Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید جلیلی گفت: وزرای دولت در تصویر چهار سال آینده، تحریم ها و تهدیدهای احتمالی را لحاظ نکرده اند و یکی از وزارتخانه های مهم در این باره وزارت نفت است.

به گزارش قدس آنلاین، در راستای سلسله جلسات «سایه تمدن اسلامی برای تایید، تکمیل و تصحیح برنامه های دولت دوازدهم» (دولت سایه)، نخستین نشست تخصصی بررسی و نقد برنامه های وزیر نفت با حضور جمعی از کارشناسان این حوزه در دفتر نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه که با حضور سعید جلیلی برگزار شد، جواد اوجی مدیر عامل سابق شرکت ملی گاز ایران، سالاری ﻣﺪﯾﺮ ﻋﺎﻣﻞ سابق ﺷﺮﮐﺖ ﻣﻠﯽ ﭘﺨﺶ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﯼ ﻧﻔﺘﯽ، علیرضا ضیغمی معاون اسبق وزیر نفت، مسعود درخشان استاد اقتصاد انرژی و عضو هیأت علمی دانشکده‌ی اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و تعدادی دیگر از کارشناسان حوزه انرژی حضور داشتند.

جلیلی ضمن اشاره به سلسه نشست های تخصصی دولت سایه جهت تایید، تکمیل و تصحیح برنامه های دولت دوازدهم عنوان کرد: سوال اصلی‌که به دنبال پاسخ به آن هستیم این است که طبق وضعیت موجود صنعت نفت و گاز و  رصد تمامی احتمالات، چگونه باید به وضعیت مطلوب چشم انداز در چهارسال آینده برسیم و از این نعمت خدادادی به احسن نحو استفاده کنیم؟

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: با توجه به اینکه نفت و گاز از مزیت های نسبی کشور ماست چگونه می توان از این مزیت نسبی برای ایجاد حداکثری اشتغال استفاده کرد؟ چگونه می توان با انجام حداکثر ارزش افزوده در کشور هم اشتغال بیشتری ایجاد کرد و هم درآمدهای ارزی کشور را بالا برد؟

وی تاکید کرد: نگاه انقلابی برای پیشبرد، تقویت، تصحیح و تکمیل برنامه های وزارت نفت چه پیشنهادهایی دارد؟

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام با اشاره به وضعیت صنعت نفت ایران در مقایسه با سایر کشور ها بیان کرد: بعضی کشورها که چند دهه بعد از ما به نفت دست یافتند امروز چه در جنبه های فنی و چه از نظر اقتصاد انرژی به دستاوردهای چشمگیری رسیده اند در حالی که ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت و گاز جهان با سابقه بیش از ۱۰۰ سال در این صنعت می بایست الگوی سایرین در این عرصه قرار می گرفت.

جلیلی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از ایرادات اساسی که در برنامه وزرای دولت دوازدهم به چشم می خورد این است که در تصویر چهار سال آینده، تحریم ها و تهدید های احتمالی را  لحاظ نکرده اند و یکی از وزارتخانه های مهم در این باره وزارت نفت است. این یک واقعیت است که دشمنان ملت ما اعمال فشارهای اقتصادی را کماکان در برنامه های خود دارند و به مراتب هم اعلام می کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع بندی سخنان خود در نشست نخست بررسی برنامه وزیر نفت دولت دوازدهم تاکید کرد: با این اوصاف اگر امروز بتوانیم کاری برای کشور کنیم ولی آن را انجام ندهیم و به فردا موکول کنیم، خیانت کرده ایم لذا باید نظرات و پیشنهادهایی که در جهت تصحیح و تکمیل روند امور داریم را به دست اندرکاران منتقل کنیم.

جلیلی در پایان با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم احمد خالدی، معاونت سابق اقتصادی دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی و معاونت سابق امور بین الملل وزارت نفت به ذکر نکاتی پیرامون تلاش های خالصانه وی در طول دوره مسئولیت اش پرداخت.

نقاط قوت زنگنه؛ از افزایش تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی تا افزایش صادرات نفت

براساس این گزارش پس از سخنان سعید جلیلی یکی از کارشناس های حوزه انرژی با ارائه اسلاید هایی از کارنامه چهار سال گذشته و همچنین برنامه آتی مهندس زنگنه وزیر نفت به توضیح نقاط قوت و ضعف این وزارتخانه پرداخت.

وی با اشاره به افزایش صادرات نفت و میعانات و بازگشت به آمار قبل از تحریم، این مهم را یکی از نقاط قوت وزارت نفت در چهار سال گذشته خواند. وی همچنین افزایش تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی با راه‌اندازی ۱۱ فاز را یکی دیگر از نقاط قوت کارنامه آقای زنگنه دانست.

این کارشناس حوزه انرژی این افزایش تولید را ۵۷۵ میلیون متر مکعب در روز در اسفند ۹۵ نسبت به تولید ۲۸۰ میلیون متر مکعبی در سال ۹۲ عنوان کرد.

وی با اشاره به انعقاد ۵ قرارداد وزارت نفت آقای زنگنه با بخش خصوصی نسبت به فروش گاز های همراه و بهره‌برداری از آنها، افزایش صادرات نفتی،کاهش قاچاق گازوئیل با اجرای طرح پایش و تدوین قیمت خوراک گازی در پتروشیمی با تنظیم آیین نامه خرید و فروش را از دیگر نقاط مثبت کارنامه چهارساله وزارت نفت برشمرد.

نقاط ضعف زنگنه؛  از تشدید واردات بنزین تا IPC

این کارشناس حوزه انرژی در ادامه توضیحات خود به نقاط ضعف کارنامه وزارت نفت در دولت یازدهم و همچنین برنامه وزیر برای دولت دوازدهم نیز پرداخت و از قرارداد های جدید نفتی ایران موسوم به IPC انتقاد کرد.

همچنین عدم توجه به ضرورت ازدیاد برداشت از میادین هیدروکربوری، تشدید واردات بنزین، پیشبرد نامطلوب در توسعه ظرفیت پالایشگاهی کشور و تضعیف و توقف صنعت بانکرینگ از دیگر نقاط ضعف این دوران شمرده شد.

در ادامه با بررسی برنامه آتی این وزارتخانه، عدم ارائه برنامه قابل ارزیابی و زمابندی نشده، اصلی ترین ایراد برنامه آقای زنگنه برای اداره چهار سال آینده وزارت نفت عنوان شد. ابهام در برنامه افزایش تولید نفت و گاز، عدم ارائه برنامه جهت صیانت از بازار های صادراتی و تقویت امنیت تقاضا، ابهام در برنامه صادرات به کشور های همسایه و همچنین تکراری بودن طرحهای ساخت پالایشگاه ها بخشی از عناوین انتقادی به برنامه وزارت نفت بود.

میزان متوسط پیشرفت پروژه ها در دولت یازدهم از اوج تحریم ها هم کمتر بوده است

در ادامه این نشست، جواد اوجی مدیر عامل سابق شرکت ملی گاز ایران به توضیح ملاحظات خود در این رابطه پرداخت. وی در خصوص احداث ۱۱ فاز در پارس جنوبی عنوان کرد که میانگین پیشرفت این فاز ها ۰.۵ درصد بوده که در مقایسه با دولت دهم با میانگین ۱.۴۹% اتفاقا دچار ضعف شده ایم.
مهندس اوجی با اشاره به تحویل پروژه ها با ۸۵ درصد پیشرفت به دولت یازدهم، طبق اسناد پرداختی در دوران بد تحریم ها، میزان متوسط پیشرفت پروژه ها در دولت یازدهم را ضعیف تر از دولت دهم دانست.

مدیر عامل سابق شرکت ملی گاز در ادامه این سوال را مطرح کرد که در این چهار سال کدام میدان جدید به فرآیند بهره برداری و ظرفیت سازی منجر شده است؟
وی همچنین در خصوص کارنامه دولت یازدهم در حوزه نفت و گاز بهترین شاخص را سیاست های اقتصاد مقاومتی، برنامه پنجم و ششم توسعه و همچنین چشم انداز ۱۴۰۴ عنوان کرد.

مدیریت فعلی وزرات نفت اعتقادی به توسعه پالایشگاهی ندارد

ﻣﺪﯾﺮ ﻋﺎﻣﻞ سابق ﺷﺮﮐﺖ ﻣﻠﯽ ﭘﺨﺶ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﯼ ﻧﻔﺘﯽ اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که از ابتدای شروع صنعت نفت در ایران بوده، نگاه اپراتوری به نیروهای داخلی و تکیه به خارجی هاست.

سالاری با بیان آنکه مدیریت فعلی به توسعه پالایشگاهی اعتقادی ندارد گفت: اگر هدفمندی سوخت نبود امروز میبایست تعداد قابل توجهی پالایشگاه میساختیم.

وی همچنین از اینکه پرونده بنزین پاک در مجلس مطرح نشد انتقاد کرد.

در حوزه نفت و گاز مطالعات راهبردی و امنیتی نداریم

مسعود درخشان استاد اقتصاد انرژی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در حوزه نفت و گاز عملا مطالعات راهبردی و امنیتی نداریم و این بزرگترین مشکل ماست.

این استاد دانشگاه ادامه داد: باید به لحاظ راهبردی به شکل متقن هم از میزان ذخایر آینده نفت و گاز کشور برآورد صحیح داشته باشیم و هم برنامه ریزی های ما راهبردی و مبتنی بر این برآورد باشد.

وی همچنین میدان نفتی پارس جنوبی را حائز اهمیت راهبردی برای کشور دانست و این میدان را ریشه حیات انرژی کشور و به تبع آن اقتصاد ایران خواند.

در خشان در بخش دیگری از سخنانش نیز عدم وجود مطالعات راهبردی را نقطه ضعف پررنگ وزارت نفت بیان کرد.

وی در پایان نیز با اشاره به پروژه غرب کارون، توجه به مسایل محیط زیستی را در این پروژه بسیار مهم و اساسی خواند.

لازم به ذکر است این جلسه با مناظره داغ کارشناسان درباره توانایی های داخلی و توانمندی های کارشناسان کشورمان در حفظ، احیا و تقویت صنعت نفت بویژه در ایام دفاع مقدس و سالهای پس از آن و میزان استفاده از شرکت های خارجی ادامه یافت که به دلیل اهمیت مباحث، قرار شد با تداوم جلسات در موضوعات مطرح شده، به دقت نظرات مختلف بررسی  و سپس جمع بندی شود.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۵۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین زاده ظهر سه شنبه در مراسم رونمایی کتاب «مشهد در روزگار انقلاب» که در شرکت برق منطقه‌ای خراسان برگزار شد، اظهار کرد: کتاب «مشهد در روزگار انقلاب» روایت حماسه مردم مشهد در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به اینکه حماسه‌های انقلاب در کشور بسیار است که با چند کتاب نمی‌توان بیان کرد، افزود: یک فریم عکس ماجرا و داستانی دارد و در کنار مستندها و کتاب‌ها عکس‌ها نیز روایتگری می‌کنند.

وی به جایگاه عکاسی در ثبت خاطرات اشاره کرد و گفت: عکاسی در بحران سختی‌های کار خود را دارد؛ برخی شغل‌ها با اتفاقات نا به هنگام روبرو نیستند؛ اما عکاسی در جنگ دشوار است.

حسین زاده ابراز کرد: عکس بسیاری از دوران انقلاب نداریم، اما همین تعداد که به یادگار مانده است سندی بر حقانیت ملت ایران است. ثبت واقعه تاریخی مجاهدت عظیم می‌طلبد و بسیاری عکاسان در این مسیر رنج‌های بسیار متحمل و جانباز شدند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با خاطر نشان کردن اینکه روایت پیشرفت در امتداد روایت حماسه در جریان است، افزود: بعد انقلاب، شاهد موفقیت‌هایی ایران در رشته‌های علمی، پزشکی و نظامی هستیم که در دوره سخت‌ترین تحریم‌ها حاصل شده است.

وی با بیان اینکه کشور در دل تحریم نیاز به روایت دارد، افزود: این نشست در راستای تجلیل از تلاش‌های اوحدی و راویان حماسه کشور برگزار شده است و امثال اوحدی ها با عکس، مستند و تاریخ نگاری پیشرفت‌ها را روایت می‌کنند. جوانانی که در دوره فرهنگ و هنر تلاش می‌کنند باید از بزرگان این عرصه الگو بگیرند و فرایندهای آنان را تکمیل کنند.

حسین زاده اظهار کرد: اوحدی را نباید منحصر به انقلاب کنیم؛ چرا که برای شهر مشهد بسیار زحمت کشید. او رویداد ورزشی بسیاری را ثبت کرد و در عکاسی جشن و آئین‌های مذهبی شرکت می‌کرد و دلبستگی به اهل بیت (ع) پای او را به مراسم باز می‌کرد.

کد خبر 6099610

دیگر خبرها

  • دولت تامین نیاز قهرمانان ملی را از اولویت‌ها می‌داند
  • دولت ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت سیل سیستان و بلوچستان اختصاص داد
  • خیانت بزرگ ابومازن به فلسطینی‌ها با سرکوب جنبش دانشجویی
  • افزایش ۶۰درصدی تولید نفت خام در دولت سیزدهم/ اولویت وزارت نفت، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • فرار به جلوی متهمان مفاسد اقتصادی و دو برابر شدن تحریم‌ها
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • داستان قتل مدیر عالیرتبه شهرداری تهران با خیانت همسرش
  • محرمانگی قرارداد با چین به دلیل تحریم‌ها است