Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریبا کیا در خصوص استاندارد‌های کتب کمک آموزشی مدارس گفت: تمامی کتب تولید شده در بخش خصوصی باید استاندارد‌های مربوط به سازمان پژوهشی را رعایت و بعد از تأیید نهایی به مدارس معرفی شود. بنابراین تناسب محتوای کتب کمک آموزشی با برنامه درسی مدارس الزامی و در فرآیند  استاندارد سازی مورد بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: تبیین کتب کمک درسی باید با هدف تعلیم، تربیت و هم افزایی آموزشی انجام شود، اما در بسیاری از موارد در تولیدات بخش خصوصی از این اهداف صرف نظر ، و ذهن دانش آموزان را منفعل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی که تولید اینگونه کتاب‌ها غیر استاندارد بوده و پویایی و تحرک را در دانش آموزان کاهش می‌دهد.

معاون دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی عنوان کرد: براساس مصوبه ۸۲۸ شورای عالی، آموزش و پرورش در صورت هم جهتی کتب تولید شده با سیستم آموزشی و برنامه‌های درسی مدارس، می تواند از بخش خصوصی حمایت کند در غیر این صورت تبلیغ، توزیع و ترویج هر گونه منبع آموزشی در مدارس بدون تأئید سازمان پژوهشی مخالف قانون بوده و با متخلفین امر برخورد می شود.

کیا در خصوص فواید استفاده از کتب کمک درسی در بین دانش آموزان اذعان داشت: انتخاب نوع کتب کمک درسی بر عهده مدارس و معلم‌ها است و براساس توان دانش آموزان انتخاب، و توزیع می شود. استفاده از کتب کمک آموزشی علاوه بر مرور آموخته ها، در صرفه جویی ساعات آموزش معلم ها در کلاس در س تأثیرگذار است.

وی آموزش مهارت‌های زندگی در کتب کمک درسی را یکی از اصول مهم در کسب استاندارد‌های تولید آن دانست و گفت: توجه به مهارت در زندگی یکی از ارکان‌های ارزیابی کتب کمک آموزشی است و بر نقش آموزش و تربیت در محتوا تأکید دارد.

معاون دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی یادآور شد: حجم کتب کمک درسی باید متناسب با ظرفیت دانش آموزان در یادگیری تبیین شود چرا که تمرین‌های متعدد و حجم بالای سوالات دراین کتب موجب درس گریزی و کاهش انگیزه دریادگیری دانش آموزان می‌شود.

کیا در خصوص استاندارد‌های مربوط به کتب کمک درسی گفت: توجه به مهارت‌ها، روش‌های مختلف یادگیری، توانایی‌ها و علایق متنوع و حافظه محور بودن مطالب از جمله ویژگی‌های لازم برای تبیین کتب کمک درسی محسوب می‌شود.

وی افزود: از جمله نقد‌های وزارت آ‌موزش و پرورش به کتب کمک درسی در مدارس، حجم انبوه تکالیف دانش آموزان در خانه است و این امر منجر به ممانعت از تفکر و به نوعی اجبار در یادگیری می‌شود.

معاون دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی، کتب حل المسائل یک معضل بزرگ در سیستم آموزشی مدارس معرفی کرد و اظهار داشت: استفاده از کتب حل المسائل در سیستم آموزش و پرورش به شدت مردود و ممنوع است و در روند غربالگری کتب کمک درسی این محتوا رد می‌شود چرا که پاسخ کامل سوالات در این کتاب‌ها به نوعی خط قرمز‌های موجوددر سیستم آموزشی بوده و فکر و تفکر را از دانش آموز سلب می‌کند این درحالی است که بخش خصوصی با ایجاد جذابیت‌های ظاهری از محتوای آثار تولید شده غافل مانده و بخش خصوصی را به سمت سودآوری بالا هدایت می‌کند.

کیا خاطر نشان کرد: بر اساس بند ۶ قانون تولید محتوای کتب درسی بدون نظارت سازمان پژوهش تخلف محسوب شده و مرجع تولید کننده آن مورد بازخواست قرار می‌گیرد بنابر این از خانواده‌ها، دبیران و مدیران مدارس تقاضا می‌شود در معرفی محتوای کتب کمک آموزشی به دانش آموزان به استاندارد‌های سازمان پژوهشی توجه کرده و ازتهیه کتاب‌های حل المسائل خودداری کنند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۷۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل آموزش‌وپرورش چهارمحال و بختیاری گفت: مبنای کار در امتحانات نهایی و نیز سهم سوابق کنکور مبتنی بر کتاب است و محتواهای کمک‌ آموزشی و فوق برنامه برای آزمون نهایی موضوعیت ندارد.

افشین امیریان ۱۳ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال‌وبختیاری با گرامیداشت یاد فیلسوف و علامه شهید مرتضی مطهری و با اشاره به اینکه امروز جامعه جای خالی شخصیت‌هایی همچون این معلم شهید را احساس می‌کند، اظهار کرد: امروز در فضای مسموم تبلیغات رسانه‌ای دشمن نیازمند اساتید و نویسندگان و نخبگانی هستیم که در برابر ناهنجاری‌ها محکم و بدون لکنت زبان بایستند همان‌طور که شهید مطهری هر جا دید که به اصول و مبناهای انقلاب و دین حمله شده است، به‌صورت محکم و متقن ایستاد و نوشت.

وی با بیان اینکه نقشه راه و عملیاتی‌سازی سند تحول بنیادین آماده شده و اجرایی خواهد شد، ادامه داد: اجرای صحیح این سند ما را به سمت تربیت دانش‌آموزان در تراز ایران اسلامی رهنمون خواهد کرد و در استان ما نیز این نقشه راه اجرایی می‌شود. 

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان با اشاره به تمهیدات پیش‌بینی شده برای برگزاری امتحانات نهایی دانش‌آموزان، توضیح داد: تأکید می‌شود که مبنای کار در امتحانات نهایی و نیز سهم سوابق کنکور مبتنی بر کتاب است و محتواهای کمک‌آموزشی و فوق برنامه برای آزمون نهایی موضوعیت ندارد مگر آنکه بر مبنای کتاب باشند.

وی ادامه داد: اصل کار، مسئله بازگشت به کتاب است که بسیار مورد تأکید بوده و طراحان سؤالات امتحانات نهایی و کنکور نیز تعهد دارند که فقط بر کتاب تکیه داشته باشند و اگر خارج از کتاب سؤالی را طرح کنند بازخواست می‌شوند. این بازگشت به کتاب درسی گام مهمی در جهت تحقق عدالت آموزشی است، همان‌طور که با اتخاذ این رویکرد، برخی دانش‌آموزان برگزیده کنکور از روستاها هستند. سهم سوابق تحصیلی در کنکور سال ۱۴۰۳ به ۵۰ درصد تأثیر قطعی رسیده که این سوابق تحصیلی مربوط به دروس پایه دوازدهم و نمرات امتحانات نهایی است.

 مدیرکل آموزش‌وپرورش استان با تأکید بر اینکه ۱۱۰ حوزه امتحانی نهایی با حضور بیش از ۴۴ هزار دانش‌آموز پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم پیش‌بینی شده است، توضیح داد: اکثر حوزه‌ها به دوربین مداربسته و تجهیزاتی همچون چاپگر، اسکنر، موبایل‌یاب و ... مجهز شده‌اند و تمام تمهیدات برای برپایی این امتحانات پیش‌بینی شده است.

وی افزود: تا کنون، سه میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای خرید تجهیزات این حوزه‌ها هزینه شده است؛ همچنین ۵۷۸ میلیون تومان از محل اعتبارات فصل پنج برای خرید تجهیزات حفاظتی و نیز یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل منابع استانی برای خرید تجهیزات هزینه شده است که البته مجموع این  اعتبارات ناکافی بوده و هنوز هم مشکلات فراوانی به قوت خود باقی است که انتظار می‌رود مسئولان مساعدت داشته باشند زیرا کمبودها جدی است.

امیریان در پایان درخصوص توزیع شیر رایگان در مدارس، تصریح کرد: این اقدام بعد از چند سال با اهتمام دولت در مقطع ابتدایی از سر گرفته شد که تا پایان اردیبهشت هفته‌ای ۲ نوبت توزیع شیر را داریم. از ابتدای اجرای این طرح تا کنون، سه میلیون و ۸۰۰ هزار پاکت شیر به‌طور میانگین در ۳۴ نوبت در بین دانش‌آموزان توزیع شده است که برابر رقمی بالغ بر ۲۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب
  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد
  • جایی که تعلیم و تربیت با عشق گره می‌خورد
  • معلمی خاص برای دانش آموزان خاص
  • افزایش سرانه آموزشی با ساخت 600 کلاس درس جدید
  • زنگ سپاس معلم در مدارس همدان نواخته شد
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در مدارس خوزستان
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود