Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مؤسسه آمريکايي فوربس اعلام کرد ايران بايد به جاي اينکه به سمت اصلاح ساختار ارزي خود برود به ذخيره سازي طلا و محکم کردن پايه‌هاي پولي روي بياورد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بين‌الملل خبرگزاري فارس به نقل از فوربس، ماه دسامبر گذشته رئيس‌جمهور ايران طرح تغيير ساختار پولي اين کشور را کليد زد که بر مبناي آن با حذف يک صفر از واحد پولي تومان به ارز رسمي ايران بدل مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فوربس معتقد است اين اقدام تغييري در ساختار پولي ايران ايجاد نخواهد کرد.
به طور کلي طي سال‌هاي گذشته ارزش پول ملي ايران روندي کاهشي را طي کرده است.
در سال 2012 ايران شاهد رسيدن تورم به حدود 50 درصد بود و هم اکنون اين رقم به 9.6 درصد ساليانه رسيده است.
فوربس معتقد است ايران براي حل مشکل ارز خود 2 راه پيش رو دارد. يکي اينکه ارزش ارز خود را بر مبناي ديگر ارز‌هاي مرجع بين‌المللي تعيين کند و ديگر اينکه به سمت خريد طلا و محکم کردن پايه‌هاي پولي خود برود.
در صورتي که ايران گزينه نخست را انتخاب کند بايد ارزش ريال يا تومان خود را بر مبناي ديگر ارز‌ها نظير دلار و يورو تعيين کنند، دقيقا همانند کاري که عربستان کرد و ارزش ريال خود را بر مبناي دلار تعيين کرد.
بر همين اساس دلار برابر است با 3.74 ريال عربستان و به همين دليل ارزش ريال عربستان همواره با دلار تعيين مي شود.
دو ارز دلار و يورو از نظر سياسي مطلوب ايران نيستند و به همين دليل گزينه‌هاي ديگري نظير يوآن و روبل نيز مي‌تواند براي ايران مطرح شود اما اين دو ارز نيز شرايط مساعدي را تجربه نمي‌کنند و نمي‌توانند معيار خوبي براي ارزش‌گذاري ريال يا تومان باشد.
ديگر ارزها نظير فرانک سوئيس نيز مي‌توانند براي تعيين ارزش ريال يا تومان معيار قرار گيرند اما اين مسئله راه مناسبي براي ايران نيست و ايران بايد راه بهتري را براي تثبيت اوضاع پولي خود انتخاب کند که به نظر مي‌رسد دومين راه يعني روي آوردن به طلا گزينه مناسب‌تري براي دولت ايران باشد.
طلا دارايي است که توسط هيچ کشوري کنترل نمي‌شود و ايران مي‌تواند از اين طريق بنيان ارزي خود را تقويت کند.
تا اوايل قرن 20 طلا نقش‌آفرين اصلي نظام پولي جهاني بود.
به طور کلي طلا حدود 3 هزار سال مبناي اصلي مبادلات ارزي در جهان به شمار مي‌رفت اما از سال 1971 که ريچارد نيکسون رئيس‌جمهور آمريکا حضور طلا در بازار را کمرنگ کرد نقش طلا نيز در بازار ارز کاهش يافت.
طي دهه گذشته ارزش طلا روندي صعودي را در پيش گرفته و هم اکنون تقاضاي زيادي براي بازگرداندن طلا به نظام پولي بين‌المللي وجود دارد.
در سال 1997 رابرت موندل، يکي از برندگان جايزه نوبل پيش‌بيني کرد که در قرن 21 طلا مجددا به يکي از مباني ساختار نظام پولي بين‌المللي تبديل خواهد شد.
فوربس معقتد است براي تحقق اين موضوع ايران مي‌تواند يک کارگروه ارزي تشکيل دهد تا اين کارگروه بتواند واحدهاي پولي، سکه و اسکناس بر مبناي طلا را تعريف و تبين کنند.
هم اکنون حدد 70 کشور در جهان داراي کارگروه و هيأت ارزي هستند و ايران مي‌تواند از طلا به عنوان منبع حساب ذخيره ارزي خود استفاده کند.
فوربس در اين گزارش به ايران پيشنهاد مي‌کند که با تشکيل يک کارگروه ارزي اقدام به اصلاح ساختار پولي خود کند.
فوربس حتي در اين گزارش بخش‌هايي از اساسنامه اين کارگروه ارزي را به ايران پيشنهاد کرده که شامل بندهاي زير مي‌شود:
1- ايران بايد هيأت و کارگروه ارزي خود را تشکيل داده و وظيفه اين کارگروه تعيين اسکناس و سکه بر اساس طلاست و اين کارگروه بايد ذخاير مناسبي را براي افزايش مبادله پذيري اين ارزها بر مبناي طلا ايجاد کند.
2- اين هيأت ارزي بايد در سوئيس نمايندگي رسمي داشته و براساس قوانين سوئيس فعاليت کند.
3- سکه‌ها و اسکناس‌هايي که از سوي اين هيأت ايجاد مي‌شود بايد امکان تبديل شدن و مبادله سريع به طلا را داشته باشند.
4- اين کارگروه نمي‌تواند بدهي‌هاي خود را پيش از آنکه به طور صد در صد برابر آن طلا و يا ارز خارجي ذخيره کرده باشد، افزايش دهد.
اين هيأت بايد ذخاير خود را به طلا و يا ديگر دارايي‌هاي نقد شونده ديگر ذخيره کند.
5- اين کارگروه بايد دولت جمهوري اسلامي ايران را بر آن دارد تا معادل 110 درصد سکه و اسکناس‌هاي چاپ شده ذخيره خارجي داشته باشد.
6- اين کارگروه نبايد خدمات بانکي به جمهوري اسلامي ارائه کرده و هيچ مسئوليتي در قبال تعهدات مالي دولت ايران نخواهد داشت.
7- هر گونه بي‌کفايتي اين کارگروه در ثابت نگه داشتن نرخ برابري ارزي بين ارز ايران و طلا بايد بر اساس قوانين سوئيس تحت پيگرد قانوني قرار گيرد.
8- قوانين موجود که اختيارات و قوانين اين کارگروه را نقض مي‌کنند اعتبار قانوني خود را از دست خواهند داد.
9- اين قوانين از زمان انتشار مستلزم اجرا خواهند بود.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۱۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رییس پلیس راهور استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: فراجا مسوولیت‌های متعددی و ترکیبی دارد که از این رو باید از آن‌ها حمایت شود.

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: اقداماتی مانند «طرح نور» از جمله کارهای ویژه است که به عنوان حوزه از آن حمایت می‌کنیم و به طور ویژه از فعالیت های فراجا در عرصه امنیت اخلاقی تقدیر و تشکر داریم.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه کار در قم حساس، سخت و ارزشمند است، عنوان کرد: مسئله فرهنگ ترافیک در رعایت قوانین بسیار مهم است که حوزه، دانشگاه، آموزش و پرورش، خانواده و نهادهای مختلف اجتماعی در آن مسئولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه همه باید به گونه‌ای تربیت شویم که قانون را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: تربیت از خانواده آغاز شده، در مدرسه به تثبیت رسیده و در ادامه در سایر نهادها تقویت می‌شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بخش مهم دوم آموزش و پرورش است، یادآور شد: فرهنگ‌سازی در آموزش و پرورش باید توسط معلمان و کادر مدرسه انجام شود و این جزو وظایف آن‌ها است.

امام جمعه قم با بیان اینکه باید هم‌افزایی برای کاهش آسیب‌ها صورت بگیرد، گفت: همچنین نقاط حادثه‌خیز شهری نیز باید اصلاح شده و تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایجاد پارکینگ نیز یک موجود مهم است، بیان کرد: باید هر مسجد و مدرسه‌ای که ساخته می‌شود در کنار آن یک پارکینگ نیز احداث شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های پیشرفته نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار کرد: گاهی بسیاری از مشکلات با استفاده از این فناوری‌ها حل خواهد شد.

وی اضافه کرد: معقوله راهنمایی و رانندگی یکی از نمادهای فرهنگی شهر است و از این جهت مردم و مسئولین نسبت به این موضوع باید اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه اخلاق برخوردی ماموران راهنمایی و رانندگی نیز بسیار مهم است، مطرح کرد: همچنین اقدامات مطالعاتی، تحقیقاتی و ارزیابی نقش بسیار موثری دارد.

کد خبر 6090500

دیگر خبرها

  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران
  • بنیه اقتصادی با تولید اصلاح می‌شود
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)