Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: تقابل آمریکا با گروه ضد تروریستی الحشدالشعبی، چاله ای است که قبلا سعودی ها آن را آزموده اند، اما به نظر می رسد حالا سیاستمداران جوان در ریاض در حال هدایت سیاستمداران پیر واشنگتن به سمت همان پرتگاه و چاه هستند.
به گزارش خرداد ،رکس تیلرسون هفته گذشته در سفر منطقه ای اش، در ایستگاه ریاض ، علیه الحشد الشعبی موضع گیری تندی کرد که به محض وصول به بغداد با پاسخ مناسب عراقی ها ، بویژه نخست وزیر این کشور روبه رو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما داستان از چه قرار است ؟، چرا آمریکایی ها به فکر حمله به الحشدالشعبی افتادند؟ و در نهایت آیا محاسبات آمریکا و متحدش دقیق بوده است؟برای پاسخ به این سوالات توجه به نکاتی چند کمک بسزایی می کند:اولا، تیلرسون سن و سال دار، مکان اعلام اولین موضع رسمی واشنگتن بر ضد الحشدالشعبی را ریاض و در حضور سیاستمداران جوان و کم تجربه سعودی انتخاب کرده است که به دلیل بی تجربگی و خامی این کشور را در باتلاق یمن فرو برده اند.بی اغراق می توان ادعا کرد که طی این سال ها ، اصلی ترین مخالف و دشمن الحشدالشعبی رهبران سعودی بوده و هستند، بطوری که در سال های جنگ علیه داعش از 2014 تاکنون تلاش های زیادی برای جلوگیری از آزادسازی مناطق و استان هایی مانند الانبار ، نینوا و شهرهای کلیدی مانند تکریت، فلوجه و موصل داشته اند.حملات سخت و آشکارای رهبران سعودی به الحشدالشعبی باعث شد که اولین سفیر عربستان بعد از ربع قرن ، یعنی ثامر السبهان ، بیش از 9 ماه تاب نیاورد و دولت عراق در همان سال 2015 رسما او را اخراج کرد. بنابراین ابراز ضدیت تیلرسون با الحشد الشعبی در ریاض ، خارج از معادله دشمنی سعودی ها با این گروه ضد تروریستی نیست.از طرفی، عراقی ها در تمام این سال ها ، ادعای آمریکایی ها را مبنی بر مبارزه با داعش باور نکرده اند و اعتقاد دارند که واشنگتن یکی از ارکان تشکیل دهنده این گروه تروریستی بوده است و هم اکنون نیز این باور وجود دارد که آمریکایی ها تلاش دارند بدنه داعش را برای ایجاد ورژن جدید این گروه تروریستی حفظ کنند. حال آنکه آمریکایی ها نیز خوب می دانند با وجود الحشدالشعبی اجرای یک پروژه امنیتی ، تروریستی دیگر در عراق بسیار دشوار و حتی ناممکن است، بنابراین مورد مشورت رهبران سعودی برای از میان برداشتن این مانع بزرگ بر آمده اند؛ اگرچه خوب می دانند که سعودی ها در این عرصه حداقل یک بار ناکام مانده اند. اما آمریکایی ها در کجای محاسبات خود در موضع گیری علیه الحشدالشعبی اشتباه کرده اند؟، سوالی که می توان اینچنین پاسخ داد:اول اینکه الحشدالشعبی جریانی مردم نهاد است که عراقی ها ضرورت حفظ آن را برای حفاظت از یکپارچگی و تمامیت ارضی کشور خود با پوست و گوشت و استخوان خود تجربه کرده اند.دوم اینکه ، بر فرض محال ، اگر بتوانند این نهاد مردمی را با فشار به دولت مرکزی منحل کنند، اما ساختار حقیقی آن از بین نخواهد رفت، چرا که این جریان ضد تروریستی و ضد تکفیری ، بر پایه دو اصل مرجعیت و مردمی بودن شکل گرفته است و انحلال چنین تشکیلاتی نه ساده است و نه ارزان.دیگر اینکه این نهاد که پشتوانه مرجعیت دینی را دارد، از نظر حقوقی ، یک سازمان قانونی زیر نظر دولت مشروع عراق و بخشی از نیروهای مسلح این کشور است؛ موضوعی که به نظر می رسد، پیش از آمریکایی ها، سعودی ها هم آن را درک نکرده بودند و اکنون نیز بی توجه به این اصول در حال آزمودن همان تجربه شکست خورده هستند. کلام آخر اینکه ، به نظر می رسد، سعودی ها تلاش دارند هزینه این پروژه سنگین و درعین حال شکننده را به دوش آمریکایی ها بیاندازند؛ مسیری که به یک گودال عمیق و بزرگ ختم خواهد شد.  برچسب ها: حشدالشعبی ، عراق ، سعودی ، ترامپ

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۱۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

بین الملل تابناک: حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل، اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل، بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه، تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی و دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. 

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل

مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای از حمله موشکی به بندر نفتی «عسقلان» واقع در اراضی اشغالی خبر داد.

 مقاومت اسلامی عراق امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد بندر نفتی عسقلان در اراضی اشغالی را با موشک پیشرفته کروز «ارقب» هدف قرار داده است.

همزمان سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) هم در بیانیه‌ای اعلام کرد سدیروت و مفلاسیم و برخی شهرک‌های صهیونیستی مجاور نوار غزه را هدف حمله موشکی قرار داده است.

در پی این حمله، آژیر خطر در سدیروت و برخی شهرک‌های اطراف غزه به صدا درآمده است.

اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل

پایگاه خبری انصارالله گزارش داد که نیروهای مسلح یمن همزمان با آغاز حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح از فعال سازی مکانیسم بند دوم مرحله چهارم درگیری با رژیم صهیونیستی خبر داد.

طبق مفاد بند فوق کلیه شناورهای هر شرکت کشتیرانی بین المللی که کشتی‌هایش به بنادر رژیم صهیونیستی وارد شود در فهرست اهداف نیروهای مسلح یمن قرار گرفته و تردد آنها در محدوده عملیاتی نیروهای مسلح یمن ممنوع خواهد شد.

طبق بیانیه روز جمعه گذشته سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن مرحله چهارم تشدید نبرد با صهیونیست‌ها عبارت است از:

اول: هدف قرار دادن تمامی کشتی‌هایی که تصمیم ممنوعیت کشتیرانی اسرائیل را نقض کنند و به سمت بنادر فلسطین اشغالی در دریای مدیترانه و در هر منطقه‌ای که در دسترس ما باشد، حرکت کنند.

دوم: اجرای این امر از زمان اعلام این بیانیه شروع می‌شود.

سوم: اگر دشمن اسرائیلی قصد انجام عملیات نظامی در رفح را داشته باشد، نیروهای مسلح یمن تمامی کشتی‌های شرکت‌هایی را که مرتبط با بنادر فلسطین اشغالی از هر ملیتی باشند، تحریم همه جانبه خواهند کرد و از ورود تمامی کشتی‌های کشور مورد نظر به هر مقصدی جلوگیری خواهند کرد.

نیروهای مسلح یمن در پایان این بیانیه تاکید کردند که به یاری خداوند متعال و بر اساس حمایت و پشتیبانی مردم بزرگ یمن و همه آزادگان این امت، در آماده سازی برای مراحل گسترده‌تر و قوی‌تر از اجرای هیچ عملیاتی تا پایان جنگ و محاصره علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه، دریغ نخواهند کرد.

تشدید عملیات اسرائیل در رفح در حالی انجام می‌شود که حماس موافقت خود را با پیشنهاد آتش بس اعلام کرده است. گرچه مقامات صهیونیست تاکنون نسبت به این موضوع به طور رسمی تعیین موضع نکرده‌اند، اما برخی منابع می‌گویند حماس با طرح تعدیل شده صلح مصر موافق کرده که مورد تأیید اسرائیل نیست.

بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه

به گفته مقامات واشنگتن، یک نظامی آمریکایی روز یکشنبه پس از سفر به روسیه، بازداشت شده است.

به گزارش "ان بی سی نیوز" مقامات آمریکایی افزودند که این نظامی که به نامش اشاره ای نشد ، در کره جنوبی مستقر و به تنهایی به روسیه سفر کرده بود.

آنها اعلام کردند که این سرباز متهم به سرقت از یک زن در کره جنوبی است.

ارتش آمریکا هنوز در این خصوص اظهار نظر نکرده است.

روسیه تاکنون چندین شهروند آمریکایی را بازداشت کرده است.

در میان برجسته ترین شهروندان آمریکایی بازداشت شده در روسیه، می توان به ایوان گرشکویچ، خبرنگار وال استریت ژورنال، که در مارس گذشته بازداشت شد، و پل ویلان تفنگدار سابق ارتش آمریکا که در سال ۲۰۱۸ دستگیر شد، اشاره کرد.

دولت آمریکا ادعا کرده که بازداشت گرشکویچ و ویلان غیرقانونی بوده است و آزادی آنها در اولویت امور دولت جو بایدن رییس جمهور آمریکا است.

تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

۱۲سناتور جمهوریخواه آمریکایی دادگاه لاهه (ICC) را تهدید کرده اند که اگر این نهاد برای مقامات ارشد صهیونیستی حکم بازداشت صادر کند, واشنگتن دادگاه لاهه را تحریم خواهد کرد.

به گزارش "آناتولی", این نامه یک صفحه ای خطاب به کریم خان دادستان دادگاه لاهه است. در این نامه آمده است هرگونه حکم بازداشت احتمالی علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و دیگر مقامات بلندپایه اسرائیل "غیرمشروع و فاقد مبنای قانونی است و در صورت اجرا منجر به تحریم‌های شدید علیه شما و نهاد شما خواهد شد."

این سناتورها آمریکایی با حمایت از جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطین در این نامه ادعا کردند: اگر اسرائیل را هدف قرار دهید و ما شما را هدف قرار خواهیم داد. این احکام بازداشت از سوی دادگاه لاهه, آن را با بزرگترین دولت حامی تروریسم و نماینده آن همسو می کند. واضح است که هیچ شباهت اخلاقی بین تروریسم نشات گرفته از حماس و پاسخ موجه اسرائیل وجود ندارد.

دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران

در جریان برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان، محمد اسلامی با عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان سعودی در ایران به دیدار و گفت‌وگو پرداخت.

 محمد اسلامی در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ بر پیوند عمیق دو کشور تاکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد؛ تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.   

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملا متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

دیگر خبرها

  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • خوابگردهایی که مزدوری پیشه کردند
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است