Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@07:39:08 GMT

افزایش 59 درصدی صادرات نفت ایران به چین

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۵۵۸۵

در اواخر هفته با خبر افزایش 59 درصدی صادرات نفت ایران به چین مواجه شدیم که بر اساس آن میزان صادرات نفت ایران به چین در ماه گذشته میلادی با ۵۹ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳.۲۲ میلیون تن، معادل ۷۸۴ هزار و ۶۰ بشکه در روز رسید.

به گزارش گروه اقتصادی آنا از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، در هفته جاری خبر افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین نسبت به پارسال منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میانگین مصرف بنزین ایران تا جمعه ۲۸مهرماه ۷۹ میلیون لیتر بوده است. با توجه به اینکه میانگین مصرف بنزین در مهرماه سال گذشته ۷۵ میلیون لیتر بوده، میانگین مصرف بنزین حدود ۵.۳ درصد رشد داشته است،‌ همچنین وزیر نفت تاکید کرد که توتال اجرای قراردادهای خود را شروع کرده و قراردادهای دیگر نیز در دستور کار است.

شرکت‌های داخلی در قراردادهای نفتی می‌توانند صددرصد کار را انجام دهند ولو اینکه قرارداد با کشور خارجی باشد. در اواخر هفته با خبر افزایش 59 درصدی صادرات نفت ایران به چین مواجه شدیم که بر اساس آنمیزان صادرات نفت ایران به چین در ماه گذشته میلادی با ۵۹ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳.۲۲ میلیون تن، معادل ۷۸۴ هزار و ۶۰ بشکه در روز رسید.

در اواسط هفته اعلام شد که ایران با غول پتروشیمی ‌ساز ایتالیا قرارداد همکاری امضا کردند، ایران با «تکنی‌مونت» ایتالیا به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ پالایشگاه و پتروشیمی‌ ساز جهان برای انجام مهندسی پایه یوتیلیتی آفساید و مهندسی پایه پتروشیمی ابن سینا همدان قرارداد همکاری امضا کردند.

حوزه حمل و نقل و خودرو

محسن جوان معاون صادرات و امور بین الملل گروه سایپا گفت: برای اولین بار محصولات جدید سایپا همزمان با عرضه در بازار داخل در بازارهای صادراتی هدف، عرضه خواهند شد و به همین منظور برای اولین بار همزمان با تولید و عرضه محصول جدید ساینا اتوماتیک در داخل کشور، این خودرو در بازارهای صادراتی نیز عرضه خواهد شد.

همچنین در این هفته خبر افزایش 3.6 درصدی عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر کشور منتشر شد که بر اساس آن مجموع عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر تجاری کشور از ابتدای امسال تاکنون به بیش از 86 میلیون تن افزایش یافته که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 3.6 درصد رشد داشته است.

در اواسط هفته قرارداد طراحی، توسعه، تولید و تامین سالانه ۴۰۰ هزار دستگاه گیربکس جدید اتوماتیک۶ سرعته برای پلت فرم محصولات جدید، میان ایران خودرو و هیوندای پاورتک امضا شد. همچنین قائم مقام معاونت اجرایی و مدیر تولید فنرسازی زر از شکسته شدن آمار تولید پنج ساله شرکت در شش ماهه اول سال 96 خبرداد.

شرکت فنرسازی زر در شش ماهه اول سال توانسته 3 هزار و 213 تن انواع فنرهای تخت را تولید کند که این رقم در پنج سال اخیر بی سابقه بوده است.

در شش ماهه اول سال 96 به رغم تولید فنرهای صادراتی برای بازارهای فعلی، تولید نمونه سازی برای کشور آلمان نیز در این مجموعه کلید خورده که می تواند نقطه عطفی بر گسترش بازارهای صادراتی برای فنرسازی زر باشد.

حوزه صنعت

جدیدترین گزارش از طرح «شاپرک» که شنبه منتشر شد، حکایت از انجام یک میلیارد و چهارصد میلیون تراکنش الکترونیکی به ارزش ۱۵۳ هزار میلیارد تومان در کشور طی شهریورماه سال‌جاری دارد. ارزش اسمی این تراکنش‌ها در مقایسه با ماه آغازین سال در حدود ۱۸ درصد و در مقایسه با مقطع زمانی مشابه در حدود ۲۷ درصد افزایش یافته است.

همچنین معاون وزیر ارتباطات بانک ملت خبر داد: بزرگترین پروژه پرداخت بر خط وجوه محصولات پستی از طریق دستگاه‌های Mpos با همکاری شرکت ملی پست و به پرداخت ملت ، رسما" آغاز بکار کرد. در اواخر هفته، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از تصویب لایحه نحوه استفاده، نگهداری و نظارت بر صندوق‌های مکانیزه فروش در کمیسیون متبوع خبرداد و گفت: اجرای این قانون بار مالی ندارد.

حوزه معدن و فلزات

مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: طی قرارداد مشارکتی بین ایمیدرو و به نمایندگی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با شرکت های معدنی و صنعتی گل‌گهر، گسترش صنایع و معادن ماهان و فولاد سیرجان، استخراج و فروش 12 میلیون تن از سنگ آهن گل گهر دو به کنسرسیومی از بخش‌خصوصی واگذار شد.

همچنین در این هفته،‌ ایمیدرو اعلام کرد تولید فولاد خام در نیمه نخست ۹۶ با افزایش ۱۴درصدی به ۸.۱ میلیون تن رسید.در همین مدت تولید کنسانتره سنگ آهن با رشد ۲۱ درصدی به ۱۸.۸ میلیون تن و تولید گندله سنگ آهن با افزایش ۲۵درصدی به ۱۵.۳ میلیون تن رسید همچنین تولید محصول فولادی هم با رشد ۵درصدی به ۵.۲ میلیون تن رسیده است.

مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان این‌که کارخانه ذوب‌آهن از برنامه زمانبندی تولید ریلی ملی عقب است، گفت: به دنبال روش تامین مالی خارجی برای تولید ریل توسط ذوب‌آهن هستیم.

حوزه بازار سرمایه

این هفته نیز با ارسال تعداد بالایی از گزارش های دوره ای و درپی آن توقف نمادها مواجه شدیم اما با توجه با شرایط مناسب سودآوری (عمدتا به دلیل ادامه رشد قیمت های جهانی فلزات پایه در ماه های گذشته) اکثر نمادهای گروه های فلزی و معدنی در شروع هفته با اقبال مجدد و معاملاتی مثبت مواجه شدند به طوریکه نمادهای فرآور، فولاژ، ذوب، کبافق و وتوکا صف خرید شدند و نمادهای فاسمین، فسرب، کیمیا و کاما تا آستانه صف خرید شدن پیش رفتند اما با توقف نمادها، خیلی زود اکثرا متعادل شدند که در این بین بازگشایی های ناموفق برخی نمادهای گروه فلزی و معدنی مزید بر علت بود.

روز یکشنبه صف خرید نماد تازه وارد غپاذر و روز دوشنبه صف خرید نماد تازه وارد کاوه عرضه شد که هر دو نماد مذکور در ادامه هفته اکثرا با دادوستدهای منفی مواجه شدند.

روز دوشنبه در گروه کم ریسک اما همیشه متعادل یوتیلیتی، درپی پوشش حدود 147 درصدی نماد بمپنا، با صف خرید این نماد ارزنده و در انتهای بازار با توقف آن مواجه شدند.

در این هفته، معاون بازار شرکت بورس تهران از آغاز معاملات برخط قراردادهای اختیارمعامله (آپشن) بر روی سهام فولاد مبارکه خبر داد.

همچنین طی این هفته، جلسه معارفه تامین سرمایه امید با سرمایه 400 میلیارد تومانی در محل هتل اسپیناس پالاس برگزار شد تا این شرکت یک قدم دیگر به عرضه اولیه نزدیک تر شود. شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) از درج نماد شرکت کولاک شرق در سامانه پس از معاملات با نماد "ذغکولاک " خبر داد؛‌ این شرکت جزو SMEها بوده که در بازار فرابورس پذیرش شده است.

بر پایه این گزارش، در این هفته اعلام شد که بر اساس مصوبه جدید هیات دولت، مطالبات از 3شرکت‌ دولتی ذیربط با بدهی 4شرکت‌ بدهکار به سازمان‌های خصوصی‌سازی و امور مالیاتی کشور تهاتر خواهد شد. مجموع رقم تهاتر برای موننکو ایران، ساخت و بهره‌برداری انرژی، گهر انرژی ایران و شرکت تولید برق عسلویه مپنا 56 میلیارد تومان خواهد بود ضمن آنکه جلسه معارفه شرکت آسیا تک در این هفته برگزار و با اعلام آخرین وضعیت مالی و عملکردی آسیاتک و برنامه افزایش سرمایه 200 درصدی توسط مدیرعامل و مشاور شرکت، زمینه عرضه اولیه 10 درصدی آن فراهم شد.

همچنین در اواخر هفته،‌ مدیر عامل جدید شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی خبر داد مهم‌ترین اولویت شستا خروج از بنگاه‌داری است و ۱۳۰ شرکت در دو مرحله واگذار می‌شود.

حوزه بین الملل

«شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهوری چین، در روز چهارشنبه برای یک دوره 5 ساله دیگر به‌عنوان رهبر حزب کمونیست این کشور انتخاب شد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۵۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده

رئیس امور اقتصادی اداره کل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه وزارت نفت گفت: هم‌اکنون براساس برآوردها کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال ۱۴۰۲ داشته‌اند و این مسأله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در ۲ دهه آینده رقم خواهد زد.

به گزارش ایسنا، سلیمان قاسمیان ظهر امروز در نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های دوجانبه با کشورهای آفریقایی در حوزه صنایع پایین‌دستی و بالادستی صنعت نفت و نیز فرصت‌های تکرارنشدنی بازار در این قاره، گفت: هم‌اکنون، براساس برآوردها، کشورهای این قاره بالاترین رشد اقتصادی را طی سال گذشته داشته‌اند و این مسئله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه آینده رقم خواهد زد.

وی با اشاره به اینکه ۷.۲درصد از ذخایر هیدروکربوری جهان در قاره آفریقا قرار دارد، افزود: طی دو سال اخیر بیشترین اکتشاف‌های مواد نفتی و گازی جهان به‌ترتیب در کشورها نامیبیا، غنا، آنگولا و آفریقای جنوبی انجام شده است.

رئیس امور اقتصادی اداره کل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه وزارت نفت بیان کرد: هم‌اکنون در حوزه تقاضای فرآورده‌های نفتی و گازی شاهد افزایش تقاضا در قاره آفریقا هستیم. این قاره اکنون ظرفیت پالایشی روزانه ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه را دارد که نسبت به مصرف داخلی خود بسیار کمتر است، ازاین‌رو ما می‌توانیم بازارهای صادراتی فرآورده‌های نفتی خوبی در این قاره، به‌خصوص در شرق و جنوب آن داشته باشیم.

قاسمیان صادرات خدمات فنی و مهندسی، بازسازی پالایشگاه‌های موجود و صادرات فرآورده‌های نفتی و گاز مایع را از دیگر فرصت‌های ایجاد ارتباط بیشتر با صنعت نفت قاره آفریقا اعلام کرد.

افزایش ۲۶درصدی مصرف گاز جهان تا ۲۰۴۰

براساس این گزارش، رضا نوشادی - مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه تا سال ۲۰۴۰ مصرف گاز در جهان ۲۲ تا ۲۶ درصد افزایش داشته و هم‌زمان شاهد افزایش تقاضای این حامل انرژی خواهیم بود، گفت: ایران به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان همواره یکی از ظرفیت‌های بالقوه برای تأمین پایدار گاز در دهه‌های آینده خواهد ماند.

وی با یادآوری اینکه صنعت گاز ایران طی سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های همه‌جانبه کشورهای غربی توانسته است تولید خود را از حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۱۳۸۹ به بیش از ۸۷۵ میلیون مترمکعب در حال حاضر برساند، تصریح کرد: هم‌اکنون فرایند تولید گاز، از مرحله تولید تا توزیع، بدون حضور شرکت‌های خارجی و ازسوی متخصصان ایرانی انجام می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه این شرکت هم‌اکنون مدیریت بیش از ۴۴۰ هزار کیلومتر خط لوله گاز در کشور را بر عهده دارد، افزود: در بخش ساخت ایستگاه‌های تقویت فشار و پالایشگاه‌های گازی به‌ترتیب ۹۲ و ۷۶ درصد به خودکفایی رسیده‌ایم. ما و ۲۵۰ شرکت‌ دانش‌بنیان داخلی مرتبط با ما می‌توانیم در زمینه احداث و تعمیرات خطوط لوله و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز، به کشورهای آفریقایی خدمات فنی و مهندسی ارائه کنیم.

نوشادی پروژه‌های بازیابی کربن، مینی ال‌ان‌جی، تولید هیدروژن از گاز، ساخت توربواکسپندر و حذف کربن را از پروژه‌های جدید در صنعت گاز دانست و گفت: هم‌اکنون ایران در بحث ساخت دو نوع توربوکمپرسور، بیش از ۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است.

آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقا در حوزه پالایشگاهی

براساس این گزارش، علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز در این نشست تخصصی، گفت: ایران آمادگی دارد در زمینه تعمیرات اساسی، تأمین تجهیزات، نگهداری و تولید در حوزه پالایشگاهی با کشورهای آفریقایی همکاری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ایران ۳۰ سال پیش در زمینه تعمیر و ساخت پالایشگاه‌های نفت و گاز ۱۰۰درصد به خارج وابسته بود، بیان کرد: در سایه مدیریت دولت‌ها و محدودیت‌های اعمال‌شده تحریمی پس از ۴۵ سال تحریم و هشت سال جنگ، هم‌اکنون ضمن خودکفایی کامل در تعمیرات، پالایشگاه‌های نفتی خارجی را نیز تعمیرات اساسی می‌کنیم.

مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، کمپرسورهای فرایندی، کاتالیست‌های بنزین‌ساز، مبدل‌های حرارتی، کولرهای آبی صنعتی، خدمات مکانیک، پایپینگ، عایق، فیلتر، ترانسفورماتور و ابزار دقیق را ازجمله صدها محور صادراتی خدمات فنی و مهندسی به قاره آفریقا اعلام کرد.

ایران سومین تولیدکننده ال‌پی‌جی دنیا

براساس این گزارش، امیر هوشنگ کرمی، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه هم‌اکنون قاره آفریقا در زمینه تولید و مصرف ال‌پی‌جی برابر است، گفت: این قاره به‌شدت به انرژی و سوخت نیاز دارد و ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده گاز مایع (ال‌پی‌جی) می‌تواند در افزایش صادرات این حامل انرژی در این قاره، نقش‌آفرینی کند.

وی در ادامه بیان کرد: هم‌اکنون چین، هند و ژاپن به‌ترتیب بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان ال‌پی‌جی در جهان به شمار می‌آیند و در قاره آفریقا مراکش، مصر، تونس و آفریقای جنوبی به‌ترتیب بزرگ‌ترین واردکنندگان این حامل انرژی هستند.

طبق اعلام وزارت نفت، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران قیمت بالا و نبود اسکله‌های استاندارد را دو دلیل عمده مصرف پایین ال‌پی‌جی در قاره آفریقا دانست و گفت: تولید این ماده در ایران طی چند سال اخیر صعودی بوده و از ۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ به ۷ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری کود اوره به آفریقا

براساس این گزارش، بیژن چگنی، سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز در این نشست تخصصی، با تأکید بر اینکه هم‌اکنون عمده محصول صادراتی پتروشیمی ایران به قاره آفریقا کود اوره است، افزود: هم‌اکنون سالانه حدود ۳۵۰ میلیون دلار کود اوره به این قاره صادر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ایران ۹۵ میلیارد دلار طرح پتروشیمی جدید و در حال اجرا دارد، تصریح کرد: از این مقدار تاکنون ۱۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شده و مذاکرات برای ۸۲ میلیارد دلار دیگر، از طریق فاینانس در حال انجام است.

سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران صادرات کاتالیست را یکی از فرصت‌های ارتباط صنعت پتروشیمی ایران و قاره آفریقا اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون ایران در زمینه کاتالیست به خودکفایی ۹۵درصدی رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • تاکسی های برقی وارد شد
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا