Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعلی هاشمی‌نسب جوان موفق مازندرانی نمونه تفکر و همت ناب ایرانی است که رابطه‌ مستقیم اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی و نوآوری را به خوبی معنا کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، کارآفرینی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین موضوعات دنیای امروز و محرکه اصلی توسعه اقتصادی محسوب می‌شود و نقش آن در نوآوری یا ایجاد فضاهای جدید کسب‌وکار بر همگان روشن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 تحریم‌های شدید اقتصادی و محدودیت‌های کسب‌وکار داخلی و ارتباطات خارجی دست‌وپا گیر، شرایطی را فراهم ساخته تا یک‌بار دیگر تفکر ناب ایرانی پا به عرصه وجود گذاشته و راه‌حلی غافلگیرانه و اساسی را برای مقابله با این‌گونه فشارها ارائه دهد.

سیدعلی هاشمی‌نسب نمونه همین تفکر و همت ناب ایرانی است که رابطه‌ مستقیم اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی و نوآوری را به خوبی معنا کرده است.


وی مهندس عمران و یکی از جوان‌ترین کارآفرینان جوان کشور و استان مازندران است که متولد 12 فروردین 1371 از خطه سرسبز سوادکوه است.

این جوان باهمت مازندرانی که در سال 90 کار خود را از یک اتاق کوچک منزل شخصی پدرش آغاز کرد؛ هم‌اکنون یکی از بزرگ‌ترین توزیع‌کنندگان جعبه‌های مقوایی، پاکت پول و جعبه‌های فانتزی در کشور است.

برای آشنایی بیشتر با این جوان خلاق و کارآفرین از او دعوت کردیم تا با حضور در دفتر پایگاه خبری بلاغ در خصوص فعالیت خود از بدو تا ختم توضیحاتی را ارائه دهد که در ادامه می‌خوانید.

جوان‌ترین کارآفرین ایران هستم

سیدعلی هاشمی‌نسب در ابتدای سخنانش با بیان اینکه من جوان‌ترین کارآفرین کشور و شاید دنیا هستم، گفت: بنده کار خود را از سال 1390 و با 5 هزار تومان سرمایه در یک اتاق دو در سه آغاز کردم. انبار مواد اولیه من انباری خانه پدری، انبار تولیداتم فضای موتورخانه و کارگاهم همان اتاق دو در سه خانه پدری‌ام بود و در این راه هرگز ناامیدی برایم معنا نداشت.


وی با بیان اینکه هم‌سن‌وسالان من به‌دنبال کارهای ساده، پردرآمد و بدون تلاش زیاد همراه با آرزوهای بزرگ هستند، افزود: من کارم را با هزاران مشکل آغاز کردم و هرگز از شروع یک ایده و تبدیل به تولید هراس به خود راه ندادم و به این نکته ایمان داشتم که اگر شکست بخورم، یک تجربه جدید در زندگی‌ام کسب کرده‌ام و اگر پیروز شوم یک انسان موفق شده‌ام.

کارآفرین موفق مازندرانی با بیان اینکه تولیدات ما کاملا ایرانی و تولیداتمان در خانه‌های مردم صورت می‌گیرد، اظهار کرد: این حرفه، در کشورهای دیگر با صرف هزینه چند میلیاردی و خرید ماشین‌آلات محقق می‌شود اما من این شغل را در خانه‌های مردم و با صرف هزینه اولیه 10 هزار تومان ایجاد کردم که محصولاتمان به لحاظ کیفی قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی است.

 
هاشمی‌نسب در خصوص تولیدات فعالیت کاری خود عنوان کرد: جعبه کادو، هدایا، طلاوجواهر، سکه، گوشی همراه، جعبه تبلیغاتی، پاکت‌های بسته‌بندی، کاغد کادو، پاکت پول، دفتر و دفترچه و هرگونه سفارشی در حوزه بسته‌بندی، دامنه تولیدات و فعالیت ما است.

