Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ در چند دهه اخیر با رشد شهر نشینی و همچنین تغییر الگوی مصرف و اسراف گرایی در جامعه ایران ، به خصوص استان سرسبز مان و همچنین هجوم گردشگری انبوه در جغرافیای گیلان ،تولید زباله روز به روز بیشتر شده و نامتوازن بودن رشد تصاعدی زباله و عدم فرهنگ سازی و عدم استفاده از تکنولوژی مناسب جهت رفع اصولی مشکلات در این حوزه ،متاسفانه ما را به انفجار و بحران زباله در استان رسانده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شاهد عدم دغدغه مندی در حفظ و حراست منابع طبیعی در بین مردم و به خصوص مسئولین می باشیم.

 در چند دهه اخیر اقدامات اساسی و عملگرایانه ای را ندیده و لمس نکرده ایم و فریاد چند ساله دغدغه مندان و فعالان محیط زیست به گوش هیچ کدام از مسئولان نرسیده است .این امر باعث شد که اکنون به نقطه ای برسیم که شاهد انواع بیماری ، آسیب های جبران ناپذیر در زیست بوم گیلان و همچنین اعتراضات و آسیب های اجتماعی و پیامد های آن باشیم.

در اولین گام پیش از هر اقدامی ما برای حل مشکل زباله استان نیازمند یک فرمانده جهادی هستیم که با ایجاد تعامل و همبستگی بین تمام نهاد های مرتبط دولتی و مردمی عزم جدی را حاصل کند .

حل مشکل زباله استان باید دغدغه اول دولتمردان و برنامه اجرایی اول استان باشد تا زمانیکه این دغدغه به وجود نیاید و این خواسته همگان نباشد آن عزم ملی و جهادی پیش نخواهد آمد.چرا که متاسفانه با تغییر دولتها و مدیران ارشد استان رویکرد ها تغییر میکند و اینجاست که مفهوم دغدغه مندی در این حوزه پر رنگ ترخواهد شد.

متاسفانه در چند سال اخیر برخی از نمایندگان مجلس شهر های گیلان و همچنین شورا های شهرها فقط به صحبت های زیبایی در جلسات بسنده کرده اند و اقدام عملی و اجرایی در خروجی این جلسات دیده نشده است و به عبارتی حفظ محیط زیست یک واژه تزیینی در صحبت ها بوده است.

نقش نمایندگان مردمی درخانه ملت برای گرفتن بوجه ملی برای حل این بحران بسیار پر رنگ می باشد و همچنین اعضای شورا های شهر و مطالبه گری آنها از دستگاهای مرتبط. در حل مشکل زباله نباید اقتصادی فکر کرد، زیرا هر مترمربع خاک که آلوده میشود، میلیونها تومان هزینه برای احیای آن خاک لازم است که طبق حسابداری سبز زیانی جبران ناپذیر می باشد.در بحث  احداث کارخانه های زباله سوز و  کود آلی دولت باید سوبسید اختصاص دهد، باید دیدگاه اقتصادی را کنار بگذاریم و محیط زیستی به مسئله بنگریم ، هر چند در یکی دو سال اخیر اقداماتی در بعضی از شهر های گیلان شاهد بودیم ولی کافی نبوده است. مثلا ساخت کارخانه کود آلی رودسر ، رشت و بندرانزلی .

ولی متاسفانه به دلیل نبود دانش کافی و ارزیابی دقیق از نوع دستگاه های خریداری شده و همچنین نبود زیر ساخت های مناسب ، نه تنها مشکلات کم نشد بلکه در یکی دو شهر ، محیط زیست آسیب بیشتری دید . در این بین، تنها می توان به کارخانه کود آلی رشت اشاره کرد که وضعیت بهتری را نسبت به سایر کارخانه ها دارد یا در بحث محل دفن زباله ، جز رشت  آن هم با کاور کردن زباله های سی سال گذشته و همچنین اقداماتی از جمله حصار کشی دور منطقه جهت عدم ورود احشام  و ساخت سلول جدید با روش های روز دنیا و اقدام به ساخت تصفیه خانه شیرابه ،در دیگر مراکز اقدام جدی و تازه ای دیده نشده است.

در لاهیجان، لنگرود، تالش ،رشت و املش و جای جای استان شاهد دفن زباله به بدترین شکل ممکن هستیم که جدا از مرگ تدریجی طبیعت به کل مردم ایران آسیب می رساند . امروزه شاهد این هستیم که اکثر شناگاه های ما به دلیل آلودگی ، پرچم زرد میخورند ، اکثر رودهای استان آلودگی شدید دارند ، ارتقاء و استفاده از تکنولوژی جدید در بحث کودآلی و ساخت زباله سوز شاید بتواند کمی ازین مشکلات را حل نماید.

امروز گیلان ،  جدا از طرح و برنامه هایی که موجود است ، نیازمند یک فرمانده جهادی برای حل این بحران است. امیدواریم به زودی این فرمانده سکان حل مشکل زباله گیلان را به دست گیرد و صدای فریاد مظلومانه ما را به گوش دولتمردان برساند و اقدامات اصولی و اجرایی را شاهد باشیم نه شاهد غرق استان در زباله. فردا دیر است.

پیمان بازدید مدیرعامل موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۵۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با رانندگان پر خطر و ماجراجو برخورد شود/ کنارگذرها به شهر دوم تبدیل شده است

ایسنا/گیلان استاندار گیلان با تاکید بر لزوم برخورداری رانندگان از سلامت جسم و روان، متذکر شد: گاهی خستگی های جسمی و روحی حوادث جاده ای را تشدید می کند؛ از طرف دیگر نصب دوربین های کنترل سرعت و ثبت تخلف برای برخورد قضایی با رانندگان پر خطر و ماجراجو الزامی است.

اسدالله عباسی امروز، ۸ اردیبهشت ماه در جلسه ایمنی راه های استان گیلان، ضمن قدردانی از راهداران که برای ایمنی راه ها تلاش می کنند، گفت: کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن باید در دستور کار جدی قرار بگیرد.

وی تامین سلامت و ایمنی مسافران در جاده های گیلان را یک ضرورت دانست و افزود: مسافران باید بدون حادثه مبدا را ترک کنند و به مقصد گیلان برسند و مجددا به مبدا بازگردند.

استاندار گیلان با بیان اینکه ایجاد زیرساخت های حوزه راه از سوانح جاده ای جلوگیری می کند، ادامه داد: در کنار زیرساخت های حوزه راه، باید فرهنگ رانندگی و استفاده از خودروهای ایمن را در دستور کار قرار دهیم.

عباسی با تاکید بر لزوم برخورداری رانندگان از سلامت جسم و روان، متذکر شد: گاهی خستگی های جسمی و روحی حوادث جاده ای را تشدید می کند؛ از طرف دیگر نصب دوربین های کنترل سرعت و ثبت تخلف برای برخورد قضایی با رانندگان پر خطر و ماجراجو الزامی است، زیرا چنین افرادی جان دیگران را نیز به خطر می اندازند.

وی با بیان اینکه در تصادفات همواره یک طرف مقصر اصلی است و طرف دیگر گناهی ندارد، خاطرنشان کرد: به دنبال کاهش تلفات جاده ای در برش استانی هستیم که در این راستا، استفاده از کلاه ایمنی برای موتورسیکلت سواران یک ضرورت است.

استاندار گیلان با اشاره به سهم بالای عابران پیاده و موتورسیکلت ها در سوانح جاده ای استان، بیان کرد: متاسفانه در برخی از جاده ها مسیر عبور عابر پیاده و دوچرخه و موتورسیکلت پیش بینی نشده است.

وی همچنین خواستار شناسایی نقاط حادثه خیز در محورهای استان شد و تاکید کرد: گیلان استان پر بارش بوده و در زمان بارندگی با کاهش دید در شب مواجه هستیم؛ همچنین مسیرهای بین شهری و مسیرهای بین روستایی در گیلان بالاست و شاهد تردد بالای عابران پیاده هستیم.

عباسی با بیان اینکه پلیس راه با نصب دوربین رانندگان پر خطر را جریمه سنگین کند، گفت: در کنار رفع نقاط حادثه خیز، جمع آوری تقاطع های متوالی و دوربرگردان های فاقد جان پناه و سرعت گیرهای غیر استاندارد در دستور کار راهداری باشد. همچنین عبور و مرور از پل های عابر پیاده الزامی است و اجازه تردد از زیر پل داده نشود.

وی راهبرد دولت را کاهش نقاط حادثه خیز در محورها دانست و یادآور شد: در گیلان شاهد به هم پیوستگی شهرها هستیم و لذا با صرف اعتبارات میلیاردی اقدام به احداث کنارگذر می کنیم، اما این کنارگذرها کم کم در حال تبدیل شدن به شهر دوم هستند.

استاندار گیلان از شهرداری ها خواست به اراضی حاشیه کنارگذرها کاربری ندهند و اضافه کرد: از وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای انتظار داریم اعتبارات تخصیص یافته به گیلان را متناسب با گردشگرپذیری و میزان تردد و حجم ورودی و خروجی و.... این استان تعریف کنند.

وی همچنین به فرسودگی ماشین آلات راهداری استان اشاره و عنوان کرد: نیازمند نوسازی و تجهیز ماشین آلات برفروبی و راهداری و لایروبی استان هستیم که در این بخش با منطقه آزاد انزلی جهت واردات ماشین آلات رایزنی کردیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با رانندگان پر خطر و ماجراجو برخورد شود/ کنارگذرها به شهر دوم تبدیل شده است
  • کودک لاهیجانی «شهر یار» حوزه آموزش پسماند شد
  • زباله سوز؛ نقطه پایانی رفع ابَرچالش سراوان
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله
  • پهپاد‌های انتحاری «شاهد» چگونه به ابزار کارآمد روسیه در جنگ اوکراین تبدیل شدند؟
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.