Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@23:25:02 GMT

مراقب کلاه های شیطانی فضای مجازی باشید

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۱۸۵۶

مراقب کلاه های شیطانی فضای مجازی باشید

بسیاری از هکرها در تمام دنیا از قشر نوجوان و جوان هستند، جوانانی باهوش و با استعداد و پر انرژی که تمام ساعات خود را در طول شبانه روز در فضای مجازی می گذرانند و از سر کنجکاوی به هر سایتی که دست یابند، سر می زنند و با پرسه زنی های شبانه روز در این فضا، از سر شیطینت و ناآگاهانه، برخی از سایتها و حساب کاربران را هک می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید در تجربه اول این کار برای آن ها سرگرمی باشد اما بعد از مدتی وقتی چشم باز می کنند، می بینند، هکر شده اند و چه سایت ها و حساب هایی را که هک نکرده اند.
مهمترین انگیزه در هک سایت‌های مختلف در چهار محور تفریح و سرگرمی، کسب شهرت ، مقاصد سیاسی و انگیزه‌های شخصی و انتقام جویی تعریف می‌شود.
هکرها به لحاظ طبقه بندی به چند دسته تقسیم می شوند، یک گروه از هکرها نفوذگران کلاه‌سفید هستند، که جزء هکرهای خوب، خلاق، با اهداف سازنده، دانشجویان و اساتید می باشند، گروه دیگر نفوذگران کلاه‌سیاه که شامل کراکرها، پنهان کار، خرابکار، ویروس نویس، جاسوس هستند، گروه نفوذگران نیز جز واکرها، بی‌آسیب، استفاده از اطلاعات، انتشار مطالب سری برای عموم هستند.گروه دیگر نفوذگران کلاه‌صورتی که شام بوترها، بی‌سواد، مزاحم، اخلال‌گر، عصبی و جسور، هستند.
همان طور که گفته شده بیشتر هکر ها در گروه های یاد شده نوجوان و جوان هستند، اخیرا رئیس پلیس فتا استان البرز از دستگیری هکر 19 ساله ای خبر داده که بیش از یکهزار و 500 سایت دولتی و غیر دولتی در کشور را هک کرده است و این هکر در مشهد دستگیر شده است.
طبق بررسی ها این هکر با هدف مطرح کردن خود به عنوان یک هکر بزرگ، تعداد زیادی از سایت های متفرقه و برخی سایت های مراکز دولتی، خصوصی و دانشگاه ها را هک کرده بود.
هکرها به راحتی از طریق هک کردن گوشی های تلفن همراه می توانند به تمام اطلاعات شخصی افراد دسترسی پیدا کنند، بیشتر حملات مخرب در بخش فضای مجازی مربوط به افرادی است که تمایل زیادی به استفاده 'جی .پی . آر . اس'(GPRS) دارند.
گوشی تلفن همراه و رایانه های شخصی از یک سو و ارائه سرویس های متنوع در بستر شبکه های محلی و جهانی ازسوی دیگر سبب شده تا این روزها هکرها به اقدامات مجرمانه دست بزنند بر این اساس کاربران نباید زمینه را برای سوء استفاده این افراد آماده کنند.
در مورد دیگری پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی مازندران، از دستگیری متهم به هک سیستم های رایانه ای در شهرستان بابل خبر داد.
در این مورد فردی به ماموران پلیس فتا در شهرستان بابل مبنی بر اینکه فرد یا افرادی ناشناس با استفاده از ایمیل یکی از دوستانش اطلاعات شخصی وی را هک کرده، مراجعه کرد این در حالی است که هکرها گاه با دسترسی به ایمیل و اطلاعات شخصی شهروندان آنان را مورد تهدید و اخاذی قرار می دهند.
در نهایت متهم در تحقیقات و بازجویی های فنی پلیس ضمن اقرار به بزه انتسابی در اعترافات خود به پلیس عنوان کرد ابتدا ایمیل یکی از دوستان شاکی را هک کرده و سپس از آن طریق اطلاعات شاکی را بدست آورده و اقدام به تهدید و اخاذی از شاکی کرده است.
پلیس فتا در توصیه های خود به شهروندان همواره متذکر می شود تا از بازکردن ایمیل‌های ناشناس خودداری کرده و رمز ایمیل خود را به صورت کامل و ترکیبی از حروف و اعداد قرار دهند و از در اختیار قرار دادن رمز ایمیل به افراد ناشناس خودداری کنند.
در مورد مشابه دیگر پلیس فتا از دستگیری کم سن و سال ترین هکر کشور خبر داده بود این هکر که پسر 13 ساله ای بود ، موفق شده بود چند سامانه بزرگ را در فضای مجازی هک کند که انگیزه این پسربچه به هیچ وجه انگیزه مادی و مالی نبوده و تنها قدرت‌ نمایی در فضای سایبری بوده است.
از این دست پرونده ها در پلیس فتا بسیار است که بسیاری از متهمان آن را نوجوانان و جوانان تشکیل می دهند که در این زمینه نبود نظارت والدین بر عملکرد فزرندان بسیار حائز اهمیت است و باید والدین از خود بپرسند چرا نوجوان یا جوان آن ها باید ساعت ها پشت مانیتورها نشسته یا وقت خود را در فضای مجازی بگذرانند. با این حال وقوع جرائم در دنیا پیچیده فضای مجازی، اجتناب ناپذیر است اما می توان با افزایش اطلاع و آگاهی از وقوع برخی جرائم جلوگیری کرد تا در دام کلاه سفید، سیاه، خاکستری یا صورتی فضای مجازی گرفتار نشویم.
از راه های مقابله با هکرها، بالا بردن امنیت سیستم‌های کامپیوتری، عدم اکتفا به روشی خاص و استفاده از روش‌های مختلف، کنترل دسترسی کاربران به اطلاعات و استفاده از هکرهای کلاه سفید به عنوان مشاوران امنیتی است.
از دلایل اصلی هک شدن سایتها در ایران نیز انتخاب کلمه عبور ساده وقابل حدس یا استفاده از کلمات عبور پیش فرض، استفاده از سامانه های مدیریتی (cms ) رایگان متن باز(open source ) و بی توجهی نسبت به ضرورت به روزکردن نرم افزارها از سوی سازمان ها، کمبود نیروی متخصص و حرفه ای در برنامه نویسی و پیاده سازی قالب صحیح سایت است براین اساس از متداول ترین روش های مورد استفاده در هک سایتها ی ایرانی عبارتند از استفاده از اسکریپتهای مخرب، استفاده از حفره های امنیتی موجود در نرم افزارهای مورد استفاده، مهندسی اجتماعی است.

**هشدار و توصیه پلیس برای جلوگیری از هک شدن کاربران
روابط عمومی پلیس فتا ناجا توصیه های امنیتی را برای جلوگیری از هک شدن کاربران عنوان کرده است که در ذیل به برخی از این توصیه ها اشاره می شود:
1-از اطلاعات مهم نسخه پشتیبان تهیه کنید
از همه اطلاعات خود نسخه پشتیبان یا بک‌آپ تهیه کنید. شما در برابر حمله‌ها مصون نیستید. سرقت و از دست رفتن اطلاعات برای شما نیز ممکن است اتفاق بیافتد. یک کرم یا تروجان نفوذی، برای از بین بردن همه اطلاعات شما کافی است.

2-انتخاب کلمه عبور مناسب را جدی بگیرید
کلمات عبوری انتخاب کنید که معقول و منطقی است و حدس زدن آن‌ها دشوار باشد. چند عدد را پشت‌سر هم ردیف نکنید. همیشه کلمات عبور پیش‌فرض را تغییر دهید.

3-نرم‌افزار آنتی‌ویروس فراموش نشود
از نرم‌افزارهای ضدویروس مشهور و معتبر استفاده کنید و همیشه آن‌ها را به‌روز کنید.

4-سیستم‌عامل رایانه را به‌روز نگه دارید
سیستم‌عامل خود را به طور مرتب به‌روز و تمامی وصله‌های امنیتی عرضه شده توسط شرکت طراح هر سیستم‌عامل را بارگذاری و نصب کنید.

5-مراقب نرم‌افزارهای ضعیف امنیتی باشید
تا جایی که ممکن است از استفاده از نرم‌افزارهای ضعیف و در معرض حمله خودداری کنید و قابلیت‌های خودکار نامطمئن آن‌ها به خصوص در نرم‌افزارهای ایمیل را از کار بیاندازید.

6-رمزگذاری اطلاعات
از نرم‌افزارهای رمزگذاری اطلاعات مانند PGP در زمان ارسال ایمیل استفاده کنید. از این نرم‌افزار می‌توانید برای حفاظت از کل هارددیسک نیز استفاده کنید.

7-نصب نرم‌افزارهای شناسایی عوامل نفوذی را فراموش نکنید
نرم‌افزاری برای شناسایی نرم‌افزارهای مخرب جاسوس روی رایانه خود نصب کنید. حتی بهتر است چندین نرم‌افزار برای این کار نصب کنید. برنامه‌های سازگار با دیگر نرم‌افزارهای مشابه مانندSpyCopانتخاب‌های ایده‌آلی هستند.

8-به دور رایانه خود دیوار آتشین بکشید
از دیوار آتش (firewall) شخصی استفاده کنید. پیکربندی فایروال خود را به دقت انجام دهید تا از نفوذ به رایانه جلوگیری شود. این فایروال‌ها همچنین مانع وارد آمدن خسارت به شبکه‌ها و سایت‌هایی که به آن‌ها متصل هستید، می‌شوند و قادر به تشخیص ماهیت برنامه‌هایی هستند که تلاش می‌کنند به شبکه اینترنت متصل شوند.

9-حذف برنامه‌های دسترسی از راه دور
امکاناتی را که روی رایانه به آن‌ها احتیاج ندارید از کار بیاندازید. به خصوص برنامه‌های کاربردی که دسترسی به رایانه شما را از راه دور ممکن می‌کنند (مانند Remote Desktop، RealVNCو NetBIOS را حذف یا به اصطلاح disable کنید.

10-از امنیت شبکه‌های رایانه‌ای اطمینان حاصل کنید
در جهت ایمن‌سازی شبکه‌های رایانه‌ای و به خصوص شبکه‌های بی‌سیم بکوشید. شبکه‌های Wi-Fi خانگی را با کلمه عبوری با حداقل 20کاراکتر ایمن کنید. پیکربندی اتصال لپ‌تاپ خود به شبکه را به گونه‌ای انجام دهید که برقراری ارتباط فقط در حالت Infrastructure اتفاق بیافتد.
این روزها هکرها به روش‌های پیچیده ‌تری برای سرقت اطلاعات کاربران روی می‌آورند، اما با رعایت اشاره شده آسیب‌پذیری سیستم‌های رایانه‌ای خود را به حداقل می رسانیم.

ایرنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۱۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید

به گزارش صدای ایران از ایرنا،دکتر حبیب‌الله خزایی روز شنبه با بیان اینکه عموم مردم بعد از چند شب بی‌خوابی سراغ مصرف دارو‌های خواب آور می‌روند به ایرنا توضیح داد که مصرف خودسرانه دارو‌های خواب آور می‌تواند عواقب، پیامد‌ها و عوارضی را برای شخص مصرف کننده در پی داشته باشد.

این فوق تخصص طب خواب با اشاره به اینکه بی‌خوابی باید حداقل سه ماه و هفته‌ای سه شب ادامه داشته باشد افزود: اگر شخصی در این مدت بی خوابی را تجربه کرد، نیاز به پیگیری و دریافت خدمات تخصصی و در صورت نیاز و تشخیص پزشک، نیاز به مصرف دارو خواهد داشت.

دکتر خزایی با تاکید بر اینکه بی خوابی‌های زودگذر عموما بدون نیاز به مصرف دارو خود به خود از بین می‌روند گفت: کسانی که تجربه کوتاه مدتی از بی خوابی دارند نباید خودسرانه به مصرف دارو روی بیاورند چراکه این دارو‌های غیرنسخه ای، خطر وابستگی شدید را در فرد ایجاد می‌کند.

وی ضمن هشدار نسبت به مصرف دارو‌های خواب آور گفت: اغلب بی خوابی‌های اتفاق افتاده برای افراد نیاز به مصرف هیچ دارویی ندارند و بعد از مدتی این مشکل حل خواهد شد.

 یکی از مهمترین مباحث مطرح شده در حوزه سلامت جسم و روان انسان ها، خواب نرمال و طبیعی است چراکه بروز اختلال در روند آن، می‌تواند سلامت انسان‌ها را مورد تهدید قرار دهد و براساس آخرین اطلاعات از انجمن علمی روان پزشکان ایران، یک سوم مردم ایران از بی خوابی به عنوان شایع‌ترین اختلال خواب رنج می‌برند.

در سال ۲۰۱۰ یک مطالعه توسط محققان دانشگاه 'وارویک' نشان داد: افرادی که هر شب کمتر از ۶ ساعت می‌خوابند در قیاس با افرادی که در شب ۶ تا ۸ ساعت توصیه شده می‌خوابند، ۱۲ درصد بیشتر احتمال دارد که دچار مرگ زودهنگام (پیش از ۶۵ سال) شوند.

از سوی دیگر مطالعات نشان داده اند که خوابیدن بازیابی قطعاتی از اطلاعات را که ممکن است در گوشه‌ای از مغز ما فراموش شده باشند، آسانتر می‌کند و همچنین مطالعه دیگری از محققان دانشگاه اکستر نشان داد که در دو موقعیت که افراد اطلاعات را در طول دوره ۱۲ ساعته بیداری فراموش می‌کنند، احتمال بیاد آوردن این اطلاعات بعد از یک شب خوابیدن، حدود ۲ برابر می‌شود.



دیگر خبرها

  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • هشدار به خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • هشدار یه خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • گفته بودم مراقب بازیکن لالیگایی باشید / مسئولان هم به ورزشگاه بیایند
  • هنگام خرید از فروشندگان دور گرد مراقب کپی اطلاعات کارت بانکی خود باشید
  • (ویدیو) هشدار مهم سردار رادان به رؤسای پلیس؛ مراقب باشید!
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند