Web Analytics Made Easy - Statcounter

همدان - «اوتیسم» یا درخودماندگی در چند زمینه رشدی ازجمله مهارت‌های تعامل اجتماعی، ارتباطی یا رفتاری و حرکات کلیشه‌ای با اختلال همراه است و در استان همدان تاکنون گریبان ۱۴۰ کودک را گرفته است.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: اوتیسم (Autism) نوعی اختلال پیچیده رشد است که معمولاً در سه سال نخست زندگی خود را نشان می‌دهد و توانایی‌های گفتاری، ارتباطی کودک را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بر رشد عادی مغز و تعاملات اجتماعی اثر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوتیسم با یک سری از رفتارهای ویژه همراه است و می‌توان آن را یک اختلال با یک طیف در نظر گرفت که در کودکان مبتلا به صورت‌های گوناگون و با شدت‌های متفاوت خود را نشان می‌دهد.

تاکنون علت خاص و ویژه‌ای که عامل این اختلال باشد شناخته‌نشده است

بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده تاکنون علت خاص و ویژه‌ای که عامل این اختلال باشد شناخته‌نشده ولی به‌طورقطع اطلاع‌رسانی و کمک‌های مالی می‌تواند به خانواده‌های این کودکان کمک کند.

نداشتن گفتار و یا تأخیر در گفتار، تکرار طوطی‌وار و یا حرکات تکراری، ارتباط چشمی کم و یا عدم تماس چشمی، نداشتن علاقه و یا علاقه کم در برقراری ارتباط باهم سن و سالان، نبود نشانه‌های بازی‌های تخیلی، علاقه به قسمت‌های خاصی از یک اسباب‌بازی و یا وسیله، اصرار بر یکنواختی و مشکل در بیان نیازها، خنده و گریه بی‌دلیل ازجمله علائم اختلال اوتیسم است.

علاقه به‌تنهایی، کج‌خلقی و به‌هم‌ریختگی ناگهانی، احساس ناراحتی در صورت در آغوش گرفتن، عدم آموزش پذیری با روش‌های معمول آموزشی، بازی‌های غیرعادی، چرخاندن اشیا، نداشتن احساس درد و یا حساسیت بیش‌ازحد به آن، عدم درک خطر و ترس، بیش فعالی و یا نداشتن تحرک کافی، حرکات رباتیک اندام‌ها و بی‌توجهی به اسم خود و یا دستورات دیگران باوجود سلامت شنوایی نیز از دیگر علائم اختلال اوتیسم است.

فرزندم در سخن گفتن تأخیر داشت و دیرتر از هم سن و سالان خود به حرف افتاد در همین خصوص یک مادر که فرزند دومش مبتلا به این بیماری است در گفتگو با مهر بابیان اینکه فرزندم در سخن گفتن تأخیر داشت و دیرتر از هم سن و سالان خود به حرف افتاد، گفت: ترانه تا حدود سه‌سالگی قادر به تکلم نبود و همین زبان‌باز نکردنش عاملی شد که به پزشک مراجعه کنیم و آنجا بود که متوجه شدیم او دچار اوتیسم است.

وی بابیان اینکه هنوز علم پزشکی موفق به کشف عامل این بیماری در افراد نشده و به همین دلیل راه درمانی برای این بیماران وجود ندارد، درمان‌ناپذیری اوتیسم را بزرگ‌ترین مشکل خانواده‌های این بیماران دانست و گفت: وقتی هیچ درمانی برای بهبود بیمار وجود ندارد، ناامیدی بلای جان خانواده بیماران می‌شود و توان روحی آن‌ها را برای مراقبت از بیمار به‌شدت کاهش می‌دهد.

پدر و مادری که فرزند اوتیسم دارند باید از روحیه و توان بالایی برخوردار باشند

وی بابیان اینکه پدر و مادری که فرزند اوتیسم دارند باید از روحیه و توان بالایی برخوردار باشند چراکه این بیماران قادر به تشخیص و بیان نیازهای خود نیستند، گفت: حضور در جامعه همراه با این بیماران خیلی سخت است و به همین دلیل خانواده این بیماران به‌شدت منزوی هستند.

وی بابیان اینکه فرزندم باهوش است، گفت: بارها می‌دیدم که فرزندم به نقطه‌ای خیره شده و بی‌حرکت می‌نشیند درحالی‌که این رفتار را در فرزند دیگرم تجربه نکرده بودم.

وی بابیان اینکه در حال حاضر فرزندم تحت درمان است، گفت: دخترم سال آینده وارد مقطع دبستان می‌شود که امیدوارم در ارتباط‌گیری با همکلاسی‌هایش موفق باشد.

هیچ علت شناخته‌شده‌ای برای اختلال اوتیسم شناسایی نشده است

عضو هیئت مؤسس انجمن اوتیسم همدان نیز در گفتگو با مهر بابیان اینکه هیچ علت شناخته‌شده‌ای برای اختلال اوتیسم شناسایی نشده است، گفت: اوتیسم یک اختلال ذهنی یا روانی پیچیده است که قبل از سه‌سالگی علائم آن بروز می‌کند به‌گونه‌ای که در حین رشد حوزه احساسی و تعامل اجتماعی کودک را درگیر کرده و او را از روند رشد طبیعی خارج می‌کند.

راحله لطفیان بابیان اینکه تشخیص بیماری اوتیسم از ظاهر کودکان امکان‌پذیر نیست، عنوان کرد: شمار مبتلایان به بیماری اوتیسم طی سال‌های اخیر افزایش داشته به‌گونه‌ای که در سال از هر ۵۰ کودک متولدشده، یک نفر مبتلابه اوتیسم است.

لطفیان با توجه به عدم آگاهی اجتماع از اختلال اوتیسم تأکید کرد: در آینده‌ای نه‌چندان دور حداقل یک بیمار اوتیسم در هر خانواده‌ای مشاهده خواهد شد به‌گونه‌ای که اجتماع باید برای سونامی اوتیسم آماده باشد.

وی بابیان اینکه نوع زایمان، تغذیه مادر، استرس در حین بارداری و عدم رسیدن اکسیژن به جنین می‌تواند از دلایل بروز این اختلال باشد اما هنوز موردی تائید نشده است، گفت: اختلال در کلام و حوزه ارتباطی و رفتارهای تکراری یا کلیشه‌ای از علائم بارز اوتیسم است.

توان‌بخشی اوتیسم به‌صورت چندوجهی است که کاردرمانی، گفتاردرمانی و دارودرمانی را شامل می‌شود وی بابیان اینکه توان‌بخشی اوتیسم به‌صورت چندوجهی است که کاردرمانی، گفتاردرمانی و دارودرمانی را شامل می‌شود، افزود: اختلال اوتیسم زیرمجموعه خدمات بهزیستی است چراکه توان‌بخشی این بیماری به‌صورت سریالی است و پایانی ندارد.

معاون توان‌بخشی سازمان بهزیستی استان همدان نیز در این خصوص بابیان اینکه در کشور از هر ۱۵۰ کودک یک کودک طیف اوتیسم داریم، اظهار داشت: در غربالگری‌های صورت گرفته در همدان تاکنون ۱۴۰ کودک طیف اوتیسم شناسایی‌شده است.

فریدالدین حجت‌الاسلامی بابیان اینکه بیشترین آمار طیف اوتیسم در استان مربوط به همدان است، افزود: هنوز دلیل مشخصی برای طیف اوتیسم شناسایی نشده، ولی ممکن است یکی از دلایل مربوط به سن بالای پدر باشد.

فعالیت مراکز روزانه طیف اوتیسم در استان همدان

معاون توان‌بخشی سازمان بهزیستی استان همدان به مراکز روزانه طیف اوتیسم در استان همدان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک مرکز در همدان وجود دارد که چند سال از افتتاح آن می‌گذرد و سال گذشته در این مرکز با افزایش ظرفیت مواجه شدیم.

وی بابیان اینکه سال گذشته به ۳۵ کودک خدمت‌رسانی شد و در حال حاضر خدمات‌رسانی به ۶۵ کودک افزایش‌یافته است، یادآور شد: خدماتی همچون گفتاردرمانی، روان‌شناسی، روان‌پزشک و دیگر خدمات در این مرکز به‌صورت روزانه هر صبح و بعدازظهر ارائه می‌شود.

