Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@08:08:25 GMT

واکنش وزیر ارشاد به گران‌فروشی ویزای اربعین +عکس

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۳۰۶۶

واکنش وزیر ارشاد به گران‌فروشی ویزای اربعین +عکس

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به انتقادهایی که این روزها به گران‌فروشی سازمان حج و زیارت برای صدور ویزای اربعین شده، واکنش نشان داد و گفت: برنامه‌ریزی زیارت اربعین در ستاد مستقر در وزارت کشور انجام می‌شود؛ نه سازمان حج و زیارت.

خبگزاری ایسنا:  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به انتقادهایی که این روزها به گران‌فروشی سازمان حج و زیارت برای صدور ویزای اربعین شده، واکنش نشان داد و گفت: برنامه‌ریزی زیارت اربعین در ستاد مستقر در وزارت کشور انجام می‌شود؛ نه سازمان حج و زیارت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینعلی حاجی دلیگانی ـ نماینده مجلس شورای اسلامی - دیروز، شنبه 29 مهر سؤالی را از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم هیأت رییسه مجلس کرد و درباره دلیل مغایرت نرخ دلار در سامانه سماح (سیستم ثبت نامی تعریف شده در سازمان حج وز یارت) با نرخ دلار در بازار آزاد توضیح خواسته بود که سیدعباس صالحی ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ به پرسش نماینده مردم شاهین‌شهر، برخوار و میمه در مجلس شورای اسلامی مبنی بر این که «سامانه سماح برای صدور ویزای زایران اربعین بابت هر دلار ۴ هزار و ۲۵۰ تومان مطالبه می کند. این در حالی است که قیمت دلار آزاد در صرافی‌ها در تاریخ ۲۹ مهر ماه سال جاری ۴ هزار و ۱۵ تومان است. علت گرانفروشی سازمان حج و زیارت چیست؟» واکنش نشان داده و توضیح داد که «برنامه ریزی زیارت اربعین در ستاد اربعین (متقر در وزارت کشور) انجام می شود. سازمان حج و زیارت یکی از اعضای ستاد است و مسؤول برگزاری نیست.»

 

سازمان حج پیش تر نیز تصریح کرده بود که هزینه ثبت نام سفر اربعین که در سامانه سماح برای هر شخص می شود، براساس توافقی سه جانبه میان بانک مرکزی، سفارت عراق در ایران و ستاد اربعین تعیین شده است و سازمان حج و زیارت فقط مسؤول ثبت نام متقاضیان سفر اربعین است.

دبیر ستاد مرکزی اربعین نیز شب گذشته به دنبال شوکی که اعلام نرخ پایه 4250 تومان برای 40 دلار ویزای اربعین وارد کرد، گفت: مبلغ کل پرداختی زائران اربعین که شامل هزینه روادید، بیمه، هلال احمر و کارمزد شرکت‌ها و کارگزاران می‌شود، یک میلیون و ۹۹۵هزار ریال (معادل ۱۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان) است که زائران صرفا باید همین مبلغ را پرداخت کنند و از هرگونه پرداخت مازاد خودداری کنند.

براساس تصمیم گیری ستاد اربعین مستقر در وزارت کشور ریز هزینه ثبت اربعین شاملِ 18 هزار و 800 تومان حق بیمه، 6200 تومان هزینه هلال احمر، 10 هزار و 900 تومان حق کارگزاری می شود که مابقی آن تا سقف 199 هزار و 500 تومان (163 هزار تومان) صرف دریافت ویزا خواهد شد.

مجید آقابابایی ـ دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی ـ همچنین تاکید کرد که با پیگیری‌های وزارت کشور، وزارت امور خارجه و همکاری دولت عراق، اخذ دلار برای صدور روادید از زائران اربعین حسینی، حذف و هزینه روادید به ریال توسط سفارت و کنسولگری‌های عراق و همچنین دفاتر موقت دوازده‌گانه صدور روادید دریافت می‌شود.

وزارت خارجه نیز در پی انتقادهای وسیعی که به چند نرخی شدن دلار پس از اعلام صدور ویزای اربعین با دلار 4250 تومان وارد شد، اعلام کرد که از امروز یکشنبه 30 مهرماه ویزای عراق از وابستگی به دلار خارج شده و ارزشگذاری آن به طور مستقل در توافق با مقامات عراقی، انجام می شود و رقم پایه ریالی تعیین شده برای آن هیچ ارتباطی به نرخ دلار ندارد.

مجتبی کریمی ـ رییس اداره گذرنامه و روادید وزارت خارجه ـ تاکید کرده که نرخ روادید جمهوری عراق رسما و به طور کامل برای ایرانیان از وابستگی به دلار آمریکا خارج شده و از این پس مبنای ارزشگذاری آن ریال ایران خواهد بود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۳۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!

جلال ذکایی مدیر برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارایه توضیحاتی درباره روند فعلی واردات ساز به کشورمان بیان کرد: بعد از برگزاری اولین نمایشگاه صنعت موسیقی در سال گذشته با موضوع بسیار مهمی مواجه شدیم که طی سال های اخیر در برگیرنده مشکلاتی شده و فعالان این عرصه را با ملاحظاتی روبه‌رو کرده است. در این چارچوب از سال ۱۳۹۷ سازهای موسیقی بر اساس تقسیم بندی چهارگانه کالاهای وارداتی در قانون مقررات صادرات و واردات کالاها، در دسته کالاهای لوکس قرار گرفتند که همین موضوع دل نگرانی هایی را به وجود آورد. این در حالی است که از سال ۱۴۰۰ هم ماجرای واردات سازهای خارجی به دلیل قرار گرفتن در فهرست کالاهای قاچاق که هزینه های ارزی هم دارد، ممنوع اعلام شد. شرایطی که در همان دوران نیز با مشکلاتی روبه‌رو شد و اگر بخواهم مصداقی اشاره ای داشته باشم، موجب توقیف حجم زیادی از ساز در گمرک شد که متاسفانه به نتیجه هم نرسید. شاید در برخی موارد چنین استنباط شود که موضوع واردات ساز ایراد و اشکال شرعی دارد اما تا آنجا که بنده اطلاع دارم، ابزار و ادوات موسیقایی مشکل شرعی ندارند که براساس این تعریف بخواهیم مانع ورود کالا به کشور شویم.

وی تصریح کرد: به اعتقاد بنده در این سال ها در حوزه واردات ساز به کشور «خلط مبحث» اتفاق افتاده و به دلیل همین فرآیند، موضوع واردات ساز با چالش بسیار سختی مواجه شده که طبیعتا برافزایش قیمت سازهای خارجی نیز تاثیرهای چشمگیری باقی می گذارد. ضمن اینکه باید به نکته مهمی هم توجه کنیم که بسیاری از ارکسترها و مجموعه های دولتی و غیردولتی با همین ابزار و ادوات کار می کنند که اگر ماجرا به همین ترتیب هدایت شود بی تردید به سمت مستهلک شدن سازها و گران تر شدن آنها می رویم که طبیعتا در آینده ای نزدیک لطمات زیادی را به فرآیند فروش و نظام اقتصادی موسیقی ایران خواهد زد.

مدیر برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در ادامه صحبت های خود از آغاز رایزنی های خود با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه خبر داد و گفت: چندی پیش با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه ای داشتم و در همان جلسه موضوع بازنگری در روند واردات ساز را مطرح کردم که این ماجرای ممنوعیت ساز حداقل مورد بررسی و بازنگری دوباره قرار گیرد. حتی در این زمینه نامه نگاری هایی هم در قالب گزارش های تخصصی به واسطه تلاش معاونت امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاونت توسعه تجارت خارجی وزارت صمت انجام گرفت تا این موضوع ضمن بررسی‌های تخصصی در حوزه سازمان توسعه تجارت ایران مورد بازنگری قرار گیرد.

ذکایی در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: امروز فرآیند فروش ساز، فرآیند مرسومی است که در حال انجام است اما موضوع واردات غیرقانونی و موضوعاتی که در این گفت‌وگو به آن اشاره داشتم آسیب بسیار فراوانی به نظام اقتصادی موسیقی ایران به ویژه حوزه فروش سازهای غیرایرانی وارد کرده است. شرایطی که هم در حوزه های مالیاتی هم در حوزه گران شدن بی رویه سازها و موارد مشابه، فرآیند فروش ساز در ایران را وارد بحران جدی کرده است. طبیعتا در همین شرایط آن دسته از هنرجویان علاقه‌مند موسیقی که به لحاظ مالی هم آنچنان سرمایه ای ندارند، نمی توانند با قیمت مناسب ساز مناسب خریداری کنند.

وی در پایان گفت: قطعا در حال حاضر مهم‌ترین مرجعی که می تواند نسبت به حل مشکلات موجود مساعدت‌های لازم را به عمل آورد، وزارت صمت است چرا که در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه نگاری‌ها و پیگیری‌ها انجام گرفته و حتی من در جریان هستم که این نامه نگاری در چندین نوبت به وزارت صمت ارایه شده است. به همین منظور از دست اندرکارانی که به نوعی در تسهیل موانع این حوزه نقش موثری دارند، تقاضا می‌کنم تصمیمات جدیدتری را برای بهبود شرایط اتخاذ کنند تا تمامی دست اندرکاران صنعت موسیقی با روال منطقی و معقول به واردات ادوات موسیقی دسترسی داشته باشند.

کد خبر 6097870 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم
  • واکنش حاجی‌میرزایی به اظهارات صحرایی درباره سند 2030: از خدا پروا کنید!
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • باورنکردنی؛ اجاره این خانه‌ها در تهران به دلار است
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام    
  • هزینه ارزی حج تمتع ۱۴۰۳ چند دلار است؟
  • واکنش کنعانی به شهادت بیش از ۱۴۰ خبرنگار فلسطینی