Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- پارلمان های جهان با استفاده از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی کشورهای عضو و غیرعضو برجام فصل جدیدی را در روابط بین الملل آغاز می کنند و برای فشار بر کنگره آمریکا در حفظ و باقی ماندن در برجام یکصدا می شوند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، بیش از 2 سال پر فراز و نشیب از امضاء سند بین المللی برجام می گذرد و آثار، پیامدهای داخلی و خارجی آن در حوزه اقتصاد و سیاست بیش از پیش نمایان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناسان روابط بین الملل معتقدند اکنون برجام دیگر فقط یک توافق نامه بین المللی چندجانبه نیست، بلکه برجام به خودی خود در ترازی از ظرفیت جهانی وارد مناسبات و روابط سیاسی و اقتصادی بین دولت ها و حتی پارلمان های کشورهای جهان نیز شده است.
از زمانی که (جمعه شب -21مهر-13 اکتبر) دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا حاضر به تایید پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهدات مندرج در برجام نشد و تعیین سرنوشت داخلی برجام در آمریکا را به کنگره این کشور احاله کرد، می توان گفت پای پارلمان های کشورهای طرفین برجام نیز بیش از پیش به این سند بین المللی کشیده شده است.
سناتورهای تندرو جمهوریخواه کنگره که برای توسعه «برجام ستیزی» از مدتها قبل آماده چنین فرصتی بودند، طرحی را آماده کردند تا مسیر برجام را یا به مذاکره مجدد، اصلاح، تشدید و وضع تحریم های جدید و یا حتی آمریکا را به خروج یکطرفه از برجام بکشانند؛ اما این تمام ظرفیت پارلمانی برجام نیست.
باید در نظر داشت که در همین مدت پارلمان های دیگر کشورهای عضو توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 نیز بیکار ننشسته اند تا تندروهای کنگره آمریکا، یکجانبه گرایی ذاتی خود را به ورطه برجام نیز سرایت دهند؛ مواضعی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوهفته اخیر درخصوص اظهارات دونالد ترامپ داشتند از یک طرف و ابتکار سناتورهای روسیه نیز دیپلماسی برجام را وارد مرحله جدیدی از تعاملات و روابط بین الملل کرده است.
سناتورهای روسیه قرار است با حضور نمایندگان وزارت خارجه این کشور نشستی را برای بررسی پیش‌نویس طرحی پیشنهادی تعدادی از قانونگذاران روس برگزار کنند که در آن از پارلمان‌های کشورهای عضو گروه 1+5 و برخی کشورهای دیگر درخواست کنند کنگره آمریکا را برای باقی ماندن در توافق هسته‌ای ایران (برجام) تحت فشار بگذارند.
خبرگزاری «ریانووستی» پیشتر اعلام کرد که این جلسه قرار است امروز (چهارشنبه-3 آبان - 25 اکتبر) برگزار شود؛ البته اطلاعات مربوط به برنامه کاری کمیته امور خارجی شورای فدراسیون روسیه نیز این مطلب را تأیید می‌کند.
«کنستانتین کساچف» رئیس کمیته امور خارجی شورای فدراسیون روسیه هم پیشتر گفته بود که پارلمان روسیه قصد دارد با پارلمان های کشورهای اروپایی گروه 1+5 به منظور ارائه پیشنهادی برای اعمال نفوذ بر قانونگذاران کنگره آمریکا در خصوص باقی ماندن واشنگتن در توافق هسته‌ای ایران وارد گفت‌وگو شود.

** دیپلماسی پارلمانی برجام؛عقب راندن یکه تازی های آمریکایی ها
«اکبر رنجبرزاده» عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت، از اقدام سناتورهای روس برای فشار به آمریکا در حفظ برجام تشکر کرد و این اقدام را منطقی و در راستای به عقب راندن یکه تازی های آمریکایی ها توصیف کرد.
رنجبرزاده اقدام سناتورهای روسیه در حفظ برجام و فشار به آمریکایی ها را حرکتی در چارچوب حفظ تعادل، ثبات و نظم بین المللی می داند؛ او معتقد است که اقدام آمریکا علیه برجام، تضعیف همه کشورهایی است که در این توافق نقش داشتند.
به گفته این نماینده مجلس این گونه اقدامات آمریکا در واقع تعرض به حقوق کشورهای دیگر بوده و باعث بی ثباتی در جهان است.
رنجبرزاده دیپلماسی برجام از سوی کشورهای مختلف را عاملی برای تنگ کردن عرصه به آمریکا می داند و معتقد است که همکاری مشترک پارلمان های جهان در این زمینه آمریکایی ها را بر سر دو راهی قرار دهد.

** تحرک و فعالیت جدی از سوی پارلمان های دنیا در راستای حفظ برجام بسیار مفید است
«محمود محمدی» سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه معتقد است که تحرک و فعالیت جدی از سوی پارلمان های دنیا در راستای حفظ برجام بسیار مفید است زیرا دیپلماسی پارلمانی از موضوعات مهم و تاثیر گذار در روابط بین الملل و شرایط کنونی جهان است.
این کارشناس روابط بین الملل اقدام ترامپ در خصوص احاله موضوع برجام به کنگره را در حقیقت گریز از تحول مسئولیتی مقام رییس جمهوری ایالات متحده ارزیابی کرد.
به اعتقاد وی تعامل دیپلماسی کاخ سفید با بسیاری از کشورها در شرایط کنونی با سیاست های به اصطلاح اختلاف برانگیز ترامپ بهم خورده است و هم اکنون با احاله دادن این موضوع به کنگره آمریکا می تواند تعامل بین پارلمان آمریکا با پارلمان های جهان را هم مخدوش کند.
به گفته محمدی دیپلماسی پارلمانی برای تحکیم روابط بین الملل و همراه کردن دولت هاو پارلمان های جهان ضروری است و در موضوع توافق هسته ای نیز پارلمان های آسیا می توانند یک صدا با طرح پارلمانی روسیه برای حفظ برجام همراهی کنند.

**هشدار به آمریکایی ها؛ اجماع جهانی برای دفاع از برجام
«علیرضا رحیمی» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است که اجماع جهانی برای دفاع از برجام در میان تمامی کشورها ایجاد شده است و تمامی کشورها تلاش دارند که رویکرد خصمانه آمریکایی ها را به آنان هشدار دهند و مسیر غلط آنان را گوشزد کنند.
به گفته عضو هیات رئیسه فراکسیون امید مجلس، علاوه بر روسیه کشورهایی اروپایی نیز بارها به آمریکایی ها در مورد حفظ برجام گوشزدهایی داشته اند، اتحادیه اروپا به صورت رسمی در حفظ برجام اعلام موضع کرده اند.
به اعتقاد وی تمامی شواهد و قرائن نشان می دهد اجماع جهانی برای حفظ برجام وجود دارد و تمامی کشورهای دنیا از برجام حمایت می کنند. وی همچنین اقدام سنای روسیه را سازنده و مثبت دانست و از طرح سناتورهای روسیه برای فشار به کنگره آمریکا استقبال کرد.

صاحبنظران سیاسی بر این باورند که روابط بین کشورها افزون بر همگرایی دولت ها می تواند از مجراهایی نظیر دستگاه های مجالس قانونگذاری نیز شکل بگیرد و از همین مسیر حتی ویژگی های نظام مندی و قانونمندی در عرصه همکاری های مشترک بین المللی نیز پایه ریزی می شود.
با نگاهی به روابط پارلمانی ایران با کشورهای دیگر نیز می توان دریافت که از طریق گسترش این نوع روابط در چارچوب دیپلماسی پارلمانی، سایر روابط در حوزه های دیگر می تواند تقویت شده و زمینه های توسعه آن ها نیز فراهم شود.
با توجه به توسعه و تقویت تعاملات و روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف و پذیرش مسئولیت های بین المللی در عرصه های جهانی و مسائل منطقه ای و بین المللی و ایجاد منافع و دیدگاه های مشترک با کشورهای مختلف جهان، انتظار می رود گسترش «دیپلماسی پارلمانی برجام» در چارچوب اتحادیه بین المجالس فصل جدیدی از روابط پارلمانی ایران نه تنها با روسیه، بلکه با سایر پارلمان های جهان را منجر شده و باعث اشتراک در دیدگاه ها و منافع برای جلوگیری از افزون طلبی و یکجانبه گرایی ایالات متحده آمریکا در نواحی پیرامونی، همچنین مسائل و بحران بین المللی و منطقه ای نیز بشود.
سیام**3070**1449**خبرنگار: داود نخ کوب نیاسر**انتشار دهنده: کتایون لامع زاده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۸۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان

سفر بارزانی به ایران برای تحکیم روابط و تاکید بر ایفای نقش اقلیم کردستان به عنوان بخشی از کل حاکمیت عراق برای اثرگذاری در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی حائز اهمیت است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، سفر «نیچروان بارزانی» ‌به ایران و دیدار وی با مقامات کشورمان حاوی پیام‌های مختلفی است. این دومین سفر بارزانی به ایران پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و به عنوان رئیس اقلیم کردستان عراق است.

بارزانی پیشتر در مراسم تحلیف آیت الله رئیسی به ایران آمده بود و حالا ضمن دیدار با رهبر معظم انقلاب با رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی ملاقات و گفت‌وگو کرد.

وی در صفحه ایکس خود درباره دیدار با رهبر معظم انقلاب نوشت:‌« بە دیدار رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران آیت الله العظمى سید علی خامنه‌ای در تهران شرفیاب شدم.در این نشست بر آمادگی و تمایل عراق و اقلیم کردستان جهت پیشبرد روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران تأکید نمودیم.»

حضور رئیس اقلیم کردستان عراق پس از تحولات منطقه از جمله حمله تلافی‌جویانه و بازدارنده موشکی پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی برای ناظران و افکارعمومی معنادارتر تلقی می‌شود.

برخی از بازیگران منطقه‌ای از جمله «رژیم صهیونیستی»‌ سعی داشتند تحرکاتی در اقلیم کردستان عراق به عنوان حیاط خلوت ایران انجام دهند و خود را در این منطقه نزدیک ایران تثبیت و اقلیم را به پایگاهی ناامن کننده برای کشورمان تبدیل کنند.

سفر بارزانی به ایران و رایزنی‌های وی، این پیام را برای اسرائیل و گروه‌های تجزیه‌طلب کرد و سایر بازیگران ارسال می‌کند که اقلیم کردستان به هیچ وجه پشتیبان و مخفیگاه مناسبی برای آنان نیست.

درواقع بارزانی تاکید می‌کند که اقلیم کردستان عراق یک منطقه جداشده از این کشور نیست و در طرح امنیتی یک پارچه عراق در همکاری با جمهوری اسلامی ایران شرکت خواهد کرد و تصریح کرد که به ابزاری برای اهداف دشمنان بدل نمی‌شود.

از همین روست که رئیس اقلیم کردستان در دیدار با آیت الله سید ابراهیم رئیسی،‌ رئیس جمهور کشورمان بیان می‌کند: «هیچ عقل سلیمی اجازه نمی‌دهد ما روابط با رژیمی را که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، بر روابط با کشور قدرتمند و دوست ترجیح دهیم.»

وی همچنین بر پایبندی بر اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق تاکید کرد.

بارزانی همچنین از ایران به عنوان دوست روزهای سخت یاد می‌کند و با یادآوری و قدردانی از دستاوردهای سردار شهید سلیمانی در مقابله با تروریست داعش و ایجاد امنیت در منطقه بیان کرد: «اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی، در طول سالیان متمادی همسایگی، پیوندهایی عمیق را میان دو طرف ایجاد کرده است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست روزهای سخت و کشوری است که همواره در هنگام بروز مشکلات کنار عراق و اقلیم کردستان بوده است.»

این سفر خیلی زود بازتاب بین المللی یافت و «متیو میلر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در پاسخ به این که چه نظری درباره سفر نیچروان بارزانی، رییس اقلیم کردستان به ایران دارد، گفت: «نمی‌خواهم درباره این گفت‌وگوی به خصوص اظهار نظر کنم اما ما مسلما، همیشه تشویق به انجام شدن گفت‌وگوهایی کرده‌ایم که به تنش‌زدایی و ثبات بیشتر در منطقه، از جمله در قبال ایران می‌انجامد.»

با توجه به سخنان رئیس اقلیم کردستان عراق به چند موضوع مهم و محوری در این سفر می‌توان اشاره کرد.

ضعف رژیم صهیونیستی به ویژه بعد از عملیات وعده صادق برای همه بازیگران کوچک و بزرگ منطقه‌ای مشخص است و اقلیم کردستان نیز روی یک اسب بازنده که می‌تواند روابط خود را با کشوری قدرتمند و دارای اشتراکات مهم فرهنگی و اجتماعی و ... از جمله ایران خدشه‌دار کند، شرط نمی‌بندد و اقلیم کردستان از این ظرفیت برای تحکیم روابط فی مابین استفاده می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران که مقتدرانه در خاورمیانه حضور فعال دارد نه تنها امروز بلکه در طول تاریخ روابط خود با کشورهای مختلف را تحت عنوان یک شریک امن و دوست روزهای سخت تداوم بخشیده و عقلانیت سیاسی بر روابط حسنه با ایران تاکید می‌کند که سفر بارزانی به کشورمان نیز در همین راستا انجام شده است.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند
  • پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان
  • پایان فرصت دولت بایدن برای گزارش به کنگره درباره اسرائیل
  • پیام بارز «بارزانی» از ایران برای جهان
  • اعضای کنگره آمریکا دیوان کیفری بین‌المللی را تهدید کردند
  • عدالت برای همه، ظلم به هیچ‌کس؛ محور پنجمین کنگره امام رضا(ع)
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم / لیتیوم می‌تواند صنعت استان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد
  • نکته جالب در معماری کنگره آمریکا (فیلم)