Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@01:32:47 GMT

30 هزار منبع گویا برای مطالعه روشندلان خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۴۴۵۱

30 هزار منبع گویا برای مطالعه روشندلان خراسان رضوی

مشهد- ایرنا- نیاز روشندلان به منابع مطالعات برای تحصیل و اشتغال منجر به راه اندازی کتابخانه هایی به نام 'گویا' برای این قشر شده که گرچه تامین کننده همه نیازهای نابینایان نیست اما تا حدی موانع تحصیل را از مقابل مسیر پیشرفت آنان برداشته است.

به گزارش ایرنا، کتابخانه گویا در کنار سایر کتابخانه های عمومی خراسان رضوی خدمات رایگانی را به روشندلان در سنین مختلف ارائه می کند و مدیران آن تلاش می کنند منابع مطالعاتی را با نیاز روشندلان همسو کرده و تا حد امکان احتیاجات این قشر را برطرف نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کمبود منابع آموزشی و هزینه های بالای تامین آنها یکی از معضلات نابینایان مشتاق تحصیل و اشتغال است که در این میان کتابخانه های گویا توانسته اند تا حدی نیاز نابینایان را تامین کنند.
30 هزار منبع مطالعاتی در خراسان رضوی برای روشندلان وجود دارد که بخشی در تنها کتابخانه مستقل آنان به نام 'کتابخانه گویا' و بخشی نیز در تعداد کمی از کتابخانه های استان در دسترس افراد نابینا قرار گرفته است.
به گفته یکی از روشندلان مشهدی که کارشناس آموزشی و مدرس قرآن نیز است، بحث آموزش موضوع مهمی در بهبود وضعیت زندگی نابینایان است و بخشی از آموزشها به نابینایان اختصاص دارد که باید زمینه بهره گیری آنان از این آموزشها در قالب راه اندازی کتابخانه فراهم شود.
محمد هاشم زاده در گفت گو با خبرنگار ایرنا افزود: فرد نابینا یا کم بینا به یک سری آموزشها برای استفاده از توانمندیها و دانش خود نیاز دارد که باعث می شود اعتماد به نفس و امید لازم را برای توانمندسازی بدست آورده و تبدیل به یک نیروی کارآمد برای جامعه شود.
وی ادامه داد: تامین امکانات و کتابهای آموزشی برای فرد نابینا ضروری است. سازمان بهزیستی و اداره کل آموزش و پرورش تا حد توان این بخش را تامین کرده اند اما تولید و نشر کتابهای جانبی و غیردرسی برای نابینایان بسیار پرهزینه است بطوری که تدوین یک جلد کتاب هزار صفحه ای برای روشندلان 125 هزار تومان هزینه دارد.
این شهروند نابینای مشهدی گفت: در مورد امکانات آموزشی هرچند منابع مطالعاتی برای روشندلان در کتابخانه های عمومی وجود دارد اما تامین کننده همه نیازهای روشندلان نیست.

* 22 هزار منبع مطالعاتی برای روشندلان
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: 22 هزار منبع مطالعاتی در قالب منبع صوتی و کتاب خط بریل برای نابینایان در کتابخانه های عمومی این استان وجود دارد.
حسین اکبری افزود: کتابخانه گویا به صورت مستقل زیر پوشش نهاد کتابخانه های عمومی در خراسان رضوی وجود ندارد بلکه فقط بخشی از سه کتابخانه عمومی از بین 205 کتابخانه ای که در استان وجود دارد، به ارائه منابع صوتی و بریل برای نابینایان اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: کتابخانه شریعتی نیشابور، کتابخانه حاج ملاهادی سبزواری در سبزوار و کتابخانه شریعتی مشهد کتابخانه های عمومی هستند که منابع صوتی و بریل در موضوعات عمومی و درسی و دانشگاهی را در اختیار نابینایان قرار داده اند.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی گفت: 300 نابینا و کم بینا عضو کتابخانه های عمومی استان برای استفاده از منابع مطالعاتی هستند که جزو رده های سنی مختلف می باشند.
وی افزود: هرچند منابع مطالعاتی صوتی و بریل در کتابخانه های عمومی تامین کننده همه نیازهای نابینایان نیست اما منابع مطالعاتی موجود به لحاظ دربرگیری مطالب، منابع در خورد توجهی است.

* تنها کتابخانه گویای خراسان رضوی
مدیر کتابخانه گویای رضوی وابسته سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: سال 1383 در پی دستور تولیت وقت این آستان، در محل ساختمان کتابخانه آیت الله حاج شیخ مجتبی قزوینی(ره) کتابخانه ای جدید به نام کتابخانه گویای رضوی تاسیس شد.
علی وظیفه دان افزود: کتابخانه آیت الله حاج مجتبی قزوینی(ره) دارای 100 هزار جلد کتاب چاپی، 13 هزار و 300 نسخه منابع دیداری و شنیداری، 60 عنوان نشریه ادواری است و یکی از مجهزترین کتابخانه های عمومی مشهد به شمار می رود.
وی ادامه داد: کتابخانه گویای رضوی دارای هشت هزار و 717 عنوان کتاب صوتی در قالب دی.وی.دی، سی.دی و ام.پی.تری در موضوعات کمک آموزشی، علمی، فرهنگی، تاریخی، ادبی، سیاسی، اجتماعی و دیگر موضوعات و همچنین مجموعه ای از نرم افزارهای ویژه روشندلان است.
مدیر کتابخانه گویای رضوی وابسته سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی شمار اعضای این کتابخانه را 220 نفر اعلام و بیان کرد: اعضای این کتابخانه گروههای مختلف شامل دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان و مشاغل آزاد از مقطع دانش آموزی تا دکترا هستند.
وی گفت: کتابخانه گویای رضوی خدمات و تسهیلات ویژه ای را به صورت رایگان برای بهره مندی روشندلان و کم بینایان از خدمات آموزشی، فرهنگی و کتابخانه ای سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی سراسر کشور و سطح شهر مشهد ارائه می دهد.
وظیفه دان افزود: رایانه هایی برای استفاده از اینترنت و تایپ و قفسه های منظم منابع صوتی و سمعی بصری در موضوعات مختلف مانند زبان، سلامتی، طب، رواشناسی، کامپیوتر، دین و نشریه هایی با عناوینی مانند 'توان نامه' و 'سپیدآفرین' و منابع ادبی مانند دیوان غزلیات شمس، حافظ و قرآن کریم و کتابهای ادعیه به خط بریل و ضبط صوت و دی.وی.دی در این کتابخانه وجود دارد
وی ادامه داد: گستره ارائه خدمات به نابینایان به دو صورت حضوری و غیرحضوری انجام می شود. برای استفاده از خدمات حضوری عضویت نابینایان و کم بینایان در این کتابخانه ارائه یک قطعه عکس و کپی شناسنامه و کارت ملی و مدرک تحصیلی و مدرکی که دال بر نابینایی یا کم بینایی باشد ضروری است.
مدیر کتابخانه گویای رضوی گفت: برای ارائه خدمات غیرحضوری نیز این کتابخانه منابع خود را به صورت رایگان و از طریق پست برای متقاضیان نابینا و کم بینا در سراسر کشور ارسال می کند.
وی افزود: با همکاری واحد سیار آستان قدس رضوی منابع مطالعاتی مورد نیاز نابینایان و کم بینایان در مشهد در منزل آنان تحویل می شود. در صورت نبود منبع اطلاعاتی صوتی مورد نظر عضو نابینا یا کم بینا در کتابخانه گویای آستان قدس رضوی، نوع کتاب چاپی آن منبع اطلاعاتی از مخزن کتابخانه مرکزی آستان قدس تهیه و برای متقاضی ارسال می شود.
وظیفه دان ادامه داد: مراجعان کتابخانه گویا همه افرادی سختکوش هستند که روزانه حداقل چهار تا پنج ساعت در کتابخانه حضور فعال و مفید دارند و از منابع موجود استفاده کامل می برند بطوری که ممکن است فردی در ساعات حضور از 50 منبع علمی و آموزشی استفاده کند.
60 هزار نابینا و کم‌ بینای شدید در خراسان رضوی زندگی می کنند. این تعداد سه هزار نفر در مشهد سکونت دارند. همچنین از مجموع نابینایان و کم بینایان استان سه درصد دارای مدرک دکترا، 17 درصد مدرک کارشناسی ارشد، 30 درصد مدرک کارشناسی، 10 درصد مدرک کاردانی و 40 درصد دارای مدرک دیپلم و زیر دیپلم هستند.
خبرنگار: میترا عبداللهی **انتشار: حسین کریم زاده
7489/1858

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۴۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار مهر، اسد بابایی عصر شنبه در جریان بازدید اعضای هیأت رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی از کتابخانه مرکزی تبریز افزود: طی سال گذشته تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان از ۷۷ هزار نفر به ۱۶۱ هزار نفر رسیده که این افزایش در طول سال‌های اخیر بی نظیر بوده است.

وی تعداد کتبی که سال گذشته از کتابخانه های عمومی استان به امانت برده شده است را ۷۰۰ هزار جلد عنوان کرد و اظهار داشت: این تعداد امسال با رشدی بالغ از ۱۵۳ درصد به رکورد یک میلیون و ۷۰۰ هزار جلد رسیده است.

وی از اجرای طرح کودک کتابخوان در استان خبر داد و گفت: بر اساس این طرح که با همکاری مراکز بهداشت استان در حال اجرا است، کودکان ۶ ساله در موعد تزریق واکسن شأن با یک کارت دعوت خاص به عضویت در کتابخانه های عمومی استان ترغیب می‌شوند.

بابایی ادامه داد: با اجرای این طرح سال گذشته ۱۲ هزار نفر کودک ۷ ساله عضو کتابخانه های استان شدند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در ادامه از اجرای طرح خانواده‌های کتابخوان در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح به دنبال شناسایی و معرفی خانواده‌هایی به جامعه هستیم که همه اعضایشان عضو فعال کتابخانه های استان هستند و کتاب به امانت می‌برند و بر این اساس آن خانواده‌هایی که بیشترین تعداد کتاب را به امانت برده باشند مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: طرح جدیدی هم مدنظر داریم که در صورت مشارکت ادارات عملیاتی خواهیم کرد و آن هم راه اندازی باکس‌های ویژه امانت کتاب در برخی ادارات است که هدف از آن به اشتراک قرار دادن کتاب‌های کارمندان برای مطالعه سایر همکاران است.

بابایی ابراز امیدواری کرد: با همکاری شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی این طرح به صورت پایلوت در تعدادی از ادارات عملیاتی شود تا در آینده نزدیک در تمام دستگاه‌های دولتی مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین از آمادگی این اداره کل برای حمایت از برنامه‌های شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان خبر داد.

این گزارش می‌افزاید، در ادامه این نشست محمد عزیزی راد دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی ضمن تقدیر از اقدامات ارزشمند مدیر کل کتابخانه های عمومی استان ابراز امیدواری کرد با تداوم چنین اقداماتی شاهد افزایش فرهنگی مطالعه بین اقشار مختلف مردم شویم.

همچنین در ادامه هر یک از اعضای به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون زمینه‌های همکاری بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی و اداره کل کتابخانه های عمومی استان اشاره کردند که راه اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات همزمان با ۲۷ اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی از جمله آن بود.

کد خبر 6090268

دیگر خبرها

  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • تاخیر ۵۰۰دقیقه‌ای پرواز مشهد به تهران
  • نقص فنی هواپیمای مشهد به تهران و پرواز با ۵۰۰ دقیقه تاخیر
  • اجرای طرح وارگه دانایی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری