Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-27@01:41:06 GMT

ضرورت افزایش مشارکت ایران در اقتصاد گازی دنیا

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۱۳۹۶

ضرورت افزایش مشارکت ایران در اقتصاد گازی دنیا

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه با توجه به ذخایر گازی 18 درصدی ایران در دنیا، ما حدود 1.5 درصد در اقتصاد گازی دنیا شریک هستیم، گفت: امیدواریم برگزاری همایش انگوا مسیر توسعه سی ان جی در کشور را هموارتر سازد.

به گزارش شانا،  منصور ریاحی امروز (شنبه، ششم آبان) در نشست خبری با رسانه‎ها به منظور معرفی همایش انگوا (کشورهای صاحب خودروهای سی ان جی آسیا و اقیانوسیه) افزود: سی ان جی جزو صنایع دارای آینده روشن در دنیاست و ما هم اکنون 18 درصد ذخایر گازی دنیا، 46 درصد ذخایر گازی خاورمیانه و 11 درصد ذخیره نفتی دنیا را در اختیار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه لازم است برای این صنعت، سیاستگذاری های مشخص و مطمئن در برنامه ایجاد شود، ادامه داد: صنعت سی ان جی در کشور استراتژیک است و با رویکردهای گوناگون سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی، برنامه ای، توسعه ای و سیستمی باید به آن پرداخت.

ریاحی درباره رویکرد سیاسی سی ان جی در کشور، توضیح داد: نخستین کارکرد سی ان جی در سالهای87 و 88 مشخص شد که کشور با جلوگیری از واردات بنزین تهدید شده بود.

به گفته وی در آن مقطع سی ان جی به کمک امنیت عرضه و تقاضای انرژی کشور آمد و با جایگزین شدن حدود یک پنجم از مصرف بنزین کشور، توانست نقش قابل توجهی ایفا کند.

ریاحی افزود: اگر هم اکنون21 میلیون متر مکعب سی ان جی در کشور مصرف نمی شد، 21 میلیون لیتر بنزین، افزون بر واردات فعلی باید وارد می شد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره کارکرد اقتصادی طرح گفت: این طرح که اکنون با 2 هزار و 400 جایگاه در حال اجراست تاکنون 54.5 میلیارد مترمکعب سی ان جی توزیع کرده است که اگر این میزان را در میانگین قیمت معادل همین میزان بنزین ضرب کنیم، متوجه سود و صرفه بسیار زیاد آن در کشور خواهیم شد.

وی تصریح کرد: برای صنعت سی ان جی در کشور سه میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده که بازگشت آن تاکنون حدود 25 میلیارد دلار بوده است.

به گفته وی، از دیگر سو، تا پیش از آن در سبد انرژی کشور، سوختی به عنوان جایگزین و مکمل وجود نداشت که با راه اندازی صنعت سی ان جی، این سوخت نیز به سبد انرژی کشور اضافه شد.

وی اظهار کرد: در بخش سی ان جی، نرخ بازگشت سرمایه مناسب، دوره بازگشت سرمایه بسیار کوتاه مدت و نرخ بازگشت داخلی هم بالاتر از سی درصد است و از این جهات نیز کاملا کارکرد اقتصادی آن مشخص است.

وی از رویکرد زیست محیطی به عنوان یکی دیگر از کارکردهای مهم صنعت سی ان جی نام برد و افزود: با توجه به تبعاتی که سوخت های فسیلی دارد (به رغم اینکه دولت تلاش کرده است که در کلانشهرهای کشور بنزین یورو 4 توزیع کند)، سی ان جی سوخت پاکی است که می توانیم با توسعه آن از حجم آلایندگی و میزان انتشار گازهای گلخانه ای بکاهیم.

وی از رویکرد برنامه ای-توسعه ای به عنوان کارکرد چهارم صنعت سی ان جی نام برد و افزود: صنعت سی ان جی با کمک بخش خصوصی باید افق روشنی پیش رو داشته باشد که بتواند در هزینه ها و درامدها تعادل و در سرمایه گذاری های انجام شده، اثربخشی لازم را ایجاد کند.

ریاحی ادامه داد: هم اکنون ایران از نظر تعداد خودروهای گازی رتبه دوم بعد از چین و از لحاظ جایگاه ها رتبه سوم بعد از چین و پاکستان را در دنیا داراست.

به گفته وی حدود 2400 جایگاه سی ان جی در کشور فعال است و دو میلیون و 768 هزار نرمال مترمکعب ظرفیت دارد که متاسفانه نازل‌های این جایگاه‌ها به‌طور متوسط 7 ساعت بیشتر در حال کار نیست.

وی با بیان اینکه افزون بر نگاه بنگاه داری باید یک نگاه توسعه ای و برنامه ای بر صنعت سی ان جی داشته باشیم، ادامه داد: با توجه به حمایت‌های دولت، خوشبختانه تعداد خودروهای دوگانه سوز در کشور 4 میلیون است و هم اکنون حدود 21 درصد از سبد سوخت به سی ان جی اختصاص دارد که ان شاءالله با برنامه های در دست اقدام، این سهم به 35 درصد افزایش می‌یابد.

ریاحی با بیان اینکه تاکنون اقدامات بسیاری از سوی دولت انجام شده است، اظهار کرد: پس از این، دولت باید به عنوان حامی و ناظر، نقش حاکمیتی در این صنعت داشته باشد و بخش خصوصی راه را ادامه دهد.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی می تواند از طریق جذب سرمایه های مستقیم یا غیر مستقیم در طول زنجیره ارزش صنعت سی ان جی به افزایش سهم اقتصاد گازی کشور کمک کند؛ همچنین بخش خصوصی می تواند در تولید خودروی پایه گاز سوز نیز سرمایه گذاری داشته باشد تا به افزایش ظرفیت مورد نظر کمک کند.

به گفته وی یکی از اهداف برگزاری "انگوا" شناسایی کشورهایی است که می توانند در بخش سی ان جی با شرکتهای خصوصی کشور همکاری کنند.

وی از کارکرد سیستمی به عنوان رویکرد پنجم سی ان جی در کشور نام برد و افزود: ما باید این صنعت را یک بسته کامل و کلی از تامین، تولید، توزیع و خدمات پس از فروش ببینیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در این رابطه اظهار کرد: این صنعت کاملا بومی، تمام سطوح تولید و تامین و عرضه را طی کرده و کاملا به بلوغ رسیده است؛ بنابراین می توانیم در بخش صدور تجهیزات، خدمات مهندسی و فنی و ... در زمینه صادرات هم فعال شویم.

ریاحی با بیان اینکه ما می توانیم احداث سایت ساخت تجهیزات خودرویی یا مخزن داشته باشیم، افزود: همچنین احداث سایت ساخت تجهیزات سی ان جی را می توانیم با همکاری بخش خصوصی در برنامه های خود قرار دهیم.

به گفته وی در این زمینه باید یک زنجیزه ارزش سی ان جی و شبکه پشتیبان وجود داشته باشد؛ به عنوان مثال به دانشگاه ها به عنوان یک مرجع تحقیق و توسعه، به بانکها برای ارائه تسهیلات، شرکتهای بازرسی و تامین، شرکتهای بیمه، خودروسازان و ... برای تکمیل این زنجیره سیستمی نیاز است.




منبع: شانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۱۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تولید ناخالص داخلی ضعیف ایالات متحده و افزایش تورم در این کشور به نفع فلز در بحبوحه کاهش تقاضای دلار است؛ به طور کلی، طلا در یک محیط ریسک گریز در برابر دلار آمریکا در حال سود بردن است.

قیمت هر اونس طلای جهانی براساس دلار آمریکا پس از انتشار داده‌های اقتصاد کلان ایالات متحده آمریکا نوساناتی را تجربه کرد. این کشور تخمین اولیه تولید ناخالص داخلی سه ماهه اول را منتشر کرد که نشان می‌دهد اقتصاد با سرعت سالانه ۱.۶ درصد در سه ماه منتهی به مارس رشد کرده است، که ۲.۵ درصد مورد انتظار را از دست داده و بسیار ضعیف‌تر از ۳.۴ درصد ثبت شده در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ است.

علاوه بر این، دفتر تحلیل اقتصادی (BEA) گزارش داد که شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) با سرعت سالانه ۳.۴ درصد برای سه ماهه رشد کرد که بسیار بالاتر از ۱.۸ درصد قبلی و بزرگترین افزایش در یک سال بود. در چند کلمه، رشد کاهش یافت، اما در حالی که تورم افزایش یافت، اقتصاد به رشد خود ادامه داد. چنین سناریویی کاهش احتمالی نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را بیشتر به تاخیر می‌اندازد. در ابتدای هفته گذشته دلار آمریکا افزایش یافت. با این حال، دلار نتوانست حرکت خود را حفظ کند زیرا داده‌های اقتصادی ایالات متحده در طول هفته ناامیدکننده بود.

در حال حاضر هر اونس طلای جهانی ۸ دلار و ۶۲ سنت افزایش قیمت را تجربه کرده‌است و به قیمت ۲ هزار و ۳۳۹ دلار در هر اونس رسیده‌است.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899714

دیگر خبرها

  • مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت
  • ۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد
  • ضرورت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • واگذاری روابط حاکم بر اقتصاد به مردم شرط تحقق مشارکت مردمی در تولید