران، بنابر روایات، بحث هدایت است؛ یعنی خدا هدایت بنده را در ذهن دوستان و افراد عاقل و متخصص قرار داده و طبیعتا بهترین مسیرها را می‌توانیم در فضای مشورت پیدا کنیم. نکته دیگر اینکه بنابر روایات کسانی که مشورت نمی‌گیرند به هلاکت می‌افتند یعنی با ندانم‌کاری خودشان را ازچاله به چاه می‌اندازند و فشارهای زیادی را متحمل می‌شوند.  اگر بخواهیم عام تر نگاه کنیم، سلامت روان، خانواده سالم، ازدواج‌های سالم و در ادامه جامعه سالم در مسیر مشاوره گرفتن از افراد متخصص است؛ در واقع سالم و حتی دیندارانه زندگی کردن می‌تواند در گرو یک مشورت درست و به جا باشد.

در احادیث معصومین(ع) برای مشاور خوب چه ویژگی‌هایی بیان شده و در مقابل از مشورت با چه افرادی نهی شده است؟

در احادیث ویژگی‌های زیادی برای مشاور خوب و شایسته ذکر شده: نخستین ویژگی یک مشاور خوب در روایات معصومین(ع)، صاحب خرد و اندیشه بودن است؛ یعنی باید با کسی مشورت کنیم که از قوه تفکر و عقلانیت بالایی برخوردار باشد. طبیعی است که مشورت با فرد کم خرد نتیجه معکوس دارد و ما را از راه به در می‌کند.  دومین ویژگی مشاور خوب، داشتن تخصص است یعنی باید در هر زمینه‌ای، از افرادی که تخصص کافی دارند مشورت بگیریم. سومین ویژگی یک مشاور خوب، متدین بودن اوست. منظور از متدین بودن، مومن و مقید بودن به آداب دینی است؛ در روایات گفته شده که فرد خداترس چون در مشورت با دیگران خدا را در نظر می‌گیرد تلاش می‌کند بهترین و سالم‌ترین مشورت را به افراد بدهد ولی فردی که از خدا نترسد ممکن است در مشورت خیانت کند. حتی در متن روایت آمده: فرد خداترس و متدین، مسیر سالم را معرفی خواهد کرد. ویژگی دیگر یک مشاور خوب در روایات، حر بودن یا آزاده بودن یعنی در قید و بند دیگران نبودن است. مثلا اگر مشاور وامدار فردی باشد ممکن است در فضای مشورت دچار مشکل شود. ویژگی پنجم، مؤاخات و برادری است.در روایات به عبارت «صدّیقا مؤاخیا» اشاره شده. یعنی با کسی مشورت کن که دوست و برادرگونه باشد؛ یعنی در قبال تو احساس مسئولیت بکند و از کنارت بی اعتنا نگذرد و این دلسوزی را فرد در درون خود داشته باشد.

همچنین در روایات از مشورت با افراد دروغگو ، ترسو است. بخیل، حریص و  دمدمی ومتلون المزاج نهی شده است.

تفاوت مشاوره دینی با غیر دینی چیست و نسبت به آن چه مزایایی دارد؟

پرسش خوبی است؛ مشاورانی که تحصیلات آکادمیک دارند و از مباحث دینی بی اطلاعند، در راهنمایی افراد فقط از علم روانشناسی و مشاوره استفاده می‌کنند و بسیاری از جاها هم مباحثشان مفید و قابل استفاده است. اما طبیعتا افرادی که هم تخصص روانشناسی و هم دینی دارند، علاوه بر دانش روانشناسی از توصیه‌های دینی هم برخوردارند؛ اسلام دین کاملی است و در مورد سبک زندگی، فرزندپروری، خانواده‌داری، مدیریت استرس و بسیاری دیگر از مسائل توصیه های ارزشمندی دارد. مسلم است که این مباحث با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما هم عجین شده و با عمل به آنها زندگی‌ سالم‌تری خواهیم داشت.

زهرا دلپذیر

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • نوسروده حجت‌الاسلام انصاری‌نژاد در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • نوسروده حجت‌الاسلام انصاری‌نژاد در استقبال از غزل رهبر
  • راهی متفاوت طی کن (+فیلم)
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • فان‌دایک: باید در آینه به خودمان نگاه کنیم