Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@10:13:59 GMT

در فارس از ظرفیت افراد توانمند غافل شده اند

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۳۵۸۱

رفیعی پور در گفت وگو با «خبر جنوب» به معرفی اختراعات خود پرداخته و مشکلات و موانع موجود در مسیر حمایت از نخبگان را شرح داده است.
• از چه زمانی فعالیت در زمینه اختراع را آغاز کردید؟
از اوایل سال 89 اقدام به اولین اختراع خود کردم.
• مهمترین اختراع شما چیست؟
شاید بتوان گفت مهم ترین اختراعم، ربات زیردریایی کنترل از راه دور است که تجربیات مفیدی برای همه تیم دربر داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با طراحی و ساخت این ربات، مقام های متعددی در عرصه ملی کسب کردیم.
• مشابه داخلی و خارجی دارد؟
قطعا کارهای بزرگی در عرصه بین المللی در این حوزه صورت گرفته اما تولید دانش فنی چنین موضوعاتی در داخل کشور ضروری می باشد.
• در مسیر تولید انبوه قرار گرفته است؟
خیر، به لحاظ کاربردهای خاص آن به تولید انبوه نرسید اما از تجربیات بدست آمده از آن در پروژه های مختلف صنعتی استفاده شد.
اکثر اختراعات ما در حوزه دفاع می باشد و تولید انبوه آنها به معنای تولید 5 تا 15 عدد است. در حال حاضر مشغول تولید محصولات بسیار پیچیده تری هستیم که می تواند منجر به ثبت اختراعات ارزنده تری شود اما به دلیل کاربردها و همچنین مشتریان خاص؛ عملاً نیازی به ثبت آنها نیست.
• مراحل ثبت اختراعات به چه شکل است؟ اختراعات نخبگان در کشور به راحتی به ثبت و تولید می رسد؟
چندین سال است که اقدام به ثبت اختراع جدیدی نکرده ام و معمولا به جای ثبت نتایج تحقیقات مختلف به عملیاتی کردن آنها فکر می کنم که پیامدهای بهتری برای صاحبان طرح و همچنین صنعت کشور در پی دارد.
• ساخت دستگاه پهپاد عمود پرواز از کجا در ذهن شما کلید خورد؟
از اواخر سال 86 به همراه برخی دوستان مقطع دبیرستان که آن زمان در حوزه رباتیک فعالیت میکردند، کارهای تحقیقاتی این حوزه را شروع کردیم. با حمایت دانشگاه صنعتی شیراز برخی از پروژه های ما در نمایشگاه ملی مطرح شد و طی بازدیدی که مسئولین از این نمایشگاه داشتند حاضر به حمایت از پروژه ها به ویژه در بحث پرنده ها شدند؛ بنابراین فرصتی برای دانشگاه فراهم شد تا بتواند بودجه ای از وزارت بگیرد و این قبیل فعالیت ها را توسعه دهد. تا سال 88 روی پرنده ها و عمود پروازها کار می کردیم. چندین پروژه هم با دانشگاه ها و مجموعه های نظامی داشتیم اما پروژه ها متعلق به دانشگاه صنعتی شیراز بود.
حمایت های مالی دولت از طرح ها و اختراعات چگونه است؟
با توجه به میزان حمایت ها صاحبان طرح نباید به حمایت های دولتی اکتفا کنند و صرفا جهت شروع کار می توان از این حمایت ها بهره جست. طرح ها و پروژه ها باید به مرحله ای از پختگی دست یابند که سرمایه گذاران بخش خصوصی، متقاضی مشارکت در طرح شوند.
• در استان فارس حمایت ها راهگشا بوده است؟
در استان های دیگر شرکت های دانش بنیان به خوبی حمایت می شوند اما متاسفانه این قضیه در استان فارس بسیار ضعیف بوده است.
مدیران استان معمولا به این قضایا ورود نمی کنند و بیشتر درگیر مسائل حاشیه ای و نصب و انتصابات هستند. بسیاری از دوستان ما جذب شرکت های دانش بنیان در استان های دیگر شده اند چون در استان فارس، زمینه مناسب برای فعالیت فراهم نبوده و از لحاظ صنعتی پیشرفت چندانی نداشته ایم و یا پیشرفتمان بسیار کُند بوده است.
حل این مشکلات پیچیده نیست و نیاز به معجزه و مدیریت خارجی ندارد. اگر مدیران، کمی وقت و دغدغه برای این موضوع خرج کنند همه چیز درست می شود.
ما به سهم خود از متولیان شرکت های دانش بنیان گرفته تا مدیران ارشد استان پیگیری های زیادی کردیم اما نتیجه مطلوبی نگرفتیم. آنچه در رسانه ها تحت عنوان حمایت از شرکت های دانش بنیان مطرح می شود حداقل در استان فارس بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و در عمل، این گونه شرکت ها و تمام کسانی که قصد دارند صادقانه برای پیشرفت کشور تلاش کنند با مشکلات عدیده ای روبرو می شوند. بسیاری از دوستان و نخبگان ما دقیقاً به همین دلایل به سایر استان ها و یا به خارج از کشور کوچ کرده اند.
• به عنوان یک مخترع تاکنون به این فکر کرده اید که از کشور بروید؟
ما مسیر خود را طوری انتخاب کرده ایم که بمانیم و برای اینکه بتوانیم گامی برداریم و تحولی ایجاد کنیم بجنگیم. ترجیح ما این است که فعلاً در این جبهه بمانیم اما اینکه تا کجا دوام بیاوریم شرایط آینده، آن را تعیین می کند.
• به عنوان کسی که از نزدیک درگیر سازمان ها و بروکراسی های موجود در آن بوده اید، این روند چقدر نخبگان را در طول مسیر دلسرد و دلزده می کند؟
بروکراسی های اداری به حدی خسته کننده است که به نظر می رسد نهادها و سازمان هایی که می بایست نقش حمایتی داشته باشند به عنوان مانعی بر سر راه پیشرفت این افراد قرار می گیرند و وقت آنها را تلف می کنند. مخترعی که باید بیشترین تمرکز و فعالیتش بر روی اختراع و فعالیت تخصصی اش باشد بیش از 85 درصد وقت و انرژی خود را باید در ادارات و برای اخذ مجوزها و یا حمایت های نه چندان مؤثر دولتی صرف کند.
• چه موانع و مشکلاتی در مسیر حمایت از نخبگان وجود دارد؟
متاسفانه کشور ما و علی الخصوص استان فارس از ظرفیت افراد توانمند غافل شده و مدیران تاثیرگذار این حوزه از مسئولیت ها و وظایف اصلی خود فاصله گرفته اند. بدیهی است در صورتی که همه مسئولان، حمایت خود را از شرکت های دانش بنیان و افراد توانمند افزایش دهند فرصت های اشتغال نیز زیاد می شود. قطعاً یکی از دلایل نرخ بالای بیکاری در استان فارس، خروج سرمایه های انسانی و مؤثر از استان می باشد. البته به همت تعدادی از نخبگان و مدیران شرکت های دانش بنیان، اتحادیه شرکت های دانش بنیان در استان فارس تاسیس شده و به دور از حاشیه های موجود در استان در حال ایجاد زیرساخت هایی برای رونق اقتصادی فارس و پرورش و بکارگیری افراد توانمند می باشد.
هدف این است که این شرکت ها یکپارچه شوند تا بتوانند با هم افزایی، مطالبات خود را به جای اینکه از مدیران استان بخواهند به طور مستقیم از مدیران کشوری درخواست کنند. برای اینکه صدایمان را بلندتر و یک دست تر کنیم، این گام برداشته شده و تقاضایی که از همه مدیران
دلسوز داریم این است که در صورت تمایل به همکاری با این مجموعه، آمادگی و ظرفیت خود را اعلام کنند.

 

46

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۳۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین نشست هم اندیشی و بررسی چالش‌های پیش رو در حوزه شرکت‌های دانش بنیان امروز ششم اردیبهشت ماه با حضور رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد.

در این نشست سجده، مدیرعامل بنیاد توسعه عمران موقوفات با بیان اینکه در کتب دینی آمده که حضرت علی (ع) نخلستان ایجاد کرده و وقف می‌کردند، گفت: تقریباً ۵ سال است که توسعه تولید با حضور مردم در سازمان اوقاف اتفاق افتاده است.

وی اظهار کرد: بنیاد توسعه عمران موقوفات در شناسایی زمین‌ها تلاش می‌کند و سعی داریم در حوزه کشت و صنعت با مشارکت مردم در تحقق شعار سال گام برداریم.

در ادامه بیگدلی، معاون بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به چشم انداز این معاونت در حوزه اجتماعی و ارتباط سازمان با شرکتهای دانش بنیان گفت: اولین اقدام وقف این است که بتواند کسب منفعت از عین وقف داشته باشد مرحله بعد این منافع داخل کاسه‌ای ریخته می‌شود که حفظ می‌شود و سرریز آن اجرای نیت است. باید بیشترین کسب منفعت از موقوفات داشته باشیم.

وی اظهار کرد: برای اینکه علم در خدمت کسب منفعت قرار گیرد اکوسیستمی برای حمایت از دانش بنیان‌ها با رعایت قوانین وقف طراحی شده است. این شرکتها اکثراً به سوددهی رسیده اند.

همچنین در حوزه ارائه طرح سیمان ژئوپلیمری بر پایه خاکستر باگاس، بحث وقف ماندگار در راستای توسعه پایدار مورد بررسی قرار گرفت. این شرکت به فناوری تولید برق و سیمان با وجود تحریم‌ها و موانع داخلی دست پیدا کرده است.

بر اساس آنچه در این نشست عنوان شد، درصد قابل توجهی از شرکتهای دانش بنیان در سطح کشور هیچ گردش مالی ندارند. صرفاً ایده‌ای است که در مرحله آزمایشگاهی ارائه شده است.

این شرکتها معتقدند اگر قرار است کاری و حمایتی در حد اوقاف انجام شود باید متفاوت از کارهایی باشد که توسط دیگران انجام می‌شود. شرکت‌های دانش بنیان از ایده تا تجاری سازی در کشورهای پیشرفته حمایت می‌شوند.

موضوع دیگر که مورد بحث قرار گرفت، این بود که در مناطق محروم خیلی از محصولات دانش بنیان کارایی ندارد در حوزه عمران در منطقه محروم برج سازی انجام نمی‌شود. در زمینه تکنولوژی بتن باید تعریف دیگری در مناطق محروم داشته باشیم.

در ادامه رییس سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن تقدیر از دانشمندان که در نمایشگاه شرکت کرده اند، گفت: سازمان وقف از نظر سرمایه‌ای بودجه دولتی نیست در دوره فعلی می‌خواهیم وقف را حرکت دهیم. به عنوان مثال دارای میلیونها رقبه هستیم این رقبات به صورت عرصه و اعیان است ما باید شکل مدیریتمان علمی باشد. زمین زراعی را به صورت سنتی سالی یک تا دو بار می‌توانیم بکاریم اما با استفاده از روش علمی، بهره وری آب و زمین بیشتر می‌شود.

وی عنوان کرد: اگر پول داریم اداره سرمایه انباشته باید علمی باشد. سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود تنوع در وقف به نیات واقفان و اعیان اعطایی ربط دارد.

حجت الاسلام خاموشی با تاکید بر اینکه دانش بنیان‌ها باید در خدمت ارزان سازی و رفاه مردم باشند، افزود: ما موظف به رعایت قانون وقف هستیم. اوقاف از دانش بنیان‌های نوپا حمایت می‌کند و ما مفتخریم که تاکنون از ۳۹ شرکت حمایت کرده ایم.

وی تصریح کرد: باید در حوزه اقتصاد تأثیرگذار باشیم ما باید در تولید ملی بدون نفت موفق باشیم. در حوزه صنعت ریل ورود کرده ایم که ۳۰ درصد درآمد نفتی را پوشش می‌دهد در حوزه مسکن رقبات زیاد داریم به مسکن نخبگانی توجه ویژه داریم.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در تمام رقبات زراعی بحث زنجیره زراعی مد نظر است. بحث معادن به عنوان ظرفیت مغفول اوقاف بوده، مساله دیگر آنچه اهمیت دارد حوزه صنایع تبدیلی است که توجه ویژه داریم. در حوزه فناوری هم زیرساخت‌های سخت افزاری و هم نرم افزاری مد نظر است. کارهای خوبی در حال انجام است حوزه فناوری تأثیر شگرف در اقتصاد کشور خواهد داشت.

کد خبر 6089061 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می‌کند
  • بازدید جمعی از معاونین و مدیران شرکت توزیع نیروی برق استان فارس از واحد‌های مختلف شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی 
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • مردم در دور دوم انتخابات به افراد «توانمند» و «تحول‌گرا» رأی دهند
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود
  • ‌فرایند سرمایه‌گذاری در فارس تسهیل شود
  • فارس با ظرفیت‌های متعدد به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود