Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوزهمدان، منصور ستوده ظهر امروز در اولین همایش زیستی پدافند غیرعامل با محوریت آب اظهار داشت: آبی که در چرخه طبیعت وجود دارد از یک حالت به حالت دیگر تبدلی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد ایران در مناطق خشک و نیمه‌خشک قرار گرفته و منابع آب تجدیدپذیر در ایران نسبت به دیگر کشورها کمتر است، افزود: متوسط بارندگی و تبخیر آب در ایران بسیار کم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستوده با بیان اینکه متوسط ۲۴۰ میلی‌متر بارندگی کشور حدود ۴۱۱ میلیارد مترمکعب در کشور است، عنوان کرد: از این میزان ۲۹۴ میلیارد مترمکعب تبخیر، ۹۲ میلیارد مترمکعب آب‌های سطحی و ۲۵ میلیارد مترمکعب آب‌های زیرزمینی است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان با تأکید بر اینکه ۱۳ میلیارد مترمکعب آب‌های سطحی از دیگر کشورها وارد ایران می‌شود تصریح کرد: میزان منابع آب زیرزمینی با میزان آب‌های ورودی ۵۶ میلیارد مترمکعب است که ۶۰ درصد آن استفاده می‌شود.

ستوده با بیان اینکه از ۱۰۰ میلیارد مترمکعب مصرف آب در کشور ۶۰ میلیارد مترمکعب از آب زیرزمینی و ۴۰ میلیارد مترمکعب نیز از آب سطحی است، ابراز کرد: این میزان آب ۹۰ درصد در بخش کشاورزی، سه درصد در بخش صنعت و هشت درصد در بخش شرب و بهداشت استفاده می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه مهم‌ترین خسارت کاهش سطح آب‌های زیرزمینی تشدید بحران‌های اجتماعی است، عنوان کرد: در استان همدان ۹۰ سانتی‌متر الی یک متر سالیانه کاهش آب‌های زیرزمینی اتاق می‌افتد که بیشترین میزان کاهش آب‌های زیرزمینی با ۴۰ متر مربوط به کبودرآهنگ است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان با تأکید ۲۴ فروچاله در دشت‌های کبودرآهنگ، رزن و قهاوند به دلیل کاهش شدید منابع آبی به وجود آمده است، تصریح کرد: سرانه آب تجدید پذیر تابع از جمعیت است و با افزایش جمعیت این سرانه کاهش می‌یابد.

ستوده با اشاره به اینکه همدان با کمبود منابع آبی تجدید پذیر مواجه است، بیان کرد: بر اساس آمارهای ارائه شده سهم آب تجدیدپذیر هر فرد ۷ هزار مترمکعب است.

وی با بیان اینکه در همدان میزان آب تجدیدپذیر برای هر نفر یک هزار و ۶۷۲ مترمکعب است، عنوان کرد: بر اساس شاخص‌های پیش‌بینی‌شده برای سرانه آب در صورتی که منابع آب تجدید پذیر منطقه‌ای به یک هزار و ۷۰۰ مترمکعب برسد با تنش آبی مواجه می‌شود که در این خصوص می‌توان گفت که همدان از مناطق مواجه شده با بحران آبی است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان با تأکید بر اینکه بیش از ۶۰ درصد از آب تجدیدپذیر در کشور ایران و استان همدان مصرف می‌شود، ابراز کرد: در مقایسه با کشورهای خارجی در ایران وابستگی محصولات کشاورزی به آبیاری بسیار زیاد و مزارع دیمی در کشاورزی بسیار کم است.

ستوده اظهار داشت: ۳ حوزه آبریز به استان سبب شده است منابع تجدیدپذیر آبی به ۲ هزار و ۹۰۷ میلیون مترمکعب برسد.

وی با اشاره به اینکه استان همدان دارای ۱۳ دشت است، بیان کرد: ۵ دشت استان با استان‌های دیگر مشترک است که بهره‌برداری از همه این دشت‌ها ممنوعه اعلام شده است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه سه سد که ظرفیت مخازن بالایی دارند و منع تأمین آب همدان ملایر و تویسرکان است، عنوان کرد: شهرهای کبودرآهنگ و قهاوند بیشترین منابع آب زیرزمینی را دارند.

ستوده با تأکید بر اینکه تصویب طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی در کشور اقدام مناسبی است که زمینه اجرای چندین طرح انسداد چاه‌های غیرمجاز، جلوگیری از برداشت اضافی و هوشمند کردن چاه‌ها با نصب کنتورها را فراهم می‌کند، گفت: یکی از اولویت‌ها و هدف‌گذاری‌های آب منطقه‌ای با همکاری جهاد کشاورزی ثابت نگه‌داشتن روند افت آب‌های زیرزمینی است.

وی با اشاره به اینکه صرفه‌جویی در ۱۱۰ میلیون مکعب آب از محل انسداد چاه‌های غیرمجاز و جلوگیری از اضافه برداشت انجام شده است، افزود: سازمان جهاد کشاورزی در راستای استفاده بهینه از آب اصلاح الگوی کشت، توجه به کشت گلخانه‌ای و کاشت محصولات کم آب را موردتوجه قرار دهد.
سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه از سال ۹۲ تاکنون ۲ هزار و ۴۳۷ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده است، تأکید کرد: طول این چاه‌ها ۸۴ کیلومتر بوده و سبب صرفه‌جویی در ۲۰۴ میلیون مترمکعب آب شده است.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۸۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند

به گزارش همشهری آنلاین، حجم آب موجود مخازن سدهای کشور با یک درصد رشد از ۳۱.۹۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است.

بر اساس تازه‌ترین گزارش شاخص‌های مهم آب و برق (بارش و سدها) شرکت مدیریت منابع آب ایران، ورودی مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی تا امروز (۱۶ اردیبهشت) ۲۸.۶۹ میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است، این در حالی است که این عدد در سال گذشته برابر با ۳۰.۳۲ میلیارد مترمکعب بوده است که نشان از کاهش ۵ درصدی ورودی سدهای کشور دارد.

اما از ابتدای سال آبی جاری تا کنون میزان خروجی سدهای کشور به ترتیب در سال جاری و سال گذشته ۱۷.۹۸ میلیارد مترمکعب و ۱۷.۴۴ میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است که بیانگر رشد ۳ درصدی است.

حجم آب موجود مخازن سدهای کشور با یک درصد رشد از ۳۱.۹۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است و در مجموع میزان پرشدگی سدهای کشور ۶۵ درصد تخمین زده شده است.

بارش‌های اخیر پرشدگی سدهای کشور را چند درصد افزایش داد؟

ارتفاع ریزش‌های جوی کشور نیز معادل ۲۱۹.۲ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه دراز مدت (۲۲۱.۳ میلی‌متر) یک درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۸.۱ میلی‌متر) ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

این گزارش حاکی است بر اساس شاخص اختلاف سال آبی جاری با متوسط دراز مدت (۵۵ سال) میزان بارندگی‌ها در این بازه زمانی در سیستان و بلوچستان ۶۹ درصد، یزد ۵۶ درصد، خراسان جنوبی ۲۷ درصد و ایلام ۲۴ درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که کم بارشی گریبانگیر ۱۱ استان بوده و از جمله قزوین ۲۸ درصد، تهران ۲۴ درصد، خراسان رضوی ۲۴ درصد، سمنان ۲۲ درصد و زنجان ۲۰ درصد کاهش داشته است.

کد خبر 849461 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران باران سد

دیگر خبرها

  • تقاضای تولید سالانه یک میلیون نهال صنوبر در همدان
  • نشستن بیشتر از ۵ ساعت؛ افزایش ۲ سانتی‌متری دور کمر
  • افزایش قیمت نفت به دنبال حمله رژیم صهیونیستی به رفح
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • تکذیب وجود آرسنیک در آب سد تالوار همدان
  • ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۹۶ میلیون مترمکعب رسید
  • آب تالوار آرسنیک ندارد/ نیترات آب در دشت شهرستان بهار بالاست
  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند