Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا- سفیر سوریه در ایران تهدیدات اخیر آمریکا علیه ایران را بازتولید سیاست های چهار دهه گذشته واشنگتن عنوان کرد و گفت: دولت هایی که در آمریکا بر سر کار می آیند از دید اسرائیل به منطقه نگاه می کنند و با زبان این رژیم صحبت می کنند.

عدنان محمود در گفت و گوی تفصیلی با ایرنا افزود ، تحرکات در شمال سوریه که از جمله آنها می توان به جلوگیری از پیشروی ارتش سوریه و همپیمانان آن اشاره کرد در واقع تحولات ریشه ای است که در میدان جنگ رخ داده و امریکا و برخی طرف ها را وادار کرده تا اقدامات و تحرکاتی انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی که پیش از سمت سفیری رییس خبرگزاری سوریه (سانا) و وزیر اطلاع رسانی این کشور بود ، ادامه داد، آمریکا در سوریه نیز به حمایت از ترویست ها اکتفا نکرد بلکه در دیرالزور و برخی مناطق دیگر وارد تجاوز مستقیم علیه ملت و ارتش سوریه شد.
این مقام سوریه تاکید کرد، کسانی که می خواهند با دولت سوریه روابط برقرار کنند باید حمایتشان را از تروریست ها متوقف کنند و همچنین به تحریم های یک جانبه علیه کشور و ملت سوریه که معیشت و زندگی مردم سوریه را هدف قرار داده پایان دهند این به عنوان پیش شرط دولت سوریه برای هر نوع ارتباط و همکاری می باشد.
عدنان محمود خاطر نشان کرد، اتحادیه عرب دیگر مستقل نیست و تصمیات آن از سوی برخی کشورهای عضو و در راستای به اجرا گذاشتن این توطئه تجاوزگرانه علیه سوریه مصادره شده است.
وی تصریح کرد، جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان شریک اصلی ارتش، مردم و دولت سوریه در تمام پیروزی ها و دستاوردهایی که تاکنون تحقق پیدا کرده است، سهیم می باشد و در بازسازی سوریه نیز نقش اول را خواهد داشت.
مشروح مصاحبه 75 دقیقه ای ایرنا با سفیر سوریه در ایران پیش روی شماست:

** ترکیه ناقض توافق های آستانه و اراه ای برای حل بحران در سوریه ندارد

ایرنا: به عنوان نخستین سوال از نشست آستانه بفرمایید. چرا نشست های قبلی نمی توانستند نتایج مثمرثمری داشته باشند ولی این نشست توانست تا حدی آرامش را به سوریه برگرداند؟
عدنان محمود: ما براساس اعتماد کاملی که به کشورهای ضامن این گفت و گوها یعنی ایران و روسیه داریم به روند آستانه مثبت نگاه می کنیم. مستحضرید که در نتیجه این گفت و گوهایی که در آستانه انجام گرفته توانستیم به کاهش تنش در مناطق برسیم. ما از این نشست ها به دنبال این هستیم تا بتوانیم از خونریزی بیشتر جلوگیری کنیم. پایان دادن به حضور تروریست ها در این مناطق و بازگرداندن این مناطق تحت سیطره دولت سوریه و اعاده آن به شرایط کامل طبیعی برای زندگی هدف های دیگری هستند که دولت سوریه و دولت های ضامن این گفت و گوها یعنی روسیه و ایران به دنبال آن هستند. متاسفانه طرف سوم یعنی ترکیه که ضامن خود تروریست ها و حامی آنهاست به تفاهمات و توافق هایی که در این زمینه به دست آمده، پایبند نیست به ویژه که اخیرا نیروهای ترکیه به عنوان نیروی تجاوزگر وارد شهر ادلب شده اند و ورودشان هم با هماهنگی خود جبهه تروریستی النصره که در فهرست سازمان ملل هستند، انجام گرفته است. بنابراین ورود ترکیه ناقض توافقنامه های آستانه و همچنین مقررات و قوانین بین المللی است. حقیقت این است که ما تاکنون هیچ اراده سیاسی از سوی دولت اردوغان برای بازنگری در سیاست های تجاوزگرانه خودشان در زمینه حمایت از تروریست های تکفیری در سوریه نمی بینیم. اگر واقعا بخواهیم نشست های آستانه پیشرفتی داشته باشد به هر حال چنین رویکردی در این راه مانع ایجاد می کند. مستحضر هستید در تمام توافقنامه هایی که در آستانه به دست آمده و تمام مراحل گفت و گوهایی که انجام گرفته بر حاکمیت و یکپارچگی دولت سوریه تاکید شده است و این گفت و گوها بر جنگ علیه تمام گروه های تروریستی در سوریه تاکید دارد. به نظر ما حضور ترکیه در سوریه نامشروع و غیرقانونی است و ما هرحضوری بدون هماهنگی با دولت سوریه را حضور غیرقانونی، نامشروع و به عنوان اشغالگری می دانیم. دولت سوریه در تمامی مراحل گفت و گوهای آستانه با دیدی مثبت و همراه با کشورهای ضامن به این گفت و گوها نگاه می کند. تلاشها برای پایان دادن به خونریزی ها در سوریه، بازگشت آوارگان به مناطق مسکونی خود، ارسال کمک های انسان دوستانه و پایان دادن کامل به حضور تروریست ها و همچنین بازگردادن این مناطق به حاکمیت سوریه و عادی سازی امور در جریان است.

** گام های آخر سوریه در مبارزه با تروریسم / زیاد درنگ نمی کنیم

ایرنا: با این تفاسیر برنامه دولت سوریه برای نشست بعدی آستانه چیست ؟ ظاهرا آمریکا و عربستان در رقه و شمال سوریه هم تحرکاتی داشته اند.
عدنان محمود: هدف ما از ادامه گفت و گوهای آستانه در حقیقت اولا ارزیابی نتایجی است که در این زمینه به دست آمده و اینکه تا چه اندازه ای این مسائل عملا اجرا شده است. برنامه ما و دو کشور ضامن آن یعنی ایران و روسیه جلوگیری از ادامه خونریزی ها در سوریه است. واقعیت این است که گروه های تروریستی که از طرف دولت ترکیه حمایت می شوند ، تفاهمات را نقض می کنند و حتما ارتش جمهوری عربی سوریه هم به مقابله با تحرکات اینها می پردازد. ما هنوز اراده سیاسی از طرف ترکیه برای متوقف کردن حمایت های خود از تروریست ها ندیده ایم. پایه و اساس برای ما پایان دادن به تمام مظاهر تروریسم در تمام مناطق سوریه و رسیدن به راه حل کامل و جامع براساس گفت و گوهای سوری- سوری براساس احترام گذاشتن به حاکمیت و یکپارچگی سرزمین سوریه و تصمیم گیری مستقلانه سوریه و بازگرداندن امنیت و ثبات و ورود به مرحله بازسازی است. سوریه هم اکنون در مراحل پایان جنگ علیه تروریسم گام برمی دارد البته ما زیاد درنگ نمی کنیم.
در ارتباط با تحرکاتی که آمریکا و عربستان در شمال سوریه انجام می دهند باید بگویم خود آمریکا محرک اصلی است و از زمان آغاز این جنگ تروریستی علیه سوریه حمایت اصلی را از تروریست ها داشته است. الان با پیشروی های سریع ارتش سوریه و همپیمانانش به سوی دیرالزور و المیادین و دیگر مناطق سوق الجیشی سوریه آمریکا از طریق ابزارهای خود یعنی همین گروه های تروریستی اقداماتی را انجام می دهد. این گروه های تروریستی اسم های مختلفی دارند ولی هدف همه آنها و تحرکاتی که در شمال سوریه انجام می شود، جلوگیری از پیشروی ارتش سوریه و همپیمانان آن می باشد. در واقع تحولات ریشه ای که در میدان جنگ رخ داده است اینها را وادار کرد که حرکت هایی انجام دهند. ما الان به صورت ملموس این واقعیت را درک می کنیم و آن هم شکست توطئه های خود آمریکا و غرب و مزدوران آنان در منطقه علیه سوریه است. ما توانستیم دستاوردهای راهبردی در جنگ علیه تروریسم داشته باشیم و شکست دادن خود توطئه آمریکا و ابزارهای آنان در منطقه یعنی تروریست ها یکی از آنها است. البته نباید فراموش کنیم که آمریکا به حمایت از ترویست ها اکتفا نکرد بلکه وارد تجاوز مستقیم علیه ارتش سوریه هم شد. همانطور که در دیرالزور و جاهای دیگر اتفاق افتاد. این تلاش ها هم در حقیقت در راستای حمایت از داعش و پوشش دادن به اقدامات آنها است که این کار را هم اکنون هم برای جلوگیری از پیشروی ارتش سوریه در مناطق شرقی و جنوب و منطقه المیادین انجام می دهند. با این حال ما می بینیم سمت و سوی این معادله میدانی به سود مردم و ارتش سوریه و همپیمانان آنان است. کسانی که شما به آنان اشاره می کنید شریک خود این تروریست ها هستند و به عنوان ابزار برای آمریکا فعالیت می کنند و توطئه ها و دستور العمل های صادر شده برای آنان را اجرا می کند و هدف از این تلاش ها هم بالا بردن روحیه تروریست ها می باشد. با این حال این شرایط و وضعیت میدان است که خودش را به عنوان یک واقعیت تحمیل می کند.

** گروه های تروریستی بازوی اسرائیل در سوریه هستند

ایرنا: طی هفته های گذشته ما در عین حال شاهد یکسری جوسازی ها و درخواست های نامشروع از طرف نتانیاهو در خصوص مناطق جنوبی سوریه بودیم، در این خصوص هم توضیح بفرمایید.
عدنان محمود: خوب می دانید میان گروه تکفیری- تروریستی و دولت صهیونیستی ارتباط مستقیم موجود دارد با پیشروی های ارتش سوریه تروریست ها و حامیان آنها متحمل ضربه های سهمگین شدند. گروه های تکفیری - تروریستی از طریق تجاوز به سرزمین سوریه به عنوان بازوی اسرائیل عمل می کنند و طبعا اسرائیل هم از اینها حمایت مستقیم می کند. زیرا این توطئه تکفیری- تروریستی به نظر ما ادامه دهنده توطئه صهیونیستی در منطقه می باشد. با این حال همانطور که گفتیم و با اقرار و اذعان و اعتراف خود دشمنان ما نقشه شوم آنان و طرحشان در سوریه شکست خورده است ولی به این بدین معنا نیست که جنگ پایان یافته و حرکت های آنان علیه سوریه و ما که به پایان رسیده است.

** سوریه با موشک های ضد هوایی به تجاوزات اسراییل پاسخ می دهد

ایرنا: موضع سوریه در خصوص تجاوزات اسرائیل چیست؟ سوریه چه پاسخی به این تجاوزات می دهد؟
عدنان محمود: نیروهای مسلح سوریه با موشک های ضد هوایی که پرتاب کردند به این تجاوز پاسخ می دهند و ضدهوایی های مستقر در مناطق مختلف سوریه با این تجاوز به مقابله می پردازند.

** پایان حمایت از تروریست ها شرط اول دمشق برای روابط با کشورهای حامی آنان است

ایرنا: زمانی که بحران در سوریه شروع شد ما شاهد تهاجم دیپلماتیک به ویژه از طرف همسایگان و اتحادیه عرب علیه این کشور بودیم. الان که چند سال از این اتفاقات می گذرد و دولت سوریه توانسته در عرصه میدانی علیه تروریست ها تا حدود زیادی موفق شود آیا تغییری در موضع این دولت ها و نهادهایی چون اتحادیه عرب مشاهده می کنید؟
عدنان محمود: ما باید مسائل را در جایگاه درست خود قرار بدهیم. دستاوردهای میدانی و تحولاتی که انجام گرفت و دستاوردهای راهبردی ارتش سوریه با حمایت همپیمانان این کشورها را وادار به تجدید نظر در موضع گیری هایشان کرد. با این حال ما شاهد هستیم که کشورهای کماکان غربی به حمایت های خود از این تروریست ها ادامه می دهند. کسانی که می خواهند با دولت سوریه روابط برقرار کنند اولا باید باید حمایتشان را از تروریست ها متوقف کنند و همچنین به تحریم های یک جانبه علیه کشور و ملت سوریه که معیشت و زندگی مردم سوریه را هدف قرار داده پایان بدهند. این به عنوان پیش شرط دولت سوریه برای هر نوع ارتباط و همکاری می باشد.

** قطر، ترکیه و عربستان به حمایت های خودشان از تروریست ها ادامه می دهند

ایرنا: کشورهای همسایه سوریه و یا نهادی مثل اتحادیه عرب چطور؟
عدنان محمود: همانطور که اشاره کردم کشورهای قطر، ترکیه و عربستان سعودی هنوز هم به حمایت های خودشان از تروریست ها ادامه می دهند و به عنوان ابزارهای اجرای این توطئه علیه سوریه و کشورهای منطقه عمل می کنند. همانطور که مستحضرید اتحادیه عرب دیگر از نظر تصمیم گیری مستقل نیست و این تصمیم گیری از سوی برخی کشورهای عضو و در راستای به اجرا گذاشتن این توطئه تجاوزگرانه علیه سوریه مصادره شده است. با این حال این مهم نیست چند کشور با ما تجدید رابطه کرده اند،آنچه مهم است نقشی است که در جنگ علیه سوریه انجام می دهند.

** تاریخ تجاوزات امریکا موجب بی اعتمادی به واشنگتن شده است/ ترامپ از ادبیات نتانیاهو علیه ایران مورد استفاده می کند

ایرنا: هفته گذشته تیلرسون وزیر خارجه آمریکا گفت مستشاران ایرانی که با داعش مبارزه و از عراق و سوریه حمایت می کردند حالا دیگر به خانه هایشان برگردند. نظرتان در این باره چیست؟
عدنان محمود: اولا ما ایالات متحده آمریکا را حامی اصلی تروریست ها در سوریه می دانیم. آمریکا از تروریست ها در سوریه حمایت می کند و حرکتی که تحت عنوان ائتلاف بین المللی به وجود آورده اند، جنایت های زیادی در کشتار مردم و تخریب کشور سوریه مرتکب می شود. در ماه های گذشته و حتی از زمانی که ترامپ به قدرت رسیده است، هزاران نفر از مردم بی گناه سوریه قربانی این تجاوز شدند و شاهد آن هستیم که حملات خودشان را علیه مردم سوریه در دیرالزور ، مناطق پیرامون آن و رقه افزایش دادند و اینها به استثنای تروریست ها هر چیزی که در سوریه هست را از بین می برند و از تروریست ها حمایت های لجستیکی می کنند. همانطور که اشاره کردم این اقدامات تجاوز مستقیم علیه ارتش سوریه است که در جنگ علیه داعش می باشد. بنابر این هم اکنون یک جبهه با هماهنگی دولت و ارتش و حمایت های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه و کشورهای دوست؛ علیه تروریست ها وجود دارد. در مقابل این یک جبهه دیگر به رهبری ایالات متحده آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی و مزدوران آمریکا از کشورهای منطقه وجود دارد که از توطئه تروریستی تکفیری که در جریان هست حمایت می کند. جمهوری اسلامی ایران نقش اصلی و اساسی در جنگ علیه تروریسم در سوریه و کل منطقه به عهده دارد و این نقش جمهوری اسلامی ایران در راستای تمام مقررات و قوانین بین المللی و با هماهنگی با دولت سوریه انجام می گیرد. در مقابل که حضور آمریکا و نیروهای غربی و همپیمانان آنان نامشروع و غیر قانونی است. جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و جهان در زمینه جنگ علیه تروریسم از جمله داعش و جبهه النصره و تشکیلات تروریستی دیگر الگویی ارائه داده است.این اظهارات آمریکایی ها از احساسات ناامیدی و شکستی که خورده اند، نشات می گیرد.
در حال حاضر مردم منطقه در ارتباط با اقدامات و عملکردهای ایالات متحده در منطقه از جمله کشتارها و تجاوزهایی که علیه کشورهای دیگر مانند افغانستان، عراق، سوریه و یمن انجام می دهد ، بیدار شده اند. ایالات متحده آمریکا الان دچار یک مشکل اخلاقی و قانونی شده و به جای این که اشتباهات راهبردی خود را اصلاح کند، به سیاست های تجاوزگرانه خود ادامه می دهد.
مشکلاتی که نظام تصمیم گیری در آمریکا دارد و موضع گیری هایی که اینها دارند، شرایط را به گونه ای کرده که دیگر کشوری نیست که به ایالات متحده آمریکا اعتماد کند در حالی که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نیروی راهبردی در کل منطقه و جهان مطرح می باشد. نقش آفرینی ایران در جنگ علیه تروریست ها، دستاوردهای ملی در داخل کشور ، پایبندی به استقلال و حاکمیت خود و همچنین سیاست های حکیمانه، شجاعانه و ثابت در راستای رد تمام اشکال تهدید و عدم عقب نشینی در برابر آن از ویژگی های بارز سیاست های ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران است.
واقعیت های منطقه نشان می دهد که راهبرد مقام معظم رهبری و جبهه مقاومت دارای دستاوردهای مستحکم بوده و تحولات بین المللی و منطقه ای به ضرر خود آمریکا و نقشه های آن و مزدورانشان در منطقه می باشد که این هم به برکت اراده، ثبات و پایداری و فداکاری و ایمان راسخ و ثابت و ریشه دار ایران به اصول خود است. از دیدگاه دمشق این تهدیدات آمریکا بازتولید سیاست های چهار دهه گذشته آمریکاست.
یک مساله مهم درباره سیاست های منطقه ای آمریکا این است که دیدگاه دولت های آمریکا به مسائل منطقه از دید اسرائیل می باشد و هر صحبتی که می کند با زبان و ادبیات خود اسرائیل است و حتی واژه هایی را که خود ترامپ علیه ایران به کار می برد مربوط به نتانیاهو است. بنابراین ما می بینیم که ایالات متحده آمریکا برنامه ها و طرح ها و توطئه های اسرائیل و همچنین گروه های تروریستی و حامیان آنها در منطقه را حمایت می کند.

** جمهوری اسلامی ایران شریک اصلی سوریه است

ایرنا: آقای سفیر پادشاه عربستان در جریان سفر به روسیه گفته است که اسد در سوریه بماند ولی ایران برود. یعنی رابطه ای بین ایران و سوریه نباشد. راجع به این نظرتان را بفرمایید؟
عدنان محمود: روابط ایران و سوریه یک رابطه راهبردی و ریشه دار همانند کوهی است که ریشه در عمق زمین دوانده است. این رابطه بر اساس اصول و آرمان ها و هدف هایی است که به سود دو کشور سوریه و ایران و کل منطقه و جهان می باشد. این روابط در تمام سطوح و زمینه ها هر روز بیش از گذشته مستحکم تر می شود. جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان شریک اصلی ارتش، مردم و دولت سوریه در تمامی پیروزی ها و دستاوردهایی که تاکنون تحقق پیدا کرده است، سهیم است. این اظهار نظر درباره رابطه ایران و سوریه ریشه در احساس شکست و ناامیدی آنها دارد. سیاست های سوریه، جمهوری اسلامی ایران و هم پیمانان آن بر پایه کینه ورزی بنا نشده است و ریشه در وابستگی به نیروهای بین المللی یا آمریکا ندارد که کسی با پول بتواند این موضع گیری ها را بخرد. روابط ما بر اساس اصول اخلاقی و انسانی پایه گذاری شده است. این رابطه ضامن آینده این منطقه و شکست توطئه وابستگی و سلطه گری می باشد. این راهبرد و استراتژی به سود تمام ملت های منطقه است و تحولات اخیر در منطقه درست بودن دیدگاه مشترک دو کشور را اثبات کرده است. این دیدگاه عمیق و دور اندیش از زمان شروع جنگ تحمیلی علیه ایران و تاکنون وجود داشته است. بنابراین روابط ایران و سوریه در راستای خدمت به تمام ملت های منطقه و حفاظت از امنیت و ثبات منطقه می باشد.

**یکپارچگی و حاکمیت سوریه قابل گفت و گو نیست

ایرنا: بعد از سالها مبارزه بالاخره دولت سوریه توانست با کمک مردم و متحدانش تروریست ها را عقب بزند. درباره بازگشت آوارگان بفرمایید آیا آمار مشخصی در این خصوص دارید؟
عدنان محمود: این مهاجرت ها در نتیجه جنگ بوده است و شما خودتان هم قبل از این تجربه جنگ را داشته اید. دولت سوریه از بازگشت تمامی این آوارگان به مناطق خودشان استقبال می کند و تمامی اقدامات لازم در این زمینه را هم در نظر گرفته و انجام داده است تا بتواند کلیه زیرساخت های خدماتی در مناطقی که آزاد شده است را دوباره بازسازی کند. آمار دقیقی در این زمینه نداریم. اما می دانیم که صدها هزار نفر از شهروندان سوری از کشورهای همجوار به مناطقی که آزاد شده بازگشتند. آمارهایی که کشورهای خارجی و ارگان های غیردولتی می دهند حاکی از این است که 80 درصد از کسانی که خارج از سوریه هستند، علاقه مند هستند که به کشورشان بازگردند. یکی از جنبه های مثبت این جنگ این بود که توانست بافت و ساختار جامعه سوریه را به هم نزدیک تر کند. این جنگ کاملا نشان داد که هیچ بعد طایفه گرایی در سوریه وجود ندارد و کسانی که از این واژه ها استفاده می کنند، حامیان تروریست ها هستند. طایفه گری و بحث هایی که حتی در زمینه فدرالیسم مطرح می شود، هیچ جایگاهی میان مردم سوریه ندارد. ما می بینیم حلبی ها و دروزی ها که در طرطوس و لاذقیه و مناطق دیگر در کنار هم زندگی می کنند. یکپارچگی و حاکمیت سوریه قابل مناقشه نمی باشد و مردم سوریه به عنوان یک بافت و ساختار اجتماعی واحد می باشند.

** ایران شریک اول سوریه در بازسازی است

ایرنا:درباره بازسازی مناطق آسیب دیده چه برنامه ای دارید؟
عدنان محمود: دولت سوریه یکسری اقدامات و برنامه هایی را برای ورود به مرحله بازسازی زیرساخت ها و بخش صنعتی و تولیدی آماده کرده است. طبعا اولویت مشارکت در بازسازی سوریه برای کشورهایی خواهد بود که در جنگ علیه تروریسم در کنار سوریه قرار گرفتند. در رأس این کشورها و طرف ها جمهوری اسلامی ایران است و تسهیلات لازم برای ورود شرکت های مختلف ایرانی در زمینه بازسازی کشور سوریه ارایه خواهد شد. همکاری کامل با جمهوری اسلامی ایران در زمینه بازسازی سوریه و ورود شرکت های ایرانی در این فرآیند و ارائه تسهیلات مورد نیاز در تمام بخش ها و زمینه های بازسازی سوریه فراهم خواهد شد. در نمایشگاه بین المللی دمشق و نمایشگاه بازسازی سوریه که اخیرا برگزار شد، بیش از 50 شرکت ایرانی شرکت کردند و بزرگ ترین غرفه را به خود اختصاص دادند و در زمینه های راهبردی و خیلی مهم شرکت داشتند. همانطور که هم اکنون جمهوری اسلامی ایران شریک ما در جنگ علیه تروریست ها بوده است، در مرحله بازسازی هم شریک اول ما خواهد بود. این مشارکت ها هم در راستای خدمت به دو ملت برادر ایران و سوریه خواهد بود. به نظر ما جنگ اقتصادی کم خطرتر از جنگ نظامی نیست. ما وارد مرحله بازسازی شده ایم. سفرهای متقابل میان مسئولان دو کشور وجود دارد، در آینده هم این سفرها در راستای توسعه و ارتقای روابط بازرگانی و اقتصادی میان دو کشور و افزایش حجم مبادلات بازرگانی میان دو کشور و همچنین به اجرا گذاشتن پروژه هایی که در راستای توافقنامه همکاری اقتصادی میان دو کشور به امضا رسیده است و پروژه های راهبردی بزرگی میان دو کشور وجود دارد که ادامه پیدا می کند. ما از تمامی شرکت های ایرانی در بخش های دولتی و خصوصی برای مشارکت و سرمایه گذاری در بازسازی سوریه و بازسازی زیرساخت های اقتصادی و صنعتی سوریه و استفاده از تجارب ایران استقبال می کنیم.

** اقداماتی برای از سرگیری اعزامی زایران ایرانی در جریان است

ایرنا: در زمینه راه اندازی دوباره سفرهای زیارتی ایرانیان به سوریه چه کارهایی انجام شده است؟
عدنان محمود: در این زمینه هم اقدامات و هماهنگی میان ارگان های ذیربط در دو کشور در دست انجام است. این هماهنگی ها در راستای رسیدن به یک برنامه مشخص است تا بتوانیم هدف های مشترک دو کشور را محقق کنیم. یکسری اقدامات هست و ارگان های ذیربط دو کشور هم علاقه مند هستند ولی قبل از این کار باید مقدمات مختلف از سوی دو طرف آماده شود.
پیش از بحران سوریه بیش از یک میلیون و یکصد هزار زایر ایرانی هر سال به سوریه سفر می کردند.

سیام*2021**3061*1436* گفت و گو: داود مرادپور*انتشار: داود پورصحت

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۸۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

به گزارش قدس آنلاین، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به‌شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تأمین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه به‌خلاف میل تحریم‌کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

کنعانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یادشده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تأکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام‌زنی به دیگران کنند.

وی تأکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به‌خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

کنعانی اضافه کرد: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به‌دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی بنشانند و به‌گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

وی ادامه داد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضدتروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؟!! مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تأکید کرد: تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • عملیات موفق ارتش سوریه علیه تروریست‌ها+فیلم
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح