Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@11:34:18 GMT

دولت مقصر گرانی ارز است

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۷۹۰۹۱

دولت مقصر گرانی ارز است

اگر دولت خواستار جلوگیری از افزایش قیمت ارز است باید مکانیزم های خاصی برای آن داشته باشد، کافیست مکانیزم عرضه وتقاضا کنترل شود؛ وقتی دولت به این مساله بی توجهی می کند تبعات آن افزایش قیمت ارز می شود، از سوی دیگر دولت به دلیل دست یابی به حجم ریالی مشخصی برای اداره کشور نیازمند پول بیشتری است از این رو زمانی که درآمد کافی ندارد یا درآمد مالیاتی اش محقق نمی شود طبیعی است افزایش قیمت ارز یکی از راه های بی دردسر دولت برای درآمد زایی خود است ، هرچند که به تبعات آن توجه نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود دانشمند دبیر کل خانه اقتصاد ایران  ضمن بازدید از غرفه قدس در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با اشاره به دلایل افزایش نرخ ارز در ماه های اخیر گفت: بررسی دلایل افزایش نرخ ارز مساله مهمی است که باید به صورت کارشناسی انجام شود هر چند که بسیاری از دلایل آن به عینه مشهود ومشخص است. افزایش قیمت ارز وابسته به مکانیزم عرضه وتقاضاست، یعنی هنگامی که در بازار برای خرید طلا یا ارز تقاضا ایجاد می شود به طور طبیعی قیمت آن افزایش می یابد.

وی دراین باره افزود: هر چند که برخی تصمیمات غیر کارشناسی نیز براین افزایش بی تاثیر نیست که از آن جمله می توان به کاهش نرخ سود بانکی که کارشناسی نشده بود اشاره کرد. خروج سرمایه ها از بانکها و روی آوردن به سمت بازارهای خرید طلا وارز از دلایل دیگر افزایش قیمت ارز است.

دانشمند در ادامه تصریح کرد: تقاضای واقعی ارز در بازار درخواستی است که برای انجام فعالیت های مهم و زیر ساختی یا واردات ضروری انجام می گیرد. هنگامی که دلار برای جبران سرمایه خریداری شود و مجددا برای افزایش سود فروخته شود بازار با تقاضای غیر واقعی مواجه می شود واین مساله بر افزایش قیمت ارز تاثیر می گذارد.

مسعود دانشمند با اشاره به نقش دولت به عنوان بزرگترین فروشنده ارز در کشور اشاره کرد دراین باره یادآور شد: دولت بزرگترین فروشنده ارز است و ارزی که از فروش نفت، گاز محصولات پتروشیمی، مس و...به دست می آورد مستقیم در دست دولت قرار دارد، یعنی چیزی افزون بر ۶۰ تا ۸۰ میلیارد دلار کل درآمد ارزی کشوردر دست دولت قرار دارد بنابراین خود دولت در افزایش قیمت ارز بسیار تاثیر گذار است.

دانشمند دراین باره خاطر نشان کرد: اگر دولت خواستار جلوگیری از افزایش قیمت ارز است باید مکانیزم های خاصی برای آن داشته باشد، کافیست مکانیزم عرضه وتقاضا کنترل شود؛ وقتی دولت به این مساله بی توجهی می کند تبعات آن افزایش قیمت ارز می شود، از سوی دیگر دولت به دلیل دست یابی به حجم ریالی مشخصی برای اداره کشور نیازمند پول بیشتری است از این رو زمانی که  درآمد کافی ندارد یا درآمد مالیاتی اش محقق نمی شود طبیعی است افزایش قیمت ارز یکی از راه های بی دردسر دولت برای درآمد زایی خود است، هرچند که به تبعات آن توجه نمی کند.

مسعود دانشمند در ادامه با بیان اینکه سیاست های غلط دولت در فاصله گرفتن از سیاست تک نرخی شدن ارز تاثیر گذار است گفت: سیاست های دولت در راستای درآمد زایی ارزی بازار را دچار التهاب کرده ودر نهایت نمی توان به وعده های تک نرخی شدن ارز که هرازچندگاهی اعلام می شود اطمینان کرد. افزایش قیمت ارز از ۳۲۰۰ تا ۴۰۰۰ هزار تومان اقتصاد سالم را زیر سوال می برد و کشور را از رسیدن به شکوفایی اقتصادی دور می کند.

دانشمند در پاسخ به این سوال که آیا می توان برای ارز نرخ مشخصی اعلام کرد گفت: زمانی می توانیم به این مهم برسیم که دولت بتواند تمام نیازهای ارزی کشور را اعم از مسافرت؛ درمانی؛ تجاری و ...تامین کند. اگر دولت چنین کاری نکند همان چیزی به وجود می آید که امروز شاهد آن هستیم دو نرخی شدن وایجاد بازارهای ثانویه که خود بر التهاب بازار ارز می افزاید. در بسیاری از کشورها ارز تک نرخی نیست اما تفاوت چندانی به لحاظ قیمت بین صرافی و ارزی که توسط دولت داده می شود وجود ندارد در حالی که درایران دولت خود به این مساله دامن می زند و ارز در دو یا سه نرخ معامله می شود.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه‌های هلال احمر اردبیل

حمید قویدل در حاشیه جلسه مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان اردبیل با حضور نماینده ولی فقیه در هلال احمر ایران با اشاره به اقدامات جمعیت هلال احمر اردبیل اظهار کرد: استان اردبیل دارای ۱۰ شهرستان جمعیت هلال احمر است که دو شعبه نیز در آینده نزدیک به آن اضافه خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: در این استان ۱۳ پایگاه امداد و نجات فعال وجود دارد که تا شهریور ماه سال جاری دو پایگاه امداد نجات دیگر با کمک خیرین اضافه خواهد شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل به افزایش در آمد‌های استانی اشاره کرد و گفت: در بحث‌های عمرانی اقدامات خوبی در سال‌های گذشته در سطح استان انجام شده است که جای تقدیر دارد.

قویدل با بیان اینکه در سال گذشته همچنین در آمد دارو خانه‌های استان ۱۱.۸ درصد افزایش یافته است، افزود: داروخانه‌های استان اردبیل یکی از داروخانه‌های فعال کشور به شمار می‌رود.

او همچنین جذب ۱۸۰ نفر از امدادگران در سطح استان را یادآور شد و بیان کرد: این افراد در سطح پایگاه‌های استان در حال امداد رسانی هستند که این اقدام نیز در نوع خود بی نظیر است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل با اشاره به به تجهیز پایگاه‌ها و تیم‌های واکنش سریع به تجهیزات امدادی انفرادی اشاره کرد و گفت: سال گذشته امدادگران جمعیت هلال احمر استان اردبیل بیش از ۱۲ حادثه را در سطح استان مدیریت کردند، که جای تقدیر دارد.

قویدل از کسب دو مقام برتر کشوری در حوزه داوطلبان خبرداد و ادامه داد: در سال گذشته در حوزه داوطلبان نیز ۱۱ میلیارد اعتبار از تهران جذب و در اختیار مردم قرار گرفته است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه‌های هلال احمر اردبیل
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است
  • درآمد ۷۰۰ میلیونی «گالیله»!/ «آکادمی پرندگان» ۵۰ میلیون فروخت
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد