Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-28@03:22:27 GMT

نرخ بیکاری در استان کردستان ۱۶.۳ درصد است

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۰۶۰۴

به گزارش امتداد نیوز از سنندج، علیرضا زاهدیان ظهر امروز در مراسم بزرگداشت روز ملی آمار و برنامه‌ریزی با گرامیداشت اول آبان ماه به‌عنوان «روز ملی آمار و برنامه‌ریزی» که در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به عنوان بازوی سازمان آمار عمل می‌کند و عمده فعالیت‌های آنها ساماندهی، اجرا، استخراج و نظارت بر سرشماری‌های عمومی و تخصصی و نظارت بر طرح‌های آمارگیری و جمع‌آوری آمارهای ثبتی و تهیه و تدوین و انتشار آنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: اهدافی که سرشماری دنبال می‌کند در جهت کمک به برنامه‌ریزی‌های کشوری است و اینکه اطلاعات سرشماری ۱۰ ساله بین سرشماری‌های قبلی را با شیفت جمعیت پایه‌ریزی کنیم.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان با اشاره به اینکه در آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال گذشته که پوشش ۱۰۰ درصدی تحقق پیدا کرد، تصریح کرد: در مشارکت اینترنتی کردستان از استان‌های برتر کشوری بود و ۵۶ درصد جمعیت استان در سرشماری اینترنتی مشارکت داشتند.

وی ادامه داد: در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۵، در مجموع ۷۶۲ نفر حضور و مشارکت داشتند که از این تعداد ۶۶۸ نفر عوامل اجرایی و ۷۴ نفر هم عوامل ستادی بودند.

سالمی افزود: بر اساس سرشماری، نرخ جمعیت تا سال ۹۰ رشد داشته اما از سال ۹۰ تا ۹۵ حدود ۱۰۹ هزار نفر معادل ۷٫۳ درصد جمعیت استان افزایش پیدا کرده و بیشترین رشد جمعیت هم در بین جمعیت فعال استان بوده است.

وی با بیان اینکه از لحاظ جنسی نیز تعداد مردان نسبت به زنان از ۱۰۱ درصد سال ۹۰ به ۱۰۳ درصد در سال ۹۵ رشد داشته است، اظهار کرد: میزان شهرنشینی نیز از ۶۶ درصد جمعیت شهرنشین استان در سال ۹۰ به ۷۱ درصد در سال ۹۵ رشد پیدا کرده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان به افزایش بعد خانوار یک نفره در استان در فاصله آماری ۵ سال گذشته اشاره کرد و گفت: بعد خانوارهای یک نفره استان کردستان از ۲۰ هزار خانوار یک نفره در سال ۹۰ به ۲۵ هزار خانوار در سال ۹۵ افزایش پیدا کرده است.

وی به افزایش سه درصدی میزان باسوادی در استان کردستان از سال ۹۰ تا ۹۵ اشاره کرد و گفت: اگر چه در این زمینه در جایگاه سی‌ام کشوری قرار داریم اما بیشتر بیسوادان استان مربوط به رده سنی ۳۹ سال به بالا هستند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان با اشاره به وجود ۹۲ هزار بیکار در استان گفت: در حال حاضر بر اساس نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، نرخ بیکاری در استان کردستان ۱۶٫۳ درصد است.

وی با بیان اینکه از میان یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۰ سال به بالای استان کردستان ۵۶۶ هزار نفر جمعیت فعال هستند، تصریح کرد: از میان این جمعیت فعال هم ۹۲ هزار و ۶۸۳ نفر معادل ۱۶٫۳ درصد بیکار هستند.

سالمی افزود: در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۵ در مجموع ۷۰ هزار نفر به جمعیت فعال استان کردستان اضافه شده که ۵۳ هزار نفر آنان شاغل شدند و حدود ۱۶ هزار نفر آنان بیکارند.

وی با بیان اینکه بیشترین نرخ بیکاری استان در رده سنی ۱۵ سال به بالا وجود دارد، اظهار کرد: در این میان زنان شهری بیشترین آمار و نرخ بیکاری استان در رده سنی ۱۵ سال به بالا را دارند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان متوسط هزینه‌های یک خانوار در استان کردستان را ۱۶۱ میلیون ریال عنوان کرد و گفت: این میزان در کل کشور ۱۵۷ میلیون ریال بوده و کردستان از این شاخص، استان سیزدهم کشوری است.

شاخص شفافیت و قانومندی کشور پایین است

اقتصاددان برجسته کشوری در ادامه این همایش اظهار داشت: در سطح ملی برای برنامه‌ریزی درست و سیاست‌گذاری صحیح نمی‌توان ادعا   کنیم که آمار و اطلاعات نداریم و اگر کمبودی هست در زمینه‌های دیگر وجود دارد.

بایزید مردوخی با اشاره به اینکه امروزه خوشبختانه موانع و مشکلات آمار از بین رفته افزود: ما باید این تلاش وسیع در زمینه تولید اطلاعات و آمار را ادامه دهیم و با تلاش وسیع‌تری به برنامه‌ریزی درست‌تر توسعه بپردازیم.

وی با بیان اینکه اکنون هیچ جامعه‌ای وجود ندارد که آمار نداشته باشد، گفت: توسعه آزاد بدون برنامه‌ریزی به ندرت در جاها و یا شرکت‌هایی می‌توان پیدا کرد و ما هم از آمار برای برنامه‌ریزی توسعه استفاده خواهیم کرد.

اقتصاددان برجسته کشوری با اشاره به اینکه در دانایی‌های برنامه‌ریزی توسعه متأسفانه زیاد پیشرفت نکرده‌ایم، خاطر نشان کرد: نظام و حکمرانی که در ادارات و بنگاه‌های کشور به آنها عادت کرده‌ایم مشکل اصلی ماست.

وی گفت: متأسفانه در شرکت‌ها مدیریت تغییر نداریم و تنها راهی که می‌توان توصیه کرد این است که از آمارها برای تغییر استفاده کرد. متاسفانه در برخی شاخص‌ها از جمله شفافیت و قانومندی وضعیت کشورمان پایین است و نمره کشورمان در شاخص‌های نظام‌های تدبیر هم بسیار پایین است.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۰۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال ۲۰۱۵

موسسه اقتصادی آلمان اعلام کرد که انتظار می‌رود بیکاری امسال در این کشور به طور متوسط به ۲.۸ میلیون نفر برسد که بالاترین سطح از سال ۲۰۱۵ است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه هندلزبلات المان، بر اساس مطالعه موسسه اقتصادی آلمان، پیامدهای بحران اقتصادی در سال جاری آشکار می شود.

در ادامه این گزارش آمده است: رکود اقتصادی در آلمان به طور فزاینده ای بر بازار کار تأثیر می‌گذارد. بر اساس مطالعه موسسه اقتصادی آلمان (IW) که روز جمعه در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفت، انتظار می‌رود که بیکاری امسال به طور متوسط ​​به 2.8 میلیون نفر برسد که بالاترین سطح از سال 2015 است. "هولگر شافر"، کارشناس بازار کار موسسه اقتصادی آلمان در این باره گفت: سال گذشته با وجود رکود، بازار کار کاملاً باثبات بود. اما امسال ما پیامدهای بحران اقتصادی را شدیدتر احساس می‌کنیم.

این موضوع در بازار کار آشکارتر خواهد شد. در این تحلیل آمده است: برنامه‌های اشتغال شرکت‌ها هیچ رشدی را برای بقیه سال نشان نمی‌دهد. برخی از شاخص‌های پیشرو نیز دلیل کمی برای خوش بینی ایجاد می‌کنند. در ماه مارس، تعداد مشاغل خالی گزارش شده به کمترین میزان خود در پنج سال گذشته کاهش یافته است، حتی با وجود وضعیت اقتصادی مطلوب، در بهترین حالت می‌توان انتظار افزایش کمی در اشتغال را در سال جاری داشت. از آنجایی که بچه‌های بومی در حال رسیدن به سن بازنشستگی هستند، نیاز به جایگزینی وجود دارد و شکاف مهارتی به سختی از بین می‌رود.

بر این اساس بی میلی شرکت‌ها به استخدام افراد جدید، شانس جویندگان کار را برای یافتن شغل مناسب بدتر می‌کند، در نتیجه، بیکاری همچنان در حال افزایش است. IW که ارتباط نزدیکی با کارفرما ها دارد توضیح داد: "در سه ماهه چهارم انتظار می رود حتی شرایط از سطح بحران در همه گیری کرونا در سال 2020 نیز فراتر رود." به طور متوسط ​​سالانه تقریباً 2.8 میلیون بیکار و نرخ شش درصد را می‌توان پیش بینی کرد. با این حال، این کمتر از نقطه اوج در سال 2005 است، زمانی که تقریباً 4.9 میلیون نفر بیکار بودند و آلمان به دلیل "بازار کار فشرده" آن مرد بیمار اروپا محسوب می شد.

سایر مؤسسات تحقیقاتی اقتصادی اخیراً در گزارش بهاری خود برای دولت فدرال انتظار داشتند که در سال 2024 کمتر از 2.7 میلیون بیکار وجود داشته باشد. سال گذشته اقتصاد آلمان 0.3 درصد کوچک شد. اگرچه کالاها و خدمات کمتری تولید شد، اما تعداد افراد شاغل حدود 0.7 درصد افزایش یافت.

تعداد ساعات کار نیز 250 میلیون ساعت یا 0.4 درصد افزایش یافته است. کارشناسان IW این را از جمله به این واقعیت نسبت می دهند که شرکت ها تمایل دارند کارگران ماهر را حفظ کنند حتی اگر در حال حاضر نتوانند با ظرفیت کامل کار کنند. با این حال، شرکت‌ها احتمالاً فقط می‌توانند در طول دوره‌های خشک اقتصادی کوتاه مدت این شرایط را حفظ کنند. با ادامه فاز ضعیف، به طور فزاینده‌ای محتمل است که نیروی کار باید تعدیل شود، زیرا کاهش دائمی بهره‌وری، رقابت‌پذیری شرکت‌ها را تضعیف می‌کند.

IW توضیح داد که ایجاد تعداد قابل توجهی شغل جدید در سال 2023 برای کاهش بیکاری کافی نیست. دلیل آن نیز مهاجرت خالص بالا است. در اوایل سال 2022، مهاجرت خالص 1.5 میلیون نفر از جمله یک میلیون پناهنده از اوکراین به آلمان صورت گرفت. در سال 2023، 650000 نفر دیگر به طور خالص در یازده ماه اول مهاجرت کردند.

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتششکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تامین زمین از مولفه‌های مهم در اجرای طرح نهضت ملی مسکن
  • برنامه ریزی برای واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام ایلام
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • لزوم جذب مشارکت بخش خصوصی برای اتمام طرح‌های نیمه تمام استان
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال ۲۰۱۵
  • فعال بودن۴۰ درصد معادن نیشابور
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در تهران