Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@13:53:29 GMT

اردبیلی ها نان بی کیفیت می خورند

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۱۳۶۶۴

اردبیلی ها نان بی کیفیت می خورند

با توجه به اهمیت غذایی نان و غلات در سبد تغذیه مردم باید با کیفیت‌ترین محصولات را بر سر سفره مردم گذاشت چرا که بی‌توجهی به کیفیت در پخت نان مستقیما سلامتی مردم را نشانه می‌رود.

ایران آنلاین /  با توجه به اینکه سرانه مصرف نان در بین آحاد مختلف مردم حدودا معادل 115 کیلوگرم در سال است و از سویی دیگر اهمیت این نوع خوراک در سبد غذایی روزانه مردم دقت و نظارت بر پخت، نگهداری و نحوه عرضه را می‌طلبد در این میان چه کسی مسئول بی‌کیفیتی نان عرضه شده در استان اردبیل است؟ یا اصلا نهادی هست که مستقیما و در کنار آن به جد پیگیر مشکلات این حوزه باشد؟

نان به انواع و رقم‌های مختلف به عنوان جزو انفکاک‌ناپذیر محصولات خوراکی مصرفی مردم در طول روز است و نمی‌توان عدم کیفیت و تلاش برای بهبود کیفیت آن را پشت گوش انداخت چرا که در صورت کهالت باید دانست که بی‌توجهی به این موضوع مستقیما سلامت مردم را نشانه می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید روزانه همه ما شاید بروز تخلفات مختلفی در بازار نان در سراسر کشور و همچنین در استان خودمان باشیم که در این زمینه باید با نهایت تاسف گفت که مشکلات بازار نان در اردبیل تنها به یکی دو سال قبل بازنمی‌گردد و از سالهای دور مردم این شهر با عمده مشکلاتی در این حوزه از جمله بی‌کیفیتی، کم‌فروشی، گران فروشی و سایر مشکلات روبه‌رو و بودند و انگار این رشته همچنان سر دراز دارد.

فرصت‌طلبی برخی نانوایان در کاهش وزن چانه‌های نان و گران فروختن آن در این اواخر خشم مردم استان را برانگیخته است.

سونیا موسوی دیوره‌لو به عنوان یکی از شهروندانی که روزانه نان یکی از اقلام ضروری سبد خرید خانه اوست در رابطه با مشکلات بازار امروز نان در استان اردبیل به خبرنگار تسنیم گفت: متاسفانه مشکلات حوزه نان به دیروز یا پریروز برنمی‌گردد و ما از سال‌های بسیار دور هم شاهد بی‌کیفیتی‌های آشکار در پخت نان در سطح استان بودیم.

وی تصریح کرد: گاهی پس از خرید نان و در صورت نیاز نگه داشتن آن برای روزهای آتی ما با صحنه‌هایی مواجه می‌شویم که واقعا در این مواقع نمی‌توان با هیچ معیاری بی‌کیفیتی نان را سنجید، سوای این موضوع که دیگر آن نان خریداری شده قابل خوردن هم نیست.

این بانوی اردبیلی با ابراز گلایه شدید از پشت گوش انداختن‌های مسئولان استان هم گفت: با اینکه اصلا دوست ندارم برخی جملات را به زبان بیاورم اما باید بگویم که مسئولان ما به هیچ طریقی اهل کار نیستند چرا که اگر عکس این بود در تمام این سالها شاید اندکی به فکر سلامت تغذیه مردم بودند و حداقل ما آثاری از آن را شاهد می‌بودیم.

موسوی ادامه داد: متاسفانه بی‌کیفیتی در بحث پخت نان بیشتر در حاشیه شهر اردبیل و در مناطق فقیرنشین مشاهده می‌شود و اگر مسئولان واقعا پای کار هستند می‌توانند با سر زدن به این مناطق اوضاع نان پخته و عرضه شده در این محلات را شاهد بوده هر چه زودتر چاره‌ای پی‌جویی کنند.

ابراهیم دعائی یکی دیگر از شهروندان گلایه‌مند استان بود که علل بسیاری برای بی‌کیفیتی نان عرضه شده در استان اردبیل برشمرد اما اصلی‌ترین علت آن را نبود نظارت و بازرسی دقیق از سوی مسئولان دانست.

وی گفت: اگر قرار باشد ما با دادن پول زیاد نان بی‌کیفیت را خریداری کنیم، ترجیح می‌دهیم تا حداقل بخش اعظمی از مصرف روزانه نان را از سبد غذایی روز خود حذف کنیم تا بدین صورت هم در درآمد خانواده صرفه‌جویی کرده‌ایم و هم متضمن سلامتی خود هستیم.

