Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@12:06:05 GMT

ضرورت طرح توسعه کشت چغندر قند در راستای خوداتکایی

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۴۰۷۵۰

ضرورت طرح توسعه کشت چغندر قند در راستای خوداتکایی

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: روش آبیاری موسوم به «تیب» باید در مزارع چغندرکاری استان اردبیل نهادینه شود. 

به گزارش ایسنا، علی‌رضا یزدانی در دیدار با مسئولان جهاد کشاورزی در اردبیل با اشاره به اینکه تولیدکنندگان بخش‌ خصوصی بذر چغندرقند در کشور حمایت می‌شوند، افزود: در راستای اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی طرح توسعه کشت چغندر قند در راستای خوداتکایی شکر در دستور کار وزارت کشاورزی قرار گرفته که این طرح با دو هدف افزایش عملکرد در واحد سطح در ارتباط با چغندرقند بهاره و توسعه کشت چغندر قند پائیزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مشاور وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: یکی از اهداف اساسی که دولت در کشت بهاره چغندر قند دنبال می‌کند این است که این زراعت به شیوه‌های نوین آبیاری تحت فشار مدیریت شود و با کشت نشاء چغندرقند بتوانیم به عملکرد قابل قبول با درصد بالای عیار قند این محصول دست یابیم.   

به گفته وی استان اردبیل از شرایط آب و هوایی مناسبی برای کشت این محصول برخوردار است و یکی از برنامه‌های اساسی در این طرح این است که کشت این محصول را به صورت پائیزه در دشت مغان گسترش دهیم. 

یزدانی با اشاره به سیاست‌های حمایتی از چغندرکاران استان اردبیل گفت: برای خرید ماشین‌آلات تخصصی کاشت و برداشت چغندر قند دولت 30 تا 50 درصد یارانه بلاعوض پرداخت می‌کند تا این عده از کشاورزان بتوانند ماشین‌آلات و ادوات مورد نیاز خود را به سهولت و با نازلترین قیمت خریداری و در عرصه تولید این محصول ارزشمند را به‌ کارگیرند. 

وی اضافه کرد: استفاده از روش آبیاری موسوم به «تیب» باید در مزارع چغندرکاری استان نهادینه شود و چغندرکاران به منظور افزایش راندمان آبیاری  به این روش مزارع خود را آبیاری کنند که به همین منظور ما تسهیلات ارزان قیمت بانکی در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم تا با استفاده از این شیوه مزارع خود را آبیاری کنند و دستگاه‌های نشاکار چغندرقند را در اختیار زارعان قرار می‌دهیم تا به سهولت و دقت عملیات کاشت را انجام دهند. 

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما از بخش خصوصی در خصوص تولید بذر چغندرقند نیز حمایت می‌کنیم و آماده همکاری هستیم و انتظاری که از بخش خصوصی و چغندرکاران داریم این است که اصول فنی را در  کاشت داشت و برداشت رعایت کنند تا شاهد  محصول تولیدی با عیار قند بالا و کیفیت قابل قبول در استان اردبیل باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۰۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ضرورت شناسنامه‌دار کردن باغات مازندران گفت: تاکنون ۱۵ هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسن رزاقی در همایش باغداران شهرستان قائم شهر، با اشاره به لزوم اطلاع رسانی به باغداران درباره اهمیت شناسنامه کردن باغ و دریافت پروانه کسب و کار گفت: شناسنامه دار شدن باغات در 22 شهرستان مازندران اجرا می‌شود و هم اکنون با همکاری مسئولان و کارشناسان اتاق اصناف کشاورزی مازندران در حال انجام است.

وی افزود: در طرح شناسنامه دار کردن باغات که در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی و با هدف واگذاری فعالیت کشاورزی و باغی به مردم انجام می‌شود، ساماندهی فعالیت باغداران مازندران و تولید محصول سالم که قابلیت صادراتی داشته باشد، اجرا می‌شود.

رزاقی گفت: تاکنون 15 هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شدند.

وی تاکید کرد:  پیش بینی می‌شود قبل از برداشت مرکبات امسال در شهریور، باغات مرکبات شناسنامه دار بشوند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: 230 هزار بهره بردار مرکبات در مازندران داریم و در 160هزار هکتار باغات استان سالانه بیش از سه میلیون تن محصول مرکبات برداشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: میزان تولید در باغات مازندران قابل توجه است و ارتقای کیفیت محصول برای صادرات ضرورتی است که باید به آن توجه شود.

رزاقی گفت: باغداران مازندران با شناسنامه دار کردن باغات می‌توانند در تولید مرکبات نقش ایفا کنند.

وی یادآور شد: عضویت باغداران و کشاورزان در اتاق اصناف کشاورزی هم یک فرصت برای باغداران بوده که می‌توانند در تعیین قیمت عادلانه محصولات مطالبه گری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری و زهکشی مغان
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم