Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد صالحی فرد، با اشاره به صحبت های اخیر شهردار تهران و اشاره به موضوع تغییر رویکرد در پروژه های عمرانی، گفت: یکی از موضوعاتی که در پروژه های عمرانی بسیار مهم است، بحث ارتباط پروژه عمرانی و بحث حفاظت محیط زیست و منابع زیست محیطی است. ما در تمام پروژه های عمرانی خود اگرچه در ظاهر یک پیوست فرهنگی و زیست محیطی داریم اما واقعیت این است که وقتی یک پروژه طراحی شده و اقدامات لازم آن صورت گرفته و اعتبار آن مصوب شده و در حال اجراست، دیگر آن پیوست چه تاثیری می تواند داشته باشد؟

به گزارش اقتصاد آنلاین، وی افزود: پیوست زیست محیطی و فرهنگی زمانی ارزشمند است که قبل از طراحی نهایی یک پروژه عمرانی و اجرای آن، مد نظر قرار گرفته شده و براساس آن یک جمع بندی صورت گیرد که آیا این پروژه باید انجام شود یا خیر؟

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه شاخص دیگری که در بحث پروژه های عمرانی به عنوان یک معضل مطرح است، استفاده از تکنولوژی های فرسوده است، تصریح کرد: علاوه بر اینکه ما پیمانکاران حرفه ای نداشته و مهندسان ناظر و کنترل  کننده های کیفیت حرفه ای بسیار کم داریم، تکنولوژی های ما نیز بسیار قدیمی بوده و فاقد ماشین آلات پیشرفته هستیم که این موضوع باعث طولانی شدن ساخت پروژه ها و متعاقب آن تحمیل هزینه های بسیار سنگین به یک پروژه و کاهش کیفیت و عمر مفید آن می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه و با اشاره به راهکارهای حل این معضلات اظهار کرد: به صورت خلاصه اگر شهرداری می خواهد در پروژه های عمرانی خود موفق عمل کند، باید به چند مسئله ورود پیدا کند و آن ها را به نتیجه بر ساند، قدم اول شفاف سازی تمام قراردادهایی است که شهرداری می خواهد انجام دهد که باید بدون هیچ گونه رانت و  زد و بند و بحث های این چنینی،  قراردادهای شهرداری کاملا شفاف تنظیم شده و به رویت تمام کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند، برسد.

این پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی ادامه داد: دوم انتخاب پیمانکاران بسیار قدر است، باید پیمانکارانی که واقعا توانایی فنی و مهندسی، نیروی انسانی، مدیریتی و مالی موثری برای کار در پروژه ها را دارند انتخاب شوند، همچنین باید از تکنولوژی ها و فناوری های روز دنیا برای احداث پروژه های عمرانی استفاده شود و دستگاه های فرسوده، سیستم ها و روش های قدیمی را در پروژه های عمرانی به کار نگیریم.

وی همچنین ادامه داد: نکته بعدی که بسیار حائز اهمیت است، توجه به خواست و مصالحه مردم در مناطق مختلف است، یعنی در واقع شهرداری باید برای ساخت هر پروژه از مردم نظرسنجی کند که به عنوان مثال در حال حاضر اولویت آن محله برای ساخت یک پروژه چیست یا اولویت با ساخت یک فرهنگسرا است یا یک بوستان.

صالحی فرد با اشاره به اینکه ساخت هر پروژه عمرانی باید بر مبنای عدالت اجتماعی و بهره مندی حداکثری مردم از آن پروژه باشد، اذعان کرد: یکی دیگر از شاخص های مهم در بحث ساخت پروژه های عمرانی، شاخص معیارهای انسانی در طراحی پروژه ها است که این شاخص هم می تواند در بحث جلوه های بصری پروژه های عمرانی خود را نشان دهد و هم در حوزه چشم اندازهای محیطی و تناسب و سنخیت آن با محیط اثرگذار باشد.

این پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی در پایان تصریح کرد:  هر پروژه عمرانی حتما باید منابع زیست محیطی و منابع طبیعی شهر را لحاظ کند و کمترین آلودگی ها را چه در حوزه آلودگی هوا و چه در حوزه آلودگی آب و خاک و  چه آلودگی های بصری، داشته باشد. بنده فکر می کنم که این موارد راهکارهایی است که شهرداری حتما باید برای ساخت پروژه های عمرانی به آنها توجه کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۴۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش تمامی دستگاه‌های اجرایی برای خدمات رسانی به مردم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، در جلسه اضطراری ستاد مدیریت بحران استان با بررسی آخرین وضعیت بارندگی در شهرستان‌های زیرکوه و بشرویه، درخصوص مدیریت شرایط تصمیماتی اتخاذ شد.

معاون مدیریت بحران استانداری درخصوص مصوبات این جلسه گفت: بر اثر سیلاب روز گذشته تا امروز ۶۰ خانوار از اهالی روستای نوده و ۲۵۰ خانوار روستای بمرود زیرکوه، هفت نفر در بشرویه و چهار نفر در سرایان به مکان امن منتقل و اسکان اضطراری داده شدند.

محمودرضا تیمورپور افزود: بسته غذایی ۷۲ ساعته از طریق جمعیت هلال احمر بین مردم آسیب دیده که در مناطق امن اسکان داده شده اند توزیع می‌شود و ارتش هم برای اعزام ماشین آلات سنگین در آماده باش است.

وی گفت: بارش‌های شدید روز گذشته تاکنون در شهرستان زیرکوه به ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی روستا‌های نوده، بمرود و شاهرخت خسارت وارد کرده، ۶ رشته قنات تخریب و ۳۰۰ راس دأم نیز تلف شده اند.

معاون مدیریت بحران استانداری با بیان اینکه زیرساخت‌های جاده‌ای خسارت جدی دیده، افزود: در جلسه اضطراری ستاد مدیریت بحران استان، نیازمندی‌های شهرستان‌های زیرکوه و بشرویه اعلام و مقرر شد ماشین آلات سنگین از طریق راهداری و برخی شرکت‌های خصوصی به منطقه اعزام شوند لذا بیشترین مشکل در حال حاضر مربوط به شهرستان زیرکوه است که برخی آبنما‌ها تخریب شده و راه‌های روستایی مسدود است.

به گفته وی مسیر‌های اصلی و روستایی توسط نیرو‌های راهداری در حال بازگشایی است.

تیمورپور با اشاره به هماهنگی‌های انجام شده برای آبرسانی سیار از سوی شرکت آب و فاضلاب استان گفت: از طریق بنیاد مسکن هم ماشین آلات کمرشکن برای حمل خودرو‌های سنگین هماهنگ شده است.

وی با بیان اینکه در سایر شهرستان‌ها بارندگی بوده، اما خسارتی گزارش نشده است، افزود: بیشترین بارندگی را برای عصر امروز شاهد خواهیم بود که هسته اصلی آن در بیرجند است.

به گفته وی علیرغم سیلاب شدید در زیرکوه و نبود دسترسی روستا‌ها به مرکز شهرستان، طبق گفته فرماندار، کنکور سراسری طبق برنامه امروز برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • آماده باش تمامی دستگاه‌های اجرایی برای خدمات رسانی به مردم
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • احیای ساختمان قدیمی شهرداری تهران تا شهریور امسال | تغییرات جدید در ورودی بازار بزرگ تهران
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی امیرکبیر در ۲۰۲۴ CHINAPLAS
  • برنامه‌ریزی برای پویایی در ساخت‌وسازها، اولویت مهم شهرداری منطقه ۱۰ شیراز
  • ناوگان سازمان خدمات موتوری شهرداری اصفهان نوسازی می شود
  • ناوگان سازمان خدمات موتوری شهرداری اصفهان نوسازی می‌شود
  • شهرداری‌ها خط اول خدمت به مردم هستند
  • تجهیز، بازسازی و خرید ماشین آلات راهداری خراسان جنوبی با اعتبار ۱۳۲ میلیارد تومان
  • ناوگان خدمات شهری شبستر به ماشین آلات جدید تجهیز شد