بخش اعظمی از مشکل کیفیت نان برطرف شده است

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: خوشبختانه در حال‌حاضر بخش عمده‌ای از مشکلات نان در استان اردبیل برطرف شده است و ما سعی داریم تا استفاده از جوش شیرین در پخت نان در واحدهای نانوایی‌ اردبیل که شاید یکی از اصلی‌ترین علل بی‌کیفیتی نان عرضه شده در بازار استان باشد را به حداقل میزان برسانیم.

آرش سیادتی با بیان اینکه این روزها نانوایان معمولا بی‌کیفیتی نان را گردن بی‌کیفیتی آرد می اندازند، افزود: یکسان‌سازی استانداردها در نانواییها به دلیل تخلفات متعدد از جمله اقداماتی است که منجر به کاهش تخلفات این صنف خواهد شد.

وی ادامه داد: حرفه آموزی و حرفه‌ای عمل کردن در حوزه پخت نان در استان اردبیل می‌تواند کمک شایانی به بهبود کیفیت نان عرضه شده در این استان داشته باشد که متاسفانه با افزایش تقاضا برای عرضه در بازار نان شاهد فعالیت برخی نانواهای مبتدی در برخی از مناطق استان هستیم.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل تصریح کرد: سیاست‌گذاری بهبود امنیت غذایی و همچنین استقرار سند ملی تغذیه از جمله وظایفی است که ما بر عهده داریم و یقینا حوزه پخت و بازار نان نیز در این حیطه ورود پیدا می‌کند چرا که بیش از 60 درصد خوراک مصرفی روزانه مردم نان و غلات می‌باشد.

حذف 98 درصدی جوش شیرین در پخت نان

معاون برنامه‌ریزی، اداره مالی فرمانداری اردبیل گفت: خوشبختانه در حال‌حاضر 98 درصد استفاده از جوش شیرین در نانواییهای سطح استان اردبیل حذف شده که این امر در بازدیدها و نظارتهای دقیق و مداوم قابل رویت است.

حسین وطن‌دوست با تاکید بر رعایت کیفیت سبوس‌ در کلیه واحدهای نان‌پزی شهر و استان اردبیل گفت: هم‌اکنون در تمامی سهمیه‌پزهای استان کیفیت سبوس نان به طور کلی رعایت می‌شود و با مخالفان و متخلفان در این حوزه به شدت برخورد خواهد شد.

وی تصریح کرد: کارخانه‌هایی که در تولید آرد کیفیت مطلوب را رعایت نمی‌کنند با آنها برخورد شدید صورت می‌گیرد که اخیرا سهمیه چند واحد کارخانه تولید آرد به دلیل عدم رعایت کیفیت در تولید و عرضه آرد و غلات ساقط شد.

معاون برنامه‌ریزی، اداره مالی فرمانداری اردبیل همچنین خاطرنشان کرد: ما به صورت دوره‌ای هر چند وقت یکبار آرد و گندم تولیدی در سطح استان را برای اطمینان از سلامت آن و به منظور بهبود تغذیه عموم شهروندان تحت آزمایشهای مختلفی قرار می‌دهیم که در همین زمینه کمیته اکیپ نظارت آرد و نان به صورت مستقیم نظارت دارد.

وطن‌دوست ادامه داد: طی چند ماه آینده نیز سبوس‌گیری در برخی واحدهای نانوایی داشتیم که در این زمینه طبق ارزیابی‌های اخیر 18 درصد سبوس‌گیری از واحدهای بربری‌پز، 15 درصد نان لواش و 12 درصد از نانوایی‌های سنگک‌پز مرحله سبوس‌گیری را داشتیم که هشدارهای لازم جهت بهبود کیفیت نان تولیدی و عرضه شده به مردم در این زمینه به فعالان حوزه آرد و نان داده شده است.

تنها 5 واحد صنعتی‌پز سهم کل نانوایی‌های اردبیل است

فرماندار اردبیل نیز  گفت: در سال‌های اخیر طبق نیازهای مردمی و بازار تلاش بر این بوده تا نانوایی‌های استان به سمت صنعتی شدن پیش روند که در همین راستا در حال‌حاضر ما در کل استان اردبیل پنج باب نانوایی صنعتی داریم که چهار باب آن در شهر اردبیل واقع است.

جواد زنجانی با اشاره به اهمیت افزایش تعداد نانواییهای چندمنظوره در سطح استان افزود: در حالت کلی 39 باب نانوایی چندمنظوره و دو منظوره در سطح استان فعال هستند که صدور مجوز برای احداث چند باب دیگر نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به تعداد نانوایی‌های سنتی‌پز در سطح استان نیز بیان کرد: ما در حوزه نانوایی‌های سنتی‌پز دو دسته نانوایی داریم که هم‌اکنون 350 باب نانوایی سنتی آزادپز و مجموعا 629 واحد نانوایی سنتی سهمیه‌پز داریم.

فرماندار اردبیل یادآور شد: از مجموع 629 واحد نانوایی سنتی سهمیه‌پز در سطح استان 360 واحد مشغول پخت نان بربری، 247 واحد نان لواش و 22 واحد مشغول به پخت نان سنگک هستند.

اما شاید حال و هوای این روزهای نانوایان در آب رفتن وزن چانه‌های نان و  نداشتن کیفیت مطلوب و همچنین قیمتهای دلخواه را تنها بتوانیم در فرصت‌طلبی برخی از نانوایان جست‌وجو کنیم که با  یک حساب سرانگشتی و صحبت با نانوایان در می‌یابیم که بیش از 45 درصد نانواییهای سطح شهر آزادپز شدند و این درحالیست که مسئولان تنها آمار بخشی از این نانواییها را دارند.

نظارت بر نحوه پخت و عرضه، لازمه بهبود کیفیت نان

علی نعمتی کارشناس تغذیه در خصوص اهمیت نان و غلات در سبد غذایی مردم و تمایل عموم برای استفاده از غلات به ویژه آرد و نان گفت: نان و غلات یک ماده غذایی با اهمیت بالای رژیم غذایی هستند که در ردیف توصیه‌های تغذیه‌ای عموم مردم نیز جای می‌گیرند و به دلیل دارا بودن املاح و مواد معدنی فراوان باید توجه شود که در تولید، نگهداری و عرضه آن بهداشت به صورت کامل رعایت گردد.

وی بیان کرد: نان و غلات از دو جهت اهمیت بیشتری دارد و به همین دلیل بیشترین غذای مصرفی مردم را شامل می‌شود که هم منبع انرژی بوده و هم پروتئین دارد که از حیث پزشکی نیز اهمیت بیولوژیک آن بسیار بالاست.

این کارشناس تغذیه اظهار داشت: استراحت 10 الی 15 روزه گندم قبل از آسیاب شدن نیاز ضروری است چرا که در صورت استراحت کافی مقدار آبگیری خمیر افزایش یافته و در نهایت کیفیت نان پخته شده عالی خواهد بود که نیاز است تا تمامی نانواهای سنتی و صنعتی‌پز استان این امر را حتما رعایت کنند.

نعمتی با تاکید بر کاهش استفاده از جوش شیرین در نانوایی‌ها گفت: استفاده بیش از حد از جوش شیرین می‌تواند عوارض نامتعادلی در بدن انسان را سبب شود که افزایش تشرح اسید معده، اختلالات گوارشی و در نهایت ناراحتی‌های مزمن معده به عنوان سیستم حساس هضم و جذب غذا در بدن از جمله عوارض استفاده بیشتر از جوش شیرین است که در همین زمینه توصیه می‌شود تا در پخت نان بیشتر از خمیرجوش استفاده شود.

وی در مورد نگهداری نان پس از خرید در خانه نیز بیان کرد: بعد از پخت بهترین روش برای نگهداری نان و به دور نگه‌داشتن آن از هرگونه میکروب و آلودگی فریز کردن آن است چرا که در غیر این صورت اگر مایل به نگهداری نان به مدت روزهای بیشتر هستیم پس از اندک روزی شاهد بیات شدن نان به علل نامشخصی خواهیم بود.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه در کشور 35 درصد غذاهای تولیدی روز هدر می‌روند، افزود: ما باید با ارتقای صحیح کیفیت گندم، آرد و در نهایت نان بتوانیم از بخش عمده‌ای از هدررفت روزانه نان در نانوایی‌ها و از همه مهمتر در منازل جلوگیری کنیم.

نعمتی تصریح کرد: اگر مجموعه‌های ذی‌ربط در نظارت و برخورد ضعیف عمل نکنند، قطعا شاهد بی‌کیفیتی و به دنبال آن نارضایتی مشتریان از کیفیت نان نخواهیم بود و اتحادیه نانوایان بایستی برکیفیت و کمیت نانوایی‌ها نظارت داشته باشند تا تخلفاتی در کیفیت و وزن نانواییهای سطح شهر صورت نگیرد.