حجت‌الاسلامی بابیان اینکه مرکز دوم طیف اوتیسم تا چند ماه آینده در ملایر راه‌اندازی می‌شود، عنوان کرد: در ملایر ۲۳ کودک اوتیسم شناسایی‌شده که درصدد هستیم به‌صورت اقماری شهرستان‌های نزدیک را به سمت مرکزی که در ملایر راه‌اندازی می‌شود سوق دهیم تا از آمدن به مرکز استان جلوگیری شود.

وی بابیان اینکه بعد از همدان، ملایر و نهاوند بالاترین طیف اوتیسم را در خود جای‌داده است، افزود: نهاوند با ۲۷ نفر در جایگاه سوم قرار دارد.

غربالگری اوتیسم در همدان از آذرماه سال گذشته شروع‌شده است

مدیرکل بهزیستی استان همدان نیز در گفتگو با مهر بابیان اینکه اگر افراد به‌موقع درمان شوند دچار آسیب‌های این بیماری نخواهند شد، گفت: غربالگری اوتیسم در همدان از آذرماه سال گذشته شروع‌شده است.

حمیدرضا الوند بابیان اینکه ضریب شیوع بیماری اوتیسم رو به افزایش است، افزود: در ۹ شهرستان همدان غربالگری اوتیسم در حال انجام است و کار مداخله به‌صورت تیمی متشکل از پزشک، روان‌پزشک، مددکار، شنوایی‌سنجی و گفتاردرمانی برای این کودکان اجرا می‌شود.

وی بابیان اینکه تنها یک مرکز تخصصی برای کودکان اوتیسم در مرکز استان وجود دارد، عنوان کرد: یک مرکز تخصصی دیگر در شهرستان ملایر راه‌اندازی می‌شود.

مرکز تخصصی اوتیسم در همدان به مراجعان استان خدمات ارائه می‌دهد

مدیرکل بهزیستی استان همدان بابیان اینکه مرکز تخصصی اوتیسم در همدان به مراجعان استان خدمات ارائه می‌دهد، عنوان کرد: با راه‌اندازی مرکز تخصصی اوتیسم در شهرستان ملایر، این مرکز به شهرستان‌های نهاوند و تویسرکان نیز خدمات ارائه خواهد داد.

وی گفت: خانواده‌ها باید به‌سلامتی کودکان ۲ تا ۵ سال خود بیش‌ازپیش اهمیت دهند و با مراجعه به سازمان بهزیستی و انجام غربالگری اوتیسم از سلامت جسمانی کودکان خود مطلع شوند.

وی بابیان اینکه نباید دوران طلایی که می‌توان این کودکان را توانمند کرد از دست داد، افزود: تشخیص زودهنگام بیماری این افراد بسیار مهم است.

الوند تأکید کرد: بسیاری از خانواده‌ها به دلیل نداشتن اطلاعات در خصوص بیماری اوتیسم و یا انکار آن مراحل درمان را پیگیری نمی‌کنند که این امر موجب ماندگاری بیماری در افراد مبتلا می‌شود و افراد را در سنین بالا با مشکلات بسیاری درگیر می‌کند.

وی گفت: برای اطلاع‌رسانی خانواده‌ها پوسترهای اطلاع‌رسانی در سطح شهر توزیع‌شده و با توجه به شیوع و بروز اختلال در کشور انتظار می‌رود با برنامه‌ریزی اصولی و اطلاع‌رسانی کافی، پوشش حداکثری در این زمینه انجام شود؛ چراکه یک برنامه به‌موقع و پیگیر درمانی می‌تواند بسیاری از کودکان مبتلابه اوتیسم را به نحو مؤثری بهبود بخشد.

اوتیسم شایع‌ترین اختلال از گروه «اختلالات نافذ رشد» است

وی گفت: اوتیسم شایع‌ترین اختلال از گروه «اختلالات نافذ رشد» است و در یک درصد موالید مشاهده می‌شود و درصد تولد این کودکان در حال افزایش است.

اما آنچه مسلم است اینکه آموزش به کودکان مبتلابه اوتیسم شرایط ویژه‌ای نیاز دارد تا جایی که باید امکانات به خصوصی برای این قشر مدنظر قرار گیرد اما در همدان حتی مدرسه‌ای که برای آموزش دانش آموزان مبتلابه اوتیسم در نظر گرفته‌شده از حداقل امکانات بی‌بهره است.

این طیف از دانش آموزان در استان همدان در مدرسه‌ای مشغول به تحصیل هستند که فضای آموزشی مناسبی برای این گروه نیست رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان همدان در این خصوص در گفتگو با مهر بابیان اینکه در حال حاضر این طیف از دانش آموزان در استان همدان در مدرسه‌ای مشغول به تحصیل هستند که فضای آموزشی مناسبی برای این دانش آموزان نیست، گفت: این فضا موجب بی‌رغبتی خانواده‌ها برای ثبت‌نام کودکان اوتیسم و درنتیجه کاهش پوشش تحصیلی کودکان اوتیسم در استان شده است.

پروین قربانیان بابیان اینکه فضای این مدرسه بسیار فرسوده است و از تجمیع چند خانه‌سازمانی ایجادشده و امکان تعمیرات اساسی در آن وجود ندارد، عنوان کرد: مدارس دانش آموزان با نیازهای ویژه باید با استانداردهای خاصی احداث شود تا معلمان و مربیان مدرسه به‌کل فضای آموزشی، اشراف و دید کافی داشته باشند اما این مرکز فاقد این ویژگی بوده و محدودیت‌هایی را برای مسئولان مدرسه ایجاد کرده است.

وی گفت: آموزش کودکان طیف اوتیسم نیاز به یک اتاق تاریک برای آموزش برخی مطالب، یک استخر کوچک برای آب‌درمانی و اتاق بازی برای بازی‌درمانی دارد که این مرکز هیچ‌یک از این امکانات را ندارد.

۴۶ دانش‌آموز با نیازهای ویژه در مدرسه اوتیسم همدان مشغول تحصیل هستند

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان همدان گفت: در حال حاضر ۴۶ دانش‌آموز با نیازهای ویژه در مدرسه اوتیسم همدان مشغول تحصیل هستند که از این تعداد تنها ۲۷ نفر از آن‌ها مبتلابه اوتیسم بوده و مابقی دانش آموزان دارای مشکلات یادگیری هستند.

گذشته از اینکه باید شرایط آموزش برای این افراد مهیا باشد؛ متأسفانه والدین برخی از کودکان دچار اوتیسم واقعیت را انکار می‌کنند چون پذیرش این موضوع سخت است اما به اعتقاد روان شناسان با این کار فقط کودکشان را از دوران طلایی درمان محروم می‌کنند؛ درصورتی‌که اگر آموزش‌های لازم، به‌موقع به کودک در سن طلایی داده شود، احتمال طبیعی‌تر شدن رفتارها وجود دارد اما وقتی مهارت‌ها شکل پیدا کرد، دیگر نمی‌توان آن را تغییر داد.

سن طلایی درمان اوتیسم تا قبل از ۵ سالگی است و هر چه در سن پایین‌تری اختلال تشخیص داده و باز توانی‌ها شروع شود، احتمال طبیعی شدن بیشتر است اما باید بپذیریم که این کودکان همیشه تا حدودی با سایر همسالان خود متفاوت هستند اما باید برای بهبود روند زدگی تلاش کرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۰۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد

ایسنا/خراسان شمالی جاده سلامت که قرار بود در سال‌های گذشته ساماندهی شود، اکنون بین دستگاه‌های مختلف دست به دست می‌شود و هنوز دستگاهی اعتبارات لازم برای آن را گردن نمی‌گیرد و ظاهراً به وضعیت جاده گلستان شهر بجنورد که تصادفات آن بین پلیس راه و راهور دست به دست می‌شود دچار شده است.

مسیری حدوداً ۶ کیلومتری که از دو روستای خداقلی و میرزا حسنلو می‌گذرد و در نهایت به بوستان ملی بش قارداش بجنورد می‌رسد را جاده سلامت نامیده‌اند. جاده‌ای که طی حدوداً ۱۰ سال گذشته، محل اصلی عبور ورزشکاران به سوی این نقطه گردشگری بوده است.

ایجاد و ساماندهی جاده سلامت در سال ۱۳۹۲ زمانی که ۱۳۰ هزار نفر از مردم استان در جشن و پیاده روی سالروز تأسیس خراسان شمالی در بوستان بش قارداش شرکت کردند و جاده بجنورد به اسفراین مسدود شد به تصویب کارگروهی به نام کارگروه فرهنگی و اجتماعی خراسان شمالی رسید تا مخاطرات ناشی از تردد در جاده، ورزشکاران را تهدید نکند.

مرداد ماه سال ۱۳۹۶ و بازهم در جشن سالروز تأسیس استان، زمانی که محمدرضا صالحی هشتمین استاندار خراسان شمالی سکان را به دست داشت نیز دوباره نام مسیر سلامت سر زبان‌ها آمد و قرار بود با همکاری دستگاه‌های مختلف ساماندهی شود تا از وضعیت فعلی که خاکی است و با هر بارانی تبدیل به گل و لای می‌شود، خارج شود.

از آن سال‌ها گذشت و پاسکاری بین دستگاه‌های اجرایی استان برای تعیین تکلیف این جاده و نحوه ساماندهی آن، به پیاده روی روز گذشته مردم و جشنی که به مناسبت چندین موضوع تدارک دیده شده بود رسید.

در عین حال که شاهد نزول بارش‌ها در هفته گذشته و بخشیدن سرسبزی، تازگی و شادابی به طبیعت و مردم بودیم، بخش‌هایی از جاده سلامت نیز به گل و لای تبدیل شد و تعدادی از مردمی که به این پیاده روی رفته بودند، آزرده خاطر شدند و واکنش‌های مختلفی داشتند.

در این پیاده روی، عده‌ای اعتقاد داشتند این مسیر باید آسفالت شود تا دیگر به وضعیت فعلی دچار نشود. اما عده‌ای دیگر اعتقاد داشتند اگر این مسیر آسفالت شود، خودروها در آن تردد خواهند داشت و دیگر مسیری برای مردم نخواهد بود و بیشتر متعلق به خودروها می‌شود و دیگر امنیتی برای ورزشکاران نخواهد داشت.

عده دیگری نیز بر این عقیده بودند که در پیاده روی و فعالیت‌های این چنینی نباید نگران خاکی و گلی شدن بود و این موضوعات جزو جدایی ناپذیر فعالیت‌های گردشگری محسوب می‌شود. اما بهتر بود متولیان در ساعات باقی مانده به شروع پیاده روی، وضعیت این جاده را اعلام و به مردم توصیه می‌کردند که با کفش‌های مناسب به پیاده روی بیایند. البته مردم خودشان نیز با توجه به وضعیت آب و هوایی، می‌توانستند این موضوع را پیش بینی کنند.

قول پیگیری شهردار برای حصول نتیجه

کشمیری شهردار بجنورد که در این پیاده روی حضور داشت، طی مراسمی که در بش قارداش برگزار شده بود، از مردم به دلیل مطلوب نبودن برگزاری این پیاده روی، عذرخواهی و اعلام کرد به رغم اینکه این مسیر در خارج از محدوده خدمات شهرداری بوده و تکلیفی برای آن بر دوش شهرداری نیست، قول داد با پیگیری‌های مستمر، وضعیت این جاده را مشخص کند.

پس از این ماجراها بود که امروز مدیرکل گردشگری خراسان شمالی از اختصاص پنج میلیارد تومان برای ساماندهی این جاده خبر داد.

ورود گردشگری و مرهمی بر جاده سلامت

علی مستوفیان مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بش قارداش، منطقه نمونه گردشگری، ملی و تاریخی است که یکی از نمادهای این خطه از کشور در بجنورد و استان محسوب می‌شود.

وی گفت: این محل در روزها و مناسبت‌های مختلف مورد استقبال مردم استان، مسافران و گردشگران بسیاری قرار می‌گیرد و انتظار مردم از ما این است که تمام تلاشمان برای ساماندهی مسیر سلامت که به این بوستان زیبا و تاریخی ختم می‌شود را به کار بگیریم.

وی تصریح کرد: در این راستا تصمیم گرفتیم پنج میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی خود را به این موضوع اختصاص دهیم تا در کنار سایر دستگاه‌ها، سهمی در تعیین تکلیف جاده سلامت که به بوستان ملی بش قارداش می‌رسد، داشته باشیم.

مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی تاکید کرد: دستگاه‌های تخصصی در این خصوص هر برنامه‌ای که لازم است اجرا شود را مشخص و آیتم‌های لازم را استخراج می‌کنند. ما نیز برای پیش‌برد امور، کمک اعتباری را در راستای گردشگری سلامت که یکی از ملاک‌های مورد تاکید ما محسوب می‌شود، خواهیم داشت و مشکلی نیز در جذب این اعتبار وجود ندارد.

جاده سلامت، سنگفرش شود

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز در خصوص این موضوع گفت: آسفالت مسیر مذکور با وجود این که بر عهده این اداره کل نبوده، صرفاً به منظور همکاری بر حسب اعتبارات پیش بینی و ابلاغ فرمانداری، عملیات راهسازی در حد عملیات خاکبرداری انجام شده و پیمان پروژه به انجام رسیده و پیمانکار نیز طلبکار است.

محمد مشتری اظهار کرد: جاده فوق به عنوان یک راه دسترسی بین باغات بوده و در سنوات قبل به نام جاده سلامت برای پیاده روی‌ها از شهر بجنورد به سمت بش قارداش نامگذاری شده است و چنانچه آسفالت شود تردد خودرو اتفاق می‌افتد که موجب تصادف با عابران پیاده خواهد شد. در همین خصوص به فرمانداری شهرستان بجنورد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان پیشنهاد سنگفرش داده شده است.

مسئولیت با شهرداری نیست اما پای کار هستیم

محمد علی کشمیری شهردار بجنورد در این رابطه در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: این جاده در خارج از محدوده شهری واقع شده و طبق قانون نمی‌توانیم از محل درآمدهای داخلی هزینه‌ای برای آن انجام دهیم.

وی گفت: با این وجود آمادگی این را داریم که اگر اعتباری از منابع غیر داخلی برای آن دیده شود و هر کدام از دستگاه‌های اجرایی استان در قالب تفاهم نامه یا مبادله موافقت نامه پای کار بیایند، مسیر جاده سلامت را ساماندهی کنیم.

وی افزود: اکنون وضعیت این مسیر همانند جاده گلستان شهر که بین پلیس راه و راهور اختلاف وجود دارد شده است. رسیدگی به جاده سلامت در حیطه اختیارات شهرداری نیست اما برخی چنین گمان می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه چرا گل و لای بودن این مسیر در روزهای قبل از برگزاری پیاده روی پیش بینی نشد، گفت: ما گل و لای بودن این مسیر را در نظر گرفتیم و یک روز قبل از پیاده روی، مسیر تیغ زده شد اما نیمه شب قبل از پیاده روی بارش رگباری باران آن وضعیت را برای قسمتی از مسیر به وجود آورد.

شهردار بجنورد ادامه داد: به دلیل محدودیت زمانی که وجود داشت، نمی‌توانستیم پیاده روی را لغو کنیم. از سوی دیگر امکان تغییر مسیر نیز وجود نداشت و به هیچ وجه زیر بار این موضوع که مسیر پیاده روی به خاطر مقداری گل و لای به جاده بجنورد-اسفراین منتقل شود، نمی‌رفتیم؛ چراکه این اقدام سلامتی و ایمنی مردم را به خطر می‌انداخت.

وی تاکید کرد: عده‌ای می‌گویند وجود این گل و لای در پیاده روی‌ها طبیعی است اما شخصاً آن را قبول نمی‌کنم؛ چراکه برنامه برگزار شده، یک پیاده روی عمومی بود نه تخصصی؛ بسیاری از افراد به بنده و همکارانم پیام داده و تشکر کردند و اعلام کردند که گل و لای بودن مسیر سبب جذابتر شدن پیاده روی و چالش‌های مثبت شد.

وی گفت: نگاه ما به برگزاری این پیاده روی، نگاه عمومی بود نه تخصصی؛ به همین دلیل حتی برای شخص خودم قابل قبول نیست و باید تلاش می‌شد که کمترین زحمت به عموم مردم منتقل شود. در واقع اگر این پیاده روی تخصصی بود، مشکل پیش آمده توجیه پذیر می‌شد؛ اما اکنون اینطور نیست.

کشمیری با بیان اینکه به علت عدم برگزاری مطلوب این برنامه، شرمنده همشهریانم شدم، تصریح کرد: پیش بینی شرایط جوی نامطلوب را کرده بودیم اما بارش رگباری باران در آن مسیر طی نیمه شب قبل، معادلات را بر هم زد و زمانی برای لغو کردن نیز وجود نداشت. البته اگر در ابتدای مسیر به مردم اعلام می‌کردیم که بخشی از مسیر، گلی شده است برخی افراد منصرف می‌شدند و ناراحتی کمتری به وجود می‌آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور