Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون وزير نفت با اشاره به اينکه مشعل صادرات گاز ايران به بصره به زودي روشن مي شود گفت: پايانه صادراتي گاز بصره که توسط شرکت ملي گاز ساخته شده آماده دريافت روزانه 7 ميليون متر مکعب گاز ايران است.
حميدرضا عراقي مديرعامل شرکت ملي گاز ايران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با اشاره به آخرين وضعيت صادرات گاز ايران به عراق گفت: خشبختانه با برطرف شدن مشکلات مالي که مانع از صادرات گاز ايران به عراق شده بود هم‌اکنون از مسير بغداد به طور متوسط روزانه حدود 10 ميليون مترمکعب گاز به اين کشور صادر مي‌شود و براساس توافق صورت گرفته اين حجم نيز افزايش پيدا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون وزير نفت با اشاره به اينکه به زودي مشعل صادرات گاز ايران به عراق در مرز شلمچه نيز روشن خواهد شد تصريح کرد: براساس برنامه ريزي صورت گرفته آمادگي صادرات روزانه هفت ميليون مترمکعب گاز نيز از مسير شلمچه به بصره وجود دارد.
به گفته اين مقام مسئول هم‌اکنون تاسيسات و پايانه صادرات گاز در منطقه بصره توسط شرکت ملي گاز ايران احداث شده و هيچ مشکلي براي آغاز صدور گاز به اين منطقه نداريم.
به گزارش خبرنگار فارس امضاي تفاهم‌نامه صادرات گاز ايران به کشور عراق در سال 88 صورت گرفت که دو سال بعد اين تفاهم‌نامه به قرارداد تبديل شد.
بر اساس اين قرارداد ايران متعهد مي‌شد که روزانه 20 تا 25 ميليون متر مکعب گاز به عراق صادر کند. حجم اين قرارداد که به منظور تأمين سوخت نيروگاه‌هاي "المنصوره" و "الصدر" بغداد است، با الحاقيه اي به 25 ميليون مترمکعب رسيد با اين تبصره که در روزهاي گرم سال اين مقدار تا 35 ميليون مترمکعب افزايش يابد.
آبان ماه سال 94 نيز دومين قرارداد صادرات گاز ايران به عراق به امضا رسيد تا روزانه 25 تا 40 ميليون مترمکعب گاز براي تأمين سوخت نيروگاه "شط البصره" ارسال شود.
اگر چه طبق قرارداد نخست، بايد صادرات گاز ايران به عراق از سال 2013 آغاز مي‌شد، اما به دليل مسائل امنيتي در کشور عراق ساخت خط لوله در اين کشور مطابق با برنامه پيش نرفت.
اواخر فروردين‌ماه سال 94 «عليرضا غريبي» مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران اعلام کرد که تست 50 کيلومتر از خط لوله صادرات گاز به عراق آغاز شده و در مرحله بعد، تست 47 کيلومتر باقيمانده اين خط نيز انجام مي‌شود؛ بر اين اساس صادرات گاز به کشور عراق از ارديبهشت‌ماه (سال 94) ميسر مي‌شود؛ اما اين وعده محقق نشد.
«حميدرضا عراقي» معاون وزير نفت در ميانه بهار 94 درباره تأخير صادرات گاز به کشور عراق با تأکيد بر اين که آمادگي براي صادرات گاز به اين کشور وجود دارد، گفت: "البته تست خط لوله صادرات گاز به عراق در ارديبهشت ماه آغاز شد اما به دليل مشکلات فني عمليات به اتمام نرسيده است. اگرچه به دليل شرايط منطقه، تست خط لوله صادراتي با کمبود آب مواجه است اما عمليات تست همچنان در حال انجام است و اميدواريم اين عمليات تا خردادماه به اتمام برسد."
اين عمليات تست و راه اندازي در مرحله اول تا اواسط تابستان 94 و در مرحله دوم تا اواسط زمستان 94 کامل شد و خط لوله 97 کيلومتري صادرات گاز به عراق که از چارمله در استان ايلام آغاز و در نفت شهر (مرز ايران و عراق) به پايان مي‌رسد از ابتداي اسفند 94 آماده ارسال گاز به اين کشور است.
طبق گفته مديرعامل شرکت ملي گاز ايران، قرار بود صادرات گاز به عراق از اسفندماه سال 94 آغاز شود اما اين مهم محقق نشد. پيگيري خبرنگار تسنيم حاکي از اين بود که دو طرف هنوز در خصوص نحوه انتقال وجه پول خريد گاز از ايران به توافق نظر نرسيده‌اند و مذاکرات بر سر اين موضوع ادامه دارد.
در پايان ارديبهشت‌ماه 95، هيئتي از بانک مرکزي ايران عازم عراق شد تا اين مسئله را حل و فصل کند. در اين سفر وزارت برق عراق که خريدار گاز ايران است، پايان خردادماه 95 و اوايل تيرماه 95 را زماني مناسب براي آغاز دريافت گاز از ايران اعلام کرد و شرکت ملي گاز ايران نيز اين زمان را مورد تأييد قرارداد اما به دليل عدم توافق دو طرف بر روي مسائل مالي و نحوه تسويه پول گاز دريافتي از سوي عراق، آغاز اين صادرات گاز به تعويق افتاد.
مذاکرات مالي دو طرف ادامه داشت تا اينکه ميانه اسفند سال گذشته «حميدرضا عراقي» مديرعامل شرکت ملي گاز از آغاز صادرات گاز به بصره عراق از سال 96 خبر داد. در حالي که سال 96 آغاز شده و خبري از آغاز صادرات گاز ايران به عراق نبود، «بيژن زنگنه» وزير نفت 27 فروردين در جمع خبرنگاران در اين خصوص گفت: "قرارداد صادرات گاز به عراق از ارديبهشت اجرايي مي شود و مشکل آن فقط گشايش LC از سوي دولت عراق است که با رفع آن صادرات روزانه 50 ميليون متر مکعب گاز به عراق آغاز مي شود."
عدم گشايش LC از سوي دولت عراق در حالي بود که اين کشور به شدت به گاز ايران براي تأمين سوخت مورد نياز نيروگاههاي خود و همچنين سوخت مورد نياز شهرها نيازمند است. در روز هجدهم ارديبهشت ماه سال جاري «حميد رضا عراقي» مديرعامل شرکت ملي گاز ايران در اين گفت: "طبق برنامه ششم، ايران بايد 200 ميليون متر مکعب گاز صادر کند، که در همين راستا با عراق مذاکره کرديم و بانک مورد نظر در عراق براي مبادله پول مشخص شد و قرار شد کشور عراق LC‌ باز کند تا صادرات گاز به عراق آغاز شود، ايران بايد 50 ميليون متر مکعب در روز گاز به عراق صادر کند."
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۰۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند

مدیرکل محیط زیست استان کرمان، گفت: مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات آلودگی محیط زیست را برطرف می‌کند و این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شود. - اخبار استانها -

مجتبی نیک‌طبع در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه امسال شاهد بارندگی‌های خوبی در سطح استان کرمان بودیم، اظهار داشت: اگر روند قبل ادامه داشت، امسال مشکلات و معضلات عدیده‌ای را در سطح استان در حوزه‌های مختلفی از جمله وقوع ریزگرد، تامین منابع غذایی، تامین آب حیات وحش و آب جوامع انسانی داشتیم و این بارندگی‌ها تا اندازه‌ای شرایط استان را بهبود بخشیده است.

وی با بیان اینکه 22 آوریل هر سال مصادف با سوم اردیبهشت به عنوان روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است، گفت: در کشور ما به این مناسبت از سوم تا نهم اردیبهشت‌ماه به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه محیط زیست به نوعی همه ابعاد زندگی بشر را در برمی‌گیرد، ادامه داد: محیط زیست چهار مولفه اصلی آب، خاک، هوا و تنوع زیستی را شامل می‌شود که هر چهار مولفه آن به طور مستقیم بر هم اثر می‌گذارند.

وی با بیان اینکه تخریب هر کدام از این مولفه‌ها باعث تخریب و ایجاد نواقصی در دیگر اجزای اکوسیستم می‌شود، افزود: در میان این چهار مولفه خاک به عنوان مادر رشد و نمو در سیاره زمین است و مباحث زیادی در این زمینه وجود دارد.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه آمارها نشان از آن دارد که در دو دهه اخیر و حتی دهه‌های قبل کارکردهای خوبی در حوزه محیط زیست نداشتیم، بیان کرد: بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری نه تنها در کشور ما که در دنیا منقرض شده است.

وی با بیان اینکه اکوسیستم‌های آبی و خاکی به شدت تخریب شده است، افزود: این اتفاقات و مسائل سلامت روحی و جسمی جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده و امروز زمین به عنوان مادر حیات دستخوش تغییرات زیادی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه اصلی‌ترین مولفه‌هایی که امروزه این تخریب را رقم می‌زند، فعالیت‌های معدنی، صنعتی و انسانی است، ادامه داد: در حوزه انسانی این تخریب‌ها شامل مواردی چون فرسایش‌ها در حوزه کشاورزی و تغییر کاربری‌ها است.

وی با بیان اینکه پسماند‌ها یکی از مهمترین چیزهایی هستند که جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده‌اند، گفت: اگر به موضوع پسماندها توجه جدی نکنیم با توجه به شدت و رشد جمعیتی که در دنیا داریم در دهه‌های بعد با مشکلات اساسی مواجه می‌شویم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه روزانه بین 56 تا 57 هزار تن زباله در کشور ما تولید می‌شود که چیزی در حدود 12 درصد آن پلاستیک است، بیان کرد: همه این پسماندها به صورت مستقیم و غیرمستقیم خاک و محیط زیست ما را آلوده می‌کند.

وی با بیان اینکه پسماندهای مختلفی در حوزه کشاورزی، پزشکی و خانگی داریم اما عموم مردم با پسماندهای خانگی سروکار دارند که بخش زیادی از پسماندها را شامل می‌شود، افزود: با مدیریت این پسماندها خیلی از مشکلات ما حل می‌شود اگر بتوانیم فرهنگ‌سازی در این حوزه را در سطح جامعه ارتقا دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی زمین پاک «سیاره زمین در برابر پلاستیک» است، گفت: در کشور ما نیز شعار هفته زمین پاک 1403 با عنوان «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه پلاستیک‌ها و مشتقات آن نقش زیادی در تخریب و آلودگی‌های زمین دارد، ادامه داد: برای مدیریت پسماندها نیازمند فرهنگ‌سازی در لایه‌های مختلف هستیم و در این حوزه راه زیادی در پیش داریم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه اعتقاد داریم که این کار را باید از سنین پایین و در مدارس آغاز کنیم تا شاهد نتایج مثبت آن باشیم، بیان کرد: به دنبال نهادینه کردن فرهنگ مدیریت پسماند در جامعه هستیم.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • ترافیک ورودی شهرستان جعفرآباد به‌زودی برطرف می‌شود
  • سه راهه ورودی شهرعالیشهر به زودی روشن می‌شود
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • آغاز ایران‌اکسپو از فردا/ نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری کشور