وی در آخر در توصیه به نانواهای استان گفت: بهترین نوع نان، نان سبوس‌دار می‌باشد که به تمامی فعالان عرصه نان توصیه می‌کنم تا این اصل را در پخت تمامی اقلام نان مدنظر داشته باشند تا با این اقدام شاهد جامعه‌ای سلامت با مردمانی سالم و شاداب باشیم.

اما با اذعان به این که مشکل حوزه نان در اردبیل مشکلی جدید نیست باید توجه داشت که با بی‌توجهی و یا شاید در بهترین حالت خود با نظارتهای پراکنده و صرف سر برتافتنی نمی‌توان بر چاله‌های موجود در این حوزه که به یقین در ارتباط مستقیم با زندگی روزمره آحاد مردمی است، ماله کشید و نیاز است در این زمینه همه ما شاهد تلاشی مضاعف و مستمر از سوی تمامی متولیان باشیم.

از برخی مشکلات، گلایه‌ها، محسنات و معایب حوزه نان در استان اردبیل سخن گفتیم اما بی‌انصافی است اگر در این زمینه تمامی نانواها، مسئولان و نهایتا متولیان حوزه نان را متهم به بی‌دقتی و کم‌لطفی کنیم چرا که هنوز هم هستند کسانی که وظیفه محول شده بر دوش خود را ارجح به کارهای شخصی می‌دانند و با جان و دل در مسیر سلامت جامعه می‌کوشند.

و اما کلام آخر باید بگوییم که نان به عنوان اصلی‌ترین محصول غذایی در سبد خانوار محسوب می‌شود و بهبود کیفیت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اما متاسفانه در چند سال اخیر به بهانه‌های مختلف شاهد افت کیفیت آن در استان اردبیل بودیم که امیدواریم مسئولان هرچه زودتر چاره‌ای را پی‌جویی کنند چرا که بی‌توجهی به این موضوع مستقیما سلامتی مردم را درگیر می‌سازد./تسنیم

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۳۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل از فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای و روانشناسی در سطح استان خبرداد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حامد رضایی در گفت‌وگو با برنامه رادیویی «سلام ساوالان» ضمن تبریک روز روانشناس اظهار کرد: شعار روز روانشناس سال‌جاری «امیدآفرینی با توسعه خدمات روانشناسی، مشاوره و مشارکت مردم» است و سازمان بهزیستی به عنوان متولی امر و ادارات کل بهزیستی استان‌ها و ادارات بهزیستی شهرستان‌ها نیز به تبع این اداره، مسئولیت‌های ویژه‌ای در حوزه خدمات روانشناسی دارند و ما نیز سعی داریم تا با تلاش همکاران در این زمینه، بهترین خدمات را به جامعه هدف ارائه کنیم.

وی افزود: یکی از خدمات ویژه بهزیستی، مشاوره رایگان، امن و محرمانه خط تلفنی ۱۴۸۰ است که همه مردم می‌توانند از ساعت هشت صبح تا ۱۲ شب از این خدمات مشاوره‌ای در زمینه‌های خانواده، تحصیلی، تربیت فرزند، اختلالات روانی، ازدواج، شغلی و کودک و نوجوان استفاده کنند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل ادامه داد: در سطح استان بیش از ۷۰ مرکز روانشناسی و مشاوره، خدمات متفاوتی را به مردم ارائه می‌کنند و همگی سعی دارند تا آلام مرتبط با روح و روان انسان‌ها را کاهش دهند.

رضایی افزود: ما نیز سعی داریم تا آموزش‌هایی را مطابق با علم روز روانشناسی به روانشناسان و افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، ارائه دهیم تا ضمن پیشرفت این حوزه، خدمات بهتر و تخصصی به جامعه هدف ارائه کنیم.

وی اظهار داشت: از طرف بهزیستی برای حمایت از اقشار کم‌درآمد جامعه به جهت استفاده از خدمات روانشناسی، یاری برگ ارائه می‌کنیم که به روانشناسان مربوطه تحویل داده می‌شود و هزینه جلسات مشاوره افراد تحت پوشش را بهزیستی متقبل می‌شویم.

رضایی گفت: همچنین در این زمینه دغدغه مهمی که در دولت سیزدهم پیگیر آن هستیم، تحت پوشش قرار گرفتن خدمات مشاوره و روانشناسی است تا عموم مردم بتوانند به راحتی از این خدمات استفاده کنند.

کد خبر 748819

دیگر خبرها

  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • توزیع مهربانی در نانوایی | ببینید
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • اعلام حمایت دانشجویان اردبیلی از جنبش ضدصهیونیستی
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها در یزد
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها
  • سلاخی مرد جوان در چاقوکشی زن و شوهری | زن اردبیلی شوهر سابقش را کشت
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است