Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-06@23:17:37 GMT

باید برای تهدیدهای احتمالی ترامپ آماده باشیم

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۸۹۳۱۳

باید برای تهدیدهای احتمالی ترامپ آماده باشیم

به گزارش بولتن نیوز، مسعود خوانساری در جلسه امروز هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در خصوص سخنان اخیر ترامپ گفت: آنچه که در صحبت‌های ترامپ مشاهده می‌شد، بیشتر توهین و استهزا بود، و موضوع برجام را به کنگره واگذار کرد، اما در عین حال برجام فرصتی در اقتصاد ایران مهیا کرد که مدیران اقتصادی امکان توسعه فعالیت های اقتصادی را فراهم آورند و در عین حال، با ابلاغ سیاستهای مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی، بحث برون نگری و درون زایی بعنوان مهمترین هدف در اقتصاد مقاومتی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: در بعد اقتصادی در ۴ سال گذشته، ثبات نسبی در اقتصاد کشور به وجود آمد و هیجانات قیمتی روزانه، کمتر دیده شد، ضمن اینکه تورم بالای ۴۰ درصد نیز به کمتر از ۱۰ درصد رسید و مردم امیدی به آینده پیدا کردند، اگرچه هنوز فاصله زیادی در این میان وجود دارد ولی قدم‌های خوبی در رابطه با استحکام اقتصادی در کشور بوجود آمده است.

وی تصریح کرد: در خصوص نگاه به خارج نیز، موفقیت‌های دیپلماسی خوبی برای کشور حاصل شد، این در حالی است که تا پیش از برجام، ایران یک کشور منزوی بود که ارتباطش با کل دنیا قطع بود، بر این اساس اکنون سخنرانی ترامپ اکنون، به جز سه کشور حتی در خود آمریکا هم تائید نشد و اکثر مجامع بین المللی و کشورهای اروپایی، در مخالفت این سخنرانی صحبت کردند، پس امروز ایران تنها نیست و آنچه که در این صحبت بیان شد، ضرری بود که برای آمریکا بود.

به گفته خوانساری، در بعد داخلی نه تنها صحبت های ترامپ اثری در اتحاد مردم نداشت، بلکه انسجام و همبستگی بیشتری در ارکان نظام با ملت ایجاد شد و در تبعیت از رهبری نیز، صحبت ایشان بسیار برای انسجام کشور مثبت بود. اما قطعا در ماههای آینده نیز از این مساله متاثر خواهیم شد و باید چاره اندیشی کنیم تا نوساناتی که در اثر این صحبتها و تصمیمات پیش رو، خود را ایزوله کرده و اقتصاد را محکم تر نماییم؛ این زمانی محقق می شود که انسجام سیاسی میان قوا و ارکان نظام و نیز ملت وجود داشته باشد و در بعد اقتصادی نیز چالش های اقتصاد ایران را که طی سالهای گذشته با آن روبرو بوده است، با قدرت برطرف کنیم.

وی با اشاره به نرخ ارز در کشور گفت: اولین جایی که بلافاصله بعد از تلاطم‌های اقتصادی مورد تاثیر واقع می شود، ارز است پس انتظار ما از دولت این است که بحث ارز با توجه به تورم داخلی و خارجی و نیز واقعیت های اقتصادی مدیریت کنند؛ تک نرخی کردن ارز در این میان در ثبات اقتصادی موثر است و به جای اینکه تصمیمات و هیجانات نرخ ارز را بالا و پایین کند، دولت تکلیف را مشخص نماید.

رئیس اتاق تهران با بیان اینکه بهبود محیط کسب و کار می تواند اقتصاد ایران را یاری کند، اظهار داشت: یک تولیدکننده و کارآفرین در کشور دچار مشکل است؛ البته دولت بزرگی داریم که دخالت های بی اندازه آن در اقتصاد، مانعی برای کسب و کار ایجاد کرده است و اکنون، رتبه ما در فضای بین المللی مناسب نیست، اما باید آن را بهبود داده و مجوزهای غیرضروری که در برنامه ششم نیز اشاره شده، باید برطرف شود؛ اما در این زمینه کمتر کار شده است.

وی افزود: نظام بانکی کشور نیز باید اصلاح شود؛ طبیعتا فردی که معقول فکر می کند، با توجه به سود بانکی، یارانه نقدی و سوخت ارزان، می تواند بدون دغدغه با سپرده گذاری در بانک زندگی خود را بگذراند، پس اگر این مشکلات حل نشود و یارانه برطرف نشده و سود کاهش نیابد، انتظار سرمایه گذاری بیهود است.

خوانساری معتقد است که برای مقابله با برخوردهای خارجی کشور، باید مسائل را هر چه سریعتر حل کرده و در عین حال، انتظار هم از دولت این است که طلب پیمانکاران و مطالبات بخش سلامت پرداخت شود.

وی گفت: تخصیص های داده شده از بودجه سال ۹۶، بسیار پایین است؛ اگرچه بودجه عمومی دولت نیز وضعیت خوبی داشته است. بر این اساس اکنون که فصل بودجه ریزی سال ۹۷ است باید مسائل بودجه ای آسیب شناسی شده و در این میان کمیته بررسی بودجه ۹۷ نیز در اتاق تهران تشکیل شده است.

خوانساری با بیان اینکه اتاق تهران در مورد حمایت از استارتاپ های تهران برای حضور در نمایشگاه جیتکس دوبی پیشگام بوده است.

گفتنی است هیات نمایندگان اتاق تهران با حضور پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در حال برگزاری است.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۸۹۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بعد از اعمال دور جدید تحریم های ظالمانه علیه کشورمان در سال 2012 و از بین رفتن معامله ایران و غرب، با مشکلات عدیده ای در زمینه دسترسی به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ روبرو شدیم. 

کشورها معمولاً راهکارهای مختلفی را در مقابل تحریم ها امتحان می کنند. ما در ابتدا تلاش کردیم از طریق مذاکره به حل و فصل تحریم ها بپردازیم و آن ها را رفع کنیم. وقتی از حسن نیت طرف مقابل و تأثیرگذاری مذاکرات ناامید شدیم به دور زدن تحریم ها روی آوردیم. این سیاست ها نتیجه نداد. 

در نهایت به دنبال راهکارهایی به منظور خنثی سازی تحریم ها برآمدیم. راهکار این بود که به توان داخلی و دانش بنیان کشور تکیه کنیم. بنابراین، در صدد برآمدیم که با سیاست گذاری هایی مانند اجرای طرح تولیدات بار اول و تصویب قوانینی مانند جهش تولید دانش بنیان به استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور بپردازیم.

تلاش ها نتیجه داد و توانستیم در شرایط تحریم نیازهای صنایع در زمینه اقلام راهبردی را مرتفع کنیم. حالا هدف گذاری کشور این است که جهش تولید را با مشارکت مردم رقم بزنیم. به زعم بسیاری، این هدف مهم تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش بنیان و دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محقق می شود.

نظرات سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور را در ادامه می خوانید. 

میرتاج الدینی در گفتگو با تابناک اقتصادی در ارتباط با توسعه اقتصاد دانش بنیان با هدف افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور و تحقق شعار سال تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری تأکید کرده اند، دانش بنیان ها موفق ترین تجربه ما در حوزه افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد بوده اند. اگر بخواهیم شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم تحقق پیدا کند، باید توسعه اقتصاد دانش بنیان را در دستور کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: افزایش رشد اقتصادی کشور در گروی حمایت از دانش بنیان ها و توسعه اقتصاد دانش بنیان است. هر چقدر در این زمینه کارهای جدی تری انجام دهیم، گام بیشتری در راستای تحقق شعال سال برمی داریم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات به عنوان یکی از ارکان اصلی نقشه راه دانش بنیان شدن صنایع کشور مطرح است. اعمال این سیاست به افزایش درآمدهای کشور به صورت تصاعدی منجر می شود و ارزش افزوده را افزایش می دهد. 

میرتاج الدینی گفت: در بسیاری از حوزه ها نیاز به تکمیل زنجیره ارزش داریم تا بتوانیم از یک طرف نیازهای داخلی را برطرف کنیم و از طرف دیگر به صادرات بپردازیم و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: به طور مثال، در زمینه پتروشیمی حلقه های تولید کامل نیستند و دچار خام فروشی هستیم. مواد پتروشیمیایی را در سطوح اولیه صادر می کنیم و از مزیت های توسعه زنجیره ارزش محروم هستیم. حرکت به سمت تولید محصولات نهایی باید با جدیت در دستور کار باشد. 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور توضیح داد: بومی سازی محصولات و تولیدات بار اول نیز از دیگر ارکان کلیدی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محسوب می شوند. در شرایط فعلی که تحت تحریم قرار داریم، دسترسی کشور به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ با مشکل مواجه شده است. به منظور رفع این مشکل، طرح تولیدات بار اول با اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی کشور در دستور کار قرار دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو بر سر راه طرح های خوبی مانند تولیدات بار اول سنگ اندازی می کنند. زیرا نفع آن ها در این است که کشور به واردات اقلام مورد نظرشان وابسته به خارج از کشور باشد. آن ها مافیای واردات هستند که از آوردن این اقلام از خارج از کشور بسیار سود می برند. دولت باید با جدیت در مقابل این کج اندیشی ها بایستد و طرح تولید اقلام راهبردی در داخل کشور را در چارچوب سیاست تولیدات بار اول پیش ببرد.

وی در پایان تأکید کرد: توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش‌بنیان امکان پذیر است. این امر نیز در گروی دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان است.

دیگر خبرها

  • آقای مدودف همچنان تهدیدهای بزرگ می‌کند؛ فاجعه جهانی در راهه؟
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • کارگران نقش ویژه‌ای در اعتلای اقتصاد و تولید کشور دارند
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است