Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@15:31:48 GMT

فک خزری در لیست گونه‌های در حال انقراض قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۲۱۸۱

فک خزری در لیست گونه‌های در حال انقراض قرار گرفت

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست مازندران گفت: یکی از مصوبات دوازدهمین جلسه کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون گونه‌های مهاجر، قرار گرفتن فک خزری در لیست گونه‌های در حال انقراض بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی محیط زیست (پام)، «پروین فرشچی» با اعلام این‌که یکی از مصوبات دوازدهمین جلسه کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون گونه‌های مهاجر که طی هفته گذشته برگزار شد، قرار گرفتن فک خزری در لیست گونه‌های در حال انقراض بود، اظهار کرد: قرار گرفتن این گونه ارزشمند در لیست گونه‌های در حال انقراض زمینه‌ساز حفاظت از این گونه ارزشمند خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با یادآوری این موضوع که کشورهای حاشیه خزر به جز ایران برای صید و شکار فک خزری به‌منظور بهره‌برداری از پوست، گوشت و یا حتی روغن این گونه حیوانی، سهمیه مشخص تعیین می‌کردند، افزود: قرار گرفتن این گونه در لیست گونه در معرض خطر انقراض منجر به ممنوعیت صدور مجوز شکار و صید می‌شود و از این پس کشورها اجازه ندارند سهمیه‌ای برای شکار یا صید گونه فک خزری تعیین کنند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: از سوی دیگر اضافه شدن گونه فک خزری به ضمیمه کنوانسیون گونه‌های مهاجر منجر به افزایش همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای حفاظت از تنها گونه پستاندار دریای خزر خواهد شد.

به گفته وی، هم‌اکنون چندین مرکز بین‌المللی برای حفاظت از گونه‌های مختلف فک از جمله فک خزری وجود دارد که مرکز هلند به مدیریت لنی هارت نیز یکی از آن‌ها است.

این مقام مسئول ادامه داد: هارت علاقه و حساسیت زیادی به گونه فک خزری دارد و از این‌رو برای حفاظت از آن کمک‌های زیادی داشته است و حتی به مرکز نجات فک خزری در استان گلستان تحت مدیریت صیاد شیرازی نیز کمک می‌کند.

فرشچی مهم‌ترین تهدید برای گونه فک خزری در کشور را حس رقیب پنداری ماهیگیران با این گونه به‌علت تغذیه فک خزری از ماهیان خاویاری دانست و افزود: ماهیگیران فکر می‌کنند کم شدن صید ماهی آن‌ها به‌علت وجود گونه فک خزری است و از همین‌رو اگر فکی در تور ماهیگیری آن‌ها گرفتار شود، به آن آسیب می‌زنند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: طی سال‌های اخیر با اجرای برنامه‌های آگاهی‌رسانی مختلف در استان‌ها و شهرستان‌ها که از سوی محیط زیست و شیلات برگزار شد، آسیب به گونه ارزشمند فک خزری در ایران بسیار کاهش پیدا کرده است.

وی گفت: یکی دیگر از اقدام‌های خوب صورت گرفته برای حفظ این گونه ارزشمند در ایران، تخصیص و اهدا جایزه از سوی مرکز ملی نجات فک خزر به ماهیگیرانی بود که اقدام به نجات و حفظ فک خزری می‌کنند که البته با توجه به بودجه کم، محدودیت‌هایی در این حوزه است.

فرشچی ادامه داد: یکی از اقدام های مهم برای حفظ و نجات فک خزری، افزایش اعتبار مالی و تجهیزات مرکز نجات فک خزر در گلستان است.

فک خزری جزو اصلی چرخه غذایی دریای خزر است

این مقام مسئول با تأکید بر این موضوع که فک خزری جزو اصلی چرخه غذایی دریای خزر است، تصریح کرد: این یک تهدید بزرگ و هشدار مهم برای منطقه است که طی سه دهه 900 هزار فک خزری از میان رفته است. چون این گونه تنها پستاندار دریای خزر و گونه بومی این منطقه است.

وی یادآوری کرد: در دهه 90 میلادی جمعیت این گونه حدود یک میلیون بود که متأسفانه اخیرا با سرشماری‌های هوایی صورت گرفته مشخص شد با نگاه مثبت می‌توان گفت حدود 100 هزار فک خزری باقی مانده است.

به گفته فرشچی، شیوع نوعی بیماری ویروسی است که از سگ‌سانان به فک منتقل می‌شود در سال‌های 2002، 2005 و 2007 منجر به مرگ دسته جمعی فک‌ها شد و یکی از علل کاهش این گونه بشمار می‌رود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست یکی دیگر از علل مرگ و میر گونه فک را آلودگی‌های دریایی هم‌چون آلودگی‌های نفتی و آلودگی‌های ناشی از سم و کود کشاورزی دانست و افزود: به‌علت همین کاهش شدید جمعیت فک خزری در سال 1387 تلاش کردیم تا این گونه را در لیست گونه‌های در خطر انقراض ثبت کنیم که در آن زمان به‌علت نبود آمار دقیق تعداد فک در کشورهای مختلف حاشیه خزر، موفق به انجام این کار نشدیم.

فرشچی اشاره‌ای هم به ریاست خود بر فاز 3 برنامه‌های زیست محیطی منطقه خزر داشت و گفت: یکی از اقدام‌های صورت گرفته در آن دوره، اعلام برخی مناطق حفاظت شده خاص برای فک‌ها در کشورهای حاشیه خزر به ویژه بخش شمالی دریای خزر که زیستگاه جمعیت کثیری از فک‌ها است، بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۲۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زادآوری‌های جدید در باغ وحش ارم سبز

با آغاز فصل بهار شاهد زادآوری گونه‌های مختلف و با ارزش در باغ وحش ارم سبز هستیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، قاسم محمدی؛ مدیر باغ وحش ارم اظهار کرد: باغ وحش‌ها نقش مهمی در راستای حفاظت از ژن‌های با ارزش گونه‌های جانوری تحت حفاظت خود دارند و با فراهم آوردن امکانات و زیرساخت‌های لازم به حفاظت و تکثیر گونه‌های در معرض خطر انقراض کمک می‌کنند.

وی افزود: خوشبختانه در سال جاری و در فصل بهار در سایه مراقبت‌های تخصصی و شبانه‌روزی و فراهم آوردن کلیه شرایط با تکیه بر دانش روز دنیا و پیاده‌سازی اصول علمی در زمینه جیره‌های غذایی و رفع تمامی احتیاجات فیزیولوژیک، شاهد تولد گونه‌های بسیار باارزش در باغ وحش ارم بوده‌ایم به طوریکه گونه‌هایی همانند تشی (جوجه تیغی)، قوی سیاه، کل و بز وحشی، گوزن زرد ایرانی و خرس قهوه‌ای تاکنون متولد شده‌اند.

نقش مؤثر "باغ وحش ارم" در حفظ گونه‌های در حال انقراض کشور

مدیر باغ وحش ارم افزود: با برنامه‌ریزی‌هایی که داریم ان‌شاءالله در آینده‌ای نزدیک شاهد تولد گونه‌های باارزش دیگری در باغ وحش خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • زادآوری‌های جدید در باغ وحش ارم سبز
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)