Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@02:56:14 GMT

لزوم تغییر قاعده بازی توسط بانک مرکزی

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۳۱۶۹

لزوم تغییر قاعده بازی توسط بانک مرکزی

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ فرشاد مومنی در پاسخ به این سوال که نرخ سود مناسب برای سپرده‌های بانکی و تسهیلات چه رقمی باید باشد،افزود: تا زمانی که یک برنامه واقعی به طور همزمان سیاست های پولی، سیاست های مالی،  تجاری و نرخ ارز و سیاست های صرف توسعه مانند امنیت حقوق مالکیت و کاهش هزینه های مبادله را در دستور کار قرار ندهد شخصا بر این باور هستم که دستکاری یک متغیر همراه با خودداری از تغییر قاعده بازی در سیستم بانکی راهگشا نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: ما در شرایط انتزاعی زندگی نمی کنیم؛ واقعیت این است که در شرایط کنونی، اقتصاد ایران با پدیده از کارکرد افتادگی سیستمی روبه روست.

وی افزود: به نظر من تا زمانی که از کارکرد افتادگی سیستمی با همه ابعادی که دارد، مورد توجه قرار نگیرد، دستکاری های جزیی و موضعی در جهت گیری های سیاست اقتصادی به هیچ وجه راهگشا نیست.

رئیس موسسه دین و اقتصاد خاطرنشان کرد: در طی سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ در حالی بی سابقه ترین حجم دلارهای نفتی به اقتصاد ایران تزریق شد که به طور همزمان ما با بی سابقه ترین اندازه تجربه شده در تاریخ اقتصادی ایران، در زمینه اشتغال زایی صنعتی روبه رو بودیم.

به گفته این صاحب نظر اقتصادی، در خلال سال های ۱۳۸۵ تا ۹۰، با تزریق بالغ بر ۶۰۰ میلیارد دلار نفتی در اقتصاد ایران حدود ۴۱۵ هزار فرصت شغلی خالص صنعتی در ایران منفی شد.

مومنی با بیان اینکه مسئولیت قوه قضاییه و مقننه در اشتغال زایی صنعتی اگر بیشتر از قوه اجراییه نباشد، کمتر نیست، تصریح کرد: به نظر من تا زمانی که این پدیده با همه ابعادی که دارد، مورد بررسی قرار نگیرد، ما با بی سابقه ترین ناامنی سطوح حقوق مالکیت هزینه های مبادله شده و بی ثباتی های شدید در اقتصاد کلان روبه رو هستیم.

به گزارش ایبِنا، بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها از صبح دیروز ; جمعه پنجم آبان ماه درمصلی امام خمینی آغاز به کار کرد و تا ۱۲ آبان همه روزه از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه تا ۲۰ و ۳۰ دقیقه دایر خواهد بود.

آیین رسمی گشایش این نمایشگاه نیز صبح امروز (شنبه ششم آبان ماه) با حضور معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد. در نمایشگاه بیست و سوم مطبوعات و خبرگزاری ها، نمایندگان ۹۴۰ رسانه در قالب ۶۰۰ غرفه در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات حضور دارند.

در نمایشگاه امسال نشریات استانی و محلی در کنار مؤسسات بزرگ مطبوعاتی، روزنامه‌ها و ­پایگاه‌های خبری به ارائه محصولات رسانه‌ای خود می‌پردازند و در ۷ روز برگزاری نمایشگاه سعی می‌کنند با مخاطبان خود تعامل بیشتری برقرار کنند.

در بخش بین الملل نمایشگاه، روزنامه نگارانی از ۴ قاره به نمایشگاه آمده اند ­و در نشست‌های تخصصی که موضوع اصلی آن «تعامل رسانه ای» ­­است شرکت می‌کنند. ­ غرفه‌های نمایشگاه با اجرای برنامه‌های متنوع و برگزاری نشست‌های تخصصی پذیرای علاقه‌مندان مطبوعات و رسانه‌های نوین هستند. درهای ­مصلی امام خمینی صبح امروز به روی بازدیدکنندگان باز شد و ­نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها ­تا ۱۲ آبان همه روزه از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه تا ۲۰ و ۳۰ دقیقه دایر خواهد بود.

شعار نمایشگاه امسال رسانه های آزاد، انسجام اجتماعی، پیشرفت ملی است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۳۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود

مرتضی افقه گفت : من تصور نمی‌کنم بانک مرکزی و حتی همین مجلس که حالا منتقد شده است، بتوانند کاری بیش از آنچه تاکنون دیده‌ایم انجام دهند و مانند سابق نرخ ارز در ایران متأثر از عوامل خارجی  خواهد بود و هرچه به انتخابات آمریکا نزدیک می‌شویم هم محور نرخ ارز صعودی می‌شود.

مرتضی افقه، استاد دانشگاه و اقتصاد دان گفت :به‌طور کلی دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بوده و حالا هم ضعیف است و تیم اقتصادی دولت تیم قدرتمندی نیست؛ چه مدیران بانک مرکزی و چه مدیران وزارت اقتصاد، اما به هر حال دولت اکنون که می‌گوید فروش نفت خوبی داریم، یعنی ارز هم در اختیار دارد و می‌تواند مدیریت کند اما در حوزه عرضه ارز با احتیاط رفتار می‌کند و در عرصه تقاضا هم قادر به مدیریت نیست.

هم‌میهن نوشت: این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه این سخن از سوی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی که نرخ ارز بازاد آزاد را قبول نداریم، چقدر علمی است؟ بیان کرد: «من واقعاً نمی‌فهمم این چه حرفی است که دو مسئول عالی‌رتبه اقتصادی کشور یعنی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی می‌زنند. واقعاً قابل فهم نیست زیرا هیچ مبنای علمی و تخصصی‌ ندارد. در بسیاری از اقلام‌ها ارز آزاد برای واردات استفاده می‌شود؛ یعنی خود دولت بهتر از هر کسی می‌داند کشور فقط محدود به همان اقلامی نیست که ارز دولتی دریافت می‌کنند و بسیاری از کالاها با ارز غیررسمی خریداری می‌شوند حتی بعضی از اقلام اساسی. حتی می‌شود گفت ۸۰درصد از واردات ما با ارز آزاد است و من می‌گویم این حرف اگر نگوییم بچه‌گانه است اما حتماً غیرعلمی است.

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی
  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • «گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی