Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس تحولات عراق، شکست داعش و خنثی سازی توطئه جداسازی اقلیم کردستان از این کشور را ورود عراق به مرحله جدیدی دانست و اظهارداشت: بدون شک، تغییرات زیادی در عرصه سیاسی عراق بوجود آمده است.

دکتر ابو طالب الروماحی در گفت‌وگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم، با اشاره به شکست داعش و توطئه تجزیه عراق درباره چیدمان سیاسی جدید در این کشور گفت: بدون شک، تغییرات زیادی در عرصه سیاسی عراق بوجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحقیقت، شکست داعش و موفقیت دولت در خنثی سازی توطئه جداسازی اقلیم کردستان از کشور، عراق را وارد مرحله جدیدی کرد. اکنون عراق قدرت و توانایی های خود را به کشورهای منطقه و جهان ثابت کرده است. این رخداد ریشه در سال 2014 دارد. در این زمان حیدر العبادی به سمت نخست وزیری عراق منصوب شد و نبرد ارتش علیه داعش با فتوای سید آیت الله علی سیستانی شدت گرفت. این رخدادها تغییرات گسترده ای در سطح سیاسی، نظامی، امنیتی، اقتصادی ... بوجود آورد. این تغییرات عراق را وارد مرحله جدیدی کرد که بسیار متفاوت از سه سال گذشته است.

دولت اکثریت

این کارشناس عراقی با بیان اینکه فعالیت دولت کنونی بغداد حدود 6 ماه دیگر به پایان می رسد، اظهار داشت: اکنون بسترهای لازم برای تشکیل یک دولت اکثریت فراهم شده است. در صورتی که چنین دولتی در آینده تشکیل شود، آن را می توان سنگ بنای عصر جدید عراق دانست که در آن، کشور دارای ثبات امنیت، شکوفایی اقتصادی و مشارکت در تحولات منطقه است. نشانه های این مشارکت در سفر اخیر حیدر العبادی به کشورهای منطقه هویدا شد و آنها از همکاری با عراق جدید استقبال کردند.

سهم خواهی

وی در پاسخ به این سئوال منظور شما از دولت اکثریت چیست؟ گفت: مشکلی که در تشکیل دولت ها بوجود آمد، از سال 2003 کلید خورد. در آن زمان مقرر شد، تشکیل دولت ها بر اساس توافق صورت گیرد و هر گروه قومی - مذهبی سهمی در قدرت داشته باشد. این سهم خواهی ها، اختلافات و تنش های زیادی را به دنبال داشت. دولت اکثریت این چنین مشکلاتی را در پی ندارد و ما امیدواریم انتخاباتی که در سال 2018 خواهد شد، به تشکیل دولت اکثریت منجر شود. چراکه این دولت بر اساس سهمیه نیست بلکه هر گروه یا جناحی که در پارلمان بیشترین کرسی را بدست آورد، مجاز به تشکیل دولت خواهد بود. انتخاب وزیران در دولت اکثریت براساس سهمیه نخواهد بود بلکه طبق تخصص و توانایی هایشان انتخاب خواهند شد.

درک مشکلات

الروماحی در پاسخ به پرسش پایانی مبنی بر اینکه برخی تحلیلگران معتقدند یک روحیه ملی گرایی و حفظ منافع کشور در عراقی ها بویژه سیاستمدارانشان بوجود آمده است؛ چنانچه این موضوع درست باشد، آیا دولت آینده بغداد ملی گرا خواهد بود؟ گفت: اگر احساس وطن دوستی بر مسئولان حاکم نباشد، کشور هیچ پیشرفتی نخواهد داشت. اکنون ملت عراق خواستار تشکیل یک دولت ملی و فراگیر است زیرا مشکلاتی که دولت های سهمیه ای برای کشور بوجود آورده اند، با گوشت و پوست خود درک کرده اند. بنابراین، امیدواریم با برگزاری انتخابات آینده دولتی ملی و فراگیر قدرت را در بغداد به دست گیرد و به مشکلات عراق پایان دهد.

انتهای پیام/

R7969/P36447/S8,90,95/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۰۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام ارشد حماس : اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهیم شد

یک مقام ارشد سیاسی حماس به آسوشیتدپرس گفت که این گروه حاضر است با یک آتش‌بس پنج ساله یا بیشتر با اسرائیل موافقت کند و در صورت ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی، سلاح‌های خود را روی زمین گذاشته و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهد شد.
 
به گزارش یورونیوز، خلیل الحیه در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه با این خبرگزاری در استانبول انجام داده همچنین تاکید کرد که حماس آمادگی دارد به سازمان آزادی‌بخش فلسطین بپیوندد تا یک دولت واحد برای غزه و کرانه باختری تشکیل شود. 
 
این اظهارات مقام ارشد حماس می‌تواند امتیاز قابل توجهی برای اسرائيل به شمار رود چرا که این گروه فلسطینی همواره تاکید کرده که مبارزه خود را تا زمان نابودی اسرائيل ادامه خواهد داد.  الحیه که از مقام‌های بلندپایه حماس به شمار می‌رود که در مذاکرات برای آتش بس و تبادل گروگان‌ها حضور داشته در این مدت گاهی لحن تند و مخالف و گاهی هم بیان آشتی‌جویانه‌ای داشته است. 
 
او در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد که «حماس آمادگی دارد حدود کشور فلسطینی را بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی که تاکید دارد باید در امتداد مرزهای پیش از جنگ ۱۹۶۷ تشکیل شود، بپذیرد.»

او در خصوص اینکه اگر چنین اتفاقی بیفتد چه سرنوشتی در انتظار حماس خواهد بود گفت: «آن‌وقت شاخه نظامی ما منحل می‌شود. تجربیات افرادی که با اشغالگران جنگیدند چه شده است؟ وقتی به استقلال رسیدند و حقوق خود را کسب کردند به احزاب سیاسی تبدیل شدند و نیروهای مبارز هم به ارتش ملی پیوسته‌اند.» 
 
الحیه نگفت که آیا استقبال آشکار او از راه حل دو دولتی به منزله پایان دادن به درگیری فلسطین با اسرائیل است یا گامی موقت به سوی هدف اعلام شده این گروه برای نابودی اسرائیل.
 
تشکیلات خودگردان فلسطین امیدوار است که یک کشور مستقل در کرانه باختری، اورشلیم شرقی و غزه ایجاد کند، مناطقی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ در خاورمیانه تصرف کرد. در حالی که جامعه بین المللی به شدت از چنین راه حل دو دولتی حمایت می‌کند، دولت تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آن را رد می کند.
 
اسرائیل می‌گوید که از زمان آغاز جنگ، اکثر گردان‌های اولیه حماس را منهدم کرده است، اما چهار گردان باقی‌مانده در رفح مخفی شده‌اند. اسرائیل استدلال می‌کند که حمله به رفح برای پیروزی بر حماس ضروری است.
 
الحیه اما می‌گوید که چنین حمله‌ای نمی‌تواند به نابودی حماس بینجامد. او گفت که تماس‌ها بین رهبری سیاسی خارج و رهبری نظامی در غزه بدون وقفه در جریان است و تماس‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و جهت‌گیری‌ها با مشورت  بین دو گروه انجام می‌شود.
 
جنگ غزه نزدیک به هفت ماه طول کشیده و مذاکرات آتش بس متوقف شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تجلیل از ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • خنثی‌سازی دروغ‌های رسانه‌ای صهیونیست‌ها در قاب تلویزیون
  • مقام ارشد حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم
  • مقام ارشد حماس : اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهیم شد
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی در اسرائیل تبدیل شده است