وی ادامه داد: هم اکنون دو کارگاه تولیدی در ساری و قائم‌شهر داریم که تولیدات در خانه‌های مردم را بسته‌بندی و جهت توزیع در کشور به دفتر تهران ارسال می‌کنیم.

اشتغال‌زایی مستقیم برای 50 نفر

این کارآفرین موفق استان با بیان اینکه در حال حاضر، 50 نفر به‌طور مستقیم مشغول به‌کار هستند، بیان کرد: این مجموعه ظرفیت جذب تا 500 نیرو در صورت وجود منابع مالی برای توسعه این کار را هم دارد و این آمادگی از سوی ما وجود دارد.

 
هاشمی‌نسب افزود: درآمد این حرفه برای نیروهای فعال این مجموعه از 300 هزار الی یک میلیون تومان است.

وی با بیان اینکه ما هرگز با مشکل فروش مواجه نبودیم و کالاهای چینی هرگز رقیب من نیست، گفت: حجم ریالی تولیدات ماهانه ما 30 تا 40 میلیون تومان و در ایام پرتقاضا حتی به 180 میلیون تومان هم می‌رسد.

کارآفرین جوان مازندرانی با بیان اینکه در حوزه بسته‌بندی و تولید تخصصی جعبه‌های کادویی و فانتزی، خلایی در کشور وجود داشت که با واردات کالاهای چینی جبران می‌شد، تأکید کرد: ما این خلأ را تا حد زیادی پر کردیم و جالب اینکه، شرکت ایرانی معروفی که این محصولات را به کشور وارد می‌کرد، هم اکنون با ما قرارداد بسته است و پاسخگوی مطالبات این حوزه در کشور است.

مجموعه‌ای کامل و پویا

هاشمی‌نسب با بیان اینکه هم‌اکنون و با گذشت چند سال، مجموعه‌ای کامل هستیم، اذعان کرد: از بابت تنوع، طرح، سایز، خلاقیت و کیفیت واقعا پویا هستیم و توانایی حتی فعالیت در حوزه صادرات را هم داریم.

 
وی افزود: سال گذشته به کشور روسیه دعوت شدیم، طی سال‌جاری به نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی آلمان دعوت شدیم و هم‌اکنون نیز به بسیاری از استان‌های کشور نظیر تهران، البرز، تبریز، همدان، مازندران، گیلان، گلستان، اهواز، شیراز، کرمانشاه، یزد، همدان و ... تولیداتمان را ارسال می‌کنیم.

این کارآفرین خلاق و خوش‌ذوق مازندرانی تصریح کرد: ما تنها تولیدکننده این حوزه در تمام دنیا هستیم که محصولاتمان را با دست اما با کیفیت قابل رقابت با تولیدات دستگاهی مشابه خارجی، تولید می‌کنیم.

هاشمی‌نسب در ادامه ضمن انتقاد به نحوه ارائه تسهیلات به کارآفرینان و واحدهای تولیدی، خاطرنشان کرد: در کشور ما، تسهیلات برای همه برابر است و این در حالی است که شاید واحدی با 50 میلیون پا بگیرد و واحدی دیگر با 500 میلیون هم کاری از پیش نبرد و نباید برای همه یک نسخه پیچید و این لازمه‌اش، تغییر برخی قوانین برای حمایت از واحدهای تولیدی و کارآفرینان است.

ارگان‌های آزاررسان

وی با بیان اینکه متاسفانه در فواصل کار، برخی ارگان‌ها که وظیفه‌شان حمایت از کارآفرینی است، بسیار آزارمان دادند و برای کوچک‌ترین امور، سنگ‌اندازی کردند، اضافه کرد: چرا باید ارگانی که چندین شعب در استان دارد و متولی حمایت از کارآفرینان است و چند ده نیرو در آن مشغول کار هستند، وقتی به آن مراجعه می‌کنید و درخواست تسهیلات بدهید، پاسخی جز، تسهیلات نیامده است نمی‌شنوید؟ و حال سوال این است که این همه پرسنل برای بیکاری، حقوق می‌گیرند؟ ثمره این مجموعه چیست؟

این کارآفرین جوان مازندرانی در خصوص ویژگی‌های یک واحد تولیدی موفق به ما پاسخ داد: ابتدا اینکه اگر کاری را می‌خواهیم انتخاب و یا شروع کنیم در آن چیزی را تولید کنیم. دوم این کالای تولیدی، قابلیت مصرف داشته باشد. سوم اینکه بتوانیم خدمتی را ارائه دهیم. چهارم آن کالا، متناسب با نیاز جامعه باشد. پنجم اینکه قابلیت بین‌المللی شدن داشته باشد و آخر اینکه کارش تیمی باشد، یعنی جمعی با یک هدف واحد در این فرآیند شرکت کنند. امری که متأسفانه در بسیاری از واحدهای تولیدی ما محقق نشده و عدم هدف واحد از سوی نیروهای یک واحد تولید از کارگر گرفته تا مدیرعامل، موجب شکافی می‌شود که موجب ایجاد خلل در رسیدن به اهداف باشد.


هاشمی‌نسب ضمن اشاره به اینکه حمایت مسئولان با تخصیص یک سوله بزرگ کارگاهی و منابع مکفی مالی می‌تواند فرصت‌های شغلی این مجموعه را تا 10 برابر هم افزایش دهد، یادآور شد: شهرک‌های صنعتی ما با میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری و با ایجاد اشتغال برای چند ده نفر، هم‌اکنون آرامگاه سوله‌هاست و این در حالی است که این سرمایه و این فضا، اگر در اختیار کارآفرینان خلاق قرار گیرد، موجب ایجاد اشتغال و امنیت سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی تأکید کرد: یک تولیدکننده بسیار ارزشمند است و نباید تولیدکننده را زمین‌گیر کرد؛ این هنر نیست که به او تسهیلات بدهیم و تا شکست خورد شانه خالی کنیم و عاقبتش ورشکستگی و زندان شود. نباید به‌دنبال افزایش آمار تسهیلات باشیم بلکه باید به دنبال حمایت از تولید ملی و کارآفرینی باشیم.

این کارآفرین جوان و موفق مازندران در پایان سخنانش بیان کرد: باید تمام مسئولان ذیربط در کشور به‌دنبال ترویج تفکر کار اقتصادی با ریکرد ایجاد اشتغال، اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی باشند و تمام همت خود را برای تحقق منویات مقام معظم رهبری به‌کار گیرند.

به گزارش بلاغ، بدیهی است توسعه کارآفرینی در کشور ضمن فراهم آوردن زمینه رشد و توسعه پایدار، مسائل و مشکلات جاری از جمله فقر، نابه‌سامانی اجتماعی و فرهنگی، بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی و معضل انبوهه سایر بیکاران را مرتفع خواهد کرد.

در پایان باید به این نکته طلایی اشاره کنیم که توجه به آنچه مقام معظم رهبری درباره تحقق اقتصاد مقاومتی با محوریت کارآفرینی بیان می‌کند می‌تواند جامعه اسلامی را به الگوی برتر در جهان امروز تبدیل کند و سلطه مستکبران را نابود ساخته و اجازه تحرک به دشمن نداده و تحرکات اسلامی مبتنی بر عدالت را در جامعه جهانی سازماندهی کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۰۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست

رئیس حوزه علمیه اصفهان به مسئولان و دلسوزان کشور توصیه کرد، «با نهایت جدّیّت و صداقت، تمام مساعی خود را در رفع معضلات اقتصادی مردم و خصوصاً مشکلات پیش روی جوانان به کار گیرند تا به امید خداوند تعالی همگان به ویژه نسل جوان در این کشور اسلامی، برخوردار از یک زندگی آبرومند و سرافراز باشند و خدای ناخواسته، تعلّق و پیوند آنان با دین و معارف دینی، و نیز علاقه و دلبستگی آنان به کشور و وطن، پایمال ناتوانی‌ها و ضعف‌ها و خطا‌ها و بی‌عملی‌های ما نشود، که در این‌صورت هم شاهد هجرت و قهر آنان از دین و هم نظاره‌گر مهاجرت و ترک آنان از وطن خواهیم بود؛ و این مسلّماً شایستۀ نظام اسلامی نیست.»

آیت الله العظمی حسین مظاهری در پیامی به هجدهمین دورۀ همایش «حکمت مطهّر» نوشتند:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم

قالَ الله سُبحانَه و تَعالی: «إِلَیْهِ یَصْعَدُ الْکَلِمُ الطَّیِّبُ وَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ یَرْفَعُه»

به رغم گذشت چهل و چهار سال از شهادت اسفناک متفکّر عالی‌مقام و اندیشمند بزرگ مرحوم آیت الله شهید مطهّری «قدس‌سرّه‌الشّریف»، هم ثُلمه و خلأ فقدان آن استادِ اسلام‌شناسِ برجسته، هنوز در جامعۀ اسلامی محسوس و ملموس است که: «ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْ‌ءٌ»؛ و هم به فضل خداوند متعال، آثار بنان و بیان آن دانشمند پرتلاش، همچنان مورد استفادۀ فرهیخنگان و حق‌جویان است که: «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِی السَّماءِ تُؤْتی أُکُلَها کُلَ حینٍ بِإِذْنِ رَبِّها».

همایش با سابقۀ «حکمت مطهّر» که با هدف زنده نگاه داشتن یاد و نام و آثار علمی این شهید والامقام برگزار می‌شود، و از این جهت باید به اهتمام نیکوی متصدّیان و دست‌اندرکاران آن آفرین گفت، اینک و در هجدهمین دورۀ خود، موضوع بسیار با اهمیّت «جوانان» را مطمح نظر قرار داده است، موضوعی که یکی از مهم‌ترین و بلکه باید گفت اساسی‌ترین نقطۀ هدف‌گذاری مرحوم شهید مطهّری «رضوان‌الله‌تعالی‌علیه» در عموم تلاش‌های علمی و فکری ایشان بوده است.

آن متفکّر زمان‌شناس، به حق، یکی از موفق‌ترین اندیشمندان و مصلحان اسلامی بود که با روحیّات و نیاز‌های فکری نسل جوان در زمانۀ خود، آشنایی کامل داشت و علاوه بر این زبان آن نسل تکامل‌خواه و جستجوگر را به خوبی می‌دانست و با گوش جان، پیام‌ها و خواسته‌های به جای این نسل را می‌شنید و متناسب با آن نیاز‌های فکری و نظری، به موقع و بدون فوت وقت، به وسیلۀ آثار ارزشمند خود با جوانان، ارتباط مؤثّر و تعامل سازنده برقرار می‌نمود.

آن استاد فهیم و نکته‌پرداز به نیکی دریافته بود که اگر اذهان و ضمائر جوانان حق‌طلب، با حقایق، سیراب نگردد، با مطالب ناحق پر خواهد شد، و از این‌رو تمام سعیِ مشکور خود را بر این نقطۀ اساسی متمرکز کرده بود که نسل جوانِ آن دوره را که از سویی با هجوم افکار مادی و الحادی مواجه بودند و از سوی دیگر تحت سیطرۀ فرهنگ غرب‌گرایی رژیم طاغوت قرار داشتند، به روش‌های متین علمی و فکری، با حقایق اسلام و معارف انسان‌ساز قرآن و عترت آشنا سازد و چه بسیار جوانان و محافل جوان که به دستِ قدرتمندِ دانش و بینش این استاد متفکّر، در سرتاسر ایران و خارج از مرز‌های این کشور، از خطر الحاد مارکسیستی و انحطاط لیبرالیستی و التقاط دینیِ گروهک‌های پر سر و صدای آن دوران، نجات پیدا کرده و با آشنایی با حقایق نورانی قرآن کریم و عترت طاهره «سلام‌الله‌علیهم»، به رشد فکری و دینی دست یافته و به حیات طیّبه نائل گشتند و سپس در مهم‌ترین مقاطع دوران معاصر یعنی در نهضت و انقلاب شکوهمند اسلامی و سپس در تأسیس نظام جمهوری اسلامی و پس از آن در بزنگاه‌های خطیر این نظام، نظیر دفاع مقدّس و نظایر آن و همچنین در عرصۀ حوزه‌های علمیّه و دانشگاه‌ها و متن جامعۀ اسلامی و محافل جوانان، نقش برجسته و سازندۀ نظری و عملی ایفاء کردند و اثرات گسترده و عمیق مجاهدت‌های فکری آن استاد فکور را در مقام عمل و نظر به منصۀ ظهور درآوردند و هنوز نیز آن برکات بزرگ، بحمدالله و المنّه استمرار دارد و بی‌جهت نبود که امام بزرگوار «اعلی‌الله‌مقامه» توصیه فرمودند: «کتاب‌های این استاد عزیز را نگذارند با دسیسه‌های غیراسلامی فراموش شود».

رحمت بیکران و رضوان بی‌پایان حق‌تعالی بر روح آن استاد شهید متفکّر باد که بی‌تردید، حقّ بزرگی بر نسل جوان این کشور در آن دوره و دوره‌های پس از آن تا به امروز دارد و بی‌سبب نبود که استادان عظیم‌الشّأن او یعنی امام راحل بزرگوار و حضرت علّامه طباطبایی «قدّس‌الله‌تعالی‌سرّهما» در شهادت و فقدان اسفناک او، همچون پدرِ فرزند از دست داده، گریستند و ملّت فهیم ایران نیز در غم مصیبت او یکپارچه عزدار شد: «وَ سَلَامٌ عَلَیْهِ یَوْمَ وُلِدَ وَ یَوْمَ یَمُوتُ وَ یَوْمَ یُبْعَثُ حَیًّا».

در این فرصت کوتاه و به مناسبت طرح مسألۀ مهمّ «جوانان» لازم می‌دانم بر دو نکتۀ اساسی، در این محفل فکری و فرهنگی تأکید نمایم:

نکتۀ اول اینکه: همان‌گونه که مرحوم شهید مطهّری «طاب‌ثراه» به خوبی دریافته بود، برخورد و مخاطبه با نسل جوان، بسیار خطیر و حسّاس است و باید براساس منطق و استدلال و واقع‌بینی در همۀ ابعاد مسائل نظری و مشکلات عملی جوانان، تنظیم و ساماندهی شود، زیرا اگر به سؤالات نظری و پرسش‌های نسل جوان که چه بسا، بسیار اندیشه‌سوز و ذهن‌آزار نیز باشد، و همچنین به احساسات و عواطف این نسل پرتکاپو و نیز به خواسته‌های به حق و به جای آنان، پاسخ منطقی و صحیح داده نشود، قطعاً موجب سرخوردگی و ناامیدی و بی‌اعتمادی و در نهایت طغیان‌گری این نسل مطالبه‌گر خواهد شد و زیان آن برای جامعۀ انسانی، بسیار وسیع و عمیق خواهد بود.

روش مخاطبه و مواجهه با جوانان، روش دهن‌کجی و انتقاد و سرزنش و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست، و با چنین روشی محال است که بتوانیم جلوی انحرافات دینی و کج‌روی‌های اخلاقی را در نسل جوان بگیریم. اگر خواهان هدایت و رشد نسل جوان هستیم، تنها راه متین و صحیح آن این است که: اولاً باید از نزدیک با درد و رنج جوانان آشنا شد و ثانیاً با زبان منطق و عطوفت و مهربانی با آنان، تعامل سازنده برقرار کرد، چنانکه در آن بیانِ بلندِ رییس مذهب جعفری، حضرت امام صادق «سلام‌الله‌علیه»، که این روز‌ها در آستانۀ سالروز شهادت آن امام به حق ناطق، قرار داریم، آمده است که به بعضی از اصحاب خود که دربارۀ مخالفان عقیدتی در آن روزگار از آن امام همام پرسیده بود، فرمودند: «فَلَا تَخْرَقُوا بِهِمْ أ مَا عَلِمْتَ أَنَ إِمَارَةَ بَنِی أُمَیَّةَ کَانَتْ بِالسَّیْفِ وَ الْعَسْفِ وَ الْجَوْرِ وَ أنَّ إِمَارَتَنَا بِالرِّفْقِ وَ التَّأَلُّفِ وَ الْوَقَارِ وَ التَّقِیَّةِ وَ حُسْنِ الْخُلْطَةِ وَ الْوَرَعِ وَ الِاجْتِهَادِ فَرَغِّبُوا النَّاسَ فِی دِینِکُمْ وَ فِیمَا أَنْتُمْ فِیهِ»: با آنان خشونت نورزید، مگر نمی‌دانید که فرمان‌روایی و خلافت بنی‌امیّه، مبتنی بر زورِ شمشیر و فشار و ستم بود، ولی حکمرانی و ولایت ما مبتنی بر ملایمت و دوستی و متانت و تقیّه و رفتار نیکو و پارسایی و کوشش فراوان است، پس کاری کنید که مردم به دین شما و مسلکی که دارید رغبت و گرایش پیدا کنند.

قرآن کریم با اینکه دین و معارف تابناک آن را «حق و مطابق با حقیقت» معرّفی می‌کند و آن را «حنیف و منطبق بر فطرت» برمی‌شمارد و «قیّم و پایدار و به دور از هرگونه سستی» قلمداد می‌کند، ولی با همۀ این اوصاف، به پیامبر رحمت و محبّت و دانایی، که سراسر وجودش، سرشار از عطوفت و مهربانی و نرم‌خویی با مردمان بود و برخلاف پاره‌ای از تفکّرات اعوجاجی، ذرّه‌ای تلخی و تندی و خشونت در آن راه نداشت، به طور مکرّر تصریح می‌فرماید که در ارائۀ دین و تعالیم دینی نباید تحمیل و اکراه و اجبار وجود داشته باشد: «فَذَکِّر إِنَّمَا أَنتَ مُذَکِّرٌ، لَّستَ عَلَیهِم بِمُصَیطِرٍ» «وَمَا أَنْتَ عَلَیْهِمْ بِجَبَّارٍ فَذَکِّرْ بِالْقُرْآنِ مَنْ یَخَافُ وَعِیدِ» و آیاتِ بیّنات متعدد دیگر.

و، امّا نکتۀ دوم که آن نیز برخوردار از اهمیّت جدّی است این است که: خواسته‌های به حقّ نسل جوان برای برخورداری از یک زندگی سرافراز و آبرومند، باید در رأس توجّه مسئولان و کارگزاران کشور قرار گیرد و همگان باید به این آسیب اساسی، توجّه کنیم که اگر این مطالبات و انتظارات، به درستی پاسخ داده نشود و جوانان ما با معضلات بزرگی نظیر فشارِ بیکاری و افسانۀ مسکن و بحرانِ افزایش سنّ ازدواج و فقر و تبعیض و فساد و اعتیاد و سایر آسیب‌های شکنندۀ اجتماعی مواجه بوده و خود را در مقابلۀ با این مشکلات خانمان‌سوز، بی‌پناه ببینند، قطعاً ما با بحران سرمایۀ اجتماعی بزرگی مواجه خواهیم شد که کمترین نتیجۀ خسارت‌بار آن کاهش مشارکت‌های ملّی و اجتماعی است.

تعالیم دینی و نیز تجربۀ تاریخ بشری به خوبی نشان می‌دهد که مردمی که با غول فقر، دست و پنجه نرم کنند، در جهات فرهنگی و دینی هم، قوّت و قدرت خود را از دست می‌دهند، چرا که به مصداق آن سخن والای تکان‌دهنده که ائمّۀ‌هدی «سلام‌الله‌علیهم» از رسول خدا «صلی‌الله‌علیه وآله و سلّم» نقل کرده‌اند که: «کَادَ اَلْفَقْرُ أَنْ یَکُونَ کُفْراً»، فقر، هم‌مرز با بی‌ایمانی است. پیامبر اکرم که به تعبیر خداوند متعال، تمام وجود مبارکش آکنده از نهایت دلسوزی برای ایمان مردمان بود، ولی به خوبی دریافته بود که تنگنای نان و گردباد اقتصاد ناسالم و معضلات طاقت‌فرسای معیشتی، چگونه دین و ایمان آدمی را در می‌نوردد و از این‌رو با تضرّع به پیشگاه خداوند مهربان عرضه می‌داشت: «اَللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی اَلْخُبْزِ وَ لاَ تُفَرِّقْ بَیْنَنَا وَ بَیْنَهُ فَلَوْ لاَ اَلْخُبْزُ مَا صُمْنَا وَ لاَ صَلَّیْنَا وَ لاَ أَدَّیْنَا فَرَائِضَ رَبِّنَا عَزَّ وَ جَلَّ!»

این بیان هشداردهندۀ رسول خدا «صلوات‌الله‌علیه وآله» باید نصب العین و در منظر دیدِ هر روزۀ مسئولان کشور و همۀ دلسوزان این مرز و بوم و همۀ دغدغه‌مندان برای نسل جوان باشد و با نهایت جدّیّت و صداقت، تمام مساعی خود را در رفع معضلات اقتصادی مردم و خصوصاً مشکلات پیش روی جوانان به کار گیرند تا به امید خداوند تعالی همگان به ویژه نسل جوان در این کشور اسلامی، برخوردار از یک زندگی آبرومند و سرافراز باشند و خدای ناخواسته، تعلّق و پیوند آنان با دین و معارف دینی، و نیز علاقه و دلبستگی آنان به کشور و وطن، پایمال ناتوانی‌ها و ضعف‌ها و خطا‌ها و بی‌عملی‌های ما نشود، که در این‌صورت هم شاهد هجرت و قهر آنان از دین و هم نظاره‌گر مهاجرت و ترک آنان از وطن خواهیم بود؛ و این مسلّماً شایستۀ نظام اسلامی نیست.

هر دو نکته‌ای که به اجمال بیان شد، چه نکتۀ اول که مربوط به ساحت اندیشه و فکر و نظر بود، و چه نکتۀ دوم که مربوط به عرصۀ اجرا و عمل می‌شود، مطمح نظر همۀ متفکّران دینی و مصلحان اجتماعی از جمله مرحوم آیة‌الله شهید مطهّری «اعلی‌الله‌مقامه» بوده و امید است همۀ اندیشه‌ورزان و نیز همۀ مجریان و سیاست‌مداران، بدان توجّه بیش از پیش نمایند. ان‌شاء‌الله.

از خداوند تعالی علوّ درجات استاد شهید مطهّری «قدّس‌سرّه» و نیز صلاح و سداد نسل جوان و سرافرازی و تأیید ملّت ایران را مسألت می‌نمایم. انّه ولیّ الهدایة و التّوفیق.

والسّلام علیکم و رحمة‌الله و برکاته.

حسین المظاهری

۹ / اردیبهشت / ۱۴۰۳،

۱۹ / شوال / ۱۴۴۵

دیگر خبرها

  • طلبه‌های جوان و افتخارآفرینان المپیاد‌های علمی در آمل تجلیل شدند
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات
  • آغاز پخش مناظرات تلویزیونی دور دوم انتخابات مازندران از فردا
  • آغاز پخش مناظره نامزد‌های انتخابات دور دوم مجلس از فردا
  • آغاز محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
  • جوان مازندرانی عضو هیأت رئیسه فدراسیون وزنه‌برداری شد
  • شمس آذر - پیکان؛ مصاف جوان سازها/ آغاز حساس‌ترین هفته فوتبالی
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • پرداخت ۱۲۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی شهر همدان