Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز دکتر رضا رئوفیان گفت: دستورالعمل شکل‌گیری بانک اطلاعات ژنتیک ایران،‌در سال ۱۳۹۲ تدوین شد و در مرحله اول مقرر شد اطلاعات ژنتیکی مجرمان گرفته شود و برای این افراد پروفایل تشکیل شود.

وی افزود: در سال 1395 بر اساس هماهنگی با دستگاه‌ها و نهادهای ذی ربط، 6 استان بر اساس جرایم خطرناک اتفاق افتاده شامل تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و خوزستان برای نمونه گیری از زندانیان انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران گفت: در دو سال گذشته یک جهش فعالیتی در بانک اطلاعات ژنتیک داشتیم و بر اساس دستور دادستان کل کشور در سال ۹۶، مقرر شد که تعداد نمونه‌‌ها از 10 هزار به ۳۰ هزار افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: با همکاری که میان بانک اطلاعات ژنتیک ایران و سازمان زندان‌ها انجام شد، مجرمین بر اساس دامنه جرائم، دسته‌بندی شدند و مجرمینی که جرائم خطرناک انجام‌ داده بودند شناسایی و فرایند نمونه گیری از این افراد انجام شد.

رئوفیان با بیان اینکه ‌ فرایند اخذ نمونه و ثبت پروفایل ژنتیک، یک فرایند هزینه‌بر است افزود: به دلیل مشکلات اقتصادی و بود‌جه‌ای مقرر شد که در مرجله اول، نمونه‌گیری فقط از مجرمین خطرناک گرفته شود؛ البته نمونه‌گیری از مشاغل خطرناک مانند آتش‌نشان‌ها نیز در دست اقدام است تا در حوادث، امکان تشخیص از روی DNA فراهم باشد.

دکتر رئوفیان با بیان این‌که تاکنون در ۳۱ استان نمونه‌گیری انجام شده است اظهار کرد: پس از این‌که توسط سازمان‌ زندان‌های کشور، افراد مشمول نمونه‌گیری به ما اعلام شدند، با برنامه‌ریزی که صورت گرفت، فرایند نمونه‌گیری از افراد مشمول در ۳۱ استان آغاز شد و تاکنون نیز 60 درصد از این پروژه محقق شده است و ۲۶ هزار نمونه از مجرمین گرفته شده است و ۱۴ هزار پروفایل ثبت شده است و پیش بینی می‌شود تا پایان سال، تعداد نمونه‌های اخذ شده به ۳۵ هزار نمونه افزایش پیدا کند و تعداد پروفایل‌ها نیز به ۵۰ هزار نزدیک شود.

رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران پیشرفت این پروژه را تا به امروز مرهون همکاری بسیار نزدیک بین سازمان پزشکی قانونی کشور و سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور دانست و تداوم و گسترش آن را منوط به همکاری سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها ذکر کرد.

وی ادامه داد: سازمان پزشکی قانونی کشور، بزرگترین شبکه آزمایشگاهی ژنتیک را در سراسر کشور دارد و همچنین در مراکز برخی استان‌ها نیز آزماشگاه‌های کاملا پیشرفته وجود دارد؛ البته این آزمایشگاه‌ها زیر نظر قوه‌ قضائیه فعالیت می‌کنند.

رئوفیان با اشاره به اینکه راه‌اندازی و فعالیت بانک ژنتیک، بخشی از دغدغه‌ها در حوزه پیشگیری از جرایم را کاهش می‌دهد، بیان کرد: هرچند با تشکیل این بانک تمام مشکلات کشور در حوزه وقوع جرایم برطرف نمی‌شود، اما می‌تواند در پیشگیری از وقوع و تکرار جرایم مؤثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: در مورد فعالیت‌های بانک باید اطلاع‌رسانی هرچه بیشتری صورت گیرد تا مجرمان از تشکیل چنین بانکی مطلع شوند و بدانند که در صورت تکرار جرم به راحتی قابل شناسایی خواهند بود و همچنین احتمال مخفی ماندن مجرمین کاهش پیدا می‌کند و در نهایت هزینه تکرار جرم و امکان مخفی بودن از سیستم قضایی و انتظامی کاهش پیدا می‌کند.

رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران اظهار امیدواری کرد: با همکاری و هماهنگی تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط شاهد فعالیت گسترده‌تر بانک ژنتیک و تاثیر آن در کنترل و پیشگیری از جرایم باشیم.

وی در ادامه به پیشرفت‌ها در فرایند تعیین هویت اشاره کرد و گفت:‌ در مبحث تعیین هویت دو وجه وجود دارد؛ یکی پروند‌های کاری است و دیگری پروند‌های مجرمینی است که نمونه‌گیری از آن‌ها انجام شده است و این دو کاملا مجزا هستند اما به طور متوسط فرایند تشخیص هویت ۳ تا ۴ هفته زمان می‌برد.

رئوفیان تصریح کرد: بانک اطلاعات ژنتیک در کشف جرم بسیار موثر است چرا که اگر آثار بیولوژیکی در صحنه جرم شناسایی شود به سرعت می‌توان آثار کشف شده را با بانک اطلاعات ژنتیک مطابقت داد و احتمال مخفی ماندن مجرم کاهش پیدا می‌کند.

700

ژنتیک بانک اطلاعات هویت ژنتیک جرم وقوع جرم پیشگیری از جرایم رییس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران دکتر رضا رئوفیان اخذ نمونه و ثبت پروفایل ژنتیک فرایند تعیین هویت مجرمان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۷۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت را در این رابطه داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلاء به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلاء به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

کد خبر 6090455

دیگر خبرها

  • مشکلات امروز قزوین به دلیل بی توجهی به پیشگیری از جرم است
  • کاهش ۱۸ درصدی وقوع سرقت در کرمانشاه
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بندناف نوزاد در هرمزگان
  • کاهش ۶.۱ درصدی پرونده‌های مستوجب تعزیر در تهران
  • کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری
  • «سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه گذاری را از بین می‌برد
  • افزایش30 درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان