Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جنگلها با بیان اینکه در طرح استراحت جنگل تاکنون ۶۲ درصد مساحت جنگلها از گردونه بهره برداری خارج شده گفت: تا پایان سال کلیه قراردادهای بهره برداری چوب از جنگل های شمال لغو می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، خداکرم جلالی در کارگاه ظرفیت سازی طراحی پروژه های مدیریت پایدار جنگل در ایران که با حضور نمایندگانی از سازمان ملل متحد از ششم تا دهم آبان ماه در تهران برگزار می شود، با بیان اینکه براساس آخرین آمار اقدامات مرتبط با برنامه استراحت جنگل، تاکنون تعداد ۶۷ فقره قرارداد منعقد و ۶۲ درصد مساحت جنگل های تحت بهره برداری بالغ بر ۵۸۰ هزار هکتار از گردونه بهره برداری خارج شده است گفت: تا پایان سال کلیه قراردادهای بهره برداری چوب از جنگل های شمال لغو و براساس طرح های حفاظتی و حمایتی مدیریت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: این اقدام می تواند توسط مراجع بین‌المللی مرتبط به عنوان الگویی مناسب در امر حفاظت و صیانت از جنگل های طبیعی مورد الگوبرداری توسط سایر کشورها قرار بگیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در زمینه همکاریهای بین‌المللی نیز، سازمان جنگل ها جز دستگاه های موفق کشور بوده و توانسته از طریق تعامل با وزارت امور خارجه و آژانس های تخصصی سازمان بین‌المللی همچون برنامه عمران ملل متحد (UNVP) و سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد (FAO) نسبت به تدوین حدود دو پروژه بزرگ بین‌المللی بزرگ مقیاس اقدام کند. ضمن اینکه دبیرخانه کشورهای با پوشش کم جنگل که تحت عنوان ابتکار تهران در مبحث سیاست گذاری و مدیریت جنگل در کشور های با پوشش کم فعالیت می کنند تلاش کرده تا به عنوان عضو ناظر در مجامع بین‌المللی نسبت به انتقال مواضع این کشورها اقدام کند.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور با بیان اینکه در دو دهه گذشته، تخریب جنگل ها و جنگل زدایی در سطح هشدار دهنده ای در حال گسترش بوده است گفت: به طوری که شاخص غلظت گازهای گلخانه ای به صورت مستمر رو به افزایش است.

جلالی افزود: بنابراین نقش جنگل در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در معاهده پاریس بسیار مهم در نظر گرفته شده به طوری که در ماده ۵ آن توافقنامه از اعضای متعاهد خواسته شده که اقدامات خود را جهت بهبود منابع جذب گازهای گلخانه ای از جمله جنگل ها  انجام دهند. همچنین از کشورها خواسته شده که به منظور مقابله با گرمایش جهانی، مبادرت به اقداماتی برای کنترل تخریب جنگل و اعمال مدیریت بهتر  بر جنگل های موجود واحیای جنگل های مخروبه کنند.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه اعتقاد بر این است که اگر این موارد به درستی اجرا شوند می توان میزان گازهای گلخانه ای را به مقدار قابل توجهی کاهش داد، یادآور شد: در ادامه این سند نیز به طور خاص نیاز به منابع مالی برای حمایت از فعالیت های مرتبط با جنگل به ویژه با توجه به رویکردهای تعدیل و سازگاری مشترک برای مدیریت جامع و پایدار جنگل ها مشخص شده، ضمن اینکه هدف کلان ۱۵ اهداف توسعه پایدار به موضوع حفظ، احیاء، بازسازی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های خشکی، مدیریت پایدار جنگل ها، مقابله با بیابان زایی، تغییر و متوقف سازی فرآیند تخریب سرزمین می پردازند.

وی گفت: در بخش های دیگری از این هدف، به بسیج منابع قابل توجهی از تمامی حوزه ها و در تمامی سطوح با هدف مدیریت پایدار جنگل و ارائه مشوق های کافی به کشورهای در حال توسعه جهت پیشبرد مدیریتی از این نوع، از جمله جهت حفاظت منابع طبیعی و احیای جنگل پرداخته شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: نظر به اهمیت تأمین منابع مالی برای تحقق مدیریت پایدار جنگل ها، مجمع جنگل ملل متحد در دوازدهمین اجلاس خود در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شبکه جهانی تسهیل منابع مالی جنگل را مصوب کرد که این اقدام پاسخی مثبت به خواست جامعه جهانی بوده است.

میزان تبخیر در ایران سه برابر میانگین جهانی است

جلالی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران با مساحتی بالغ بر ۱۶۵ میلیون هکتار، هفدهمین کشور پهناور دنیاست، ادامه داد: بخش عمده خاک سرزمین ما در سیطره و قلمرو مناطق خشک و بیابانی است و دارای محدودیت ها و شکنندگی اکوسیستمی است.

به گفته وی میانگین بارندگی بلندمدت کشورمان یک سوم جهانی و میزان تبخیر آن سه برابر میانگین جهانی است.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیز داری کشور گفت: به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و ارتفاعی وبرخوداری از شرایط ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهانی کشور ما از توانایی بالای اکولوژیک برخوردار است.

وی ادامه داد: جنگل های ایران دارای ۵ منطقه رویشی هیرکانی در ساحل جنوبی دریای خزر، منطقه رویشی ارسبارانی در غرب دریای خزر، منطقه رویشی زاگرس در غرب و جنوب غرب ایران، منطقه رویشی ایران و تورانی در مرکز، شرق و شمال شرق ایران و منطقه رویشی خلیج فارس و عمانی در نوار ساحلی خلیج فارس و دریای عمان است.

جلالی افزود: سطح جنگل های طبیعی ایران حدود ۱۴.۳ میلیون هکتار با درجه انبوهی و کیفیت متفاوت است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۲۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، مجید کیان‌پور، مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک طی سفر به خراسان رضوی ضمن حضور در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک و دریافت گزارشی از اقدامات و برنامه‌های آزمایشگاه استان و بازدید از بخش‌های فنی و ستادی اداره کل، برنامه شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک را در سال جهش تولید، تشریح کردند.

کیان‌پور افزود: هم اکنون در سطح استان‌ها با ۳۷ سازمان و دستگاه اجرایی همکاری نزدیکی داریم و در راستای برنامه ورود به بازار‌های جدید و ارایه خدمات فنی و مهندسی به دیگر سازمان‌ها، ارائه خدمات به دیگر سازمان‌ها در کنار شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی امسال افزایش خوبی خواهد یافت.

وی با بیان اینکه امسال بودجه مناسبی برای توسعه و بهسازی آزمایشگاه‌های فنی و مکانیک خاک در استان‌ها در نظر گرفته شده است، افزود: باتوجه به اینکه شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک یک شرکت دانش‌بنیان، فناورانه و مردم پایه است توسعه شرکت به تجهیزات نوین و آخرین فناوری‌ها به طور مستمر پیگیری می‌شود که امسال ضمن تجهیز آزمایشگاه‌ها به دستگاه‌های جدید، تعدادی ساختمان بهسازی و خودرو‌های خدمت خریداری می‌شود.

مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با اشاره به اینکه تنوع آزمایش‌های قابل‌ارایه در این شرکت بیش از نیاز کشور است، افزود: باتوجه‌به اینکه محصولات و آزمایش‌های جدیدی در دنیا تولید و بهره‌برداری می‌شود، شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک نیز امسال تنوع سبد ارایه خدمات آزمایشگاهی خود را به ۷۵۰ نوع آزمایش افزایش خواهد داد تا نیاز صنعت و پروژه‌های عمرانی را پاسخگو باشد.

بر اساس این گزارش مجید کیان‌پور مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، خدایار روان‌بد، معاون توسعه مدیریت و منابع، شهرام جمعه خالدی، ذیحساب، حمیدرضا شیخ انصاری، مدیرکل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و ارزیابی عملکرد از بخش‌های مختلف آزمایشگاه استان خراسان رضوی بازدید و ضمن استماع گزارش مدیرکل آزمایشگاه استان خراسان رضوی، بررسی عملکرد سال گذشته و برنامه‌های امسال استان در دیدار صمیمی برای رفع مشکلات همکاران شرکت کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار
  • پارکینگ طبقاتی خیابان امام خمینی (ره) تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • کمربندی نسیم شمال بدون قطع یک‌ درخت احداث شد
  • فاز سوم کمربندی نسیم شمال در قزوین افتتاح شد
  • بهره‌برداری از ۳ مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)
  • بهره برداری از فاز سوم کمربندی نسیم شمال قزوین
  • بهره‌برداری از سه مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران