Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@20:16:44 GMT

طرح های جنگلداری به صورت جامع اجرا شود

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۵۷۷۲۴

طرح های جنگلداری به صورت جامع اجرا شود

ساری - استاندار مازندران خواستار اجرای طرح جنگداری به صورت جامع شد و اظهار داشت : مشارکت و نظارت بخش خصوصی در حفظ منابع طبیعی بسیار اثربخش است.

به گزارش خبرنگار مهر، ربیع فلاح جلودار پیش ازظهر یکشنبه در همایش منابع طبیعی و محیط زیست اظهار داشت: منابع طبیعی مظهر زیبائی و نمودی از سرسبزی ، امنیت ، صلح ، پیشرفت و توسعه کشور به شمار می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این توصیف انسان از آغاز زندگی جمعی خود ، همواره با کار جمعی و مشارکت موفق به ادامه حیات و رفع مشکلات فروان خود شده است.

جلودار ادامه داد: امروز با درک بیشتر ضرورت همکاریهای گسترده در راستای رفع مشکلات اساسی جهان که همان مشکلات زیست محیطی است. منابع طبیعی کشورها از حالت درون مرزی خارج گردیده و حالت جهانی به خود گرفته است، به طوریکه تمامی جوامع امروز به نحوی به یکدیگر وابسته اند و ادامه حیاط انسان ها در آینده به نحوة برخورد جوامع انسانی با محیط زیست و منابع طبیعی بستگی دارد.

مقام عالی دولت در استان تاکید کرد: به رغم توسعه تکنولوژی ، اقتصادی ، اجتماعی و درک ضرورت همکاری و مسئولیت پذیری جوامع در قبال محیط زیست ، این قرن را باید قرن مظلومیت منابع طبیعی نامید. امروزه بشر با بحران های عدیده ای در حفظ و مدیریت محیط زیست و منابع طبیعی مواجه است. به دلیل بهره کشی غیر منطقی از منابع طبیعی و تمرکز بیش از حد بر سویة اقتصادی فعالیت ها در بستر منابع طبیعی چرخه تکنولوی اقتصاد ، محیط زیست فاقد عملکرد سازنده و بازسازی محیط زیست است.

فلاح تصریح نمود : منابع طبیعی به رغم تجدید شوندگی در طول تاریخ به صورت نادرست مورد استفاده قرار گرفته اند. برای جلوگیری از روند تخریب این منابع با توجه به اهمیت روزافزون آن ایجاب می کند که قوانین و مقرراتی وضع گردد تا بهره برداری علمی و عملی از این منابع ممکن شده و دانش و تکنولوژی مرتبط با حفظ و صیانت از این منابع خدادادی فراهم گردد.

فلاح حفاظت و بهره برداری مناسب از جنگل و منابع طبیعی را متذکر شد و گفت : در گذشته در زمینه احیای جنگل و بیابان زدایی طرحهای خوبی اجرا شد و باید این طرحها پیگیری و عملیاتی شود.

وی با اشاره به اینکه انسان محور اصلی توسعه پایدار و شایستة برخورداری از زندگی سالم ، پربار و هماهنگ با طبیعت است گفت: امروز حفظ محیط زیست یک دغدغه جهانی است و همه دستگاههای اجرایی برای همه فعالیتهای عمرانی باید پیوست زیست محیطی داشته باشند و دولت برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست باید هزینه کند.

استاندار مازندران بر بکارگیری مکانیزم های مشارکتی مناسب به منظور افزایش مسئولیت پذیری همه طرف های ذینفع در مدیریت و ادارة جنگلها و به رسمیت شناختن حقوق مالکیت و احترام به حقوق عرفی جوامع محلی ساکن در جنگل تاکید کرد و گفت : به نظر میرسد ، در کشور ما ، به منظور دستیابی به مدیریت پایدار جنگل الزاماً می بایست در وهلة اول اصلاح قوانین در دستور کار قرار گیرد و متناسب با آن سیاست های مربوطه در چارچوب مبانی و اصول تعریف شده اتخاذ گردد. همچنین آمایش سرزمین به عنوان یکی از ارکان اصلی تحقق توسعة پایدار می بایست در همة سطوح عمل شود.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه سازمان جنگلها با توجه به گسترده گی سطوح و حجم کاری باید ارتقاء یابد ادامه داد : سازمان جنگلها باید به عنوان یک سازمان حاکمیتی در تشکیلات دولت از جایگاهی متناسب برخوردار گردد. زیرا ، به نظر می رسد ، سطح سازمانی فعلی فاقد قدرت حاکمیتی مناسب با وظایف محوله است.

فلاح سپس بر ضرورت توجه به آمایش سرزمین تاکید کرد و گفت : هنوز یک برنامه آمایش سرزمینی که از ضمانت اجرایی و قانونی لازم برخوردار باشد وجود ندارد. در حقیقت تبدیل بسیاری از اراضی ملی و کشاورزی مستعد به کاربریهای شهری و صنعتی ، گسترش بی برنامه بسیاری از سکونت گاههای شهری و روستایی در اراضی پیرامونی و به طور کلی عدم نگرش جامع و همه جانبه در تغییرات کاربری اراضی به ویژه اراضی ملی همگی و عمدتاً ریشه در این مشکل دارند.

وی یادآور شد: به همین دلیل سالانه بسیاری از اراضی ملی به ساخت و سازهایی اختصاص می یابد که احیای دوباره آنها و برگرداندن به وضعیت قبل قطعاً با مشکلات عدیده ای همراه خواهد بود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۷۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ سید جلال‌الدین جوانمردی اظهار کرد: مبارزه با پدیده شوم زمین‌خواری و تخریب منابع طبیعی از اولویت‌های مجموعه انتظامی است و برخورد با مجرمان این حوزه همواره در دستور کار پلیس قرار دارد.

وی با بیان اینکه پس از دریافت خبر تصرف اراضی ملی توسط فردی در یکی از روستاهای بخش رحیم‌آباد، پیگیری موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت، افزود: مأموران آگاهی به همراه کارشناس اداره منابع طبیعی به محل مورد نظر اعزام و مشخص شد، متهم ۸ هزار متر مربع از اراضی ملی را به تصرف خود درآورده و به صورت غیرقانونی آن را به وسیله بلوک و پرچین محصور کرده است.

فرمانده انتظامی رودسر از معرفی متهم ۴۴ ساله این پرونده برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی خبر داد و با اشاره جمع‌آوری کلیه آثار تجاوز و رفع تصرف اراضی مورد نظر با حکم قضائی، بیان کرد: کارشناسان ارزش تقریبی این زمین‌ها را بیش از ۵۰ میلیارد ریال برآورد کردند.

کد خبر 6091218

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • رفع تصرف ۱۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رضوانشهر
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد